ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Πεντέλη, Το Ιερό όρος της Αθηνάς" - Περιοδικά - Βιβλία

- "Πεντέλη, Το Ιερό όρος της Αθηνάς" - Περιοδικά - Βιβλία

Πετρος11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΠετροςΜέλος
13/04/2006, 23:19:16
Αγαπητοί φίλοι,

Επί τέλους !!!!!!!!! Μετά από δύο χρόνια ανούσιων και ανόητων καθυστερήσεων κυκλοφόρησε το βιβλίο του αγαπητού μου φίλου και συνοδοιπόρου «Νταβέλη 666»(κατά κόσμον Τάσου Πετούρη).
Ενα αξιολογότατο πόνημα όπου εμφανώς καταφαίνεται η κατάθεση ψυχής, πνευματικού και σωματικού κάματου. Στο βιβλίο αυτό με τίτλο : ΠΕΝΤΕΛΗ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, αναφέρονται πολλά λαογραφικά, ιστορικά, μυθολογικά αλλά και προσωπικά στοιχεία προϊόντα του μόχθου του ανιδιοτελούς αυτού «εραστή του Βουνού». Πιστεύω ότι είναι μια καλή περίπτωση, διαβάζοντας το βιβλίο αυτό να δούμε το ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ με ένα «διαφορετικό μάτι».

Αγαπητέ μου φίλε θερμά συγχαρητήρια!!!!!!!!!

14/04/2006, 14:55:59
Συγχαρητήρια Τάσο!

Θα ήταν χαρά μας να παρουσιάσουμε το βιβλίο σου στην κεντρική σελίδα του ESOTERICA.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, χρησιμοποιώντας το δικό μου email:
devahan@yahoo.gr

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

19/04/2006, 17:14:09
Θα ήθελα κι εγω με την σειρά μου να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον αγαπητό Τάσο και εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά του. Γνωρίζω ότι εδω και αρκετά χρόνια έχει ασχοληθεί πολύ με την Πεντέλη και πρέπει να υπάρχει αξιόλογο υλικό στο βιβλίο το οποίο θα φροντίσω να διαβάσω. Αν και έχω δει αρκετό απο το υλικό σε μια παρουσίαση που είχε γίνει παλαιότερα σε μια αίθουσα στην Χ. Τρικούπη παρέα με τον φίλο Πέτρο, πιστεύω ότι το βιβλίο θα έχει πολύ περισσότερα και ενδιαφέροντα στοιχεία. Καλή συνέχεια για το επόμενο πόνημα...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

19/04/2006, 20:20:16
quote:

Αν και έχω δει αρκετό απο το υλικό σε μια παρουσίαση που είχε γίνει παλαιότερα σε μια αίθουσα στην Χ. Τρικούπη παρέα με τον φίλο Πέτρο, πιστεύω ότι το βιβλίο θα έχει πολύ περισσότερα και ενδιαφέροντα στοιχεία.

διαβαστο πρωτα φιλε μου Απεριττε κι ασε το παρελθον στο παρελθον.

σιγουρα ειναι πιο ενδιαφερον απο ο,τι παρακολουθησαμε καποτε...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΒρίλΜέλος
22/04/2006, 15:12:29
διαβαστο φιλε Απεριττε κι ασε το παρελθον στο παρελθον.

( Γνωρίζοντας το παρελθόν, καταλαβαίνουμε το μέλλον )

Το βιβλίο του είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, το διαβάζω εδώ και τρείς μέρες, από την ώρα που μου το έδωσε ο ίδιος.

Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Τάσο και με τον τρόπο του Τάσου, με τη δική του ματιά, με τη δική του αντίληψη, και είναι έργο δικό του. Όποιος γνωρίζει τον Τάσο, όποιος έχει βρεθεί μαζί του και όποιος τον καταλαβαίνει, διαβάζοντάς το, βλέπει τον Τάσο -και όχι οποιονδήποτε άλλο-

Είναι δικαίωμα και επιλογή του να επιλέγει εκείνος όποιον τρόπο θέλει να εκφράζεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Ο Τάσος μιλάει με το βιβλίο του για την Πεντέλη, όπως την γνώρισε μέσα από την ακούραστη περιπλάνησή του στην αγγαλιά της.

