ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο7!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο7!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

CHARMED354 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
sereniteΜέλος
16/02/2006, 22:12:25
Φίλοι μου καλησπέρα σας,

ήθελα να κάνω μια ερώτηση που ήταν και η πρώτη που μου γεννήθηκε διαβάζοντας τις απαντήσεις σας.
Γιατί το θέμα του-της φιλου-ης Adelion το παραπέμψατε αμέσως στην ψυχιατρική. Με την λογική αυτή πολλοί απο εδω μέσα που έχουν ζήσει μια μη λογική εμπειρία θα έπρεπε να επισκεφτούν έναν ψυχίατρο να τους βοηθήσει. Δεν λέω ότι είναι κακό αν αυτό είναι που κάποιος χρειάζεται ή ότι είναι προς αποφυγήν, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ψυχολόγοι όλου του κόσμου δεν αποδέχονται καμοία εμπειρία μη λογική. Δεν αποδέχονται το παραψυχολογίκό ή μεταφυσικό στοιχείο στην πλειοψηφία τουλάχιστον. Ακόμα κι αν πιστεύουν σε αυτό τους απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση να το δείξουν ή να συμφωνήσουν με έναν ασθενή σε εισαγωγικά, ότι η περιπτωσή του αφορά κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα κι αν κάποιος φίλος βιώνει πράγματι μια μεταφυσική εμπειρία εκείνοι είναι υποχρεωμένοι την εμπειρία του να την μεταφράσουν ως κάποια ψυχολογική διαταραχή ή ως κάποια φαντασίωση που δημιούργησαν λόγω της κάποιας ψυχολογίας τους. Το αποτέλεσμα είναι πως αν πράγματι η εμπειρία είναι απλώς μια απο τις χιλιάδες ανεξήγητες εμπειρίες μπορεί κάποιος απο το τίποτα να πιστέψει πως κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα έχει και στην χειρότερη να χαπακοθεί και με ότι κρίνει ο ψυχολόγος και δεν ξέρω τελικά αν είναι χειρότερο μια λανθασμένη άποψη που θα ακουστεί εδώ ή μια λανθασμένη διάγνωση απο κάποιον ειδικό, διότι καλός ή κακός η αποψή τους δεν περιλαμβάνει σφαιρική άποψη των πραγμάτων περι των συγκεκριμένων θεμάτων. Αν κάποιος περιμένει πως πηγαίνοντας σε ψυχολόγο ο ψυχολόγος θα του πει αν ζει μια ψυχολογική ή μεταφυσική εμπειρία τότε είναι βαθιά γελασμένος ή θα πρέπει να έχει ανακαλύψει τον ένα που έχει σπάσει τον όρκο του στο καθεστημένο.

Προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του φίλου Silverlegend. Αν είναι να δεις κάποιον ειδικό προτίμησε έναν σωστό πνευματικό που θα έχει και γνώσεις ψυχολογίας. Αυτός κατα την γνώμη μου θα σε οδηγήσει σωστότερα στο που πρέπει να απευθυνθείς και στο τι αφορά το θέμα σου καθώς θα εξετάσει το θέμα σου με πιο σφαιρικό τρόπο. Πάντως ούτε σε έναν απλό Παπά πιστεύω εγώ ότι πρέπει να πας γιατί και εκεί η άποψη δεν είναι σφαιρική και η απάντηση είναι κλασσική εκτός κι αν έχεις την τύχη να πετύχεις έναν καλό.

