- Σκέφτομαι άρα υπάρχω ( μόνο εγώ; ) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
"καταρχην αυτο ειναι ενα θεμα που δεν μπορει κανεις να απαντησει με βεβαιοτητα.το γιατι υπαρχουμε εχει πολλα ενδεχομενα!υπαρχουμε γιατι,οπως ολοι οι οργανισμοι,ετσι και εμεις ειμαστε τιποτα παραπανω απο οργανισμους απλως ειμαστε πολυκυταροι!αυτη ειναι η βιολογικη η καλητερα η επιστημονικη εξηγηση της υπαρξης μας!ενα αλλο ενδεχομενο ειναι οτι μας δημιουργησε ο θεος και ειμαστε ανωτερα οντα απο τα αλλα(πιο εξεληγμενοι με λιγα λογια).αυτη ειναι η θρησκευτικη εξηγηση.δικια μου αποψη ειναι οτι υπαρχουμε επειδη ετσι ηθελε η φυση!δεν ξερω αν το καταλαβατε αυτο!υπαρχουμε επειδη υπαρχουν ολοι οι αλλοι οργανισμοι επειδη ειπαρχει το ηλιακο συστημα οι πλανητες!ολα αυτα ειναι τιποτα αλλο απο παιχνιδια της φυσης και εμεις,οπως και οτιδηποτε που αποτελουνται απο υλη,απλως ειμαστε ενα μερος της!!ολα εχουν αρχη και τελος!οπως και εμεις!απλως εμεις ειμαστε πιο "εξυπνοι"οργανισμοι
αγαπητοι φιλοι/ε
παμε στα πιο δυσκολα?
η υπαρξιακη μας ικανοτητα εξαρταται απο το εσωτερικο ενσυνειδητο
του ανθρωπου ασχετα αν πραττει ασυνειδητα πραματα!!!
Κατα βαθος εχουμε την πεποιθηση οτι ειμαστε υπαρξιακα ανωτεροι
απο αλλα πλασματα αυτο ειναι αυτονοητο!!
μηπως ομως η υπαρξιακη μας οντοτητα εξαρταται απο την φυση και
οχι απο την ικανοτητα μας?
δηλ αν βρεθουμε πιο κοντα με την φυση την προστατεψουμε και αυτην και τα πλασματα της ισως ετσι σωσουμε την υπαρξη μας?
ζω αρα υπαρχω = οταν δεν "ζεις" ειναι σαν να μην υπαρχεις
η αγαπη ειναι παντοτινη
Apollo12 έγραψες:
quote:
μηπως ομως η υπαρξιακη μας οντοτητα εξαρταται απο την φυση και οχι απο την ικανοτητα μας?
Το θέμα μας είναι τι γίνεται αν δεν εξαρτάται απο κανένα απο τα δυο αυτά. Το σκέφτηκες ποτέ αυτό; Τότε η μόνη μας διέξοδος είναι το να κατανοήσουμε απο τι τελικά εξαρτάται. Έτσι νιώθουμε πως σκεπτόμενοι αποκτούμε οντότητα.
quote:
Πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ζείς;
EΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Τώρα όσον αφορά την ζωή είναι αμφιλεγόμενα τα πράγματα, το να μήν ζούμε Εδώ σημαίνει οτι ίσως τότε ζούμε κάπου αλλού που δέν ζούμε τώρα.
Θα ζούμε και θα υπάρχουμε σε κάποιον άλλον κόσμο και σε κάποιες άλλες διαστάσεις.
Demo:
quote:
Φίλτατε Loco το μόνο σίγουρο για μάς πιστεύω είναι οτι Υπάρχουμε!
Τώρα όσον αφορά την ζωή είναι αμφιλεγόμενα τα πράγματα, το να μήν ζούμε Εδώ σημαίνει οτι ίσως τότε ζούμε κάπου αλλού που δέν ζούμε τώρα.
Θα ζούμε και θα υπάρχουμε σε κάποιον άλλον κόσμο και σε κάποιες άλλες διαστάσεις.
