- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Xαίρομε που γύρισες!
Μην είσαι τόσο φειδωλός για ένα θέμα που έχε 51 σελίδες και καθημερινά ανεβάζει τόσες Αναγνώσεις!
![]()
quote:
Λέμε και κανένα παρακαλώ-ευχαριστώ "ευγενείας σύμβολο".
Δεν είναι υπηρέτες σου οι άλλοι "Τέως κάτι αδιάφορο και Νύν τίποτα".
Αίολε εσύ είσαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάς για ευγένεια, όταν σε προηγούμενα μηνύματα έκανες τέτοιες δηλώσεις.
Λόγια δικά σου (για μην σε παραπέμψω και σε παλαιότερα....)
"Χεχε... Λάθος!
Με τις μαλακίες που λες"
"Χεστήκαμε για την ΝΑ"
"Χεσμένο σ' έχω κι εσένα"
Λόγος δικαστικής διαμάχης δεν είναι, άλλα ούτε και ευγένεια το ονομάζεις.
Μάλλον έχεις χάσει την αίσθηση τις πραγματικότητας φίλε μου όπως φαίνεται.
Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 12:38:24
http://www.youtube.com/watch?v=vMRsi3plMaI
Με αφορμή αυτό που μου είπε ο Κost για την Θεοσοφία, καθώς η γνώμη μου είναι,
ότι είναι αλληλένδετη με την ΝΑ.
Εξάλλου το είχα ακούσει και στη Ν.Α
"οι θεοσοφία είναι αδερφάκι μας"
Απλά αυτοί παρίκμασαν(οι θεόσοφοι) και η Ν.Α είναι ό διάδοχος που ήρθε να κάνει σωστά αυτά που δεν έκαναν στη θεοσοφική εταιρία. (έτσι είχα ακούσει στην Ν.Α).
![]()
Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 14:17:24
quote:
Τον Εσωτερισμό τον στυρίζουν πάρα πολλοί στο φόρουμ γιαυτό πρέπει να φανεί και η άλλη πλευρά του πράγματος!
Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για αυτό. Δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχει να ανοιχτεί κάποιο θέμα για την Μπλαβάτσκυ, για τον Ελιφάς Λεβί, για τη Μπέιλι ή κάποιον αντίστοιχο από το χώρο του Εσωτερισμού.
Παλιά σίγουρα θα υπήρχαν τέτοια θέματα τώρα όμως δεν νομίζω. Ο "Εσωτερισμός" βέβαια πιάνει ένα τεράστιο εύρος θεματολογίας και αυτό είναι καλό διότι αλίμονο εάν περιοριζόταν στην τυφλή αποδοχή του τι μπορεί να είπε η Μπλαβάτσκυ περί 7 φυλών ή η Μπέιλι περί 7 ακτίνων κτλ.
Και για ποιό άλλο θέμα δηλαδή να τοποθετηθώ Παντελή. Ό,τι είχα να πω το είπα με απλά λόγια. Και να σου πω και κάτι, απεχθάνομαι την δημιουργία εντυπώσεων και προπαγάνδα σε κάθε της μορφή...όπως δεν θα πάρω στα σοβαρά μία σειρά από ομάδες και τάγματα που προασπίζουν υποτίθεται κάποια ιδεώδη αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν ιεραρχημένες καταστάσεις όπου 2-3 δυνατές (και αμφιβόλου ποιότητας) φιγούρες κάνουν όλο το κουμάντο, έτσι δεν θα πάρω στα σοβαρά και όσους "αντιμάχονται τις αιρέσεις, τον εσωτερισμό" χωρίς να έχουν ιδέα από τον εσωτερισμό και προασπίζοντας ουσιαστικά όσα λέει το παπαδαριό!
Το έχουμε πει επανειλλημένα, οι αναλογίες παντού ίδιες είναι, όπου κι αν κοιτάξουμε, είτε στο χώρο της θρησκείας, είτε σε κάποιο τάγμα ή ομάδα τύπου ΝΑ, είτε κάποιο πολιτικό κόμμα πάντα οι ίδιες αναλογίες, τα ίδια παιχνίδια μικροεξουσίας και ψωροεγωϊσμών...και επειδή μέσα στην τριβή κάποιοι εγωϊσμοί θίγονται ακολουθούν βεντέτες κάθε είδους όπως η συγκεκριμένη.
Το βιντεάκι αυτό ποιό σκοπό ακριβώς εξυπηρετεί ρε συ Παντελή?
