- ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ας αρχισουμε με τον συνδεσμο μητερας παιδιου:
Ολοι θα εχετε ακουσει "Αχ! Αισθανομαι πως κατι κακο συμβαινει στο παιδι μου" η κατι παρομοιο..και στο τελως η μαμα βγηκε σωστη…λοιπον αυτο γινεται γιατι ο εγκεφαλος της μητερας και ο εγκεφαλος τους παιδιου ειναι "συντονισμενοι" στην ιδια συχνοτητα. Αλλωστε αυτο γινεται και στα πειραματα τηλεπαθειας: ο δεκτης προσπαθει να συντονιστει με τον πομπο.
..και τωρα παμε στην κλασσικη διαισθηση…ξερετε..τυπου κατι δεν παει καλα και ετσι.
Εχει αποδειχτει οτι ο εγκεφαλος καθε 3 δευτερολεπτα(δεν θυμαμαι ακριβως μπορει και σε λιγοτερο χρονο) μπενει στην κατασταση Α και ετσι ελεγχει το τι συμβαινει γυρω..δηλαδη λειτουργει σαν..ρανταρ! Ολοι εχουμε αυτην την ικανοτητα απλα στους ποιο πολλους ο εγκεφαλος δεν ξερει πως να μας το "πει". Στην αναπτηξη της διαισθησης βοηθαει ο διαλογισμος.
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
chaos και όσοι άλλοι θέλετε θα σας διηγηθώ το πιο όμορφο ίσως όνειρο
της ζωής μου με πολλή μεγάλη χαρά.
Ηθελα παιδί, αλλά... δεν μπορούσα να μείνω έγκυος. Εκανα εξωσωματικές
αλλά τίποτα. Μόνο απογοήτευση, ταλαιπωρία, αγωνία ..
Κάποια κοπέλα που γνώρισα στο κέντρο εξωσωματικής μου είπε ότι είχε ίδιο πρόβλημα με μένα και έπρεπε να κάνω εγχείρηση πρώτα όπως εκείνη.
Το είπα στο γιατρό ... και μου είπε ότι δεν χρειάζεται και αλλοίμονο αν βάζαμε μαχαίρι σε όλες τις γυναίκες.
Εγώ όμως δεν ησύχαζα. Η διαίσθησή μου μου έλεγε ότι δεν θα τα κατάφερνα αν δεν γινόταν η εγχείρηση. Ετσι αποφάσισα να αλλάξω γιατρό.
Στον καινούργιο γιατρό αποφασίσαμε αμέσως ότι πρώτα θα έκανα την εγχείρηση και μετά την εξωσωματική. Μου τόνισε βέβαια ότι καλό θα ήταν
να μην ελπίζω ότι θα μείνω με την πρώτη για να μην απογοητευτώ.
Ηταν Νοέμβριος του 1998. Το επόμενο κιόλας βράδυ ονειρεύτηκα ότι
περπάταγα με τον άντρα μου σε ένα οικόπεδο. Ψηλά στον ουρανό είδα ξαφνικά ένα πελαργό. Κράταγε στο ράμφος του ένα κίτρινο πουλάκι μικρό.
Ξαφνικά άφησε το πουλάκι και αυτό άρχισε να πέφτει. Εμένα μέπιασε
ανησυχία. Στον ύπνο μου σκεφτόμουν ότι έπρεπε να το πιάσουμε το πολάκι πάση θυσία πριν πέσει κάτω.
Δεν είχα όμως εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και άρχισα να λέω στον άντρα
μου, πιάστο Γιώργο, πιάστο. Εκείνος έκανε κάποιες προσπάθειες όμως έβλεπα ότι δεν τα κατάφερνε.
Και τότε κατάλαβα ότι ήταν η τελευταία μου ευκαιρία. Επρεπε να προσπαθήσω εγώ.
Σηκώθηκα μαλακά στις μύτες των ποδιών μου και το πανέμορφο στην κυριολεξία πουλάκι κούρνιασε στην χούφτα μου. Δεν κουνήθηκε καθόλου.
Ηταν 5 η ώρα το πρωί όταν άρχισα να φωνάζω δυνατά πια, τόπιασα Γιώργο
τόπιασα. Ο άντρας μου πετάχτηκε αγουροξυπνημένος και μου είπε
καλέ τι έπιασες, τρελλάθηκες νυχτιάτικα και φωνάζεις έτσι?
