ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Spiral30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
KrisnnaΜέλος
31/01/2005, 06:05:14
Πρώτα να εξυπηρετήσω τον Spiral σχετικά με το θέμα της Ελίκης:
http://www.mikrosapoplous.gr/~iliada/ELIKH.htm

Ερχομαι τώρα στην Ατλαντίδα. Έψαξα το διαδίκτυο σχετικά με τις απόψεις και τις έρευνες του Ewing και βρήκα το παρακάτω:
http://www.atlantisquest.com/Geology.html

Κατ'αρχήν να σας πώ οτι μόνο μιά επιστημονική άποψη αναφέρω και πέρα απο αυτό δέν είμαι βέβαιος σε τίποτα. Στην συνέχεια να κάνω μιά μικρή περίληψη επειδή το άρθρο είναι γραμμένο στα Αγγλικά.
Πρώτα κάνει αναφορά στις Τεκτονικές πλάκες και εξηγεί οτι ακόμα και όταν οι ήπειροι ήταν ενωμένοι υπήρχε ένα ρήγμα ο "Προατλαντικός Ωκεανός". Στην συνέχεια οι Τεκτονικές πλάκες ήταν αιτία απομάκρυνσης των ηπείρων δρούν συνεχώς και μπορούν να αναπτύξουν τόσο μεγάλες δυνάμεις ώστε ανα διαστήματα να ανεβοκατεβάζουν τμήματα ξηράς!
Αλλά ο Ewing δέν επικεντρώνεται σε Γεωλογικά στοιχεία παρά σε πλήθος πολλών δειγμάτων τα οποία συνέλεξε στις εξερευνητικές του αποστολές κατα μήκος της υποτιθέμενης Μεσοατλαντικής ράχης. Βρήκε υποωκεάνια ακτογραμμή με υλικά απόθεσης χοντρόκοκκου άμμου η οποία υπάρχει μόνο σε παραλίες. Μέσα απο την ακτογραμμή αυτή τα υψόμετρα μεγαλώνουν σχηματίζοντας υποωκεάνιες οροσειρές. Αναφέρονται αναλυτικά όλες οι αποστολές και τα στοιχεία που συνέλεξε ενώ ελέχθηκε, επιβεβαιώθηκε και έγινε αποδεκτός απο πολλούς άλλους επιστήμονες.
Το συμπέρασμα του Ewing ήταν οτι και η ηλικία ακόμα των δειγμάτων του διέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, δηλαδή η Ατλαντίδα είχε υποστεί πολλές Γεωλογικές μεταβολές και δέν είχε σταθερό σχήμα ως την τελική εξαφάνιση της!
Τέλος έγιναν και εξερευνητικές αποστολές του Dr.Malaise απο το Μουσείο της Στοκχόλμης κατα μήκος των ακτογραμμών του Ewing. Εκεί συνέλεξαν όστρακα και βότσαλα τα οποία υπάρχουν μόνο σε ακτογραμμές ενώ συνέλλεξαν και απολιθώματα χερσαίων φυτών και ζώων. Παρακάτω είναι η υποτιθέμενη θέση της Ατλαντίδας πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ewing.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

SpiralΜέλος
01/02/2005, 00:39:29
Θα ψήφιζα ευχαρίστως Αζόρες, αλλά σκέπτομαι ότι θα κακοκαρδίσω το φίλο μας τον Allzzaro (μα πού εξαφανίστηκε πάλι;). Εν πάση περιπτώσει, μια χαρά δείχνουν οι Αζόρες στο χάρτη.

