ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τραγούδια ΒΜΠΜ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- τραγούδια ΒΜΠΜ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

αθεος36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/08/2003, 18:55:28
Στ΄άρματα στ'άρματα Ομέρ Βρυώνη
το Σούλι εχούμισε και μας πλακώνει...

"Τάδε έφη Avallon"
19/08/2003, 19:15:16
xaaaaxa
avallon να εισαι καλα και το εναυσμα που δινεις δεν απεχει μακρια:)
κρατα τα γκεμια και του δικου μου αλογου ,τον λογο να παρω και φυγαμε ξανα:))))
σε ευχαριστω για την ομορφη παρεμβαση σου:)
με απεραντο σεβαμο και αγαπη,ο μανος σας

steelspringΜέλος
20/08/2003, 05:18:34
Η ανάπτυξη μιας άποψης ή η απλή παράθεση κάποιας ιδέας γίνεται σύμφωνα με την προσωπική αντίληψη του καθενός. Αντίληψη που αφορά την εικόνα που έχει σχηματίσει ο καθένας για τον κόσμο και για τη ζωή .
Όλα τα πράγματα είναι υποκειμενικά και δέχονται τόσες ερμηνίες όσες και οι άνθρωποι. Τό γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον ανεξέγλεκτο εγωισμό είναι η αρχή των διαφωνιών που μπορούν να καταλήξουν σε κωμικούς καυγάδες αλλά καθόλου σπάνια και σε τραγικούς.
Επειδή βαθειά πιστεύω ότι σκοπός του διαλόγου δέν είναι το να πείθει ο ένας τον άλλον, όσο εύστοχα επιχειρήματα κι`αν φέρνει, αλλά η εξαγωγή συμπεράσματος αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις ,θα κάνω μιά πρόταση γι`αυτό το τόπικ .
Να σταματήσουν οι συναισθηματικές προσεγγίσεις αλλά και οι θέσεις που πηγάζουν από την ιδεολογική τοποθέτηση των συζητητών , μια που έχουν καθαρά προσωπικό χαρακτήρα (πολύτιμα στοιχεία για τον καθένα ομολογουμένως),καινα συνεχιστεί ο διάλογος με επιχειρήματα στατιστικά στοιχεία, αριθμούς, οικονομικά δεδομένα, και νομικά-συνταγματικά στοιχεία .
Το συγκεκριμένο τόπικ πιστεύω ότι προσφέρεται κάλλιστα για κάτι τέτοιο, και θά ήταν μιά πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε απο το "εγώ "
και να μιλήσουμε σαν "εμείς".
Αναμένω την απόφασή σας με προτεραιότητα τoν Φίλο manos που είναι και ο αρχικός εισηγητής του τόπικ.

alati13Μέλος
20/08/2003, 08:26:49
KALHMERA!!! Φιλε Μάνο να υποθέσω ότι το «να πέσουν οι τόνοι» πήγαινε περισσότερο σε εμένα έτσι δεν είναι???
Ωραία λοιπόν…. αν αυτό θέλεις εγώ είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ μια που είμαι φιλοξενούμενος στο θέμα σου ΄΄η απλά να αποχωρίσω. Όμως θα σου έλεγα να ξανά σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις από αυτήν την συζήτηση.

Αν Θέλεις να πιάσουμε όλα τα θέματα γκρινιάζοντας και βλέποντας μόνο την άσχημη πλευρά τους , πασαλείβοντας τα με μια επικάλυψη αγανάκτησης και περνώντας τα μηνυματακια μας τότε νομίζω ότι με το τελευταίο μήνυμα του Παρμενιωνα έχουμε όλοι καλυφθεί.
Τα είπε όλα.. Από παιδεία εως οικολογία, πολιτική, Ιστορία, θρησκεία κ.α.

Μέχρι και ότι το μεγάλο ΟΧΙ το είπε δικτάτορας μας είπε.
ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.
Όσο για το θέμα της έκφρασης δεν χρειάζεται να το αναγάγουμε σε επιστήμη.
Αν Ρώτας τι κανείς , και ο άλλος σου λέει «κόκκινο» τότε πολύ απλά δεν απαντάει στην ερώτηση.
Τέλος θα πρέπει να σου πω φίλε Μάνο ότι εγώ δεν είμαι τοσο ευγενικός όσο εσύ και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να αγαπώ ολο τον κόσμο. Ούτε καν το προσπαθώ (δεν σε ειρωνεύομαι.. το εννοώ 100%). Ούτε προσπαθώ να βγάλω μόνο τον καλύτερο μου εαυτό. Όταν χαίρομαι το δείχνω. Όταν θυμώνω πάλι το δείχνω. Όμως δεν νομίζω ότι πρόσβαλα κανέναν. Όποιος προσβλήθηκε τοτε προσβλήθηκε από τα δικά του λόγια και τις δικές το ιδέες. Όταν με τις ιδέες του προσβάλει κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις τότε θα απαντήσω όπως εγω πιστεύω ότι πρέπει.

