- Ιθαγένεια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
Edited by - Ισοκράτης on 26/02/2013 23:28:36
Edited by - Ισοκράτης on 26/02/2013 23:56:30
quote:
Ο Αλσατός παππούς μου, είχε αρχίσει να σπουδάζει σε εκκλησιαστική σχολή προκειμένου να γίνει καθολικός ιερέας. Στην πορεία όμως του 1ου Π.Π., στρατεύτηκε υποχρεωτικά στο Γερμανικό στρατό, σε ηλικία 16 ετών. Πολέμησε και παρασημοφορήθηκε.Ο πόλεμος χάθηκε για τους Γερμανούς, η εκκλησιαστική πορεία του παππού μου ανακόπηκε εκ των πραγμάτων, παντρεύτηκε τη Ρωσίδα γιαγιά μου, έκανε τρία παιδιά και δούλεψε σε εργοστάσιο ξυλείας, αρχικά ως εργάτης.
Όταν ξέσπασε ο 2ος Π.Π., στρατεύτηκε για δεύτερη φορά, και πάλι υποχρεωτικά, τώρα πλέον όμως ως αξιωματικός, λόγω της πρότερης παρασημοφόρησής του. Καθώς όμως ήταν δηλωμένος αντικαθεστωτικός, παρότι είχε οικογένεια και ήταν ήδη μεσήλικας, τον έστειλαν κατευθείαν στο Ρωσικό Μέτωπο. Κάπου στο Λένινγκραντ, έσκασε μια οβίδα και του έσκαψε τη μισή πλάτη. Τον έστειλαν σοβαρά τραυματία πίσω, όπου διαπίστωσε πως ο μεγαλύτερος γιός του είχε σκοτωθεί, ενώ λίγο μετά πέθανε από την καλοπέραση και η Ρωσίδα γιαγιά μου.
Παρασημοφορήθηκε για δεύτερη φορά, τώρα πλέον με τον Σιδηρούν Σταυρό. Συνέχισε να δουλεύει στο εργοστάσιο ξυλείας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.
Τον θυμάμαι σε πολύ προχωρημένη ηλικία, τέλη δεκαετίας '70, να απαγγέλλει από στήθους Ιλιάδα, σε άψογα Αρχαία Ελληνικά - υποχρεωτικό μάθημα στην καθολική εκκλησιαστική σχολή -, με τα οποία άλλωστε μπορούσε να συνεννοηθεί και με τον πατέρα μου, αν και ούτως ή άλλως, ο πατέρας μου γνώριζε άψογα Γερμανικά.
Τα παράσημα του Αλσατού αντικαθεστωτικού παππού, που πολέμησε υποχρεωτικά για τη Γερμανία, τα έχω κορνιζάρει. Νομίζω πως είναι οτι πολυτιμότερο έφτασε στα χέρια μου από τον προηγούμενο αιώνα.
Από τα παραπάνω κατάλαβες πως κάποιος από τους πρόγονούς μου ήταν Ναζί?
Σε ξαναρωτάω για τέταρτη φορά:
quote:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟΜΑΧΕ ΑΔΙΚΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ... ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
Ασπάζεσαι την παραπάνω παράθεση?
Αυτό:
quote:
Το ότι στη συνείδηση όλων μας οι ΝΑΖΙ έχουν περάσει ως οι φονιάδες των προγόνων μας; Βεβαίως.
θεωρείς πως είναι απάντηση στην ερώτησή μου?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
DSM, Δεν με ενδιαφέρει τι ήταν ο παππούς σου, έμενα με ενδιαφέρει τι γίνεται στη χωρά μου ,και κατά πως αυτή απειλείτε από τις κατά εκατοντάδες χιλιάδες "ιθαγένειες που μοιράζει σε αλλοδαπούς αυτή η ανθελληνική κυβέρνηση που κυβερνά
Εμένα ωστόσο με ενδιαφέρει εντελώς με ποιόν μιλάω. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο στοιχειώδους κατανόησης και προθέσεων απέναντί μου.
Έχεις σκοπό να απαντήσεις στα ερωτήματά μου?
quote:
Ισοκράτης
quote:
DSM, Δεν με ενδιαφέρει τι ήταν ο παππούς σου, έμενα με ενδιαφέρει τι γίνεται στη χωρα μου ,και κατά πως αυτή απειλείτε από τις κατά εκατοντάδες χιλιάδες "ιθαγένειες που μοιράζει σε αλλοδαπούς αυτή η ανθελληνική κυβέρνηση που κυβερνάΕμένα ωστόσο με ενδιαφέρει εντελώς με ποιόν μιλάω. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο στοιχειώδους κατανόησης και προθέσεων απέναντί μου.
Έχεις σκοπό να απαντήσεις στα ερωτήματά μου?
DSM, νομίζω κατέστησα σαφές ποια θέματα με απασχολούν προς συζήτηση, δεν νομίζω ότι ωφελει κάπου να συνεχίζεις να γεμίζεις τις σελίδες με το ίδιο ερώτημα ξανά και ξανά.
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
Edited by - Ισοκράτης on 26/02/2013 23:39:51
Edited by - Ισοκράτης on 26/02/2013 23:56:09
Με τις παραπάνω πρόσφατες παρεμβάσεις μου, θεωρώ πως απέδειξα επαρκώς τα εξής:
1. Αδυνατείς να κατανοήσεις ένα απλό κείμενο μερικών παραγράφων, γραμμένο σε απλή νεοελληνική γλώσσα, με γενικό και όχι εξειδικευμένο περιεχόμενο. Εντός του οποίου μάλιστα κειμένου, τα επίμαχα σημεία είναι επαρκώς τονισμένα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
2. Αδυνατείς ή και από εμπάθεια δεν θέλεις να απαντήσεις σε μια απλή ερώτηση του τύπου ΝΑΙ/ΟΧΙ, που αφορά μια υβριστική τοποθέτηση σε βάρος συνομιλητή σου.