Προηγουμένως έβλεπα στην ντιβιντόραση ένα ντοκυμανταίρ για τους αρχαίους πολιτισμούς, είδα και Νάζκα και καταευχαριστήθηκα. Είδα όμως και άλλους αρχαίους τόπους, γνωστούς και άγνωστους, και η σκέψη μου πήγε αλλού: Πώς και γιατί;

Στην Ατλαντίδα υπάρχει και μια τρίτη διάσταση, το «πού». Αν όμως η Ατλαντίδα δεν είχε γίνει γιακούζι, θα έμοιαζε κάπως έτσι:

(μη σας επηρεάζει η παραπλεύρως κρυπτοατλαντική γραφή, η εικονιζόμενη πόλη είναι μέσα από τις Ηράκλειες στήλες)

ή κάπως έτσι:

και τέλος πάντων, δεν θα μας προκαλούσε τόσο μυστήριο.

Αναρωτήθηκα λοιπόν το πώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, σε εποχές που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απολίτιστοι, κατάφεραν όλα αυτά και (κυρίως) γιατί επεδίωξαν να τα δημιουργήσουν;

SpiralΜέλος
02/02/2005, 15:20:38
Ψιτ, παιδί.

Ανακάλυψα στα ράφια μου το βιβλίο του Ιγκνάτιους Ντόνελλυ και κάποια άλλα για την Ατλαντίδα. Τώρα μπορώ να παίξω στο παιχνίδι με τις 10 ερωτήσεις.

Αν ενδιαφέρεται κανείς, μπορώ να του το στείλω και σε μορφή .πδφ ως επίσης και έργα άλλων εκλεκτών κυρίων περί της Ατλαντίδας (εις γλώσσαν αγγλικήν).

Παραθέτω μια αεροφωτογραφία της Ατλαντίδας παρμένη από το βυθό, μέχρι να επανέλθετε στην τάξη. Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε.

lamogioΜέλος
06/02/2005, 16:07:11
Αφού τα βρήκαμε με τα ντιεσέλια μας, επανερχόμεθα αγαπητέ spiral εις την τάξιν αν και με απώτερο σκοπό να φέρουμε αταξία δια του πηδήματος από θέμα σε θέμα στο τοπίκιο.

Ετσι, σήμερα λέω να βάλουμε στο τραπέζι και τα ξακουστά "phantom islands", και να γιατί:

Για καμμιά πεντακοσαριά χρόνια, περίεργα νησιά έκαναν την εμφάνισή τους σε χάρτες κατά τα άλλα αξιόπιστων ταξιδευτών και γεωγράφων κυρίως του μεσαίωνα.
Τα «νησιά φαντάσματα» (phantom islands) φαίνονται σε πολλούς χάρτες ανάμεσα στο 1300 και το 1800 περίπου, για να εξαφανιστούν από αυτούς αργότερα, αφού στο μεταξύ και μετά από πολλά ταξείδια τίποτε από αυτά δε βρέθηκε.
Τα νησιά φαντάσματα είναι αρκετά αλλά τα σημαντικώτερα και πιό συχνά εμφανιζόμενα σε χάρτες είναι τα
Αντίλια (Αntillia) – Αντίλλες;
Μπας (Buss)- ρε μπας και λέγεται μπους;
Μπραζίλ - Isle of Brasil
Νησί των δαιμόνων- Isle of Demons
Νησί των 11.000 παρθένων- Isle of 11,000 Virgins (να ένας καλός προορισμός)
Νησί των επτά πόλεων- Island of Seven Cities
Φρίσλαντ (Frisland)
Θούλη (ultima thule) κλπ.

Το γνωστότερο βιβλίο που λέει κάμποσα για τα νησάκια τούτα είναι αυτό του Ντόναλντ Τζόνσον (phantom islands of the atlantic), καλό βιπεράκι με καλές πωλήσεις.