Καταρχάς για να σχηματίσεις μία γνώμη για την Μπλαβάτσκυ (όπως και για έναν οποιοδήποτε στοχαστή) πρέπει κατ'αρχάς να διαβάσεις κάποια κείμενά της. Και δεν εννοώ κάποια σύνοψη από άλλη πηγή αλλά κάποιο βιβλίο της. Εσύ το έχεις κάνει?
Το Zeitgeist θυμάμαι και εγώ ότι έχει στην αρχή κάποιες ανακρίβειες. Τις ίδιες όμως ανακρίβεις φαίνεται να έχει και το βίντεο που παραθέτεις! Μάς λέει δηλαδή πως δεν υπάρχει καμία παγανιστική πηγή πριν το 150 μ.Χ που να μιλάει για θάνατο και ανάσταση κάποιου θεού. Για τον θάνατο του Διονύσου Ζαγρέα από τους Τιτάνες και την ανάστασή του δεν έχουν ακούσει? Ή για μία σειρά από ημίθεους που κατέβηκαν στον "Άδη" και επέστρεψαν αναγεννημένοι από τον Κάτω Κόσμο.
θα ήθελα να σε ξανά ξεκαθαρίσω ότι δεν συμβαδίζει η γνώμη μου απαραίτητα με τους συνδέσμους( απλά βρίσκω κάποια καλα΄στοιχεια οπό όλα αυτά και τα παραπέμπω ως αφορμή για συζητήσεις καθώς έχουν και σχέση και με την Ν.Α άμεσα η έμμεσα.)
κατά τα άλλα είχα πει ότι με εκφράζει πάρα πολύ η εξής φράσεις :
"Το να είσαι οπαδός κάποιου είναι ηθικά βλαβερό, όποιος κι αν είναι αυτός."
(Δήλωση του Jiddu Krishnamurti πριν Το Θάνατο του)
"Όταν η δράση βασίζεται σε μια ιδεολογία, δεν είναι δράση. Είναι; Είναι προσαρμογή σ' ένα ορισμένο μοντέλο που έχετε εδραιώσει, κι επομένως η δράση είναι ατελής"
"Μαθητής" είναι κάποιος που μαθαίνει, όχι με φοβερή πειθαρχία σε κάποια ορθοδοξία, παράδοση, ή υποταγή σε κάποιους κανόνες κ.λ.π. που σου επιβάλουν τη μάθησή τους"
Xωρίς να θεωρώ τον Jiddu Krishnamurti κάποιον που πρέπει να ακολουθήσω σαν μέγα δάσκαλο σε ότι λέει.
Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 14:42:04
Μάς λέει ότι υπάρχουν και 39 επίσημες πηγές, εκτός Καινής Διαθήκης, που αναφέρονται στο πρόσωπο του Ιησού. Δεν ξέρω αν είναι 39 όμως νομίζω ότι είναι όλες αμφιβόλου εγκυρότητας.
Ο καθένας όπως βλέπεις μπορεί να πει ό,τι θέλει σε ένα βιντεάκι. Και τη μέθοδο του Προκρούστη πολλοί αγάπησαν, το πάθημά του όμως κανείς![]()
Ακριβώς αυτό κάνουν όλες η ιδεολογίες του κόσμου
Θρησκευτικές
Πολιτικές
Εσωτεριστικές
κ.τ.λ
Η ιδεολογίες τους, τους αναγκάζουν να γίνονται Προκρούστες,
γιατί αυτοί νομίζουν ότι βρήκαν την αλήθεια μέσα σε ανθρώπινα συστήματα που τους τα επιβεβαιώνει κάποιος ελέω θεού άνθρωπος (καθαρά θέμα πίστης δηλαδή).
Είναι η αρχή του τέλους τους
Οπότε όλοι αυτή που τοποθετούν, μαζί και με μένα όσο ήμουν στην Ν.Α
την αλήθεια μέσα σε κάποιο ιδικό μοντέλο ιδεολογίας, δημιουργούν ένα μεγάλο ψέμα και μετά το εξαπλώνουν.
Είναι ψεύτες του εαυτού τους και για να μην είναι μόνοι τους σε αυτό, θέλουν να εισάγουν και άλλους στο ιδικό αυτό μοντέλο.
Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 16:03:53
Συμφωνώ με αυτό που λες περί "οπαδισμού". Και καλό είναι να διαχωρίζουμε έναν στοχαστή ή και "δάσκαλο" από τους συνεχιστές του και τις οργανωμένες προσπάθειες που γίνονται στο όνομά του. Για το πραγματικό ποιόν της Μπλαβάτσκυ δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ. Λέγεται ότι είχε σκηνοθετήσει κάποιες μικροαπατούλες για να προσελκύσει κόσμο δίπλα της...ήταν μάλλον άτομο εγωκεντρικό με ανάγκη για θαυμασμό ωστόσο δεν θεωρώ δίκαιο να την κρίνω μόνο από αυτό διότι το έργο της είναι εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον και με μία ειλικρινέσταστη φιλαλήθεια και εσωτερική αναζήτηση.
