- "ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ???" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μην με συκοφαντείς...
Δεν απέδωσα κανέναν χαρακτηρισμό, φίλε μου. ΕΣΥ χαρακτήρισες...
Ερωτήσεις έκανα.
...κι απαντήσεις δεν πήρα.
«Χρησιμοποιώντας τη δική σου λογική στην ερμηνεία και χωρίς να λάβουμε υπόψη μας κάποια άλλα πράγματα, δεν νομίζεις ότι αυτό που έγραψα εγώ με αυτό που έγραψες και ερμήνευσες εσύ έρχονται σε σύγκρουση;;»
Σε καμία απολύτως σύγκρουση αγαπητέ Ψηλέ!
Εγώ σου παρέθεσα τα όσα γράφει Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, και εσύ μου απαντάς με…….τα όσα έγραψε ο Ιωάννης. Μα, δεν είναι προφανές ότι άλλες εικόνες είχε μπροστά σου ο ένας και άλλες ο άλλος?
Ο Παύλος, ο αγαπητός της Ρώμης (γιατί άραγε?) μίλαγε για ένα σύστημα, μια θεοκρατική οργάνωση με στόχους και κοινή πορεία με την εξουσία, δίχως ποτέ να ενοχλείται το κεφάλαιο και η αυτοκρατορία.
Ο Παύλος φίλτατε απλά ξεκοκάλισε ότι μπόρεσε και τίποτα παραπάνω. Αυτός και ο λόγος που δεν αντιμετωπίζει ως βιογραφία τον Ιησού αλλά ως σύστημα ιδεών.
Αυτός και ο λόγος που ουδέποτε καταγράφηκε η βάπτιση του, αυτός και ο λόγος που κατήργησε την περιτομή που ουδέποτε αποκήρυξε ο Ιησούς.
Ψηλός:
«Πώς είναι δυνατόν από τη μία να μας παροτρύνει στη δουλεία και από την άλλη να μας τιμά αποκαλώντας μας φίλους και αδελφούς;;»
Κατ’αρχάς δεν έχουνε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ο Ιωάννης με τον Παύλο. Ποτέ δεν συναντήθηκαν, και όπως είναι προφανές ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί του Φαρισαίου για τα όσα είχε να πει ο Ιωάννης. Με λίγα λόγια, είναι δυο διαφορετικοί τρόποι ερμηνείας του Μεσσιανισμού.
Ψηλός:
«Πιστεύω όμως πως καλό είναι, να παραμείνουμε στο πρώτο εδάφιο και να μην ασχοληθούμε με πολλά γιατί ενδέχεται να μπερδευτούμε.»
Εθελοτυφλείς αγαπητέ!
Καλό είναι να δούμε την Αλήθεια, να δούμε την πλαστότητα και τα διαφορετικά στρώματα που επίδρασαν για την συρραφή της δήθεν «θεόπνευστης» Καινής Διαθήκης.
Οι ευαγγελιστές που διαβάζεις, πρακτικά δεν υπήρξαν ποτέ. Είναι ονόματα-ομπρέλες κάτω από τα οποία συνέταξαν διάφοροι ιεραπόστολοι τα όσα νόμιζαν ότι ήσαν τα «σωστά» λόγια ως προς την μεσσιανική αναμονή.
Επειδή όμως έχουνε παρέμβει ουκ ολίγοι καλοθελητές στο μεσοδιάστημα, είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ έχει γράψει ΤΙ.
Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε αλλά ούτε και πρόκειται να υπάρξει ένας κοινός «Θεϊκός Λόγος». Ο καθένας, βλέπει ότι του αρέσει!