Ότι και να κάνεις να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό και να μην επιρεαστείς εύκολα απο τον καθένα.
Και για να αιτιολογίσω αυτά που γράφω ένας γνωστός μου που μεγάλωσε μέσα απο διάφορες μεταφυσικές εμπειρίες στην πορεία σπούδασε ψυχολόγος, πήρε το πτυχείο του και τα παράτησε. Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε γιατί δεν μπορώ να απαρνηθώ ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αν, μου λέει, έρθει κάποιος και μου περιγράψει μια εμπειρία που βίωσα και εγώ με τι καρδιά μου λέει θα τον βγάλω φαντασιόπληκτο και πως να γίνω ψεύτης της ίδιας της ζωής μου;

Πάντως επειδή πιθανόν να σε τρόμαξαν οι απαντήσεις ότι μπορεί και να το χασες λίγο θέλω να σου πω πως την περιπτωσή σου την έχω ξανακούσει αρκετές φορές. Βάση του συνδιασμού που κάνω με τις υπόλοιπες ιστορίες που έχω ακούσει, πιθανόν να φταίει και το γεγονός ότι ασχολήθηκες με δαίμονες οπότε καλό θα είναι να μην ασχοληθείς παραπάνω μαζί τους αν συνεχίζεις να ασχολήσε.
Επισυμαίνω όμως πολύ έντονα πως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό επειδή ταιριάζει η περιγραφή σου με κάποιων άλλων, μπορεί να συμβαίνει και το οτιδήποτε άλλο και πως το καλύτερο κατα την αποψή μου είναι να ακολουθήσεις την συμβουλή του φίλου Silverlegend.

Ένας πολύ καλός πνευματικός που είχα γνωρίσει με πολύ μεγάλη διορατικότητα και πολύ ανοιχτό μυαλό βρισκόταν στο μοναστήρι της Πεντέλης (αν μένεις Αθήνα) και λεγόταν Πατέρας Ονούφριος. Δυστυχώς όμως έχουν περάσει πάνω απο 10 χρόνια απο τότε που πήγα εκεί και δεν γνωρίζω αν θα τον βρείς. Ήταν πάντως απο αυτούς που με άφησαν με ανοιχτό το στόμα.

Ότι κι αν κάνεις εύχομαι να βρείς την άκρη σου και να μην ξαναέχεις τέτοιου είδους εμπειρίες.

ZanderΜέλος
16/02/2006, 23:34:10
Δεν είναι ανάγκη να το ρίχνουμε πάντα στο παραφυσικό και στο περίεργο.
Μπορεί ο/η adelion να ήταν σε πραγματική κατάσταση ύπνου και να μην το θυμάται.Ξέρετε πόσες φορές μου έχει συμβεί εμένα αυτό?Όχι με διαλόγους βέβαια.
Το γεγονός ότι ασχολήθηκε με δαίμονες και συναφή, ίσως να αποδείχθηκε βαρύ αντίκτηπο.Αν κάποιος δεν μπορεί να αντέξει κάτι, είναι προτιμότερο να κάνει ένα βήμα πίσω, παρά ένα μπροστά και να πέσει στο γκρεμό.Θυμάμαι κατά την παιδική μου ηλικία δεν άντεχα τις ταινείες τρόμου-παραφυσικού περιεχομένου-.Όμως από πείσμα συνέχισα να τις βλέπω με αποτέλεσμα άπειρους εφιάλτες και περίεργες καταστάσεις που κράτησαν για πολλά χρόνια.
Τα παραπάνω που λέω βέβαια είναι θεωρίες καθώς δε ξέρω κατά πόσο επηρεάζεται από τέτοια ο/η adelion.

Επίσης αν συμβαίνει κάτι τέτοιο το τελευταίο πράμμα που θα πρέπει να κάνεις είναι.. προσευχή! Ακούγεται περίεργο, όμως δεν είναι.
Πρέπει να έρθεις-να το παλέψεις- προς έναν λογικό-σταθερό ειρμό των σκέψεων σου.
Η βασική λογική-πυλώνας, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ/ΒΛΕΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ/ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.
Με το να προσευχεσαι και να χρησιμοποιείς τη θρησκεία σαν ασπίδα όμως (απο)δεικνύεις στον εαυτό σου ότι κάτι τέτοιο όντως υπάρχει και έτσι σε κυριέυει ο τρόμος.Ο τελευταίος είναι αυτός που μεγαλώνει και την ένταση των αυτών των φωνών.

