- Ο ύποπτος ρόλος των ΜΜΕ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δεν ξέρω αν θυμάσαι το πόσο "αμερόλυπτη και δημοκρατική" ήταν η κρατική τηλεόραση μέχρι που βγήκαν οι ιδιωτικές...
Ακόμα και η κρατική γινόταν φερέφωνο του κάθε κόμματος και των "πιστεύω του" που ήταν στην εξουσία μια και ήταν μονοπώλιο.
Όντως όμως είναι τραγικό και συνάμα εξοργιστικό, να πωλούν εξουσία μέσα από τα ΜΜΕ ανθρωπάκια που μόνο χρήματα έχουν (και καθόλου μυαλό ή ψυχή) και θέλουν να το παίζουν συνεξουσιαστές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης και να προωθούν τα δικά τους σάπια πιστεύω.
Ένα μικρό παράδειγμα - ακραίο μεν αλλά ωραίο. Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες του Μέγκα απεχθάνονται μέχρι αηδίας το μέλλον και την τεχνολογία και ότι συνεπάγεται αυτό και προσπαθούσαν (προσπαθπούν) με κάθε τρόπο να το μεταφέρουν αυτό στο κοινό. Αυτό άνετα μπορείτε αν το δείτε εάν παρακολουθήσετε το πρόγραμμα του σταθμού. Στην προσπάθεια τους αυτή έπραξαν τούτο: Το Star όταν ήταν ακόμα στα καλά του (πριν το 2000) είχε βάλει την σειρά Babylon 5. Οι υπέυθυνοι του Mega προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κάψουν την τηλεθέαση της σειράς. Μέσα σε ένα χρόνο είχαν αλλάξει το πρόγραμμα της συγκεκριμένης ώρας 6 φορές!!! Στο τέλος αγόρασαν μία σειρά ΕΦ για να την βάλουν την ίδια ώρα! με το B5. Μία σειρά στην οποία οι γήινοι είχαν υποδουλωθεί!!! στους εξωγήινους και έκαναν αντίσταση!!! Φυσικά πήραν τα... Όχι μόνο αυτό αλλά μια και ήταν η τελευταία χρονιά του Β5, την επόμενη ξεχασαν ακόμα και αυτό το έκτρωμα που είχαν αγοράσει (για να βάλουν την συνέχεια).
Όχι μόνο αυτό αλλά σίγουρα η περίφημη AGB παίζει με τους αριθμούς και δίνει νούμερα που βολεύουν τα καναλια των "αρχηγών". Η τηλεθέαση του Β5 σύμφωνα με τα νούμερα ήταν πολύ μικρή - αλλά τότε προς τι ο πανικός του Mega; Και κυρίως πως είναι δυνατόν να βρίσκω δισέλιδα αφιερώματα του Β5 ακόμα και στο κυριακάτικο βήμα εάν μία σειρα δεν πουλούσε ή γιατί άνθρωποι που δεν ασχολούνται καθόλου με την ΕΦ και το διαστημα να σχολιάζουν το Β5;
Δεν πιστεύω ότι η λύση είναι η κατάργηση των καναλιών. Πιστεύω ότι η λυσή είναι να τους επιτεθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε (όχι αιμοσταγή) και να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη. Ας πούμε στα "ανώτερα μορφωμένα πλάσματα" στα οποία έχουν δώσει τα μηχανάκια της AGB την αλήθεια και ας τους προτρέψουμε να σβήνουν αυτές τις αηδίες. Λίγο δύσκολο γαι τους ανθρώπους που διάλεξαν να βάλουν τα μηχανάκια αλλά όχι ακατόρθωτο...
quote:
ως προς το κρατική τηλεόραση
quote:Η εσχάτη … ίσος
Δεν πιστεύω ότι η λύση είναι η κατάργηση των καναλιών