Παρα όλα αυτά … …πες (γράψε) μας ακριβώς πως θέλεις να συνεχιστεί το θέμα σου και σου υπόσχομαι ότι θα το σεβαστώ 100%.

alati13Μέλος
20/08/2003, 08:33:09

ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ
ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ
ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΚΟΠΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΥΡΙΓΓΕΣ
ΚΑΙ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ
ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΝΗ ΚΑΙ ΧΥΛΩΜΕΝΗ ΜΟΥ
ΠΑΤΡΙΔΑ
ΠΙΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ AΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΟΡΑΙΟ
ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ
ΤΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΑΜΜΟ
ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ
ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΩΝ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΩΝ
ΤΡΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΛΟΓΙΑ ΙΣΧΝΑ
ΜΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΑΝΑΤΙΕΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

20/08/2003, 10:06:35
αλατι ,δεν θα ειχα κανενα προβλημα πιστεψε με να κατονομασω οποιον θεωρουσα ως υπευθυνο για κατι συγκεκριμενο.η επισυμανση μου ηταν μια γενικη επισυμανση για ολους μας.

ολοι σας ειστε σημαντικοι και ειμαι ευτηχισμενος που ειστε εδω και βαδιζω πλαι σας.

με τιποτα δεν θα ηθελα καποιος απο μας να αποχωρησει.

πιστευω πως πηρε μια τροπη η συζητηση που θα κατεληγε σιγουρα σε ριξη αναμεσα σε σε εσενα και στον παρμενιων,με αποτελεσμα η συζητηση να ξεφυγει απο τον αρχικο σκοπο της,αυτο ηθελα και θελω να αποφυγω.

μου αρεσουν οι σκεψεις σας ολων,δεν συγκεκριμενοποιουμε,δεν κανω διιακρισεις,δεν ειμαι τελειος ,θελω να μαθαινω απο εσας και σιγουρα αυτο θα μπορεσω να το πετυχω μοναχα αν υπαρχει ηρεμο κλιμα.

σε ευχαριστω και εσενα προσωπικα,οσο και τα υπολοιπα παιδια που ειστε εδω για'μενα

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

υ.γ steelspring,πολυ ομορφη και σημαντικη η σκεψη σου,δεκτες ολες οι προτασεις ,οι οποιες θα κανουν την συζητηση μας υπεροχη σε ολα τα επιπεδα,σε ευχαριστω.

Edited by - manos on 20/08/2003 10:15:01

steelspringΜέλος
21/08/2003, 13:17:53
Ένα θέμα που με απασχολεί είναι το θέμα της ενεργειακής απεξάρτησης.Το να είσαι εξαρτημένος απο άλλους σε κάνει να υποκύπτεις σε πιέσεις και να συμβιβάζεσαι.
Δεν είναι συμφέρον απο πολλές πλευρές να έχουμε αυτάρκεια σε πετρέλαιο που άλλωστε υπάρχει αρκετό στη Θάσο στην Ήπειρο, στην Ζάκυνθο και αλλού;

21/08/2003, 13:23:59
θα συμφωνησω ,το ζητημα ομως ειναι πως ολα αυτα θα ερθουν στα χερια αγνωστου προελευσης ιδιωτων,οπως εγινε με τα μεταλεια χρυσου,οπως εγινε και με τα ορυχεια του ζορμπα,που ηρθαν στα χερια των εβραιων εγγονων του.

steelspringΜέλος
21/08/2003, 14:32:06
Φίλε Manos
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο ο πλούτος της χώρας να περιέλθει σε ελληνικά χέρια;
Πολλά δημοσιεύονται κατα καιρούς για το πλούσιο υπέδαφος της Κύπρου επίσης.

21/08/2003, 18:31:32
καλησπερα σε ολους σας φιλοι μου

steelspring στο ερωτημα σου θα απαντησω με ενα ναι,το βλεπω απανθρωπα δυσκολο αυτην την στιγμη να ερθει κατι στα χερια μας.

ειναι τοσα τα παραδειγματα παρε παραδειγμα τον εβραιο τιερρυ ρουσελ τον αντρα της ωναση.

παρε παραδειγμα την φυλαξη των ολυμπιακων αγωνων του 2004 που ανατεθηκε στη μοσαντ.

παρε παραδειγμα την κροπι που την αγορασαν εβραιοι ,απο τον υιο του ανθρωπου που την ειχε .

ειναι πολλα τα παραδειγματα φιλοι μου,απλα προς το παρον το βλεπω οπως προειπα δυσκολο.