Αυτά που είπαν οι προηγούμενοι περι ψυχιατρικής είναι εν μέρη σωστά, στην περίπτωση βέβαια ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, καθώς το να ακούς συχνά φωνές στο μυαλό σου,όπως και να το δούμε ,είναι κάπως ανησυχητικό.

Αλλά και πάλι υποστηρίζω ότι ήταν απλά ένα κομμάτι της φαντασίας σου.
Το γεγονός ότι ήσουν σε μια κατάσταση υπνου/ξύπνιου σημαίνει ότι ο εγγέφαλος σου ελιχε ρίξει τις 'λογικές ασπίδες' του και ήταν ευάλωτος στο περιβάλλον.Έτσι πχ πιθανών να άκουσες έναν μικροσκοπικό ήχο και να το έλαβες σαν ψύθηρο, μου έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ειδικά την εποχή που ασχολιόμουν με ΝΕΡΑΙΔΕΣ,ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ και όλα τα συναφή.

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...

silverlegendΜέλος
17/02/2006, 17:36:15
Φίλε zander συμφωνώ μαζί σου στο ότι μπορεί όλα αυτά να είναι στην σφαίρα της φαντασίας του αλλά τότε θα χρειαστεί πραγματικά έναν ψυχολόγο γιατί το πράγμα μπορεί να πάρει άλλες διαστάσεις.Αν όμως έχει σχέσει με δαίμονες κτλ τότε η προσευχή κ η επαφή με την εκκλησία πραγματικά θα τον έσωζε.

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

17/02/2006, 20:34:46
quote:
Γεια σε ολους.
Εχω να σας πω ενα περιεργο πραγμα που εζησα οταν πηγα για υπνο. Στις 10 Φεβρουαριου την νυχτα μετα απο το σερφαρισμα στο internet (η ωρα ηταν 12:30) επεσα για υπνο. Ειχα στο μυαλο μου τον εξω απο εδω (δεν ειμαι οπαδος του), εκανα την προσευχη μου και επεσα αλλα δεν μπορουσα να ξεχασω την σκεψη μου για αυτον και συνεχεια ελεγα προσευχες. Μολις με επερνε ο υπνος ακουγα κατι φωνες δεν θυμαμαι ομως τη ελεγαν αλλα μεσα σε αυτες ηταν και η δικια μου και καποιου αλλου ανδρα, το μονο που θυμαμαι απο την εμπειρια αυτη ειναι οτι καποια στιγμη ειπα μια λεξη (μαλλον στα λατινικα που αρχιζε απο Μ) και μου απαντ λεγοντας μου τι θελεις, ενδιαμεσα στον διαλογο μου με αυτον το αντρα ξυπνουσα και ελεγα προσευχες αλλα παλι αρχιζε να μου μιλα στο μυαλο μου. Καποιες αλλες φορες εχω ακουσει και γνωστων φωνες.
Τι ειναι ολα αυτα?

Φίλε adelion θα σου ΄λεγα και γω οτι πρεπει να επισκεφτεις έναν ψυχιατρο αφου πρωτα τσεκαρεις καποια πραγματα στον εαυτο σου..
1ον: Νιώθεις χαρουμενος ή έχεις μια συνεχη στεναχωρια και μελαγχωλία για μεγαλα χρονικά διαστηματα?
2ον: Εχεις αγχος χωρις λόγο και φοβασαι πραγματα που δεν θα επρεπε?
3ον: Νιωθεις φοβο απεναντι στο Θεο και ίσως οτι σε τημωρει για τις πραξεις σου?
4ον: Πιστευεις οτι καταδιώκεσαι απο κάποιον που δεν τον ξέρεις και δεν μπορεις να τον δεις?(Σατανα ίσως)
5ον: Αυτες οι φωνες που ακούς σου λένε κατι που περιμένεις να ακουσεις ή ασχετα πραγματα?
6ον: Ποτε αρχησε αυτο? Μήπως πριν είχες καποια τραυματική εμπειρία?

