ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΑΡΑΘΡΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΒΑΡΑΘΡΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

adrou31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
adrouΝέο Μέλος
20/03/2005, 19:43:44
ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ, "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 40-45'", ΑΘΗΝΑ 1952, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΣΕ
ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 46-49'", ΑΘΗΝΑ 1952,ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΣΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΡΑΤΙΩΤΗ, "ΩΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ", ΑΘΗΝΑ 1982, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΝΔ
ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ, "ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ", ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1969, ΕΚΔΟΣΕΙΣ DOPROF.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΣΝΔ ΚΑΙ ΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 33 ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΙΒΙΣΤΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 43' ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 44' ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ 158 ΑΤΟΜΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΓΓΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΒΡΕΦΗ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΕΪΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΠΛΑ (ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΕΛΑΣ) ΒΡΕΘΗΚΑΝ 5500 ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ (ΑΡΧΑΙΟ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ) ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 250.000 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 41' (ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ 49' (ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ).
20/03/2005, 20:21:49
quote:
5500 ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ (ΑΡΧΑΙΟ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ) ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

1500 ταγματασφαλίτες σφαγιάστηκαν όντως στον Μελιγαλα από τον Αρη.

quote:
(ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ).

Εμφύλιος ήταν.

Η συζήτηση ξεφεύγει από τα εσωτερικά και πάει στα πολιτικά.
Ως εκ τούτου εγώ παύω εδώ…

Αλήθεια η KGB τι έγινε?

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

20/03/2005, 23:03:25
Το τοπίο στο φράγμα είναι καταπληκτικό...
Εγώ το τοπίο το ήξερα και πριν το φράγμα και ομολογώ ότι έχει αλλάξει ριζικά αλλά δεν νομίζω ότι αλλοιώθηκε προς το χειρότερο.

Οσοι κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι το φράγμα ας επισκεφθούν και τη μονή ΦΕΝΕΟΥ που έχει μόνο 3-4 μοναχούς για να δοκιμάσουν τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια τους.