Βρίλ
-για όποιον ξέρει, τα υπόλοιπα είναι περιττά-

25/04/2006, 23:42:18

το διαβασα με την ησυχια μου το βιβλιο του Τασου και στο βιβλιο του Θαναση Ξανθοπουλου (Πανειου) βρηκα μια παραγραφο που ταιριαζει σε ο,τι εχω να πω:

"ανεφερα παραπανω την εκφραση "αγαπημενο σας βουνο" - αυτο ισως ακουγεται καπως κοινοτοπο, αλλά αν το σκεφθειτε λιγο περισσοτερο, θα δειτε οτι για καποιον πιο εσωτερικο λογο πολλες φορες νιωθουμε οτι ενα βουνο μας "ταιριαζει" καλυτερα και αισθανομαστε πολυ ομορφα οταν ειμαστε σε αυτο.
ο λογος δεν ειναι απαραιτητα το φυσικο καλλος του.
ειναι κατι βαθυτερο, που εχει να κανει με τη δικη μας ψυχοσυνθεση και τον "χαρακτηρα" του βουνου."

ο Τασος εχει βρει το βουνο του και μας μιλαει γι αυτο με αγαπη και με τον δικο του τροπο γραφης.

επειδη και ο ιδιος αναφερει οτι η εργασια του ουσιαστικα ειναι τριτομη, θεωρω το πρωτο βιβλιο ως προλογο των επομενων δυο.

καλη επιτυχια ξανα φιλε και ειθε να ολοκληρωσεις το εργο σου!

ΥΓ. διαβαστε το βιβλιο και καντε αυτο που σας προτρεπει ο Τασος: φυτεψτε εστω και ενα δεντρακι στο βουνο - θα νιωσετε ομορφα!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

πάνειοςΜέλος
26/04/2006, 11:15:32
Καλημέρα
Τάσο.... ευχομαι τα καλύτερα για το Βιβλίο σου που ειναι το ¨παιδί¨σου, κάτι που γέννησες εσυ μέσα απο τίς αδιάκοπες περιπλανησεις σου στο Αγαπημένο σου ΙΕΡΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ....την ΠΕΝΤΕΛΗ.
Ακόμα δεν το εχω διαβάσει.... αλλά οταν κάποιος καταθέτει την ψυχή του μέσα απο τον γραπτό λόγο, δεν υπάρχει αμφιβολία, οτι θα μιλήσει και στις ψυχές και αλλων ανθρώπων που κινούνται στο ιδιο μήκος κύματος με το δικό του...
Νοιώθω οτι το βιβλίο σου θα μου ¨μιλήσει¨... και θα μπορέσω ίσως να πάρω ολα τα μηνύματα που θέλεις να μεταφέρεις... αυτή ειναι πιστεύω και η μεγαλύτερη επιτυχία για τον ανθρωπο που γράφει ενα βιβλίο και οχι ίσως τόσο οι πωλήσεις που θα κάνει...
Ειμαι σίγουρος οτι θα ¨μιλήσει¨σε πολλούς το βιβλίο σου.....
Καλή τύχη σε σένα και σε ολα τα ονειρα σου με ΥΓΕΙΑ και ΓΑΛΗΝΗ...
Θανάσης
ΠΆΝΕΙΟΣ

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε...ζει στα βουνά και στις σπηλιές..

Ntavelis666Μέλος
04/05/2006, 02:05:18
Την καλησπέρα μου.

Φίλε Πέτρο, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, εύχομαι και’ γω μέσω αυτού του βιβλίου, να καταλάβουν (όσοι το διαβάσουν) ότι η ΠΕΝΤΕΛΗ σαν σύνολο και όχι μονάχα η Σπηλιά της, δεν είναι «τέρατα» και «φαντάσματα», αλλά ένας Ιερός Τόπος με λαμπρό παρελθόν. Ένας Τόπος που πρέπει να αναδειχθεί για το φυσικό και ιστορικό μεγαλείο του και όχι να γίνεται πρωταγωνιστής των πιο απίστευτων «υπερφυσικών» σεναρίων.

