ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΧΤΑΡΜΑΣ (φωτόνια, γνώση, γλώσσα κλπ) ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΑΧΤΑΡΜΑΣ (φωτόνια, γνώση, γλώσσα κλπ) ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/09/2006, 22:51:35

quote:

OANNHSEA

Τι στα κομμάτια έκανε το σύμπαν και άρα την αρχική φυσική, να αλλάξουν και να δημιουργηθεί η ύλη και άρα η μετέπειτα φυσική όπως την γνωρίζουμε;

η πριν μπιγκ μπανγκ κατασταση?

βγαλτε νοημα: ηταν απειρο αλλά υπερπυκνο, σε βαθμο ανυπαρξιας

ολες οι δυναμεις ηταν ενοποιημενες σε μια - η εξαιρεση στην ομογενεια του, που εκανε τον χωρο να ξεδιπλωθει και την ενεργεια να απλωθει μεσα του, ονομαζεται απο τους φυσικους "αρχικη ανωμαλια"

τον ορο ανωμαλια χρησιμοποιουν και για τις μαυρες τρυπες, μιας και η κατασταση τους πλησιαζει την προ μπιγκ μπανγκ κατασταση

υπαρχει και η θεωρια που ενεφερα καπου παραπανω, που υποστηριζει οτι αν μια μαυρη τρυπα μεγαλωσει αρκετα, "ανοιγεται" ενα καινουργιο μπιγκ μπανγκ και ενα καινουριο συμπαν

οπως και οτι το δικο μας οφειλεται σε μια μαυρη τρυπα που υπηρχε σε καποιο αλλο συμπαν

quote:

Άρα πως ακριβώς νοείτω ο χρόνος στα πρώτα δευτερόλεπτα του BIG BANG;

οι φυσικοι λενε οτι τα πρωτα δευτερολεπτα ηταν απειρα, και οσο διαστελλοταν ο χωρος αρχισαν να μικραινουν (κατι που συνεχιζουν να κανουν)

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

UnseenΜέλος
06/09/2006, 08:40:42
OANNHSEA

Γιαγιά είμαι, όχι παππούς.

quote:
Η πληροφορία δεν έχει χρόνο - είναι ανεξάρτητη αυτού. Άρα μπορεί να ταξιδεύει μέσα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε συνεχές χρόνο. Ο εγκέφαλος μας έχει την δυνατότητα να πιάσει την πληροφορία και να την αναλύσει. Άρα με αυτό τον τρόπο και η ενόραση και η τηλεπάθεια και οτιδήποτε έχει σχέση με το χρόνο είναι δυνατά. Μην ξεχνάς πως οι περισσότεροι τηλεπαθητικοί πρέπει να συνδεθούν με την πηγή της πληροφορίας για να αποδόσουν τα μελλοντικά ή τα παρελθόντα αυτής.

Οπότε επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα που σου είχα θέσει. Μέσω τίνος πράγματος ταξιδεύει η πληροφορία στον χρόνο; Με ποιο μέσο; Και με ποια μορφή; Γιατί αυτό βασικά είναι το ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει η εισαγωγή του πεδίου μηδενικού σημείου.

Μεταξύ μας, νομίζω ότι αν απλά συμπεριλαμβάναμε το πεδίο μηδενικού σημείου στην κλασική φυσική θα λαμβάναμε πολύ καλύτερες απαντήσεις και θα αποφεύγαμε τα παράδοξα της κβαντικής μηχανικής.

