ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρατσιστής ο Νίτσε? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ρατσιστής ο Νίτσε? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kynikos54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
stemixΜέλος
28/03/2006, 20:07:03
Δεν μπορώ να σε καταλάβω, φίλε Απέρριτε. Τι έχει δηλαδή η ποιότητα της ζωής του 99,9% των ανθρώπων του πλανήτη που δεν σου αρέσει;
Μήπως δεν μας αφήνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να βγάζουμε το κεφάλι μας στην επιφάνεια του βόθρου;
Μήπως έχεις την απαίτηση να αρωματίσουν και τον χώρο;
Φυσικά και κάτι κακό μας κυβερνάει. Ο Άνθρωπος με οικονομική δύναμη και εξουσία στα χέρια του. Δεν υπάρχει χειρότερο στο Σύμπαν.
Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.
Απλά σήμερα έχουμε και σύμμαχο την τεχνολογία για ακόμα χειρότερη ποιότητα.

under construction...

Burbulithra54Μέλος
28/03/2006, 20:17:19
Καλησπερα σε ολους!!!Πραγματικα οταν πρωτοειδα την ταινια "Ζουν αναμεσα μας",μου περασε αυτη η ιδεα απο το μυαλο.Οτι μαλλον δεν ειμαστε μονοι.Το μονο που με ανησυχει ειναι το που θα οδηγηθει η κοινωνια μας σε 20,30,40 χρονια.Ρουχα που σκεφτονται?Χαπακια αντι για φαγητο?Ενα κιτρινο για μεσημεριανο και ενα κοκκινο για δειπνο?Μηπως να αρχισουμε να σκεφτομαστε το ενδεχομενο για "μετακομιση"σε εναν αλλο πλανητη?Στον Αρη μηπως?Αν φτασουμε στο σημειο να σκεφτομαστε κατι τετοιο τοτε...Φιλικα! Υ.Γ.Μπραβο στον συγγραφεα!Πολυ ομορφο θεμα!!!
FindTheLifeΝέο Μέλος
28/03/2006, 21:07:04
τους εξωγιηινους αν θυμαστε καλα παλία στις τενειες τους παρουσιαζαν σαν φιλους μας.Τωρα μας τους παρουσιαζουν σαν εχθρους.Οτι θελουν να μας πουν το λενε μεσω τον ταινιων.Τωρα γιατι αλλαξαν γνωμη και μας τους παρουσιαζουν σαν εχθρους?πιος ξερει τι πεζεται.
<quote>
(γιατί πιστεύω ότι συμφωνούμε στην ύπαρξη μιας ομάδας που κυβερνά τον πλανήτη)
</quote>
συμφωνω.και γιατι να ειναι εξωγιοινοι?

Edited by - FindTheLife on 28/03/2006 21:11:09

xifomaxosΜέλος
29/03/2006, 07:27:22
Γιατί αν δεν είναι εξωγήινοι είναι απλά ηλίθιοι. Πως αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω ανθρώπους που καταστρέφουν το σπίτι τους για την απόκτηση όλο και μεγαλύτερης εξουσίας. Δεν βλέπουν ότι σε λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα για να εξουσιάζουν; Δεν μπορεί να είναι τόσο έξυπνοι ώστε να ελέγχουν 6 δισ ανθρώπων και ταυτόχρονα τόσο ηλίθιοι που να μην αντιλαμβάνονται την επερχόμενη καταστροφή. Κάτι δεν "κολλάει"... Γι αυτό λέω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Απέριττος να έχει δίκιο

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

29/03/2006, 12:16:14

ο βιολογος Λαϊαλ Γουατσον, προβληματιζομενος καποτε με αυτο που προβληματιζει και εμενα, δηλαδη πως γινεται ενα ζωο να μπορεσε να αναπτυξει με ιλιγγιωδη ταχυτητα τεχνολογια και να παραμενει ηλιθιο, υπεθεσε ενα σεναριο, εμπνευσμενος απο την "γαιοποιηση" που σκεφτομαστε να κανουμε στον Αρη.

στον Αρη λοιπον πρεπει να γινουν δυο πραγματα: να ανεβει η θερμοκρασια και να δημιουργηθει οξυγονο - τελευταια προταση που διαβασα ηταν σε πρωτη φαση να ριξουν κυανοφυκη στα συννεφα του.

