- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Η γυναίκα που αναφέρεσαι,επικοινωνεί με όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρόνου θανάτου τους?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ψευτη Γιαννη ,δεν νομιζω να χρειαζεται να τραβαμε το θεμα στα ακρα μιας και δεν εχει νοημα.Ο καθενας μας πιστευει αυτα που πιστευει,αποτυπωνει τις σκεψεις του με τον τροπο που τα αντιλαμβανεται.
Οπως και να το κανουμε φιλε μου(και ξεκαθαριζω την θεση μου ,η οποια ηταν αυτονοητη)η επιστημη δεν μπορει να δωδει τις απαντησεις σε καποια θεματα και να τα εξηγησει επιστημονικα και αυτα ειναι τα Μ Ε Τ Φ Υ Σ Ι Κ Α.
Εχεις ακουσει ποτε σου Ψευτη Γιαννη ,να νοσηλευεται καποιος στο Νοσοκομειο απο ασθενεια βαρεια και να σου λενε οι γιατροι οτι θα καταληξεις στα <θυμαρακια> με επιστημονικη ακριβεια μεθοδολογια και αποδειξης (φουλ αξονικες,φουλ αιματολογικες,φουλ μαγνητικες,φουλ χημειοθεραπιες.φουλ πηγαινε ελα στις τραπεζες) και ξαφνικα ,να εχεις γινει καλα !!!!!!!!!!!!(σπανιο βεβαια φαινομενο απο μια προδιαγεγραμενη πορεια ασθενειας).Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ
Οτι δεν μπορει να εξηξησει η επιστημη μπαινει στην σφαιρα του μεταφυσικου.Edited by - stiv on 04/10/2011 22:50:58
Φυσικά βρε stiv δεν έχει νόημα μια κουβέντα κακοπροαίρετη.
Γνωρίζοντας παλιότερες τοποθετήσεις σου, δεν είχα μια σαφή εικόνα των θέσεων σου, ώστε να χρησιμοποιήσω την κατάλληλη δέσμη ερωτήσεων,
Αλλιώς διατυπώνω τις θέσεις μου στον – παράδειγμα – ψηλό , και διαφορετικά στη lixos.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σου λεω, και πιστεύω πως ενδεχομένως αντιλαμβάνεσαι ότι αρκετές φορές κάνω χιούμορ για να δώσω μια ποίο χαρούμενη πινελιά στην κουβέντα.
Εγώ πιστεύω πως δεν σε έθιξα, αντιθέτως με την παρέμβαση του dying, που δραματοποίησε ασύμμετρα το θέμα.
Το θέμα αυτό έκλεισε.
Στο θέμα που κουβεντιάζουμε τώρα.
Αναφέρεις μια περίπτωση αυτο ίασης, ως ένα μεταφυσικό φαινόμενο.
Φαντάζομαι πως εσύ, σηκώνεις τα χέρια ψηλά στις περιπτώσεις αυτές , σωστά?
Η φίλη lixos σου έδωσε μια απάντηση, και αυτή είναι η σωστή.
Θα σε ρωτήσω, αν έχεις ακουστά μια κατάσταση νοητική που την ονομάζουμε αυθυποβολή, κάποιοι την λένε και δύναμη μυαλού, άλλοι πίστης.
Γνωρίζεις ποιος ήταν ο μεγαλύτερος θαυματοποιός του κόσμου?
Ο Ιησούς.
Γνωρίζεις τι έλεγε σε όσους επρόκειτο να θεραπεύσει? Αν πιστεύουν πως θα τους κάνει καλά.
Είχε ο Ιησούς καμία θεραπευτική δύναμη πέραν της πειθούς?
Καμιά, απόδειξη πως στο χωριό του δεν έκανε κανένα τρικ, γιατί απλά δεν τον πίστευάν.
Δυστυχώς το μέσο επικοινωνίας μας – η αλληλογραφία – δεν προσφέρεται να σου δείξω «παιχνίδια του μυαλού» να πάθεις πλάκα, και να καταλάβεις τι θέλω να σου πω
Κοντολογίς το φαινόμενο που περιέγραψες ανάγεται στις δυνάμεις αυτοίασεις.