Το θέμα δεν περίμενα να πάρει πολιτικές προεκτάσεις αλλά νομίζω ότι δικαίως αυτό γίνεται αφού η ιστορία αποτελεί μέρος τόσο του τόπικ όσο και του τόπου αυτού...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
adrouΝέο Μέλος
28/03/2005, 23:00:32
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "1500 ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ" ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 5500 ΣΦΑΓΙΑΣΘΈΝΤΕΣ ΥΠΉΡΧΑΝ ΒΡΈΦΗ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΓΓΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΑΣ (3 ΕΤΩΝ) ΗΤΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΝΕΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1670 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΑΤΗΡ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΔΑΝΙΗΛ...= ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ).
ToreadorΝέο Μέλος
16/04/2005, 06:37:00
Στην ιστορια της μονης Αγίου Γεωργίου Φενεού, εκτός από τα σκοτεινά χρόνια του εμφυλίου, θα πρέπει να προστεθεί και η, επίσης μελανή, σελίδα της εξόντωσης του Αντωνίου Οικονόμου στον ίδιο χώρο κατά την επανάσταση του 1821, όχι από τους Τούρκους, αλλά από ΕΛΛΗΝΕΣ. Για όσους δεν γνωρίζουν ποιός ήταν ο Υδραίος Αντώνιος Οικονόμου, αναφέρω περιληπτικά ότι υπήρξε ο εμψυχωτής της μετάδοσης της επανάστασης στο νησί, όταν ακόμα πολλοί καραβοκυραίοι και καπεταναίοι το σκέφτονταν. Αυτό όμως που διαφοροποιεί τον Οικονόμου, ήταν ότι μαζί με τα εθνικά χαρακτηριστικά, η στάση του υπαγορευόταν και από κοινωνικά ιδεώδη, τα οποία, όπως ήταν επόμενο, υποκίνησαν την έχθρα και το μίσος εναντίον του από τους κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι μεθόδευσαν την δολοφονία του, όπως προανέφερα.
CroneΝέο Μέλος
18/04/2005, 11:38:59
Έχεις δίκιο για το ποιοι είναι πεταμένοι στο βάραθρο του Φεναιού. Οι περισσότεροι είναι όντως άμαχοι οι οποίοι σφάχτηκαν άδικα απο τους αντάρτες.
Ο προπαππούς μου ήταν ένας απο αυτούς. Ζούσε στη Νεμέα, Κορινθίας και ετσι απλά ήρθαν και τον πήραν γιατί ένας γείτονας ισχυρίστηκε οτι βοηθούσε τους ασφαλίτες. Η γιαγιά μου ηταν 12 ετών όταν έχασε τον πατέρα της. Μεγάλωσε ορφανή, αυτή και τα αδέρφια της λόγω αυτού του γεγονότος. Ας μάθουν πρώτα ιστορία αυτοί που λένε οτι το άξιζαν αυτοί που σφαγιάστηκαν!!!
Το πτώμα του δεν το βρήκαμε ποτέ.Ο καλόγερος στο μοναστήρι που είναι δίπλα στην τρύπα είπε στην οικογένεια, όταν μετά τον εμφύλιο τον αναζήτησε, οτι τον πετάξαν ημιθανή στην τρύπα. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες γιατί όπως είπε καλύτερα να μήν μάθουν περισσότερα για τα βασανηστήρια και τον τρόπο θανάτου.
adrouΝέο Μέλος
20/04/2005, 04:55:36
Σωστά τα λες φίλε Crone, τα βασανιστήρια που τους έκαναν στο υπόγειο του μοναστηριού, εκεί που άφηναν τα ζώα τους οι μόναχοί δεν έχουν προηγούμενο. Σε μαρτυρία αντάρτη της ΟΠΛΑ που δρούσε στην περιοχή αναφέρθηκε ότι στο βάραθρο του Κακοβουνίου έσφαξε ο ίδιος 2 γυναίκες έγκυες αφού πρώτα τις βίασε, έπειτα άνοιξε την κοιλιά τους και έβγαλε τα έμβρυα και στο τέλος τις αποτελείωσε αφού το μόνο που έκανε ήταν να κόψει με την άκρη του μαχαιριού του το δεξιό νεύρο, με αποτέλεσμα η ακατάσχετη αιμοραγία και ο αργός θάνατος (τα ονόματά τους βρίσκονται στη μέση της λίστας των σφαγιασθέντων). Μια λίστα που ειναι γραμμένη με πολύ αίμα και φρίκη - κτηνωδία.
Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι στην τελευταία ανακαίνηση της μονής Αγίου Γεωργίου στα κελιά των μοναχών που χρησιμοποιούνταν τότε ως κρατητήρια βρέθηκαν στις τρύπες που αφήνουν μεταξύ τους οι πέτρες και πίσω απ' τον σωβά εκατοντάδες γράμματα και διαθήκες μελοθάνατων που έγραφαν για τις τελευταίες ώρες της ζωής τους αλλά και που αφήνουν τα ελάχιστα υπάρχοντά τους (ρολόγια, βιβλία...)
ToreadorΝέο Μέλος
20/04/2005, 06:52:11