22/08/2003, 22:09:38
καλησπερα φιλοι μου:))

προτεινε η αλλγλικη κυβερνηση,να στειλει πρακτορες-αστυνομικους της της σκοτλαντ γιαρντ,για να αστυνομευουν τα νησια μας και να μας προφυλασουν απο τους δικους τους μεθυσμενους αγγλους τουριστες.

μαλιστα...,η ανοχη εχει φτασει σε τετοια σημεια που δειχνουμε προς τα εξω ανοχυρωτοι ,τοσο ανωχυρωτοι που μας λυπουνται και θελουν να μας στειλουν και βοηθεια.

steelspringΜέλος
23/08/2003, 01:55:13
Χα Χα!!!!
Ρε τί αλβανική και ρώσικη μαφία και πράσινα άλογα...
Άγγλοι τουρίστες ρέ!!.....

Τώρα χωρίς πλάκα.
Πιστεύω ότι αυτό που ενδιαφέρει τους Άγγλους είναι να πάψουν να εκτίθενται απο τα μεθυσμένα παιδιά τους διεθνώς.

23/08/2003, 14:44:41
καλησπερα σε ολους σας φιλοι μου:)))))

STEELSPRING ,ειναι αληθεια και συμφωνω απολυτα μαζι σου,εχουν εκτεθει οι αγγλοι και αυτο πρεπει με καποιο τροπο να το εκμεταλευτουμε.

σε ευχαριστω :))))

georgiosΝέο Μέλος
23/08/2003, 17:59:23

προς steelspring

Εγραψες
Ένα θέμα που με απασχολεί είναι το θέμα της ενεργειακής απεξάρτησης.Το να είσαι εξαρτημένος απο άλλους σε κάνει να υποκύπτεις σε πιέσεις και να συμβιβάζεσαι.

Θα συμφωνησω μαζι σου. Ποιος ευθυνετε ομως για αυτο; Η Ελλαδα εχει απειρες πηγες εναλακτικης ενεργειας. Θα μιλησω για την Ευρυτανια που το εχω ψαξει λιγο. Παλιοτερη μελετη της ΔΕΗ ανεφερε 300-400 πηγες σε ολο τον νομο που ποτε δεν αξιοποιηθηκαν. Μιλαμε για αιολικες και για υδατινες. Τωρα τελευταια υπαρχουν καποιες προσπαθειες απο ιδιωτες.

Συμφωνα με νομους του 80-85 για να παρεις αδεια για ανεμογενητριες χρειαζοσουν εκτος των αλλων και:
-Αδεια απο την πολεμικη αεροπορια. Για να παρεις την αδεια επρεπε οι γεννητριες να εχουν ασπρο-κοκκινο χρωμα για να ειναι ορατες απο τα αεροσκαφη.
-Αδεια απο το υπεχωδε. Για να παρεις την αδεια δεν επρεπε να ειναι ασπρο-κοκκινο για να μην χαλαει η αισθητικη του περριβαλοντος.

Βλεπουμε οτι ηταν αδυνατον να φτιαξεις ανεμογενητρια.

Τωρα τι σκοπους εξηπηρετει αυτο μπορουμε να το καταλαβουμε. Φαινετε ειναι "προτιμοτερο" να εισαγουμε ηλλεκτρικη ενεργεια.

Οσο για το πετρελαιο τι να πει κανεις...

Οι νομοι εχουν αλλαξει τωρα τελευταια με παροτρυνση της ΕΕ. Ολα αυτα τα χρονια ομως η ΔΕΗ καλυπτε ενα μεγαλο μερος των αναγκων της με εισαγωγες ζημιωνοντας το Ελληνικο κρατος.

Μαλλον το συμφερον δεν μας αφηνει να απεξαρτηθουμε σαν κρατος.

steelspringΜέλος
24/08/2003, 01:05:34
Πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμά σου Φίλε Georgios
Πολύ πιθανόν τα λογιστικά νούμερα να δείχνουν ότι οικονομικά συμφέρει η εισαφωγή ενέργειας.
Άλλο αυτό , και άλλο η ενεργειακή απεξάρτηση.
Η απεξάρτηση μιλάει με άλλα νούμερα άλλες παραμέτρους και άλλα δεδομένα.
Ένα απλό παράδειγμα:
Κάποιοι αποφασίζουν για κάποιο λόγο εμπάρκο της Ελλάδας σε πετρέλαιο.
Το αποτέλεσμα θα είναι η χώρα να παραλύσει.

georgiosΝέο Μέλος
25/08/2003, 16:42:16

Προς steelspring

Ένα απλό παράδειγμα:
Κάποιοι αποφασίζουν για κάποιο λόγο εμπάρκο της Ελλάδας σε πετρέλαιο.
Το αποτέλεσμα θα είναι η χώρα να παραλύσει.

Μαλλον λεμε το ιδιο φιλε steelspring.