- Μετάδοση ενέργειας-σκέψεων - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Παίδες καλησπέρα! Δεν ήμουν σίγουρος σε ποιο φορουμ έπρεπε να βάλω την ερώτηση μου, δεν είμαι και πολύ σχετικός με τέτοια ζητήματα, αλλά τεσπα.. Ήμουν πρόσφατα σε μία παρέα και είχαν πιάσει μία κουβέντα για ενέργειες και πώς μεταδίδονται και στέλνονται. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να στείλει σε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκεται κάπου αλλού, ενέργεια με μορφή σκέψης, ας πούμε να του δημιουργήσει μία συγκεκριμένη εικόνα ή να το κάνει να σκεφτεί στο άσχετο κάποιον ή κάτι συγκεκριμένο. Ελπίζω να διατυπώνω καλά την ερώτησή μου. Ευχαριστώ όποιον απαντήσει!
Εγώ πιστεύω ότι γίνεται. Άλλωστε αυτό δεν λένε και οι θρησκείες? Δεν λένε πως η εικόνα του κόσμου δημιουργήθηκε δια της μαγείας? Η μαγεία σημαίνει ότι με την σκέψη μπορούμε να αλλάξουμε/επηρεάσουμε τον κόσμο γύρω μας. Άρα λογικά από την σκέψη θα εκπορεύεται ενέργεια.
Τώρα το πόσο θα εντυπωθεί αυτή η σκέψη στην πραγματικότητα ή θα είναι απλά σκεπτομορφή, νομίζω εξαρτάται από την δύναμη του σκεπτόμενου.
Αυτός που έχει τρομακτικές δυνάμεις σκέψεις και ενέργειας, μπορεί να δημιουργήσει τον κόσμο εκ του χάους, όχι απλά να συλλάβει την ιδέα και αυτή να πετάξει, αλλά να γίνεται και φυσική πραγματικότητα.
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
quote:
Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ερώτηση άσχετου, αλλά όταν λες σκεπτομορφή, τι εννοείς;
Μορφές που δημιουργούνται από την σκέψη.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τέτοιες μορφές δεν έχουν υλική ή αληθινή ύπαρξη, αλλά ότι είναι μόνο προσωπικές φαντασίες.
Για παράδειγμα οι άθεοι θεωρούν τον Θεό μια σκεπτομορφή των πιστών, μια μορφή δηλαδή που υπάρχει μόνο στην σκέψη των πιστών και όχι στην πραγματικότητα.
Ακόμη και κάποιοι Ινδουιστές λένε πως ο κόσμος είναι μια φαντασία που ονειρεύεται ο Θεός και αυτό το λένε μάγια.
Υπάρχει μια χτυπητή αντίθεση στον κόσμο μας. Από την μια έχουμε τις σκέψεις και από την άλλη την ύλη και τους φυσικούς νόμους που πάνε κόντρα στην σκέψη.
Το πνεύμα περιορίζεται από την ύλη.
Δεν ξέρω τώρα. Η ενέργεια ίσως ένας ενδιάμεσο μεταξύ πνεύματος και ύλης και όταν εφαρμόζεται λέγεται μαγεία.
Και οι χριστιανοί πιστεύουν ότι το σύμπαν έγινε από την σκέψη και τον λόγο του Θεού, δηλαδή μέσω μαγείας.
Λογικά μια τέτοια σκέψη είναι τόσο δυνατή που η ενέργειά της επηρεάζει την φυσική πραγματικότητα. Δεν ξέρω τώρα αν μπορεί να γεννήσει ύλη από το τίποτα, για την ακρίβεια η Βίβλος λέει ότι η ύλη προυπήρχε και πως ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο από το χάος.
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 25/06/2015 10:27:55
quote:Γίνεται "να στείλει σε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκεται κάπου αλλού, ενέργεια με μορφή σκέψης, ας πούμε να του δημιουργήσει μία συγκεκριμένη εικόνα ή να το κάνει να σκεφτεί στο άσχετο κάποιον ή κάτι συγκεκριμένο" και ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από π ρ ά ξ ε ι ς.
Παίδες καλησπέρα! Δεν ήμουν σίγουρος σε ποιο φορουμ έπρεπε να βάλω την ερώτηση μου, δεν είμαι και πολύ σχετικός με τέτοια ζητήματα, αλλά τεσπα.. Ήμουν πρόσφατα σε μία παρέα και είχαν πιάσει μία κουβέντα για ενέργειες και πώς μεταδίδονται και στέλνονται. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να στείλει σε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκεται κάπου αλλού, ενέργεια με μορφή σκέψης, ας πούμε να του δημιουργήσει μία συγκεκριμένη εικόνα ή να το κάνει να σκεφτεί στο άσχετο κάποιον ή κάτι συγκεκριμένο. Ελπίζω να διατυπώνω καλά την ερώτησή μου. Ευχαριστώ όποιον απαντήσει!
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