Τί το περίεργο λοιπόν έχουν αυτά τα ίμια του ατλαντικού;
Δύσκολο να τα χαρακτηρίσει κανείς όλα παραμύθια μιάς και φαίνονται σε πολλούς χάρτες και από διαφορετικούς χαρτογράφους, τους καλύτερους της εποχής.
Μια πιθανή εξήγηση είναι οτι, πριν οι κρουαζιέρες στον ατλαντικό γίνουν της μόδας και πριν οι επιστήμες ωριμάσουν, κυκλοφορούσαν φήμες για την ύπαρξη των νησιών τόσο ισχυρές, που οι χαρτογράφοι τις θεωρούσαν βεβαιότητες και θεωρούσαν υποχρέωση να τα ζωγραφίσουν.
Το γεγονότο οτι κάθε χαρτογράφος τα έβαζε όπου περίπου γούσταρε (αρκεί να ήταν στον ατλαντικό), ενισχύει το παραπάνω.
Κανείς δλδ δεν ήξερε πού ακριβώς ήταν αλλά όλοι «ήξεραν» οτι υπήρχαν.
Το πράμα έχει ενδιαφέρον αλλά γερό κλικ μου έκανε μια αναφορά για τον ιδιοκτήτη της Φρίσλαντ, που μπορεί, λέει, να ήταν ο μη εξαιρετέος Κος Σινκλέρ, αυτός που, λέει πάλι, πήγε στη Νέα Σκωτία και μαζί του πήρε ποιός ξέρει τί και που σχετίζεται με κάτι Ναϊτες (άντε πάλι μ’ αυτούς).
Επίσης κλικαμπλ είναι και μια βραχονησίδα (πάντα στον ατλαντικό) ονόματι Ικαρία, όπως και το παρθενονήσι που συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με τις επίσης γνωστές και μη εξαιρετέες Ουρσουλίνες, αλλά και το Μπραζίλ, που ήταν στρογγυλό λέει και είχε ένα ρέμμα στη μέση και μερικοί το βλέπουν στη σημαία της Βραζιλίας.
Ακόμη, και για σύνδεση με τα προηγούμενα (θα θυμάστε ένα χαρτίδιο με το βόρειο πόλο και ένα περίεργο «rupes nigra» εκεί κοντά), αξιοκλίκητο είναι και ένα σχετικό με τη Θούλη (Πυθέας κι έτσι, τα γνωστά).

Τώρα, από πού τα άκουσαν αυτοί οι περίεργοι και τα έβαλαν στο χάρτη;
Και τί ρόλο παίζουν κάτι ιστορίες για νησιά γεμάτα χρυσάφι και περίεργα φρούτα στον ατλαντικό, που κατά τα λεγόμενα (υπάρχουν κι έγγραφες αναφορές) βρέθηκαν αλλά μετά δεν ξαναματαβρέθηκαν;

Γενικώς τε και αορίστως, θα μπορούσε να πει κανείς οτι οι βραχονησίδες αυτές παραπέμπουν στα νησάκια του Πλάτωνα, που με πηδηματάκια πάνω τους μπορούσες λέει να πας απέναντι.

Ξέχασα σε ποιό ακριβώς σάιτ τα είδα αλλά ένα πρόχειρο είναι εδώ:
http://www.wordlookup.net/ph/phantom-islands.html

Είχα μαζέψει και κάτι χάρτες αλλά τους έφαγε το ντιεσελ (ελπίζω προσωρινά).
Ομως, βαράτε "phantom islands" στο γούγλε άμα δε βαριέστε και όλο και κάτι θα βγει.

lamogioΜέλος
06/02/2005, 19:48:20
Α! Ξέχασα.

Μην κλείσετε τίποτε για το καλοκαίρι.
11 με 13 Ιουλίου όλοι Μήλο.

Παγκόσμιο Συνέδριο λέει για την Ατλαντίδα:
The Atlantis Hypothesis: Searching for a Lost Land
11 - 13 July 2005, Milos Island, Greece

Θα ‘ναι όλος ο καλός κόσμος, μαζί κι εκείνος που ψάχνει στην Ανταρκτική (Rand FLEM-ATH) που λέγαμε πριν καναδυό σελίδες.
καθώς και πολλοί δικοί μας καθηγητάδες (βλέπω κι έναν PAPARA μέσα, ελπίζω να μη λέει παπαριές – σόρι mr Paparas).