Το θέμα απασχολεί την επιστήμη και εξετάζεται ακόμα.
Ως ενός σημείου του είναι κατανοητό. ΔΕΝ είναι μεταφυσικό
Θα μπορούσα να σου γράψω 20 σελίδες ακόμα, αλλά δεν έχει και τόσο νόημα η επιστημονική προσέγγιση του θέματος.
Και αυτά που σου έγραψα πολλά είναι.
Η lixos μας στα είπε με δυο λόγια
quote:
Λοιπόν για να το επαναφέρουμε, πρόσφατα μου μίλησε μια συγγενής μου για κάτι που εκείνη βίωσε πριν χρόνια και είχε πραγματικά ενδιαφέρον.Πριν κάποια χρόνια λοιπόν, είχε γνωρίσει μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα η οποία συν τοις άλλοις ήταν και πολύ πιστή. Άνθρωπος της εκκλησίας γενικότερα. Αυτή λοιπόν η κυρία είχε την εξής ιδιότητα ή τουλάχιστον έτσι θεωρούσε. Επικοινωνούσε με νεκρούς. Γινόταν κάτι σαν διάμεσο, δηλαδή έπεφτε σε μια κατάσταση μέσω της οποίας αυτή γινόταν κάτι σαν πομπός. Το έκανε με μεγάλη δυσκολία και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και το κυριότερο χωρίς να χρηματίζεται. Το όλο θέμα της τράβαγε πολύ ενέργεια και συνήθως το απέφευγε. Δεν ήταν πολύ ευτυχισμένη με το "χάρισμα".
Τέλος πάντων από το στόμα της ακουγόταν η φωνή του νεκρού και μάλιστα έδινε και λεπτομέρειες στους ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για επικοινωνία. Η ίδια έλεγε ότι δεν ενδιαφέρονταν όλοι οι νεκροί για επαφή. Επικοινωνούσαν μόνο όσοι το επέλεγαν. Τέλος πάντων το αναφέρω γιατί μου το κατέθεσε αξιόπιστη πηγή και όχι κουκουρούκου.
Επίσης αναφέρω ξανά γιατί το θεωρώ σημαντικό ότι δεν έπαιρνε χρήματα γι αυτό. Δυστυχώς δεν ξέρω εάν η συγκεκριμένη κυρία ζει ακόμη γιατί ήταν σε μεγάλη ηλικία.
Τι λέτε;
Οι αναφορές καλή και περιγραφές, μου που γίνονται μέσο τρίτων, είναι πάντα μειωμένης αξιοπιστίας.
Αν δεν το γνωρίζεις εσύ η ίδια, πώς να το συζητήσουμε?
Θα σου κάνουμε διάφορες ερωτήσεις (εγώ τουλάχιστο) , και δεν θα μπορείς να απαντήσεις, γιατί δεν θα ξέρεις.
quote:
lixos
ενδιαφέρον.Πριν κάποια χρόνια λοιπόν, είχε γνωρίσει μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα η οποία συν τοις άλλοις ήταν και πολύ πιστή. Άνθρωπος της εκκλησίας γενικότερα. Αυτή λοιπόν η κυρία είχε την εξής ιδιότητα ή τουλάχιστον έτσι θεωρούσε. Επικοινωνούσε με νεκρούς. Γινόταν κάτι σαν διάμεσο, δηλαδή έπεφτε σε μια κατάσταση μέσω της οποίας αυτή γινόταν κάτι σαν πομπός. Το έκανε με μεγάλη δυσκολία και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και το κυριότερο χωρίς να χρηματίζεται. Το όλο θέμα της τράβαγε πολύ ενέργεια και συνήθως το απέφευγε. Δεν ήταν πολύ ευτυχισμένη με το "χάρισμα".