Τσεκαρετα όλα αυτα και αν δεις οτι ισχύουν μην προσπαθησεις να κοροιδεψεις τον εαυτο σου και να εφυσηχασεις, στο φοβο της επισκεψης σε εναν ψυχιατρο..Θα σε βοηθήσει πραγματικά ενας γιατρος..

Xotchipilli2Μέλος
18/02/2006, 00:00:14
Να αρχίσω με μια ερώτηση...

Θεωρείτε (εσείς που με διαβάζετε τώρα) οτι μέσω ενός θέματος ,δηλαδή με απαρχή και αφορμή ένα θέμα, μπορούμε να θίξουμε γενικότερες πτυχές και να το αναγάγουμε σε κάτι πιο διαχρονικό και βασικό απο το αρχικό θέμα?

Αν ναί διαβάστε παρακάτω.Αν όχι ,προφανώς θα το βρείτε "εκτός θέματος".

Έχω διαβάσει πολλά τέτοια θέματα στο Esoterica και έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις παρόμοιων περιστατικών.Ενδιαφέρον έχει το άτομο που τα βιώνει ,σίγουρα,αλλα επιτρέψτε μου να πώ οτι περισσότερο ενδιαφέρον έχει οι...απαντήσεις που λαμβάνει το άτομο.Συνήθως κινούνται σε δύο άξονες ,οι οποίοι έγιναν έκδηλοι και εδώ

α)"Είναι στην φαντασία σου" άρα μή αληθινό,ίσως και παθολογικό που χρίζει ψυχιάτρου.

β)"Πάνε σε πνευματικό" με έμφαση στην "ντόπια" θρησκεία και αναφορές στους λειτουργούς της που φέρουν το θρήσκευμα "Χριστιανοί Ορθόδοξοι"

Στα δύο παραπάνω δεν θα εκφέρω τόσο "προσωπική γνώμη" παρα θα παραθέσω ερωτησούλες προς προσωπική σκέψη...

Στο α)

1)Με πιο κριτήριο κρίνουμε αν μια εμπειρία είναι μεταφυσική ή ανοίκει στην σφαίρα της φαντασίας ή της ψυχιατρικής?

2)Αν κάτι είναι στην φαντασία μας,πρέπει a priori να θεωρείται "άκυρο" ,"μή αληθινό" και κατα αυτό τον τρόπο οτι δεν έχει επιροή στην "αντικειμενική πραγματικότητα"? Μήπως έτσι υποβιβάζουμε τις πραγματικότατες πράξεις που μπορούν να απορέουν απο την αντίληψη κάποιου?

3)Τι ξέρουν για την ψυχιατρική όσοι πρότιναν αυτή την λύση? Ξέρουν ,κατα την ψυχιατρική, τί θεωρείτε "παράξενη"/"μή φυσιολογική" αντίληψη/πίστη /άποψη? (Έχει ενδιαφέρον ιδίως το δεύτερο σκέλος αυτής της ερώτησης

Όσον αφορά το β)

1)Αν στην θέση του "πνευματικού" βάλουμε τον "χριστιανό ορθόδοξο ιερέα",που πλέον κυριαρχεί στην θρησκευτικότητα της τωρινής Ελλάδας,δημιουργείται κατευθείαν το ερώτημα τι κάναν παλαιότερα,πρό χριστιανισμού οι άνθρωποι σε παρόμοιες περιπτώσεις.Ήταν αποτελεσματικό? Αν ναί,τί λέει αυτό για τον άνθρωπο και κατ'επέκταση για την θρησκευτικότητα?