Πληροφορίες εδώ:
http://www.noticias.info/asp/aspComunicados.asp?nid=47308&src=0
κι εδώ:
http://milos.conferences.gr/?atlantis2005

SpiralΜέλος
06/02/2005, 22:35:03
Με γεια τα ντιεσέλια. Τι να κάνω κι εγώ που έχω μπλέξει με τις τηλεφονικές εταιρίες, ούτε ξέρω ποια χρησιμοποιώ. Πρέπει να βάζω διάφορους κωδικούς πριν τηλεφωνήσω, κάτι τέτοια έκανε και ο Αϊνστάιν και κατέληξε στη Θεωρία του ενοποιημένου πεδίου.

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία για τα νησιά - φαντάσματα, μας θυμίζει τα πλοία - φαντάσματα που συνδέονται με την Ατλαντίδα και με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Μπορεί και η Ατλαντίδα να είναι ένα νησί σε μόνιμη φαντασματική κατάσταση. Διάβαζα πάλι την άποψη ότι ο Πλάτο ήταν πολύ σοβαρός κύριος και δεν έγραφε αερολογίες, όσα λοιπόν έγραψε περί της Ατλαντίς ήταν μια αλληγορία που εμείς την παίρνουμε κατά γράμμα. Έχει γούστο. Κάτι σαν το Et in Acadia Ego με τους πανταχού παρόντες Ναΐτες (γράφω στο οικείον τοπίκιον).

Το συνέδριο της Μήλου ενδιαφέρον κι αυτό. Κάτι μου λέει ότι τιμής ένεκεν θα αναφερθούν και πάλι οι γνώμες για το ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται στο βυθό του Αιγαίου (μα πού είναι αυτός ο Allzzaro να μας πει περισσότερα;) διότι το να συζητάς στη Μήλο για τις Αντίλλες είναι αγένεια.

Ναι, αλλά κάπου κοντά στη Μήλο είναι η Κέρος, ο παράδεισος των αρχαιοκαπήλων, η οποία σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις ήταν ο ομφαλός του Αιγαίου (και όχι η Δήλος, όπως θέλουμε να πιστεύουμε). Άντε τώρα, μη με πιάσει το πατριωτικό μου.

lamogioΜέλος
14/02/2005, 09:51:41
Για ξηλωθείτε.
Πρέπει να μάσουμε επειγόντως κοντά 1,5 μπίλια ντάλαρς και είναι για καλό σκοπό.

Επειδή όπως φαίνεσται μας διαβάζουν πολλοί στα εξωτερικά, κατάλαβαν οτι αργά ή γρήγορα θα τη βρούμε την ευλογημένη (την ατλαντίδα) κι επειδή αυτοί του εξωτερικά σκέφτονται πριν από μας για μας, αποφάσισαν ήδη να στήσουν ένα παγκόσμιο μνημείο λέει για χάρη της.

Μια πυραμίδα κολοσσιαίων (ή ποσειδώνειων;) διαστάσεων.

Βέβαια, ακόμη δεν ξέρουν πού, κάτι που μου θυμίζει το γήπεδο του ΠΑΟ (το ‘χουμε σε μακέτα και ψάχνουμε το χωράφι), αλλά τα σχέδια προχωράνε λέει.

Μια καλή ιδέα που είχε προτείνει ο spiral (βέβαια ήταν για το γήπεδο αλλά ταιριάζει κι εδώ), είναι να το στήσουν κάπου κεντρικά, κατά ανταρκτική μεριά δλδ.

Αν και κοιτώντας την από πιό ψηλά, η περιοχή φέρνει προς μεσόγεια μεριά (πάει το εξοχικό, θα το απαλλοτριώσουν).