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

UnseenΜέλος
06/09/2006, 08:56:52
ellovos

quote:
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΛΙΠΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;

ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ…

Δεν διαφωνώ. Αλλά πώς; Με ποιο τρόπο; Έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη εξήγηση; Ακόμη κι αν μιλάμε για συλλογικό ασυνείδητο, αυτό πού καταγράφεται και πώς γίνεται η σύνδεση της ατομικής συνείδησης με αυτό;

Θέλω να πω ότι όλα καλά και άγια με τις παλιές θεωρίες, καμία όμως δεν δίνει μια καθολική εξήγηση που να μην "μπάζει". Η μόνη θεωρία που έχω βρει προσωπικά και εξηγεί τα πάντα, που ενοποιεί ουσιαστικά τα πάντα, είναι η θεωρία του πεδίου μηδενικού σημείου, της "θάλασσας ενέργειας" που λέει και ο jbg.

UnseenΜέλος
06/09/2006, 10:20:10
Ωστόσο ellovos έχει μεγάλη ποιητική αξία η μεταφορά με τα έγχορδα. Το ίδιο ακριβώς πρεσβεύει και η θεωρία του ΠΜΣ. Ότι κάθε "πληροφορία" έχει τη δική της μοναδική συχνότητα όπως ακριβώς οι νότες ενός πιάνου. Αν αλλάξεις τη συχνότητα, αλλάζεις το σωματίδιο. Και επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συχνότητα για να αντικαταστήσεις την ίδια την ουσία με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

johnniebegood

quote:
το παρελθον ειναι καταγεγραμμενο στον εγκεφαλο

λέμε τώρα

quote:
το μελλον το "διαισθανομαστε" επειδη ο εγκεφαλος λειτουργωντας ολιστικα, μπορει να "διαβασει" την συγχρονικοτητα και να βγαλει συμπερασματα για αυτο, με τροπο αναλογο αυτου που χρησιμοποιουμε με την λογικη για να προβλεψουμε την εξελιξη γεγονοτων (πχ αν πεταξω κατι ψηλα, αυτο θα πεσει παλι)

Αλλά αν ήταν έτσι καλέ μου Τζώνυ, θα ξέραμε και πότε θα πεθάνουμε, n' est pas? Επίσης θα ξέραμε να μην κάνουμε τις βλακείες που κάνουμε εν αγνοία μας - ή επειδή μας λείπουν όλες οι πληροφορίες της συγχρονικότητας. Κάτι άλλο είναι, κάτι άλλο.

Όμως σ'αυτό:

quote:
ΥΓ. αυτο που μ αρεσει στην συγχρονη φυσικη ειναι το οτι δεν μπορεις να μιλας για τις θεωριες της, χωρις να καταληξεις να φιλοσοφεις!

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη...

06/09/2006, 13:17:21
[/quote]

Δεν διαφωνώ. Αλλά πώς; Με ποιο τρόπο; Έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη εξήγηση; Ακόμη κι αν μιλάμε για συλλογικό ασυνείδητο, αυτό πού καταγράφεται και πώς γίνεται η σύνδεση της ατομικής συνείδησης με αυτό;

Θέλω να πω ότι όλα καλά και άγια με τις παλιές θεωρίες, καμία όμως δεν δίνει μια καθολική εξήγηση που να μην "μπάζει". Η μόνη θεωρία που έχω βρει προσωπικά και εξηγεί τα πάντα, που ενοποιεί ουσιαστικά τα πάντα, είναι η θεωρία του πεδίου μηδενικού σημείου, της "θάλασσας ενέργειας" που λέει και ο jbg.

[/quote]

ΔΕΣ ΕΔΩ

http://clubs.pathfinder.gr/syllogiparimion/283916

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ.

06/09/2006, 13:36:00

quote:

Unseen

quote:
το παρελθον ειναι καταγεγραμμενο στον εγκεφαλο

λέμε τώρα

ο εννοω καλη μου!