2)Μπορούμε να δεχθούμε αβασάνιστα το "ότι δεν αρέσει στον ιερωμένο= δουλειά του σατανά"? Απο ότι βλέπω κυριαρχεί μια τέτοια αντίληψη διυσμού που μέσες -άκρες λέει το slogan του Bush "ή Είσαι μαζί μας ή Εχθρό μας" (Σε ελέυθερη μετάφραση ή το Χ πράμα/πρόσωπο είναι του Θεού ή του Σατανά).Πόσο έγκυρη μπορει να είναι εκφύσεως μια τέτοια προσέγγιση?

Reality: A serotonine induced Hallucination?

silverlegendΜέλος
18/02/2006, 00:19:26
Φίλε Χotchipilli2 στις ερωτήσεις που έθεσες θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
Το αν αυτό που έζησε ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας ή είναι αληθινό θα του το πει ένας ειδικός που ξέρει.
Και αν διάβασες το μήνυμά μου θα δείς οτι κάπου αναφέρω "πριν το πράγμα πάρει άλλες διαστάσεις"που θα έπρεπε να διευκρινήσω οτι ίσως τον επηρεάσει στην πραγματική ζωή.
Τώρα αυτός ο πνευματικός που θα πάει ας είναι καλύτερα άτομο της θρησκείας του γιατί/έχω ένα πρόβλημα και είμαι βουδιστής.Πάω σε έναν βουδιστή ιερέα και με βοηθάει.Αμέσως η θρησκεία μου θα πω οτι με βοήθησε.Το ίδιο περίπου θα συμβει και σε έναν χριστιανό.Ο χριστιανισμός τον βοήθησε.Οπότε κατά την άποψή μου δεν παίζει ρόλο το που πιστεύεις αλλά η πίστη./

Xotchipilli2Μέλος
18/02/2006, 01:38:37
Ενδιαφέρουσα απάντηση ,το δεύτερο σκέλος της ιδίως ,αν το ερμηνεύω σωστά , λέει οτι...δεν έχει σημασία που θα απευθυνθούμε αρκεί να πιστεύουμε οτι θα μας βοηθήσει (placebo?).Άν όντως μπορούμε να αποστάξουμε αυτό το νόημα απο την παραπάνω πρόταση τότε μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα για την θρησκευτικότητα του ανθρώπου. Ένα απο αυτά ,ή μάλλον μια προέκταση αυτού είναι οτι ίσως θα μας "συνέφερε" η θρησκευτικότητα μας να είναι πορευόμενη εκ του εαυτούς μας ,άρα και αυτάρκης και μη εξαρτώμενη απο τρίτους,μίας που μόνο η πίστη παίζει ρόλο και όχι το αντικείμενο στο οποίο κατευθύνουμε την πίστη.

Μίλησες επίσης για "Είδικο". Τι "ειδικό" ? Τι κάνει κάποιον "Ειδικό"? Προσωπικά πχ δεν έχω ακούσει κάποιον για "Ειδικο στις μεταφυσικές εμπειρίες" διότι δεν έχουν καν αποδειχθεί ως οτι συμβαίνουν σίγουρα. Αν με την λέξη "ειδικός" αναφερόμαστε σε γιατρό,τότε δεν ξέρω πώς αυτός θα κατέληγε στο συμπέρασμα οτι πρόκειτε πχ για κάτι μεταφυσικό.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην ψυχιατρική ώς πχ παράξενη ιδέα ή παράξενη πεποίθηση θεωρείτεο ποιαδήποτε πεποίθηση η οποία δεν ανοίκει στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ αποδεκτές πεποιθήσεις. Δηλαδή στην Ελλάδα θα ήταν "ψυχιατρικά υπόπτο" να πιστεύεις οτι το πνεύμα της γιαγιάς σου είναι μέσα στην φάτα σου (ίσως σου έδιναν και φάρμακα για τούτο) ενώ ένας Ινδός ψυχίατρος δεν θα το θεωρούσε "παράξενη πεποίθηση".Αυτό μας κάνει,τουλάχιστον φιλοσοφικά, να αναρωτηθούμε τι εστί ψυχική υγεία και αν πραγματικά υφίσταται ώς "αντικειμενική αλήθεια/αντικειμενικό κριτήριο"