ο Γουατσον λοιπον υπεθεσε μια εξωγηινη ρατσα που απεχθανεται το (οντως τοξικο) οξυγονο.

τι θακανε που ναχε χαμηλο κοστος και να δημιουργουσε το απαραιτητο γι αυτους διοξειδιο του ανθρακος εξαφανιζοντας το οξυγονο?

η φτηνοτερη λυση ειναι να επιλεξεις ενα πρωτευον ζωο και να του επιταχυνεις την ταση για χρηση εργαλειων που ηδη διαθετει (μια ταση που διαθετουν και οι χιμπατζηδες και τα άλλα πρωτευοντα) ωστε να αναπτυξει τεχνολογια.

το αποτελεσμα αν το ζωο δεν παψει να ειναι ηλιθιο, θα ειναι να αλλαξει τοσο το περιβαλλον που να εξαφανιστει το ζωο μεσα στα αποβλητα του μαζι με το ανεπιθυμητο οξυγονο.

.

εμενα μου θυμιζουμε τον μυκητα που μετατρεπει τον μουστο σε κρασι.

τρωει ζαχαρη και χεζει αλκοολ - πολλαπλασιαζεται ανεξελεγκτα μεχρι τους 14 βαθμους περιεκτικοτητας αλκοολ - τοτε πεθαινει ουσιαστικα μεσα στα σκατα του, το ιδιο που θα παθουμε και εμεις αν συνεχισουμε.

συμπερασμα?

η ανθρωποτητα αυτη τη στιγμη εχει εφυϊα μυκητα!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

FindTheLifeΝέο Μέλος
29/03/2006, 15:29:14
Δεν χρειαζομαστε εξωγιηνους, καταστρεφομαστε και μονοι μας.Εκτος αν λετε οτι το χρημα εινα "εξωγηινος"Πιος νοιαζετε για το περριβαλλον περισοτερο απο οτι για το χρημα?

Edited by - FindTheLife on 29/03/2006 15:47:15

ALOSΜέλος
29/03/2006, 19:18:30
H παρατήρηση του johniebegood
quote:

πως γινεται ενα ζωο να μπορεσε να αναπτυξει με ιλιγγιωδη ταχυτητα τεχνολογια και να παραμενει ηλιθιο

με την σχετική απάντηση
quote:

η ανθρωποτητα αυτη τη στιγμη εχει εφυϊα μυκητα!

με αγγίζει αρκετά.

Θα ήθελα να προσθέσω ελπίζω δημιουργικά βέβαια στην απορία
του Απέριττου αν μας εξουσιάζουν εξωγήινοι.

Απο την στιγμή που παυουμε να είμαστε γήινοι και δεν είμαστε
ένα με το φυσικό μας περιβάλλον, το φυσικό μας σύστημα και
ακόμα και αυτή την αποφράδα τούτη στιγμή πληκτρολογώντας
απαντήσεις εις το διαδίκτυο καταναλώνουμε ρεύμα χαλώντας
λιγνίτη κ.α.- υδρογονάνθρακες με αποτέλεσμα την ρύπανση και
την ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ συνύπαρξη με τα άλλα ΓΗΙΝΑ έμβια όντα
της χλωρίδας και πανίδας...ε ναί μήν ψάχνουμε εξωγήινους
τύπου πράσινου δέρματος ενός μέτρου. Ο καθρεύτης το πρωί
όταν ξυπνάμε φτάνει και περισέυει για να δούμε X-files.

