ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ειναι ο Χριστιανισμος Εβρα'ι'κη Αιρεση? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ειναι ο Χριστιανισμος Εβρα'ι'κη Αιρεση? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/11/2010, 20:25:10
quote:

beyond
quote:

ΑΙΡΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ,ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..
ΑΡΑΓΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΤΙ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ? ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ Η ΩΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ ?

Δεν.....τους έκατσε και άσχημα τους Εβραίους , το ότι η θρησκεία τους έστω και με παραλλαγή διαδόθηκε τόσο πολύ . Στην Ελλάδα π.χ. παντού συναντάς εβραϊκά ονόματα , μνημονεύουν τον εβραϊκό θεό , ψέλνουν χρησιμοποιώντας εβραϊκές λέξεις (αλληλούϊα κ.α.) και γενικά όλη η καθημερινότητα κινείται γύρω από αναφορές σε εβραίους : "χριστός και παναγιά (ή απόστολος) κ.λ.π.
Γιατί σου φαίνεται περίεργο η υποτιθέμενη ενσάρκωση στην Ιουδαία ; Ιουδαίος ο "θεός" , και είχε εκλεκτό Ιουδαϊκό έθνος . Θεός........με προτιμήσεις !

σου ξεφυγε η πιο σημαντικη οψη του νομισματος..

οτι οι Εβραιοι μεσω της εξαπλωσης του Χριστιανισμου γινονται παγκοσμιως οι Χριστοκτονοι...

επισης τα χριστιανοπουλα μαθαινουν οτι οι Εβραιοι ειχαν μεν μια Διαθηκη με το Θεο αλλα την εχασαν καθως ο Θεος εκανε νεα Διαθηκη με τους Χριστιανους...

και σε πληροφορω πως αυτα δεν αρεσουν καθολου στους Εβραιους..

ουτε τους αρεσει που ο χριστιανικος Θεος εβριζε τους Ιερεις τους στα Ευαγγελια...

και δικαιολογημενα δηλαδη...

geostatΜέλος
09/11/2010, 20:59:26
Δε θα μπορουσα να οπτικοποιησω καλυτερα ΤΟ ESOTERICA

You've got to fight for your right

to fight
09/11/2010, 21:32:00
quote:

to fight

Μην στενοχωριέσαι , δεν θα σε κατηγορήσει κανείς...υπάρχει κατανόηση όπως έχεις καταλάβει...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/11/2010, 21:33:04
Αριστοτέλης

quote:
σου ξεφυγε η πιο σημαντικη οψη του νομισματος..

Για λέγε εσένα που δεν σου ξέφυγε...

quote:
οτι οι Εβραιοι μεσω της εξαπλωσης του Χριστιανισμου γινονται παγκοσμιως οι Χριστοκτονοι...

Σκότωσαν οι Εβραίοι τον Ιησού; Πώς είχα την εντύπωση ότι καταδικάστηκε και εκτελέστηκε από τους Ρωμαίους;

quote:
επισης τα χριστιανοπουλα μαθαινουν οτι οι Εβραιοι ειχαν μεν μια Διαθηκη με το Θεο αλλα την εχασαν

Δεν θα είχαν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς φαίνεται.

quote:
καθως ο Θεος εκανε νεα Διαθηκη με τους Χριστιανους...

Μια φορά πέθανε, δυο διαθήκες έκανε. Δηλαδή, ο Λάζαρος που πέθανε δυο φορές όπως και όλοι εκείνοι οι ταλαίπωροι που αναστήθηκαν με τη σταύρωση* του Ιησού, πόσες διαθήκες έπρεπε να κάνουν; Δώδεκα;

quote:
και σε πληροφορω πως αυτα δεν αρεσουν καθολου στους Εβραιους..

Ε, αφού μας το πληροφορείς εσύ, δεν έχουμε λόγους να μην το πιστέψουμε, ε;

quote:
ουτε τους αρεσει που ο χριστιανικος Θεος εβριζε τους Ιερεις τους στα Ευαγγελια...

Εχμμ... όχι ο χριστιανικός θεός. Αυτοί που έγραψαν τις ιστορίες για τον υποτιθέμενο χριστιανικό θεό (ο οποίος τότε δεν ήταν ακόμη θεός. Μετά πήρε προαγωγή και συμπληρώθηκαν κατάλληλα τα ευαγγέλια, όπως π.χ. του Μάρκου).

(*) Αλήθεια, έχουμε πληροφόρηση για τους τύπους που αναστήθηκαν με το θάνατο του Ιησού και πήγαν στην Ιερουσαλήμ δυο μέρες μετά; Διεκδίκησαν τις γυναίκες τους (που είχαν μάλλον παντρευτεί άλλο); Διορθώσαν τις ληξιαρχικές πράξεις τους; Και μετά αυτοί ξαναπέθαναν και τους έθαψαν ή πήγαν και θάφτηκαν μόνοι τους;

macedon

geostatΜέλος
09/11/2010, 21:52:47
quote:

quote:

Μην στενοχωριέσαι , δεν θα σε κατηγορήσει κανείς...υπάρχει κατανόηση όπως έχεις καταλάβει...

εΦηηηηηη
εσυ μου κανεις για τη μπαλαρινα με τα πατινιαααα!!!

to fight
09/11/2010, 21:55:22
quote:

quote:

quote:

εΦηηηηηη
εσυ μου κανεις για τη μπαλαρινα με τα πατινιαααα!!!

to fight

Δεν μου λές κάτι...
Όταν γεννήθηκες...λυπήθηκε ο Θεός το χορτάρι , γι'αυτό δεν σ'εκανε Μοσχάρι...???

geostatΜέλος
09/11/2010, 21:58:22
Τιιιιιι,
δεν ειμαι μοσχαριιιιιιιι;

Τι ειπες ρε,ελα να μου το πεις απο κοντα αν τολμας...
μμμμμμουουουουουου!

Να σου πω,

to fight
09/11/2010, 22:00:12
quote:

Τιιιιιι,
δεν ειμαι μοσχαριιιιιιιι;

Τι ειπες ρε,ελα να μου το πεις απο κοντα αν τολμας...
μμμμμμουουουουουου!

Να σου πω,

to fight

Καλό...

geostatΜέλος
09/11/2010, 22:02:31
Αν θες σου μαθαινω το κολπο...
και τα δυο χερια μπροστα,κολπο κολπο...

to fight
09/11/2010, 22:06:40
quote:

Αν θες σου μαθαινω το κολπο...
και τα δυο χερια μπροστα,κολπο κολπο...

to fight

Είχαμε "έναν" κάποτε στην γειτονιά , που το έκανε το κόλπο...μπάς και είστε γνωστοί..???