(Εδώ φυσικά να υπενθυμίσουμε οτι δεύτερο ισχυρό κριτήριο για την κατάταξη μιας πεοποίθησης η συμπεριφοράς στην "παθολογία" είναι το πόσο παρεμβένει στην ζωή κάποιου που την βιώνει. Πχ ψυχιατρικά ίσως θα ήταν σοβαρότερο και θα έχριζε βαρβάτης αγωγής το να χάνεις ραντεβού ή να πηγαίνεις αργοπορημένος στην δουλεία σου επειδή πρέπει να τσεκάρεις οτι η πόρτα κλειδωσε 315 φορές πρωτού φύγεις ,παρά το να πιστευεις ένθερμα οτι κάθε βράδυ μικρές πρόστυχες νεραιδούλες που αποτελούντε απο σταγόνες νερού που εκπνέεις σου γλύφουν τις πατούσες υπο τις οδηγίες του πεθαμένου προ διετίας σκύλου σου αν αυτό δεν παραμβάλετε στην "παραγωγικότητά" σου)

silverlegendΜέλος
18/02/2006, 11:18:53
Όταν λέω ειδικό εννοώ άνθρωπο της θρησκέιας του ο οποίος θα μπορέσει να τον καθοδηγήσει σωστά.Άτομο το οποίο να μπορεί να βλέπει παραπέρα και να μην κλείνετα στα στενά όρια της θρησκείας.
Και δεν ξέρω άμα έχεις ακόυσει κάποια πχ'ς που η πίστη βοήθησε κάποιον σε ένα πρόβλημά του,και όχι πίστη σε κάποια θρησκεία απλά πίστη οτι θα ξεπεράσει το πρόβλημά.Αλλά ο φίλος adelion έχει καιρόνα στείλει να μας πει τι κάνει

18/02/2006, 15:34:37

quote:

adelion

Ειχα στο μυαλο μου τον εξω απο εδω

γιατι?

quote:

δεν ειμαι οπαδος του), εκανα την προσευχη μου και επεσα αλλα δεν μπορουσα να ξεχασω την σκεψη μου για αυτον

γιατι?

μαλλον γιατι φοβηθηκες, αλλα γιατι?

τα συναισθηματα ειναι ηλεκτροχημικα αποτελεσματα, και η αδρεναλινη δεν σταματα να εκρινεται σε καταστασεις στρες ουτε αποβαλεται συντομα.

quote:

και συνεχεια ελεγα προσευχες.

κατεφυγες σε αυτο που θεωρησες οτι μπορει να σε προστατεψει γιατι ηδη πιστευες οτι κατι σε απειλουσε - υπεβαλες τον εαυτο σου στην απειλη.

ωστοσο το να επαναλαμβανεις συνεχεια το ιδιο πραγμα ειναι μεθοδος διαλογισμου και καλο βοηθημα συγκεντρωσης ενος φοβισμενου μυαλου ωστε να αποσπασθει απο την υποβολη - ενδορφινες vs αδρεναλινη.

quote:

Μολις με επερνε ο υπνος

φυσικο ηταν, αφου δουλευαν οι ενδορφινες και χαλαρωνες, αλλα το "μολις" που ειπες δειχνει το προσταδιο του υπνου που κυριαρχουν οι εγκεφαλικοι ρυθμοι αλφα.

δεν θα αναλυσω τις δυνατοτητες των ρυθμων αλφα, αλλα το οτι σε αυτο το σταδιο σου επανερχοταν η υποτιθεμενη απειλη ειναι φυσικο αν πριν ειχες σερφαρει και σε αλλα σαϊτ περαν των οσων ανεφερες.

quote:

Καποιες αλλες φορες εχω ακουσει και γνωστων φωνες.