Θα μείνω έγκυος, ήταν η απάντησή μου.
Το Φεβρουάριο του 1999, ο γιατρός μου φώναζε στο τηλέφωνο
Είσαι έγκυος, είσαι έγκυος, είσαι έγκυος.
7 φορές μου το είπε απανωτά. Ούτε και ο ίδιος δεν το πίστευε.
Το Νοέμβριο του 1999, ακριβώς ένα χρόνο μετά, κρατούσα στην αγκαλιά
μου ένα υπέροχο αγοράκι.
Το ότι το πουλάκι δεν προσπάσθησε να φύγει καθόλου από το χέρι μου,
μου έδωσε να καταλάβω ότι θα είχα μια πολύ καλή εγκυμοσύνη και δεν
διαψεύσθηκα.
Αργότερα, ή αύριο θα σας γράψω και ένα δυσάρεστο.
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.
FALIRO ,το όνειρό σου μου θύμισε κάτι που είχε δεί η μητέρα μου .
Λοιπόν :Πριν αρκετά χρόνια , όταν η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα , γύρω στον τρίτο μήνα όλα τα συμπτώματα που έχει μια έγκυος σταμάτησαν και ο γιατρός της της είπε ότι με είχε χάσει και ότι επρεπε να πάει στο νοσοκομείο να με βγάλουν. (θα σας τα πώ λίγο γρήγορα ) Στον ύπνο της λοιπόν εκείνο το βράδυ είδε μια μαυροφορεμένη γυναίκα που της είπε ότι το παιδί της ζει . Το άλλο πρωί λοιπόν πήγε στο νοσοκομείο για να με βγάλουν . Ο αν/λόγος έτυχε να πάθει ατύχημα και να αργήσει . Τη μητέρα μου την ξαναπήρε ο ύπνος και είδε παλι το ίδιο όνειρο . Έτσι μόλις ξύπνησε επέμενε να κανει υπέρηχο και έκανε, εκ θαύματος ο υπερηχογράφος εδειξε ότι ζω. Έτσι λοιπόν εζησα και γω . Κατι παρόμοιο έγινε ξανά όταν αρρώστησα βαριά . Δεν ξέρω αν θα το έλεγα διαίσθηση ή θαύμα , για αυτο και δεν το ανέφερα ως τωρα.
Πίστευε και μη , ερεύνα !!!
chaos ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ....ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ...!!!
....ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ...
never say never **
Λοιπον..αυτο που μας λες εσυ και η Faliro το παρατιρισε πρωτος ο Βασιλι Κασατκιν. Εκανε ερευνες γυρω απο τα ονειρα το 1942 στον πολεμο του Λενινγκραντ. Πιο συγκεκριμενα αμα δεν με απαταει η μνημη μου ηταν γιατρος. Πιο συγκεκριμενα ελεγε στους ασθενεις του να του λενε τα ονειρα τους και αυτος εκανε τις αντιστιχες ερευνες του. Την περιοδο εκεινη πεθεναν παρα πολλοι πολιτες απο πεινα και ειχε δει οτι ολοι τους ονειρευοντουσαν πως τρωνε. Για να δωσω ενα παραδειγμα ενας εργατης ειχε δει στο ονειρο του πως ετρωγε με μανια…ετρωγε ετρωγε αλλα οπως ηταν φυσικο δεν χορταγε. Σε μια στιγμη πηγε να σηκωθει απο το τραπεζι και ενιωθε αδυναμος και τα ποδια του πολυ βαρια. Την επομενη μερα πεθανε. Τετοιες αναφορες ειχε χιλιαδες γιατι στο νοσοκομιο που δουλευε οι ανθρωποι πεθεναν σαν τις μυγες(συγνωμη για την ωμοτητα αλλα δεν ειχα πως αλλιως να το πω). Για να δωσω ενα αλλο παραδειγμα με πιο καλο τελος θα πω για το ονειρο μια γυναικας. Ονειρευοταν συνεχια πως ηταν ξαπλωμενη γυμνη στο χωμα και ξαφνικα η γη αρχισε να υποχωρει σχηματιζοντας ενα μεγαλο ανοιγμα. Υστερα η γη αρχιζε να ερχεται παλι στην θεση της πανω απο το σωμα της πιεζοντας τα πλευρα της τοσο που δυσκολευοταν να αναπνευσει. Οταν το ειπε στον γιατρο της της εκανε καποιες εξετασεις και διεγνωσε φιματιοση. Δηλαδη ο εγκεφαλος της την προηδοποιουσε οτι οι πνευμονες της καταστρεφοντουσαν!
