- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εμένα πάντως Πλάτωνα μου κόβονται τα ποδια
Δεν έχω κουράγιο για σκληρή δουλειά
Πώς να το αντιμετωπίσω ?
Μήν δουλεύεις..![]()
Ενα νέο είδος παραγωγικής κηπευτικής είναι η ``αεροβλάστηση``.
Τα θερμοκήπια αυτά λειτουργούν στη χώρα μας παραγωγικά και βγάζουν 10πλάσια ποσότητα κηπευτικών απο οτι σε ενα χωράφι.
Τα λάχανα ή τα μαρούλια φυτεύονται οχι οριζόντια αλλά κάθετα σε μία τρύπα που γίνεται σε φελιζόλ το οποίο είναι και αυτό σε σχεδόν κάθετα προς το έδαφος. Απο την πίσω πλευρά χωρίς να φαίνεται υπάρχει ενας ψεκαστήρας που ψεκάζει την ρίζα με νερό που περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το λάχανο.
Αποτέλεσμα? οπως λένε οι γεωπόνοι τεράστια παραγωγή λόγω εκμεταλεύσης του χώρου, πολύ λίγα φυτοφαρμακα αφου δεν υπάρχει χώμα.
Το ερώτημα είναι, κατά πόσο αυτό είναι υγιεινό , εφόσον το φυτό δεν μεγαλώνει στο χώμα αλλά στον αέρα και με φάρμακα αλλά και το πόσο είναι υγιεινό να τρώμε και κοτόπουλα ή ψάρια που τρέφονται αποκλειστικά με υπολλείματα τροφών ή και φάρμακα.
Μήπως στο μέλλον καταντήσουμε να τρώμε βιομηχανοποιημένη τροφή???
Edited by - Μηδεία on 21/03/2005 17:26:17
Μηδεια, αμα δεν γραφω στο Εσωτερικα, το κριμα ειναι δικο σου! ![]()
Πλάτωνα το ξέρεις ότι και αέρας έχει κάτι μικρά αορατα ζουζουνακια που και αυτά τα κακόμοιρα έχουν ψυχή, δεν έχουν?
«Ποτέ δεν θα πληγώσω τα ακάρια τα καημένα
μη τάχα σαν και μένα και εκείνα δεν πονούν?»![]()
Το «μέτρον» παιδιά μην το ξεχνάτε….![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Μηδεια νομίζω αναφέρεσαι σε ένα νέο τρόπο καλλιέργειας λαχανικών χωρίς χώμα τα οποία δεν ακριβώς στον αέρα αλλά πάνω σε πετρώματα πλουσια σε μεταλλα.
----
quote:Η πνευματικότητα -και να με συγχωρέσουν οι αναζητητές των όποιων "ρευμάτων", που αναφέρουν την χορτοφαγία απαραίτητη για την "κάθαρση"- δεν έρχεται με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.
Αλλιώς τα κακόμοιρα τα λιονταράκια δεν θα πάνε ΠΟΤΕ στον "Παράδεισο" ενώ οι λαγοί και τα κατσίκια....θα πάνε!
Καλημέρα,
Αγαπητέ μου pixxie, παρακάμπτοντας τη λέξη "ρευμάτων", έχω να πω ότι λέγεται, πως η αυτογνωσία και η Θέωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα ανθρώπινο σώμα στο οποίο "φιλοξενείται" μια ψυχή, γιαυτό και άλλωστε ονομάζεται και "κορωνίδα της Δημιουργίας".
Μία ψυχή που φιλοξενείται σε ένα ζώο δεν μπορεί να να αποκτήσει τη Θέωση, σε αυτή της την ενσάρκωση αλλά θα αποκτήσει την εμπειρία αυτής της συγκεκριμένης ζωής που ζει και κάποτε θα φιλοξενηθεί σε ένα ανθρώπινο σώμα.
Η πνευματικότητα δεν είναι "ρεύμα", είναι η δίψα που νιώθει μια ψυχή που βρίσκεται μακριά από το Σπίτι της και που δεν μπορεί να βρει ησυχία αν δεν επιστρέψει στη Πηγή της!
Φιλικά...

quote:
Οι περισσότερες βιταμίνες και πρωτείνες βρίσκονται στις φυτικές τροφές, απ'όπου τις παίρνουν και τα ζώα που η τροφή τους περιλαμβάνει περισσότερο λίπος παρά βιταμίνες. Ενδιαφέρουσα πάντως η ερώτηση σου η Satsangi θα μπορούσε να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σαφώς αγαπητέ Krisna και μπορούμε από τη φύση να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Αυτό έχει αποδειχτεί στη πράξη από εκατομύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο.
Εγώ δεν είμαι γιατρός και νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τη χορτοφαγική διατροφή και ανησυχεί για την υγεία του, μπορεί κάλλιστα να επισκεφτεί κάποιο διατροφολόγο που θα μπορέσει να τον συμβουλέψει ανάλογα.
Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω αντιγραφή και επικόλληση ( από την επόμενη εβδομάδα) είναι πληροφορίες για κάποιες φυτικές τροφές και τί στοιχεία αυτές περιέχουν.
Φιλικά,

Επιτρέψτε μου και την δική μου παρέμβαση στο θέμα σας.
Είμαι υπέρ της ακρεοφαγίας και στηριχτής της.
Από το 1987 έχω κόψει Μαχαίρι το κρέας, ψάρια, από οτιδήποτε ζωντανο υπάρχει. Ήμουν λάτρης της κρεοφαγίας. Όπως καταλαβαίνεται η απόφασή μου αυτή δεν έγινε χωρίς συστηματική και εξαντλητική έρευνα για να ελέγξω τα υπέρ και τα κατά. Και η απόφασή μου δεν ήταν φυσικά εντολή γιατρού, αλλά αποτέλεσμα της έρευνας που έκανα.
Έχω νυμφευτεί και έχω δύο κορίτσια 14 και 10 ετών. Όταν γνωρίστηκα με την σύζυγό μου της έδειξα τα αποτελέσματα της έρευνας που είχα κάνει. Απεφάσισε και αυτή και το έκοψε, όχι χωρίς δυσκολία όπως εγώ.
Πρίν την απόφασή μας, και οι δυό είχαμε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό έχουν εξαφανιστεί.
Όταν ήταν μωρό η πρώτη μου κόρη και επρόκειτο να ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές είπα στον παιδίατρο ότι δεν θέλω να ξεκινήσει καθόλου να τρώει κρέας. Ο παιδίατρος αυτός (πολύ γνωστός και με πολλές διακρίσεις στην πλάτη του) γελώντας φιλικά μου είπε ότι αυτό είναι ότι πιό καλύτερο γιά το παιδί αρκεί κάθε ημέρα να τρώει το ασπράδι από ένα αυγό και δύο φορές την εβδομάδα το αυγό να το τρώει μαζί με τον κρόκο. Ακόμα μέχρι τώρα δεν τρώνε κρέας.
Μέχρι τώρα η μεγάλη έχει κάνει 5 φορές εξέταση αίματος και η μικρή δύο, αναγκαστικά, γιά το χαρτί βεβαίωσης υγείας στο σχολείο τους.
Όταν πήγα να πάρω τα αποτελέσματα ΚΑΙ ΤΙΣ 7 ΦΟΡΕΣ, από μόνοι τους μου είπαν ότι η καθαρότητα και η σωστή περιεκτικότητα των αναλογιών τους είναι από τις ελάχιστες που έχουν δει.
Μέχρι τώρα δεν έχουν αρωστήσει ποτέ και τα συνηθισμένα σχολικά κολήματα που ΑΝ κολήσουν περνούν πολύ εύκολα. ΥΓΙΑΙΣΤΑΤΕΣ.
Οι έρευνές μου που έκανα και συνεχίζω να κάνω μου έδειξαν τα εξής:
Στο κρέας υπάρχουν οι ζωικές τοξίνες τις οποίες το ανθρώπινο σώμα δυσκολεύεται και κουράζεται να τις αφομοιώσει, και είναι ότι χειρότερο γιά την άμυνα του οργανισμού.
Οι περισσότερες και χειρότερες αρώστιες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έχουν την αφετηρία τους στο κρέας.
Στο κρέας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ που δεν μπορούμε να το βρούμε στο φυτικό βασίλειο.
Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ υγιεινό στό κρέας, και επι πλέον μπορεί να είναι και φορέας ασθενειών, και μάλιστα όχι μικρών.
Και μην μου αναφέρεται τα θαλασσινά και κυρίως με την μόλυνση που υπάρχει σήμερα.
Ας πάμε τώρα σε άλλον τομέα.
Ποιός μας δίνει το δικαίωμα να αφαιρούμε ζωές, γιατί, τί είμαστε;
Τα ζώα έχουν ψυχή. Με ποιό δικαίωμα σταματάμε τον κύκλο τους και την εξέλιξή τους;
Αν λοιπόν τρώμε κρέας συμβάλουμε στον θάνατο του ζώου, φορτωνόμαστε μέρος του κάρματός τους, φορτωνόμαστε με αρνητική ενέργεια και υποβιβαζόμαστε ψυχικά. Αυτό δεν είναι μεγάλο εμπόδιο γιά μας;;;
Πηγαίνεται σε ένα σφαγείο και κθήστε γιά λίγο στο μέρος αυτό και θα καταλάβετε μόνοι σας ΠΟΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ στο μέρος αυτό. Αν μάλιστα κοιμηθεί κάποιος εκει, το πιθανότερο να ξυπνήσει τρελός.
Γιατί λοιπόν αυτήν την αρνητική ενέργεια να την φορτώνουμε στο σώμα μας και να το δυσκολεύουμε.