πριν τον υπνο παντα?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

sereniteΜέλος
19/02/2006, 00:55:57
Εγώ πάλι συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί ενω εδώ σ' αυτό το forum έχουν γραφτεί 3.000 περίεργες και μη λογικές εμπειρίες το θέμα του φίλου adelion αντιμετωπίστηκε ως απαραίτητη επίσκεψη σε κάποιον ειδικό για αυτό που του συναίβει.

Μηπως τελικά το θέμα με τις φωνούλες χρίζει κάποιας προκατάληψης;

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο φίλος αυτός τώρα έχει σκυλομετανιώσει που έστειλε την εμπειρία του και κάθεται και αναρωτιέται αν έχει κάποιο πρόβλημα που δεν το έχει αντιληφθεί, είμαι και σχέδόν σίγουρη πως ενω διαβάζει τις απαντήσεις μας κάπου δεν ξέρει κι αν πρέπει να το συνεχίσει. Και πιθανόν να εμπιστεύτικε το θέμα του εδώ γιατί περίμενε να ακούσει κάτι παραπάνω απο κάποιους ανθρώπους που ενδεχωμένος να ξέρουν κάτι παραπάνω ή να έχουν μια ανάλογη εμπειρία.

Νομίζω (πιθανόν κακος δεν ξέρω) πως για να φτάσει κάποιος να αναφέρει κάτι τέτοιο έχει βιώσει μια δυνατή εμπειρία που δεν του αφήνει τα περιθώρια να αμφιταλαντεύεται για το αν ήταν ή όχι η φαντασία του.

Έχω πάντως έναν γνωστό που επι χρόνια ακούει τις φωνές συγκεκριμένων ανθρώπων του γνωστού περιβάλον του όταν βρίσκεται σε φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου κι ο άνθρωπος αυτός που τον ξέρω πολλά χρόνια σήγουρα δεν χρειάζεται επίσκεψη ειδικού και σίγουρα δεν είναι φαντασιόπληκτος.

Δεν είμαι ειδική περι του να πω το ποιος χρειάζεται και το ποιος όχι κάποιον ειδικό, ούτε και φυσικά να ξεχωρίσω απο που προέρχεται η εμπειρία του κάθε ατόμου που γράφει εδώ, αλλά νοιώθω πως ίσως λίγο να έχουμε τρομάξει τον καινούργιο φίλο του forum χωρίς τόσο ιδιαίτερο λόγο. Δεν μου φάνηκε και τόσο τραβηγμένο αυτό που έγραψε ούτε και τόσο εξωπραγματικό σε σχέση με όλα όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.

Πάντως φίλε Adelion καλό είναι να γράψεις και κάτι παραπάνω σχετικά με όσα αναφέρονται και να απαντήσεις κάποια ερωτήματα που τέθηκαν απο άλλους φίλους, ίσως έτσι να μπορέσει κάποιος να σου δώσει και μια παραπάνω οπτική απο όσες δόθηκαν απο εμάς μέχρι τώρα.

Xotchipilli2Μέλος
19/02/2006, 02:10:12
Τι στην ευχή είναι ο "ειδικός" και ποιός χρίζει/κάνει τον "ειδικο" ,"ειδικό"?

Πάσχουμε απο τα ΜΜΕ εώς το "μικροοικοσύστημα" της οικογένειας/οικείου περιβάλλοντος απο "ειδικομανία"/"εξπερτομανία"

Η συνέχεια στις οθόνες σας,στο Mind Control του Nobody

aries0Μέλος
03/03/2006, 14:59:38
adelion

Γεια και σε ολους σας..
Ενα ερωτημα που μολις τωρα το ειδα...!!!!!

Συμφωνω με την serenite .

Το να ακους φωνες κατω η μεσα απο μια περιεργη κατασταση δεν κατι περιεργο και αγνωστο στον κοσμο της παραψυχολογιας.