Αγαπητέ φίλε Demo, όταν ρωτάω για το αν είμαστε πραγματικά σίγουροι ότι ζούμε, αναφέρομαι στη ζωή μέσα σε στενά βιολογικά και επιστημονικά πλαίσια. Υπάρχουμε ως βιολογικός οργανισμός ή μήπως είμαστε κάτι άλλο;
"Το θέμα μας είναι τι γίνεται αν δεν εξαρτάται απο κανένα απο τα δυο αυτά. Το σκέφτηκες ποτέ αυτό; Τότε η μόνη μας διέξοδος είναι το να κατανοήσουμε απο τι τελικά εξαρτάται. Έτσι νιώθουμε πως σκεπτόμενοι αποκτούμε οντότητα. "
Πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ζείς;
ΦΙΛΕ loco
"διαπιστωσεις κανω δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα!!
απλα ζω το σημερα ετσι οπως το αποδεχομαι με αυτην την εννοια
οταν λεω οτι ζω εννοω οτι ειμαι ευχαριστημενος με την ζωη αρα
οταν δεν ικανοποιουμαι απο την ζωη ειναι σαν να μην "ζω"!!!
εσυ πιστευεις οτι φτανουμε σε αδιεξοδο και γιατι?
γιατι αποκτουμε την υπαρξιακη μας οντοτητα εν σχεση με την ζωη?
"νιωθουμε σκεπτομενοι την υπαρξιακη μας οντοτητα"?
ζω αρα υπαρχω
η αγαπη εινια παντοτινη
quote:
ΦΙΛΕ loco"διαπιστωσεις κανω δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα!!
απλα ζω το σημερα ετσι οπως το αποδεχομαι με αυτην την εννοια
οταν λεω οτι ζω εννοω οτι ειμαι ευχαριστημενος με την ζωη αρα
οταν δεν ικανοποιουμαι απο την ζωη ειναι σαν να μην "ζω"!!!εσυ πιστευεις οτι φτανουμε σε αδιεξοδο και γιατι?
γιατι αποκτουμε την υπαρξιακη μας οντοτητα εν σχεση με την ζωη?
"νιωθουμε σκεπτομενοι την υπαρξιακη μας οντοτητα"?
Apollo 12 αυτό που στήν ουσία λέω είναι πως δεν γνωρίζω αν η ύπαρξη μου είναι βιολογική ή είναι δημιούργημα της φαντασίας ή της εφευρετικότητας κάποιου. Είμαι ενα αυτόνομα σκεπτόμενο ον ή μήπως
είμαι κάτι σαν προγραμματισμένη Α.Ι. (τεχνητή νοημοσύνη) που πιστεύει ότι ζεί; Ειδικά σήμερα που οι ζωές μας χαρακτηρίζονται απο μια ανιαρή ρουτίνα. Μήπως νομίζουμε πως είμαστε το κέντο του κόσμου;
Εγω όμως που τα σκέφτηκα όλα αυτά μάλλον υπάρχω. Άρα αυτή είναι η διέξοδος μου. Ο μη σκεπτόμενος νούς είναι ρομποτάκι της ζωής.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ακόμα και οι μύκητες σε ενα κομμάτι κρέας, μπορεί να πιστεύουν πως ο μοναδικός κόσμος που υπάρχει είναι το φιλέτο που επάνω ζούν και όταν ας πούμε εμείς καταναλώσουμε το φιλέτο ήρθε το τέλος του κόσμου τους. Άρα γι΄ αυτούς είμαστε Θεοί. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα.
Κάθε Υπάρχων ζωντανός Οργανισμός σκέφτεται!!
Σκέφτεται ο Άνθρωπος σάν βιολογική Ύπαρξη, Σκέφτονται τα ζώα, Σκέφτονται και τα φυτά ακόμα μέχρι να μαραθούν!
Αυτό είναι το κυριότερο γνώρισμα των Ζωντανών Οργανισμών και χωρίς σκέψη δέν υπάρχει ζωή!!