3. Θεωρείς πως το θέμα σου είναι επαρκώς κρίσιμο, ώστε να αγνοείς, μάλλον αγενώς, τις ερωτήσεις των συνομιλητών σου.
Δεδομένων των παραπάνω συμπερασμάτων, μου είναι αδύνατο να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου. Αναρωτιέμαι φυσικά αν κάποιος άλλος, εκτός του γηραιού υβριστή μου, είναι διατεθειμένος να χαραμίσει το χρόνο του μαζί σου, εκτός αν αυτό γίνεται για να σου κάνει πλάκα. Σε κάθε περίπτωση αυτό βεβαίως, δεν είναι δική μου δουλειά.
Χαίρε χάος αμέτρητον!
quote:
Όταν ξέσπασε ο 2ος Π.Π., στρατεύτηκε για δεύτερη φορά, και πάλι υποχρεωτικά, τώρα πλέον όμως ως αξιωματικός, λόγω της πρότερης παρασημοφόρησής του. Καθώς όμως ήταν δηλωμένος αντικαθεστωτικός, παρότι είχε οικογένεια και ήταν ήδη μεσήλικας, τον έστειλαν κατευθείαν στο Ρωσικό Μέτωπο.
Συνηθες ειναι,μετα απο τετοια καθεστωτα,ολοι να δηλωνουν αντικαθεστωτικοι.
Επισης το οτι πηγε στο ρωσικο μετωπο,δεν σημαινει τιποτα.Αν οι ναζι στελναν ολους τους αντικαθεστωτικους εκει,ειναι σαν να λες οτι πηγαν για να χασουν.
quote:
Παρασημοφορήθηκε για δεύτερη φορά, τώρα πλέον με τον Σιδηρούν Σταυρό.
Μπορει ο παππους σου να ηταν και ο μοναδικος αντιναζι ,που να παρασημοφορηθηκε με σιδηρουν σταυρο.
quote:
Τα παράσημα του Αλσατού αντικαθεστωτικού παππού, που πολέμησε υποχρεωτικά για τη Γερμανία, τα έχω κορνιζάρει. Νομίζω πως είναι οτι πολυτιμότερο έφτασε στα χέρια μου από τον προηγούμενο αιώνα.
Πολυ καλα εκανες και να εισαι περηφανος.Να ξερεις ομως,οτι εδω μεσα πολλοι ειναι αυτοι που εχασαν προγονους απο ναζι,εστω και αντικαθεστωτικους.
Θεωρείς πως αν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να ήταν ναζί, θα έμπαινα στη διαδικασία να παραθέσω την ιστορία?
Θεωρείς πως εσύ, ο Νικόμαχος, ο Ισοκράτης και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ, έχετε πληρέστερη άποψη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο από ότι εγώ?
quote:
Μπορει ο παππους σου να ηταν και ο μοναδικος αντιναζι ,που να παρασημοφορηθηκε με σιδηρουν σταυρο.
Δεκτή η ανεπαίσθητη ειρωνία, αλλά θα μου επιτρέψεις το συγκεκριμένο πράγμα να το γνωρίζω καλύτερα, και να σε προτρέψω να ψάξεις κι εσύ από τη μεριά σου τις διαδικασίες που αφορούσαν σε αυτές τις παρασημοφορήσεις.
quote:
skartadosΘεωρείς πως αν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να ήταν ναζί, θα έμπαινα στη διαδικασία να παραθέσω την ιστορία?
Θεωρείς πως εσύ, ο Νικόμαχος, ο Ισοκράτης και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ, έχετε πληρέστερη άποψη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο από ότι εγώ?
quote:
Μπορει ο παππους σου να ηταν και ο μοναδικος αντιναζι ,που να παρασημοφορηθηκε με σιδηρουν σταυρο.Δεκτή η ανεπαίσθητη ειρωνία, αλλά θα μου επιτρέψεις το συγκεκριμένο πράγμα να το γνωρίζω καλύτερα, και να σε προτρέψω να ψάξεις κι εσύ από τη μεριά σου τις διαδικασίες που αφορούσαν σε αυτές τις παρασημοφορήσεις.
Εσυ θεωρεις οτι αν ηταν υπερ του ναζισμου,υπηρχε ποτε περιπτωση να στο ελεγε;
Εγω φιλε μου,αν τον ειχα παππου,θα ημουν τοσο περηφανος,οσο για τους παππουδες μου,που πολεμησαν στην αλβανια.Και δεν το λεω ειρωνικα,στα ισα και παλληκαρισια το λεω.
Δεν ειμαστε εμεις σε θεση,να κρινουμε κανεναν για αυτα που εκανε,καθησμενοι απεναντι απο εναν υπολογιστη..
quote:
Δεν ειμαστε εμεις σε θεση,να κρινουμε κανεναν για αυτα που εκανε,καθησμενοι απεναντι απο εναν υπολογιστη..
Κι όμως. Δεν είναι αυταπόδεικτο πως ο Ισοκράτης, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ, κι εσύ μόλις τώρα, αυτό κάνατε?
Εκατόνταρχε, θα σου συνιστούσα να μείνεις στην απ'έξω.
Δεν μπορείς να ξέρεις...
Κανείς μας δεν μπορεί.
Το "τσουβάλιασμα" δεν σου πάει!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.