Αγαπητή Αμαλία σε ευχαριστώ για την πρότασή σου, ανταλλάξαμε κάποια mail τις προάλλες, αλλά θα επικοινωνήσω αν είναι ξανά μαζί σου.

Απέριττε, σε χαιρετώ έπειτα από πολύ καιρό. Ευχαριστώ για τις ευχές σου! Όχι, το βιβλίο δεν έχει να κάνει με τα όσα προβλήθηκαν τότε στη συνάντηση. Αυτά, μαζί με πολλά άλλα, θα αποτελέσουν το θέμα κάποιου –καλών εχόντων των πραγμάτων - επόμενου βιβλίου.
Να’ σαι καλά φίλε!

Vril και JBG, εσάς πρέπει να σας ευχαριστήσω όχι τόσο για τα λόγια σας, όσο για τη μοναδική παρέα σας στις - επί του Πεντελικού - περιπλανήσεις αλλά και για την βοήθειά σας σε μια πολύχρονη ατομική προσπάθεια…δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, καταλάβατε.
Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για δύο μεγάλες Ψυχές, τον Χείρωνα και τον Timetrapped.
Λήσταρχοι, σας ευχαριστώ για όλα!!!

ΘΑΝΑΣΗ, είσαι από εκείνους που θεωρώ πρώτα προσκυνητές και ύστερα περιηγητές ενός βουνού όπως είναι και ο Johnnie. Αντιλαμβάνεσαι ένα βουνό και τη Φύση γενικά, με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Ξέρεις άλλωστε ότι έχουμε τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις πάνω σ’ αυτό, οπότε δεν θα σου φανεί ότι διαβάζεις κάτι καινούριο.
Η Πεντέλη άλλωστε, είναι ένα βουνό που και’ συ γνωρίζεις τόσο καλά, και που – αν κάνω λάθος διόρθωσέ με – το έχεις βαθιά στην καρδιά σου. Αρκεί μονάχα να έβλεπες πως αλλάζει η έκφρασή σου όταν μιλάς για αυτόν.
Ελπίζω σε κάποια μελλοντική περιπλάνηση στο επίγειο βασίλειο της πολυαγαπημένης μας Γαλανομάτας Θεάς.
Να’ σαι καλά και σε ευχαριστώ Θανάση!

Θα ήθελα να αφιερώσω στο τόπικ του Πέτρου μια φωτογραφία της Μεγάλης Κυρίας…

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

TimetrappedΜέλος
17/05/2006, 14:03:21
Να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήρια μου στον αγαπητό Τάσο, είμαι στα μισά του βιβλίου και μπορώ να πω με σιγουριά ότι πραγματικά είναι ένα πολύ αξιόλογο έργο, μια κατάθεση ψυχής σε συνδυασμό με ένα τεράστιο όγκο σημαντικότατων πληροφοριών που αποκτήθηκαν με μόχθο και πολύχρονη έρευνα και προσφέρονται με αγάπη σε όλους μας!

Σε ευχαριστώ αδερφέ για αυτό το δώρο και φυσικά για τις τόσες περιπλανήσεις που έχουμε κάνει στο ιερό αυτό βουνό και όχι μόνο..
Εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα με αγάπη και φροντίδα για τη μητέρα φύση, από όλο και περισσότερο κόσμο...

If the truth hurts prepare for pain.

zezmpergΜέλος
11/07/2006, 20:48:39
Χαίρε Ntavelis666.
Έτσι απλά, το πρώτο σου βιβλίο για τουτο το ευλογημένο ιερό όροςμε έκανε για άλλη μία φορά να πω, ότι είσαι όντως ευλογημένος από την Θεά.
Περιμένω με αγωνία λοιπόν, τα άλλα δύο βιβλία, όπως γραπτώς μας το υποσχέθηκες!!!
Χαίρε.
Ntavelis666Μέλος
10/08/2006, 18:43:06
Αγαπητή μου Zezmperg,
Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, αν και δεν τ’ αξίζω. Αυτό το «είσαι όντως ευλογημένος από την Θεά» «παραείναι» για’ μένα.
Να’ σαι πάντα καλά!

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