...και οσοι λενε διαφορα....απλα δεν ανηκουν στο χωρο αυτο ( πραγματικα ) απλα ειναι παρατηρητες...και γραφουν για επιδειξη και προβολη...
Προσπαθουν μεσα απο την αφανεια τους και την αγνοια τους να δειξουν "κατι"

Αγαπητε φιλε ...δεν εισαι τρελλος ειναι σιγουρο...ψαξε μεσα απο διφορες πηγες να "μαθεις" ισως ειναι το εισητηριο σου για κατι περισσοτερο απο εκει που εισαι ...
Ισως ειναι το σπρωξιμο να ασχοληθεις πιο βαθεια και να μπεις σε ενα κοσμο ( αν σε ενδιαφερει βεβαια ) αγνωστο για σενα ααλα γεματο εκπληξεις αλλα και γνωση...!!!!

Προχωρησε και μην φοβασαι...

Αν θελεις περισσοτερα μπορεις να τειλεις στο e mail μου ariesz0@yahoo.gr θα χαρω να σου πω και να συζητησουμε μερικα πραμματα.

Αυτα

Sunrise zero

aries0Μέλος
03/03/2006, 15:03:33
adelion

Γεια και σε ολους σας..
Ενα ερωτημα που μολις τωρα το ειδα...!!!!!

Συμφωνω με την serenite .

Το να ακους φωνες κατω η μεσα απο μια περιεργη κατασταση δεν κατι περιεργο και αγνωστο στον κοσμο της παραψυχολογιας.

...και οσοι λενε διαφορα....απλα δεν ανηκουν στο χωρο αυτο ( πραγματικα ) απλα ειναι παρατηρητες...και γραφουν για επιδειξη και προβολη...
Προσπαθουν μεσα απο την αφανεια τους και την αγνοια τους να δειξουν "κατι"

Αγαπητε φιλε ...δεν εισαι τρελλος ειναι σιγουρο...ψαξε μεσα απο διφορες πηγες να "μαθεις" ισως ειναι το εισητηριο σου για κατι περισσοτερο απο εκει που εισαι ...
Ισως ειναι το σπρωξιμο να ασχοληθεις πιο βαθεια και να μπεις σε ενα κοσμο ( αν σε ενδιαφερει βεβαια ) αγνωστο για σενα ααλα γεματο εκπληξεις αλλα και γνωση...!!!!

Προχωρησε και μην φοβασαι...

Αν θελεις περισσοτερα μπορεις να τειλεις στο e mail μου ariesz0@yahoo.gr θα χαρω να σου πω και να συζητησουμε μερικα πραμματα.

Αυτα

Sunrise zero

angiΜέλος
04/03/2006, 03:06:56
Μολις ειδα το θεμα και εσπευσα να απαντησω, αλλα παρακατω ειδα την απαντηση... ποιου αλλου;
Του φιλτατου και σοφου Τζοννυ.
Οποτε, δεν εχω τιποτα να πω...
Μου εχει συμβει κι εμενα αυτο.
Θα συμφωνησω επισης με τον GeorgiO σε αυτο:
[ quote ]δεν έδωσα όμως πολλυ σημασία μέτα, πήγα ήπια λίγο νερό και πήγα για ύπνο.[ quote ]
Οπως και με τον Zander σε αυτο:

Το γεγονός ότι ασχολήθηκε με δαίμονες και συναφή, ίσως να αποδείχθηκε βαρύ αντίκτηπο.Αν κάποιος δεν μπορεί να αντέξει κάτι, είναι προτιμότερο να κάνει ένα βήμα πίσω, παρά ένα μπροστά και να πέσει στο γκρεμό.Θυμάμαι κατά την παιδική μου ηλικία δεν άντεχα τις ταινείες τρόμου-παραφυσικού περιεχομένου-.Όμως από πείσμα συνέχισα να τις βλέπω με αποτέλεσμα άπειρους εφιάλτες και περίεργες καταστάσεις που κράτησαν για πολλά χρόνια.

Edited by - angi on 04/03/2006 03:12:04

Edited by - angi on 04/03/2006 03:15:21