Επομένως, τρώγωντας κρέας παίρνουμε το βάρος του κάρματός τους, φορτωνόμαστε την αρνητική ενέργεια, εμποδιζόμαστε στην εσωτερική άνοδό μας, εμποδίζουμε το σώμα μας να λειτουργήσει σωστά και επι πλέον το φορτώνουμε με διάφορες ασθένειες που εδηλώνονται είτε μακροχρόνια είτε βραχυχρόνια.
ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ας σεβαστούμε το σώμα μας και την ψυχή μας
Φιλιότατα.
Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ υγιεινό στό κρέας.
Οι περισσότερες και χειρότερες αρώστιες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έχουν την αφετηρία τους στο κρέας.
Και μην μου αναφέρεται τα θαλασσινά και κυρίως με την μόλυνση που υπάρχει σήμερα.....
Υπαρχουν κι αλλες ερευνες, και απο ανθρωπους με αναλογη πειρα και γνωσεις οπως ο γιατρος που συμβουλευτηκες, που διαφωνουν.
Υπαρχουν στοιχεια στο κρεας που ειναι χρησιμα για τον οργανισμο, χωρις αυτο να σημαινει πως δεν υπαρχουν αντιστοιχα ωφελιμα στοιχεια και στο διαιτολογιο ενος αυστηρα χορτοφαγου.
Οχι, οι περισσοτερες και χειροτερες ασθενειες δεν εχουν αφετηρια το κρεας. Η αστατη και η χημικη διαιτα ναι. Η μολυνση του περιβαλλοντος και τα καυσαερια που αναπνεεις καθε μερα, θα σε στειλουν πιο γρηγορα απο το να φας καθαρο ζωο. Οι καρκινοι δεν οφειλονται στο κρεας, σκεψου μονο εποχες που ο κοσμος εβλεπε το κρεας μονο ζωγραφιστο η στα ονειρα του, και ο καρκινος και οι καθε λογεις αρρωστιες και λοιμωξεις σκοτωναν γενιες και γενιες.
Ξερεις με τι ψεκαζουν τις καλλιεργειες? Εχεις τετοια βεβαιοτητα για τα μαζικης παραγωγης λαχανικα?-αυτο για τα θαλασσινα που ανεφερες- Αλλα μην το πας τοσο μακρια..ενα ζωντανο να ενεργηθει σε λαχανο και χορταρικο και βρισκεσαι στην εντατικη με νεφρικη και καρδιακη ανεπαρκεια απο κει που δεν το περιμενεις. (το επαθε γνωστη μου αυτο)
..... Πηγαίνεται σε ένα σφαγείο και κθήστε γιά λίγο στο μέρος αυτό και θα καταλάβετε μόνοι σας ΠΟΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ στο μέρος αυτό. Αν μάλιστα κοιμηθεί κάποιος εκει, το πιθανότερο να ξυπνήσει τρελός......
Μην υπερβαλλεις...θα ηταν ολοι οι σφαγεις και οι χασαπηδες στη Λερο. Θα ηταν ολοι οι αρχεγονοι κυνηγοι θεοτρελοι.
Ποιός μας δίνει το δικαίωμα να αφαιρούμε ζωές, γιατί, τί είμαστε;
Τα ζώα έχουν ψυχή. Με ποιό δικαίωμα σταματάμε τον κύκλο τους και την εξέλιξή τους;
Με αυτη την λογικη, ποιος μας δινει το δικαιωμα να επεμβαινουμε και στις δικες μας ζωες, π.χ με τα φαρμακα που παιρνουμε, με την ιατρικη γενικοτερα. Επισης, και με τις εντατικες καλλιεργειες επισης επεμβαινουμε στην εξελιξη των ειδων και του περιβαλλοντος.
Επισης, τα παπουτσακια που φοραμε, ειναι πανινα? Μην μας πιανει η ευαισθησια μονο στο φαγητο.
Ταπεινη μου γνωμη, πως ολα ειναι χρησιμα και ωφελιμα με μετρο. Ενα ισορροπημενο διαιτολογιο που να περιλαμβανει ποικιλλια τροφων δεν βλαπτει κανεναν. Αν τωρα καποιος αισθανεται καλυτερα σωματικα η ηθικα με το να ειναι χορτοφαγος δεν ειναι προβλημα. Για μενα προβλημα ειναι οταν στο ονομα του καταναλωτισμου δημιουργουμε εκτρωματα στο ζωικο αλλα και στο φυτικο βασιλειο και καταστρεφουμε τις ισορροπιες στη φυση. Για μενα δεν ειναι προβλημα να φας ενα κοτοπουλακι, αλλα να τα εκτρεφεις στιβαγμενα κατω απο αθλιες συνθηκες και να τα φλομωνεις στις ορμονες. Για μενα δεν ειναι προβλημα να τρως λαχανικα, αλλα να τα ποτιζεις με δηλητηρια για να αποδωσεις παραπανω απο ο,τι χρειαζεσαι.
Edited by - the elder sister1 on 27/03/2005 22:09:00
Ειμαι περιεργος.
Με την τοποθετηση σου απαντας σε παλιοτερα ερωτηματα μου.
----