Τέλος πάντων από το στόμα της ακουγόταν η φωνή του νεκρού και μάλιστα έδινε και λεπτομέρειες στους ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για επικοινωνία. Η ίδια έλεγε ότι δεν ενδιαφέρονταν όλοι οι νεκροί για επαφή. Επικοινωνούσαν μόνο όσοι το επέλεγαν. Τέλος πάντων το αναφέρω γιατί μου το κατέθεσε αξιόπιστη πηγή και όχι κουκουρούκου.
Επίσης αναφέρω ξανά γιατί το θεωρώ σημαντικό ότι δεν έπαιρνε χρήματα γι αυτό. Δυστυχώς δεν ξέρω εάν η συγκεκριμένη κυρία ζει ακόμη γιατί ήταν σε μεγάλη ηλικία.
Τι λέτε;
Έχουν καταγραφεί παραδείγματα καταθέσεων – σε τεστ ψυχολογίας – που δείχνουν πόσο πολύ μπορεί να αλλοιωθεί η αρχική περιγραφή, αν η περιγραφή επαναληφθεί πολλές πολλές φορές μέσα σε 48 ώρες, και ο μάρτυρας να πιστεύει σε αυτό που κάθε φορά καταθέτει.
Η περιγραφή που κάνεις είναι η κλασική περίπτωση μυθοπλασίας.
Όταν μιλάμε για μυθοπλασία δεν αναφερόμαστε σε ψεύτικη περιγραφή αλλά σε μυθική.
Οι άνθρωποι που τα διηγούνται και αυτοί που τα ακούνε, τα πιστεύουν
Αν υπήρχε δυνατότητα να κουβεντιάσεις εσύ με την γυναίκα και να μας μεταφέρεις τις περιγραφές της, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τις ακούσουμε.
quote:
Και η ιδια να σου ελεγε πως το κανει αυτο guess what!!!Δεν θα την πιστευες αγαπητε μου...θα της εγραφες ενα κατεβατό με επιστημονικες αναλύσεις και θα την εβγαζες και τρελη...
Βρε βρεεεε!!!
Λοιπόν ξέρεις κάτι?
Εσύ είσαι σίγουρα τρελή..... για μένα.
Είναι φως φανάρι πλέον... μικρή πικρή μου αγάπη
quote:
lixosΗ γυναίκα που αναφέρεσαι,επικοινωνεί με όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρόνου θανάτου τους?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νικόμαχε, αυτό δεν το ξέρω.
quote:Αυτός είναι ο Γιάννης της καρδιάς μας!
Και η ιδια να σου ελεγε πως το κανει αυτο guess what!!!Δεν θα την πιστευες αγαπητε μου...θα της εγραφες ενα κατεβατό με επιστημονικες αναλύσεις και θα την εβγαζες και τρελη...
Έχουν καταγραφεί παραδείγματα καταθέσεων – σε τεστ ψυχολογίας – που δείχνουν πόσο πολύ μπορεί να αλλοιωθεί η αρχική περιγραφή, αν η περιγραφή επαναληφθεί πολλές πολλές φορές μέσα σε 48 ώρες, και ο μάρτυρας να πιστεύει σε αυτό που κάθε φορά καταθέτει.
Η περιγραφή που κάνεις είναι η κλασική περίπτωση μυθοπλασίας.
Όταν μιλάμε για μυθοπλασία δεν αναφερόμαστε σε ψεύτικη περιγραφή αλλά σε μυθική.
Οι άνθρωποι που τα διηγούνται και αυτοί που τα ακούνε, τα πιστεύουν
Αν υπήρχε δυνατότητα να κουβεντιάσεις εσύ με την γυναίκα και να μας μεταφέρεις τις περιγραφές της, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τις ακούσουμε.
[/quote]
Κλασσικός Γιάννης-ψεύτης. Το είπα η καημένη ότι μου το κατέθεσε αξιόπιστη πηγή. Μακάρι να μπορέσω να την συναντήσω εγώ η ίδια αν και επειδή ήταν ήδη μεγάλη σε ηλικία, πιθανόν να μην υπάρχει πια. Πάντως θα το επιδιώξω να μάθω περισσότερα.