Υπόδειγμα πάντως στοχαστή με μεγάλη επιρροή θεωρώ το Νίτσε, που τα τελευταία λόγια προς τους θαυμαστές του ήταν το "απομακρυνθείτε από εμένα, μπορεί και να σας γέλασα, βρείτε τη δική σας αλήθεια"! Αλλά και αυτός βέβαια τη "ζημιά" του την έκανε διότι πάρα πολλοί εκμεταλλέυτηκαν τις δημοφιλείς ιδέες του για χάρη των δικών τους ιδεών και σκοπιμοτήτων. Αλλά και αυτό βέβαια είχε προβλεφθεί από τον φιλόσοφο.
Ας μην τοποθετούμε τον εαυτό μας τόσο χαμηλά σε σχέση με αυτούς του δασκάλους για να νιώσουμε ταπεινοφροσύνη
Ειδικά αν ακολουθήσουμε αυτό που είπε ο Νίτσε "απομακρυνθείτε από εμένα, μπορεί και να σας γέλασα, βρείτε τη δική σας αλήθεια"!
Και για αυτό που είπες για τις απάτες είναι αλήθεια, το είχε παραδεχτεί η ίδια
(και σου λέω τώρα, ότι αυτό και μόνο είναι μέγιστη απάτη, όταν ο ίδιος ο δάσκαλος θεωρεί, ότι λέγοντας ψέματα θα ωφελήσει τους μαθητές του)
Δεν το δέχομαι, ακούγετε πολύ υποτιμητικό!!!
και δείχνει πολλά για τον δάσκαλο που έχει τέτοια νοοτροπία και δεν μου λέει εμένα τίποτα επειδή το παραδέχεται,
Ούτε ξέρω πόσες φορές χρησιμοποίησε ψέματα για τους εγωιστικούς σκοπούς της.
Edited by - pantelis1 on 22/01/2012 15:12:39
Κοίτα Παντελή, με τα Ιδεώδη καθαυτά δεν έχω πρόβλημα, ίσα-ίσα αγαπάω τον Πλάτωνα και οι θεωρίες του με έχουν πείσει σε ένα μεγάλο βαθμό.
Ούτε είναι κακό να αναζητάμε το Ιδανικό και αφού το βρούμε (όποιο κι αν είναι αυτό) να το τηρούμε όσο πιο πιστά και ενσυνείδητα μπορούμε. ίσα-ίσα αυτό είναι ο ορισμός της "αρετής".
Και οι περισσότερες θρησκείες πιστεύω πως ο πυρήνας τους περιέχει σπέρματα αλήθειας. Υπάρχουν δηλαδή πράγματα ωφέλιμα και πνευματικά που μπορούν να σου δώσουν.
Το πρόβλημα όμως είναι καταρχάς φιλοσοφικό, διότι το "βούτηγμα" μίας Ιδέας στον κόσμο της Ύλης διαστρεβλώνει ένα μέρος της Ιδέας.
Μπορεί εσύ να ξεκινήσεις με την πιο αγνή πρόθεση για να μεταδώσεις μία Ιδέα αλλά στην πορεία το ιδανικό αυτό να παραμορφωθεί με μία σειρά από τρόπους.
Και ειδικά όταν μπαίνουν στο παιχνίδι οι οργανωμένες ομάδες (οι οποίες μοιραία αποκτούν δομή πυραμίδας) τότε η Ιδέα γίνεται συνήθως δέσμια της άχαρης πραγματικότητας.
Ακόμα πιο μεγάλο κακό γίνεται όταν μπαίνει στο παιχνίδι η "πάλη των ιδεών" μεταξύ ατόμων και ιδίως μεταξύ ομάδων...ο πόλεμος είναι πατέρας των πάντων εδώ κάτω στη γη, και αλίμονό σου αγαπητέ γείτονα εάν τολμήσεις να ισχυριστείς ότι οι ιδέες σου είναι καλύτερες από τις δικές μου![]()
και ο ανταγωνισμός αυτός μεταξύ των ιδέων κάνει τις ομάδες να κλείνονται στο καβούκι τους και να διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα πιστεύω της...με σκοπό την εισροή όλο και περισσότερων μελών και ενδυνάμωσή τους και την αποφυγή εκροής των ήδη υπαρχόντων.