e_shadowΜέλος
31/03/2006, 00:10:11
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
Έχει δίκιο ο φίλος Απέριττος ζούμε ανάμεσα σας!!!!!!!!
Και λέω ζούμε γιατί έτσι νιώθω!
Επειδή έχω διαλέξει ένα άλλο τρόπο ζωής
( τον καλύτερο πιστεύω)
με βλέπουν σαν εξωγήινη !
τους χαλάει που δεν δουλεύω να τρέχω όλη μέρα σαν τρελή
γιατί??????
Για να μου μεγαλώνουν ξένοι τα παιδιά μου?
Για να βγαίνω πιο συχνά έξω?
Για να έχω πιο πολλά χρήματα?
Ξυπνήστεεεεεεεεεε
Δεν είναι μόνο το χρήμα που κάνει τη καλή ζωή!
είναι και η ποιότητα της!!!
Προτιμώ ποιότητα και πιο λίγα χρήματα !
Για αυτό με λένε εξωγήινη
Αλλά πέστε μου εσείς όλοι που τρέχετε για πιο πολλά
Μια πιο καλή θέση ένα πιο καλό ντύσιμο ένα υπέροχο αμάξι
Πόσοι είδατε ότι τα χελιδόνια ΗΡΘΑΝΕ!
Πόσοι ξυπνάτε το πρωί ακούγοντας αηδόνι να κελαηδάει
Πόσοι παίζετε με τα παιδιά σας και τα χορταίνετε ?
Πόσοι όταν θέλετε φρούτα πάτε στο κήπο σας
Και όταν θέλετε λαχανικά στο μποστάνι σας
Και δεν είμαι σε κανένα χωριό στην Αθήνα είμαι και εγώ !!!!!
Απλά αυτό διάλεξα!!
Ελπίζω να μην είμαι η μόνη εξωγήινη !!!!!!!!!
Πάντως ζω ανάμεσα σας και ζω καλά!!!!!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

ImperatorΜέλος
31/03/2006, 01:11:14
Είναι αυτό που λεέει η φίλη e shadow .Δηλαδή η συνεχής ΑΡΝΗΣΗ. Η απόδρση έτσι επιτυγχάνεται. Οριστική και ολική ρήξη με αυτά που υποτάσσουν τον άνρθωπο και διαρκής άρνηση και αγώνας για ελευθερία ο οποίος δε θα μένει στη σκέψη αλλά θα γίνεται και πράξη. Και η αυτοσυνείδήση το "γνώθι σ' αυτό" είναι το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε. Λίγο να αποτραβηχτεί κάποιος από αυτά που κατατυρρανούν τον άνθρωπο καταλαβαίνει αμέσως τον παραλογισμό και το πόσο απάνθρωπα είναι. Αρκεί να καταλάβουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και να τον ακολουθήσουμε, δε θα είναι πάντα εύκολο, αλλά αυτό που θα κατακτηθεί θα είναι πολύτιμο!
xifomaxosΜέλος
31/03/2006, 07:23:42
Η άρνηση είναι μια μορφή αντίδρασης. Της αντίδρασης (οποιασδηποτε μορφής)όμως προηγείται η αφύπνιση. Αν οι άνθρωποι δεν καταλάβουν ότι οι προτεραιότητες που έχουν θέσει στην ζωή τους, τους οδηγούν αυτομάτως στην καταστροφή τίποτα δεν θα αλλάξει. Επομένως είναι ευθύνη όσων έχουν ήδη αφυπνιστεί και κατανοήσει που οδεύει η ανθρωπότητα να κάνουν ότι μπορούν για να το μεταδώσουν και στους συνανθρώπους τους. Μόνο όταν θα γίνει αυτό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν "αυτοί" που μας κυβερνούν είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένοι ηλίθιοι με μοναδικό σκοπό την συγκέντρωση χρήματος (που θα τους είναι άχρηστο σε έναν κατεστραμένο πλανήτη) ή πράγματι "ζουν ανάμεσά μας"

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

beyondΜέλος
31/03/2006, 08:38:24
MHN ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ...ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ...
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ POINT OF NO RETURN,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η "ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ"..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΠΟΙΟΣ"..ΤΩΡΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ..

ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ..ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ..ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ΄ΓΩ..ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

ImperatorΜέλος
31/03/2006, 13:51:48
Xifomahos είναι κάτι σα φυσικός νόμος η αφύπνιση να είναι υπόθεση λίγων αλλά και ατομική. Δε θα μπορέσουν όλοι να αφυπνιστούν και να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Και αν είναι κάποιος να αφυπνιστεί, θα το κάνει από μόνος του. Δε μπορεί, ερεθίσματα έχει μπόλικα στο περιβάλλον, αν το έχει μέσα του λοιπόν θα του κάνει "κλικ" και θα πάρει χαμπάρι τι γίνεται.. Επομένως είναι μάταιο κάποιος να προσπαθεί να αφυπνίσει τους άλλους. Καλό είναι να "πετάει ερεθίσματα" γύρω γύρω στο περιβάλλον και όποιος είναι να τα πιάσει θα τα πιάσει. Νομίζω ότι το θέμα είναι στο αφού έχουμε πάρει χαμπάρι και αφυπνιστεί, πως πλέον θα πραγματωθεί η αντίσταση και η άρνηση σε πραξεολογικό πλέον επίπεδο.
31/03/2006, 23:31:08
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ...
ειλικρινά διάβασα με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις σας. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Δεν ξέρω γιατί βρε παιδιά έχω τόσο έντονη την αίσθηση ότι υπάρχουν "ξένοι" ανάμεσά μας. Και μάλιστα εδω και καιρό έχω μπει στην "πρίζα" που λένε να κάνω ένα μικρό πείραμα. Δεν θέλω να πω τι ακριβώς γιατί ίσως παρθούν μέτρα. Απλά είναι μια ιδέα που μου έχει κατέβει για να παρατηρήσω αν υπάρχει κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει τις σκέψεις μου. Θα ήθελα να πω στους φίλους που λένε και πολύ σωστά ότι στην ουσία δεν μας φταίνε οι εξωγήϊνοι για τις επιλογές μας, πως αν το δεις με την απλή λογική και σε πρώτο επίπεδο το πράγμα μοιάζει να είναι έτσι. Έχετε όμως αγαπητοί μου φίλοι σκεφτεί με ποιο τρόπο διαμορφώνονται οι επιλογές μας και οι ανάγκες μας; Ποιοί είναι αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ τα οποία σε μεγάλο ποσοστό διαμορφώνουν την σκέψη μας και τις επιλογές μας; Ποιοί είναι οι αρχιτέκτονες αυτού που λέμε Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία είναι ένα τεράστιο πλέγμα επιλογών και επιβεβλημένων μοντέλων επιβίωσης; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Και πρέπει να είσαι πολύ υποψιασμένος για να φτάσεις στο σημείο να αντιστέκεσαι σθεναρά απέναντι σε αυτές τις επιρροές. Για να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα πω το εξής. Ήμουν απο τους τελευταίους ανθρώπους που προμηθεύτηκαν κινητό τηλέφωνο, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ζήσουμε με κάτι που πριν μια δεκαετία μας ήταν τελείως άχρηστο. Με ανάγκασαν όμως τελικά να το πάρω, γιατί δυστυχώς πέρα απο τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα μπορούσες να πεις ότι είναι πραγματικά χρήσιμο, έχουν διαμορφώσει καταστάσεις που σε υποχρεώνουν να έχεις κινητό. Ακόμα και επαγγελματικά. Σου λέει ο έργοδότης σου ότι πάρε αυτό το κινητό να το έχεις μαζί σου γιατί πρέπει να σε βρίσκω αν χρειαστεί. Αυτό έχει γίνει στην δουλειά μου γιατί τυχαίνει να υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε έκτακτα περιστατικά.
Έπειτα αν κάποιος θέλει να διαμορφώσει το περιβάλλον στις συνθήκες που τον οφελούν θα σε οδηγήσει σε επιλογές τέτοιες ώστε να ευνοούν το σχέδιό του... Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην ταινία "Η άφιξη" που έδειχνε ότι οι εξωγήϊνοι προσπαθούσαν να αυξήσουν το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για να γίνει αυτή πιο συμβατή με την φυσιολογία τους. Αν λοιπόν σε οδηγούν στην υπερκατανάλωση και στην άκριτη εκβιομηχάνιση, τότε είναι φυσικό οι ρύποι στην ατμόσφαιρα να ευνοήσουν ένα τέτοιο σχέδιο. Αυτό το αναφέρω σαν παράδειγμα, δεν λέω ότι συμβαίνει ντε και καλά.
Ύστερα έχει κάτσει κάποιος απο εσάς να σκεφτεί έναν άλλο παράγοντα που έχει να κάνει με αυτό που λέμε έκλυση ενέργειας και απομύζηση αυτής; Θυμάμαι ότι κάποιος γνωστός μου είχε πει παλιά πως χρησιμοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων, ούτως ώστε η ενέργεια η συγκεντρωμένη που εκλύεται εκείνη την στιγμή χρησιμοποιείται απο κάποιους για σκοπούς άγνωστους προς εμάς. Τότε αυτή η πληροφορία μου είχε φανεί πολυ τραβηγμένη. Τώρα όμως που έχουν περάσει τόσα χρόνια και απο αυτά που έχω δει και έχω γνωρίσει στην πορεία αυτών των χρόνων, βλέπω ότι η κουβέντα αυτή ήταν πολύ σημαντική.
Κάποιοι μας χρησιμοποιούν και σίγουρα με τους ρυθμούς και τους τρόπους που λειτουργούμε μας οδηγούν στην καταστροφή. Δεν μπορώ ή ίσως δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτοί είναι άνθρωποι, γιατί τότε δεν υπάρχουν λόγια για να τους χαρακτηρίσω.
Μόνο ξένοι προς εμάς και προς αυτόν τον πλανήτη μπορούν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