υπαρχει ακομη ο ερπετικος εγκεφαλος των προγονων μας μεσα στον εγκεφαλο μας

και αφου ο εγκεφαλος αποθηκευει ολιστικα, υπαρχουν και οι ερπετικες αναμνησεις

βεβαια το παρελθον ειναι καταγεγραμμενο και στο μαζικο ασυνειδητο

ισως και στα μορφογεννητικα πεδια...

quote:

quote:
το μελλον το "διαισθανομαστε" επειδη ο εγκεφαλος λειτουργωντας ολιστικα, μπορει να "διαβασει" την συγχρονικοτητα και να βγαλει συμπερασματα για αυτο, με τροπο αναλογο αυτου που χρησιμοποιουμε με την λογικη για να προβλεψουμε την εξελιξη γεγονοτων (πχ αν πεταξω κατι ψηλα, αυτο θα πεσει παλι)

Αλλά αν ήταν έτσι καλέ μου Τζώνυ, θα ξέραμε και πότε θα πεθάνουμε, n' est pas? Επίσης θα ξέραμε να μην κάνουμε τις βλακείες που κάνουμε εν αγνοία μας - ή επειδή μας λείπουν όλες οι πληροφορίες της συγχρονικότητας. Κάτι άλλο είναι, κάτι άλλο.

οταν ο εγκεφαλος λειτουργει σαν αισθητηριο οργανο ο ιδιος και αντιλαμβανεται ολιστικα

τοτε αντιλαμβανεται καποιο μερος της συγχρονικοτητας

και αυτο δεν ειναι κατι που συμβαινει συχνα ή κατ επιλογη μας

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

06/09/2006, 13:45:07

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ, ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ ΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ (ΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΑΘΩ ΤΥΦΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

06/09/2006, 13:59:04
[/quote]

οταν ο εγκεφαλος λειτουργει σαν αισθητηριο οργανο ο ιδιος και αντιλαμβανεται ολιστικα

[/quote]

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΩΜΟΣ ME ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ;;;;;;

UnseenΜέλος
06/09/2006, 14:10:09
Ευχαριστώ για το λινκ ellovos αλλά με βγάζει στην κεντρική σελίδα και δεν ξέρω πού να πρωτοκοιτάξω.

jbg
Ναι βρε καλό μου εσύ το εννοείς κι έχω διαβάσει κι εγώ τις σχετικές θεωρίες (ξέρεις το προχωρημένο version για τους δύο ερπετικούς "εγκεφάλους"; έναν στον εγκέφαλο και έναν στη σπονδυλική στήλη;) αλλά για κάποιο λόγο μου φαίνεται πιο τραβηγμένο από το να πιστέψω ότι υπάρχει παντού γύρω μου ένα ενεργειακό καλούπι των πάντων, που λειτουργεί και ως γενική αποθήκη των πάντων και μπορώ να συνδεθώ με αυτό ανά πάσα στιγμή αν καταφέρω να κουρδίσω το προσωπικό μου πιάνο έτσι που να πιάνει τις νότες του. Και δεν με πειράζει να "θυσιάσω" την προσωπική μου μνήμη γι' αυτό. Να πω δηλαδή ότι οι αναμνήσεις μου δεν αποθηκεύονται στον εγκέφαλο αλλά σε αυτή τη γενική αποθήκη που υπάρχει παντού γύρω.

Η δε διαδικασία που περιγράφεις:

quote:

μου μοιάζει με διαδικασία συντονισμού περισσότερο, οπότε πάλι στα δικά μου συμπεράσματα καταλήγω

Ως μη επαείοντες (εγώ πάντως μια απλή γιαγιάκα είμαι) καταλήγουμε και πάλι απ' ό,τι βλέπω στο all-times classic "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!". Θαρρώ πως τελικά στην πράξη αποδεικνύουμε τη θεωρία της γραμμικότητας του OANNESEA...

Καλό μεσημέρι!

06/09/2006, 14:43:31
quote:

Ευχαριστώ για το λινκ ellovos αλλά με βγάζει στην κεντρική σελίδα και δεν ξέρω πού να πρωτοκοιτάξω.

ΦΙΛΕ Unseen ΚΟΙΤΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

http://clubs.pathfinder.gr/syllogiparimion/120473

(Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση ;)ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΘΑ ΜΙΝΕΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