Και για να δείτε πόσο προχωρημένοι είναι κι έχοντας υπ' όψη την αλματώδη αύξηση τιμών στα μικρά οικόπεδα (βλέπε τάφους), όποιος θέλει μπορεί να κλείσει από τώρα θέση εκεί μέσα και να μπει στο μάτι του Τουταγχαμών.

Για κρατήσεις στο
http://www.atlantispyramid.com/atlantispyr/index.html

14/02/2005, 10:00:22
quote:

Για ξηλωθείτε.
Πρέπει να μάσουμε επειγόντως κοντά 1,5 μπίλια ντάλαρς και είναι για καλό σκοπό.

Πρίν τους τα δόσετε, θυμίστε τους πάντως οτι πυραμίδες υπάρχουν και στο Ελλάντα...

Είναι κρίμα και άδικο, να ισχυρίζονται οτι ξέρουν να μιλούν για πυραμίδες, και αντί για τις ελληνικές, να μου βάζουν τις πυραμίδες της ... Κίνας !

Ντάξει ???

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

SpiralΜέλος
14/02/2005, 12:39:52
Πλάκα-πλάκα, φίλτατε Lamogio, έχω ανακαλύψει στο διαδίκτυο ένα ελληνικό μουσείο Ατλαντίδας. Τι εκθέτει ακριβώς δεν ενθυμούμαι, ίσως τους ιδρυτές του. Πάντως τα μεγάλα (;) πνεύματα συναντώνται.

Η Ανταρκτική ως θέση είναι μια καλή ιδέα, σύντομα μάλιστα η ολοένα επεκτεινόμενη Αθήνα θα φτάσει ως εκεί. Προβλέπω Babis Vovos Atlantic Center.

quote:

Πρίν τους τα δόσετε, θυμίστε τους πάντως οτι πυραμίδες υπάρχουν και στο Ελλάντα...
Είναι κρίμα και άδικο, να ισχυρίζονται οτι ξέρουν να μιλούν για πυραμίδες, και αντί για τις ελληνικές, να μου βάζουν τις πυραμίδες της ... Κίνας !

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι ελληνικές πυραμίδες είναι πιο παλιές από τις αιγυπτιακές αλλά, βρε παιδί μου, δεν είναι τόσο χάι (κυριολεκτικά) γιατί είναι φτιαγμένες σε ατομικό μέγεθος. Άσε που και το Ελλάντα, κατά την πάγια τακτική του, δεν κάνει τίποτα για να τις προβάλει. Δηλαδή χάθηκε ο κόσμος να πάρουν μερικά από τα φαναράκια και τα καγκελάκια του πάλαι ποτέ Αβραμόπουλου και να τα τοποθετήσουν στις ελληνικαί πυραμίδαι; Να βλέπει και ο κόσμος και να καταλαβαίνει;

Άσε που τώρα με την Ολυμπιάς θα βγουν στη φόρα όλες οι Chinese Pyramids και θα κλέψουν την παράσταση.

Όπως και να το κάνουμε, πυραμίδες δεν ξαναφτιάχνονται. Γιατί είναι πασιφανές πως η κατασκευή τους δεν ήταν μόνο θέμα αρχιτεκτονικής, αλλά βαθιάς εσωτερικής γνώσης. Το έχω διαβάσει στο καλό τεκτονικό μου βιβλίο.

ΥΓ. Ψιτ, φίλτατε Vril, έχω κατεβάσει από τα ράφια όλα τα ατλαντικά – φιλαδελφικά βιβλία μου, γραμμένα από τους πρώτους διδάξαντες. Αν έχεις τη διάθεση, ακόνισε τα πλήκτρα σου!

Ντάξει;

14/02/2005, 13:58:10
quote:

φίλτατε Vril (...) ακόνισε τα πλήκτρα σου!

* * * 'Αουτσ ! ! ! * * *

πήγα να γράψω και ... τρυπήθηκα ...

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη