ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΞΕΛΙΞΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΕΞΕΛΙΞΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Narkissa55530 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/12/2010, 16:22:03
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 18/12/2010
18/12/2010, 16:33:33
quote:
Ένας είναι ο Θεός. Είπα ότι μιλάω περί της αλήθειας που βλέπω στην Αγία Γραφή την γνωστή, την χριστιανική και μάλιστα χωρίς να έχω θρησκευτικό κίνητρο. Μήπως είχε ο Osho όταν έλεγε ότι η Αγία Γραφή είναι πιο ανθρώπινη και πιο αγνή από τα κείμενα της θρησκείας του;

Ενας είναι ο Θεός
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ομως, επειδή εγώ δεν σε έχω παρακολουθήσει και επειδή φαίνονται πολύ ενδιαφέρον τα όσα γράφεις για να βγάλω μία άκρη.... Στην Αγία Γραφή ο Θεός παρουσιάζεται ως ο ``τετραγράμματος`` που ουσιαστικά είναι το προσωπικό όνομα του Θεού.
Πιστεύεις οτι ο τετραγράμματος αυτός είναι ο Θεός που αναφέρεται ο Ερμής στο έργο του ``Ποιμάνδρης``?

Τι το αγνό αλλά και ανθρώπινο έβρισκε ο Osho για να το συγκρίνει με τη δική του θρησκεία?

Edited by - allzzaro on 18/12/2010 16:38:36

18/12/2010, 16:46:03
18/12/2010, 16:48:04
18/12/2010, 17:09:55
quote:
Αν εχει δηλαδη σχεση ο Χριστιανισμος με τον Ερμητισμο;

Oχι ακριβώς.
Θέλω να πώ αν ο τετραγράμματος εχει κάποια σχέση με τον Ποιμάνδρη.
Για να γίνω πιο κατανοητός ο Μωυσής είχε μυηθεί στα Αιγυπτιακά μυστήρια οπως και πολλοί άλλοι.
Μην μπερδεύεις τον Ιησού και το Χριστιανισμό προς το παρόν με αυτά γιατί θα μπλέξουμε.

quote:
Σε σχεση με την παραδοση που παιζει καποιο ρολο. Απλα να αναφερω
ξανα οτι στην μεταφραση των Εβδομηκοντα το τετραγραμματο ειχε
μεταφραστει ως ΙΑΩ που ηταν ο Ενας θεος των μυημενων Ελληνων.

Και στα μασοριτικά κείμενα πως μεταφράζεται?

18/12/2010, 17:29:56
quote:

narkissa555
quote:
Τέλος πάντων, δεν είναι ο κατάλληλος "χώρος" για να το συζητήσουμε, γιατί έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα της Εξέλιξης..

Ενίοτε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων φαίνεται να ξεφεύγουμε απο το θέμα όμως αυτό είναι μια ατέρμονη διαδικασία έτσι ώστε το θέμα να ``επανέλθη`` δριμύτερο, πιο εμπλουτισμένο και κυρίως πιο εμπεριστατωμένο αφενός, αφετέρου οταν λέμε εξέλιξη δεν εννούμε μόνο την ``εξέλιξη των ειδών`` αλλά και τη ``νοητική εξέλιξη``.
Εξάλλου και ο θεματοθέτης να είχε στο νού του την νοητική εξέλιξη και νομίζω οτι ορθά βαδίζουμε.
Αν νόησα ορθώς

Ναι, το να προσπαθώ να τον πείσω ότι δεν χρειάζεται να καταθέτει τις απόψεις του βρίζοντας δεν είχε να κάνει με το θέμα... Αυτό εννοούσα εγώ. Τώρα εσύ μπορεί να είδες κάτι παραπέρα.

18/12/2010, 17:37:54
narkissa555
quote:
Ναι, το να προσπαθώ να τον πείσω ότι δεν χρειάζεται να καταθέτει τις απόψεις του βρίζοντας δεν είχε να κάνει με το θέμα... Αυτό εννοούσα εγώ. Τώρα εσύ μπορεί να είδες κάτι παραπέρα.

Δεν ξέρω αν ο deleted είναι ο lupus animus.
Το συγκεκριμένο μέλος είναι ανεπιθύμητο στις ομάδες συζητήσεων του esoterica και οι λογαριασμοί του διαγράφονται.
Ετσι κάποιος που συνομιλεί μαζί του αφενός μπορεί να κατηγορηθεί οτι δίνει τροφή στα troll αφετέρου δεν μπορεί να συννενοηθεί λόγω του οτι μπαίνει συνεχώς με νέους λογαρισμούς.
Για να υπάρξει μια εποικοδομητική συζήτηση θα πρέπει ο deleted να καταφέρει να έχει έναν συγκεκριμένο μόνιμο λογαριασμό.
Αν είναι έτσι οπως τα λέω είναι στο χέρι του να τα καταφέρει.
Λέω.. αν είναι..

18/12/2010, 22:07:51
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 19/12/2010
18/12/2010, 22:13:23
Σε διέγραψε βρε?
18/12/2010, 22:23:06
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 19/12/2010