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
το ερωτημα ειναι: μπορουμε να κανουμε κατι για να τα κλεισουμε? εμεις, με το ετσιθελω!
(εχετε ρωτησει εργαζομενους σε θεσεις κλειδια τι φοβουνται περισσοτερο τα ΜΜΕ ??)
οι επισημανσεις του παιδ. ινστιτ. για τη χρηση της γλωσσας ειναι σωστες και ευλογες. το προβλημα ειναι στα "λαθη" που γινονται παρα τις επισημανσεις!![]()
![]()
(εχετε ρωτησει εργαζομενους σε θεσεις κλειδια τι φοβουνται περισσοτερο τα ΜΜΕ ??)
οι επισημανσεις του παιδ. ινστιτ. για τη χρηση της γλωσσας ειναι σωστες και ευλογες. το προβλημα ειναι στα "λαθη" που γινονται παρα τις επισημανσεις!![]()
![]()
να τα κλεισει το κρατος αποκλειεται, θα ηταν εξαλλου και λαθος
βεβαιότατα ... αλλά θα τους άξιζε.
quote:
μπορουμε να κανουμε κατι για να τα κλεισουμε? εμεις, με το ετσιθελω!
Με εσένα, εμένα, και μερικούς άλλους, τίποτα δεν γίνετε, δυστηχός

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
... ακόμα!!![]()
Εγώ δεν θα μπώ σε ακρότητες όπως "σπάστε τις τηλεοράσεις,κτλ" (χιχι... τόσα λεφτά έδωσα για την lcd μου!)... αλλά θα πώ ότι το πρόβλημα είναι οι "ενημερωτικές" (και κάλά!) εκπομπές... η... "δημοσιογραφία" (ουυυυυυυυυ!) έχει καταστρέψει την τηλεόραση...
Εγώ ποτέ μου δεν έβλεπα και ποτέ μου δεν θα δώ τέτοιου είδους εκπομπές... και από τις ειδήσεις... μόνο τα αθλητικά και τον καιρό βλέπω! Ο μόνος λόγος που "στήνομαι" μπροστά στην τηλεόραση είναι για να δώ κανένα σήριαλ που μου αρέσει ή κανένα αθλητικό γεγονός και τίποτα άλλο! Τις περισσότερες φορές που την "ανάβω" είναι γιατί... βλέπω κανένα dvd οπότε... είναι χρήσιμη... αλλά μόνο η τηλεόραση είναι αυτή που μας φταίει? Μέσα στο Internet τί γίνεται? Ακόμα και στο ραδιόφωνο... το οποίο είναι μόνο ακουστικό μέσο... πιστεύω ότι μας επιρεάζει περισσότερο γιατί ειναι πολύ πιο περιγραφικό...
Και όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω... το πρόβλημα δεν είναι το μέσο... αλλά αυτοί που το χρησιμοποιούν... Το μαχαίρι είναι ένα εργαλείο πχ για έναν χασάπη... και ένα θανάσιμο όπλο για έναν δολοφόνο... θα καταργήσουμε τα μαχαίρια?
Η ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΧ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ,ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΝΑ
ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΑΠΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Η ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.
Σίγουρα όλοι βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες, ειδήσεις ανάλογα με τις επιθυμίες μιας μικρής σχετικά μερίδας ανθρώπων.
Δυστυχώς αυτό πολλές φορές μπορεί να μας "υπνωτίσει" και να καθοδηγήσει την σκέψη μας βάζοντας την σε καλούπια.
Ίσως όμως να είμαστε ως άνθρωποι ικανοί να σπάσουμε από αυτά τα καλούπια και να αναπτύξουμε την διάκριση μας σε τέτοιο βαθμό που να μας επιτρέπει να διαχωρίζουμε τις χρήσιμες πληροφορίες από τις περιττές.
Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο topic δεν έχει τόσο μεγάλη συνάφεια με την Κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. όπου ανοίχθηκε.
Νομίζω πως η Κατηγορία Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. είναι η πιο κατάλληλη.
Ας τηλε-μεταφερούμε εκεί λοιπόν! ![]()

In anticipation of my resurrection...

...and the Predators wll prevail...