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον adrou για τις ενδιαφέρουσες, όσο και ανατριχιαστικές πληροφορίες που παραθέτει. Η καταγωγή μου είναι από την περιοχή του Φενεού. Ήξερα, βέβαια για το βάραθρο και την ιστορία του, ποτέ όμως δεν υποπτευόμουνα την αγριότητα όσων διαμοίφθηκαν εκείνα τα χρόνια. Από ιστορίες του παππού μου, βγάζω το συμπέρασμα ότι εν μέσω γενικής εξαχρείωσης των ηθών εκείνη την εποχή, υπήρξαν πάρα πολλοί που είχαν κάποιο (άσχετο) πρόβλημα ή αντιδικία με κάποιον συγχωριανό ή συγχωριανή τους και τους κατέδιδαν στην μια ή την άλλη πλευρά ως αντάρτες ή ταγματασφαλίτες. Αυτό που θέλω, με λίγα λόγια να πώ, είναι ότι σε ένα τόσο ιδεολογικά φορτισμένο θέμα, όπως ο εμφύλιος, θα πρέπει κανείς, αν θέλει να είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικός, να παραδεχθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ ότι και οι δυο πλευρές έκαναν λάθη - εγκλήματα. Αλλιώς κινδυνεύει να ερμηνεύσει την ιστορία με παραμορφωτικούς φακούς. Αναμφίβολα στον ΕΛΑΣ στρατολογήθηκαν και άτομα που περισσότερο σχέση είχαν με κατσαπλιάδες παρά με μαχητές της ελευθερίας. Αναμφίβολα η ΟΠΛΑ βαρύνεται με σωρεία ανήκουστων εγκλημάτων σε διάφορες "πηγάδες" της Ελλάδας, αμαυρώνοντας, έτσι τον αγώνα πολλών αγνών αριστερών αγωνιστών που σίγουρα υπήρξαν. Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε, νομίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας να καταγράψουμε την τρομοκρατική και εξίσου ανήκουστα ωμή δράση της ληστοσυμμορίας Σούρλα στην Θεσσαλία τον καιρό της λευκής τρομοκρατίας που χρονικά τοποθετείται περίπου μετά την Βάρκιζα (12.2.1945) και ως την επίθεση στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου (31.3.1946). Εαν ο κόσμος της αριστεράς δεν υφίστατο αυτές τις διώξεις, ίσως δεν θα είχαμε τον λεγόμενο β΄ εμφύλιο.
Βλέπετε, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι; Χρήσιμες, ασφαλώς, οι προσωπικές ιστορίες, και απόλυτα σεβαστός ο πόνος όσων έχασαν δικούς τους με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα πρέπει να δούμε το θέμα εμφύλιος λίγο σφαιρικότερα. Αν και έχω ψάξει πολύ βιβλιογραφικώς, δεν έχω βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ιδεολογικά αποχρωματισμένο βιβλίο σχετικά με τα γεγονότα. Ακόμα και το δίτομο έργο του καθ. Μαργαρίτη, που διατυμπανίσθηκε ως σημαντικότατη προσφορά στην ιστορική έρευνα, δυστυχώς μεροληπτεί άγρια υπέρ του αριστερού Δημοκρατικού Στρατού.
Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η γενιά μας, η νέα γενιά να μην αγνοώντας, φυσικά την ιστορία της, να τραβήξει μπροστά ενωμένη, διότι αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν. Εξάλλου, με την απάλυνση των ιδεολογικών διαφορών μετά το 1989 (η οποία δεν θεωρώ ότι σημαίνει το τέλος της ιστορίας, κ. Φουκουγιάμα) η εποχή μας αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που απαιτούν νέες ιδέες.
Συμπερασματικά, θα πρότεινα και εγώ εκδρομή στην πραγματικά ειδυλλιακή Λίμνη Δόξα (μια μικρή λίμνη Πλαστήρα της Πελοποννήσου) και επίσκεψη στην παρακείμενη Μονή Αγίου Γεωργίου. Από κει και πέρα, τα μνημόσυνα στην κοντινή στήλη - μνημείο υπέρ των σφαγιασθέντων (η οποία κοροϊδευτικά αποκαλείται "θερμόμετρο" από την άλλη πλευρά) είναι ασφαλώς απόλυτο δικαίωμα όσων έχουν βιώσει προσωπικές ιστορίες πόνου, αλλά δεν συνεισφέρουν στην ερμηνεία της ιστορίας, όπως προανέφερα.
ΥΓ: Διευκρινιστικά αναφέρω προς φίλο adrou ότι το όρος Κακοβούνι λέγεται "Κοκκοβούνι" και όχι Κακοβούνι και δεν πρόκειται για όρος, αλλά για ένα λόφο. Το δε βάραθρο βρίσκεται στο απέναντι βουνό Ντουρντουβάνα (ή Χελμός) και γεωλογικά πιστεύεται ότι συνδέεται με τις κοντινές Καταβόθρες της Λίμνης Φενεού και παραπέρα, με τις πηγές Λάδωνα στην γειτονική Αχαϊα.
adrouΝέο Μέλος
22/04/2005, 01:39:07
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Toreador ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑ. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΧΕ (ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΗ, ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ...). ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΞΑΣ-ΦΕΝΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ) ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ.
ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΒΟΥΝΩΝ Ή ΤΟΠΟΝΥΜΙΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
24/04/2005, 21:08:35
Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
ToreadorΝέο Μέλος
02/05/2005, 05:24:48
www.gianniskofinas.com/far_pot/feneou/agiosgeorgios_feneou.htm

Η απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν για την ομορφιά του τοπίου που πολύ σωστα διαφημίσθηκε εδώ. Και μην ακουσω οτι το τοπιο μοιαζει με ελβετια. Η ελβετια μοιαζει με την κορινθία, αυτο ειναι το σωστο.