Κάθε Υπάρχων ζωντανός Οργανισμός σκέφτεται!!
Σκέφτεται ο Άνθρωπος σάν βιολογική Ύπαρξη, Σκέφτονται τα ζώα, Σκέφτονται και τα φυτά ακόμα μέχρι να μαραθούν!
Αυτό είναι το κυριότερο γνώρισμα των Ζωντανών Οργανισμών και χωρίς σκέψη δέν υπάρχει ζωή!!
quote:
Για να τελειώνω με το θέμα αυτό φίλε Loco και επειδή έχω άλλες δουλειές να κάνω, σου λέω οτι πράγματι έχεις δίκο στο Ερώτημα σου:
Εντάξει μην ταράζεσαι όμως, αν δεν θες να αφιερώσεις άλλο χρόνο σ΄αυτό το θέμα απλά μην το κάνεις. Μια συζήτηση κάνουμε.

estas Loco?
"Apollo 12 αυτό που στήν ουσία λέω είναι πως δεν γνωρίζω αν η ύπαρξη μου είναι βιολογική ή είναι δημιούργημα της φαντασίας ή της εφευρετικότητας κάποιου. Είμαι ενα αυτόνομα σκεπτόμενο ον ή μήπως
είμαι κάτι σαν προγραμματισμένη Α.Ι. (τεχνητή νοημοσύνη) που πιστεύει ότι ζεί; Ειδικά σήμερα που οι ζωές μας χαρακτηρίζονται απο μια ανιαρή ρουτίνα. Μήπως νομίζουμε πως είμαστε το κέντο του κόσμου;
Εγω όμως που τα σκέφτηκα όλα αυτά μάλλον υπάρχω. Άρα αυτή είναι η διέξοδος μου. Ο μη σκεπτόμενος νούς είναι ρομποτάκι της ζωής.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ακόμα και οι μύκητες σε ενα κομμάτι κρέας, μπορεί να πιστεύουν πως ο μοναδικός κόσμος που υπάρχει είναι το φιλέτο που επάνω ζούν και όταν ας πούμε εμείς καταναλώσουμε το φιλέτο ήρθε το τέλος του κόσμου τους. Άρα γι΄ αυτούς είμαστε Θεοί. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα."
ουπς..... γυρισα απο το "ταξιδι του συμπαντος"
φιλε loco
πιστευω οτι οι νομοι της φυσικης συγχρονιζονται με τους νομους
της φυσης(θεου) αν υπαρχουμε το χρωσταμε στην φυση! φυσικα οι ενεργειες και οι "δυναμεις" της φυσικης οπως ταχιονια φωτονια κα
θα παιξουν ρολο στην ψυχοσυνθεση του συμπαντος σε ποσοτικη και
αναλογικη ερμηνεια συμφωνα με τον χωροχρονο !!
οταν αισθανεσαι κατι και χαιρεσαι ειναι σαν να "διαστελεται" ο
χωροχρονος οπως αν δυστηχεις για κατι νομιζεις οτι εχουν περασει
αιωνες αυτο γινεται χαρη της αισθησης που σου δινει μια εντυπωση
οτι η υπαρξη σου "συστελεται" η "διαστελεται" αναλογα με την αλλιλεπιδραση του συμπαντος και της ατμοσφαιρας.
Αυτο εχει να κανει και με την ψυχοσυνθεση του ατομου μεσα μας
πως δεχομαστε ολες αυτες τις επιδρασεις!!!
ατομα ηλεκτρονια νετρονια ουδετερονια ταχιονια φωτονια
διοχετευονται στο συμπαν και μεσα μας !!!
Η κβαντοφυσικη θα λυσει πολλες αποριες στο μελλον για το υπαρξιακο μας εγω και τον χωροχρονο αφου η ψυχοσυνθεση του ατομου μας συμπεριλαμβανει ενα μεγαλυτερο "ατομικο"συμπαν!!
ζω αρα υπαρχω
η αγαπα ειναι παντοτινη