..και εγω εχω μια τετοια εμπιρια αλλα πιο "γελια"…για την ορθογραφια στα αγγλικα μου. Λοιπον πριν ξαπλωσω αρχισα να αναρωτιεμαι εντονα τι ειχαμε για ορθογραφια την επομενη μερα στα αγγλικα(ειμουν περιπου 10 χρονων) μια και δεν το ειχα σημειωσει. Οταν με πηρε ο υπνος ονειρευτηκα πως πανω στην κολλα που επρεπε να γραψω ορθογραφια υπηρχε ενα κρουασαν "7days"…και τελικα γραφαμε τις 7 μερες τις εβδομαδας!!
Ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω…ο εγκεφαλος τα αντιλαμβανεται ολα απλα δεν εχει τον τροπο να μας το πει και η πιο καλη διεξοδος ειναι τα ονειρα…ισως και γιαυτο να υπαρχουν…
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
Who Knows εμεινες με τη βαλίτσα στο χέρι που λεμε...... Βρε κερδισε πρώτα και μετα παμε..! Για να μην σε αποσπάσω το κάνω...
Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει κάτι σε περιπτώσεις όπου η διαίσθηση "runs in the family".. οτι τείνει να εμφανίζεται γενιά παρά γενιά. Δηλαδή από την γιαγιά στην εγγονή και παει λέγοντας. Αναρωτιέμαι γιατί...
Ο καθένας μας αν ψάξει το γενεαλογικό του δέντρο θα βρει κάποιον συγγενή "αλαφροϊσκιωτο". Απλά παλιότερα τους χαρακτήριζαν με μεγαλύτερη ευκολία τρελούς. Όχι πως και τώρα δεν συμβαίνει αυτό δηλαδή... αν πας σε κάποιον ειδικό και πεις μοναχά τη φράση "διαισθάνομαι τι θα μου συμβεί", 99% θα σου γράψει φάρμακα ή θα σε παραπέμψει για ψυχοθεραπεία...
Αν και ανήκω (ή τουλάχιστον θα ανήκω όταν με το καλό γίνω πτυχιούχος) σε αυτή την κατηγορία των "ειδικών", προσπαθώ να μην βάζω τη σκέψη μου σε καλούπια, άλλωστε έχω δει κι έχω βιώσει πολλά για να μην πιστεύω σε κάποια πράγματα όπως η διαίσθηση. It runs in my family as well. Καταστάσεις όπως αυτές που αναφέρατε, κυρίως όσον αφορά τα όνειρα, μας έχουν συμβεί πολλές φορές και δεν τα βρίσκει κανείς μας παράξενα πια. Ίσως λοιπόν, το να είμαστε δεκτικοί απέναντι σε τέτοιες εμπειρίες, βοηθάει την έκφρασή τους??
~Lost In A Riddle~
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΟΠΩΣ ΑΝΟΙΓΕ Η ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ) ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΗΡΘΕ!!!ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟ...!!ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ...ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ...!!!ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ..ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ..
never say never **
είχα μια γιαγιά με μαλακυνση κανει ;; (δεν κρατιόμουν αυτο μου ήρθε
) Πάντως πολλα απο αυτά ειναι αλήθεια...
who knows ,είμαι ευγενικός τις πιο πολλές φορές ,αλλα τα διαβολάκια...
Λοιπόν λέω να κάνουμε ένα τεστ . Πως φαντάζεται ο ένας τον άλλο .π.χ.Εγω τη whoknows τη φαντάζομαι με μαύρα μαλλιά , σγουρά , γύρω στο 1,65 . Λέμε τωρα.... Πόσο κοντά επεσα ? ελπίζω οχι ξανθιά , 1,90 με καρφάκια...
(no offence, right?)
Πάντως αν ισχύει μπορείς πάντα να γίνεις το πειραματόζ... ε συγνώμη το αντικείμενο της πτυχιακής μου ήθελα να πω!!
~Lost In A Riddle~