Edited by - Απέριττος on 31/03/2006 23:33:30

iairaΜέλος
01/04/2006, 22:00:22
Φίλε Απέριττε,
θα σου πω την δική άποψη στο θέμα.
Κατ' αρχήν όσο γι αυτά που γράφεις σχετικά με την επιλογή και την διαμόρφωση των αναγκών μας, πρωσοπικά πιστέυω ότι είναι σχεδόν αποκλειστικά στο χέρι μας να κανουμε τις επιλογές μας.
Από το κινητό(που τουλάχιστον εμείς που μέχρι πριν περίπου 8 με 10 χρόνια δεν ξέραμε τι σημαίνει κινητό), μέχρι την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κτλ.
Αν ΔΕΝ θέλουμε να έχουμε τηλεόραση σπίτι μας, δεν θα έχουμε, άν δεν θέλουμε να έχουμε ιντερνετ δεν θα έχουμε, όμως καθώς προχωράει η τεχνολογία δεν μπορέις ή δεν σου πάει η καρδιά να πεις όχι.
Θα μπορούσες Πχ να ζήσεις χωρίς ηλεκτρισμό;
Τώρα όσο για τον πολύ ωραίο τίτλο που επέλεξες (ζουν αναμεσά μας), θα σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ το πιστεύω αυτό, με πιο πρωχωρημένα ίσως σενάρια.
Πχ,Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα με κάποιους "ιούς" που μπαίνουν στο σώμα σου , να ελέγχεται η συμπεριφορά σου από αυτούς τους ιούς; Πχ να είσαι χαρούμενος ή μελαγχολικός χωρίς να ξέρεις τον λόγο, για να μην προχωρήσω πιο βαθιά σε κάποιες βίαιες συμπεριφορές.
Αλλά και πάλι, αν υπάρχει κάποια τόσο πολύ μεγάλη προηγμένη γνώση που εμέις δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, γιατί να μας πολεμάνε μέσω όλων αυτών και σιγά σιγά;
Γιατί να μην εξολοθρευτούμε μπαμ και κάτω;
Βέβαια κανέις από μας δεν ξέρει τα πραγματικά σενάρια που βρίσκονται από πίσω.
Αυτό που με απασχολεί και συμφωνώ μαζί σου έως ένα σημείο, είναι ότι δεν έχω την επιλογή να κάνω επιλογές(και στο μέλλον πολύ χειρότερα). Σε γενικά θέματα και όχι πρωσοπικά.
Πχ μας πετάνε μία γρίπη των πουλερικών, κάποιες τρελλές αγελάδες, και σιγά σιγά όλη την τροφική αλυσίδα, με αποτέλεσμα στο μέλλον να είναι κάποιος τρομοκράτης αν θα έχει Πχ ένα κοτέτσι. Για να φας θα πρέπει να παίρνεις παό το σούπερ μάρκετ που θα είναι όλα "ελεγμένα".
Ναι, σίγουρα υπάρχει έλεγχος, και μάλιστα σε σημείο που έστω και να θες να μην μπορείς να αντιδράσεις.
Όμως (προσωπική άποψη), δεν είμαστε και απροστάτευτοι. Ίσως να μην ξέρουμε ακόμη τι είδους δυνάμεις διαθέτουμε. Το μέλλον είναι κοντά...
Φιλικά...