- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΣ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....
(ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΒΕΒΑΙΑ-ΑΣΑΦΗΣ)...
ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ MIA ANAΛOΓH ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
Το προβλημα κατα την γνωμη μου στον Νεοπαγανισμό (wicca) ειναι η ιδια η αντιληψη της φύσης –
συνγχρονο δημιουργιμα εχει τα καλα και κατα της περιοχης στην οποια πρωτοιδρυθηκε –
Αγγλια (σαξονια γενικά).... Το προβλημα - (δεν ειναι μεσογειος ) - Δεν εχει Σεισμους - και ουτε Ηφαιστεια .. οποτε οπως εξηγουσα σε εναν Αγγλο νεοπαγανιστη - αν δεν εχεις νιώσει τον ΦΟΒΟ οτι μπορει εκει που καθεσαι μπορει να σου πεσει το ταβανι στο κεφάλι η να εξαφανιστει ο κοσμος σου σε ενα παραναλομα πυρος - τοτε ειναι ευκολο να πιστευεις οτι ολα τα πραγματα ειναι ωραια και χαρωπά – χωρις
οργη θέου και ζουμε σε αρμονία με την φυση και τα ζωακια (οπου δεν πρεπει να τρωμε)... κλπ..κλπ
Σαν μαγικό παράδειγμα (ο Νεοπαγανισμος) στην περιοχή μας (εδω ειναι βαλκάνια ρεεε..!!
) δεν πιστευω οτι θα λειτουργησει ποτε σωστα. Αλλα παντα μπορεις να κάνεις οτι αλλαγές εσυ θεώρεις
σωστες και να φτιάξεις εναν δικό σου μοντέλο - (και εδω βρισκεται μια απο της πλευρες που του εργου που ο μάγος εχει να κανει - για να μην ξεφευγουμε και απο το θέμα μας.![]()
Γιώργος
"όλα είναι μαγεία"
quote:
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....
(ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΒΕΒΑΙΑ-ΑΣΑΦΗΣ)...
ασαφής.!!? χμ.. θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη των αλλων πανω σε αυτο.
quote:
ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ MIA ANAΛOΓH ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ..
Σαφεστατο.!! Ισως θα επρεπε και εγω να ειμαι ποιο σαφης και να γραψω
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.
και εδω ερχεται το ερωτημα.!!? τι ερχεται πρωτα η Επιλογή η Θέληση ? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γιώργος
MA8E LIGO AP OLA ALLA GINE KALOS SE KATI...
Περιόρισε τις επιλογές και ακρωτιριάζείς την θέληση και την δυνατότητα να γίνεις μάγος.
Ριξε μια ματιά γυρω σου και δές ποσοι εχουν θέληση και ποσοι εχουν τις επιλογές.
Γιώργος
quote:
όταν έχεις πραγματική θέληση σου δίνονται και οι επιλογες...
Πραγματική..? Γιατι υπαρχει και μη πραγματική..?
και με ποιον μηχανισμο σου δίνονται οι επιλογές ..? -
Μπορεις να μου φέρεις ενα παράδειγμα...
Δεν ειμαι τοσο οπαδός σε ιερά βιβλια - αλλα στην βίβλο πρωτα δεν ειχαν την επιλογή οι πρωτοπλαστοι και μετά Θελήσαν να φάνε το μήλο? Τι θέληση θά ειχαν αν τά ειχαν ΟΛΑ και δεν ειχάν να ανησηχούν για τίποτα.
Γιώργος
-ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ
-Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΡΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
-Η ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ (Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ) ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ
- Ο ΜΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Ο ΑΔΑΗΣ
ARCHON
Edited by - ARCHON on 01/04/2003 13:35:43
Μάγος είναι - ας πούμε, ο επαγγελματίας ψαράς που από ανάγκη ψαρεύει ("συνειδητά") κι όχι ο ερασιτέχνης που κάνει την πλάκα του μηχανικά κάθε Σαββατοκύριακο.
Ο πρώτος έχει τις γνώσεις και τα εργαλεία - αλλά και την ανάγκη που γέρνει τις πιθανότητες υπέρ του.
(Η θάλασσα "στατιστικώς" μπορεί νά΄ναι κι άδεια από ψάρια!)
Ο δεύτερος μπορεί να ξέρει και πιο πολλά, νά ΄χει και καλύτερα εργαλεία - μα όσο ψαρεύει χωρίς να τον νοιάζει, χωρίς να τον καίει, δεν είναι μάγος (κερδίζει πάντα σύμφωνα με τις πιθανότητες).
Ο Loucas είναι μάγος αν εσκεμμένα επεδίωξε την επιτυχία του - έψαξε την ιδέα, προϋπολόγισε τα μέσα του, κ.λπ.- ίσως όχι σ΄όλες τις super λεπτομέρειες, ίσως εν μέρει ενστικτωδώς, αλλά πέντε-δέκα πράμματα δένουν ξαφνικά κι έχει μια "μαγική συνταγή"! Σε πείσμα όλων πετυχαίνει!
Δεν είναι μάγισσα η πώς την λένε συγγραφέας τού Harry Potter - η επιτυχία απλώς τής συνέβη (παρά που αυθεντικός είν΄ο Harry Potter της, και ζωντανό πλάσμα τού συλλογικού υποσυνειδήτου - για τυχαίους λόγους όμως τής ζωής της, αναδύθηκε μέσα της και την κατέλαβε).
Ποιά θα΄ταν η λυδία λίθος;
Ο πρώτος θα μπορούσε να επαναλάβει την επιτυχία του ότι ώρα θέλει (υπό προϋποθέσεις έστω) - η μαγική του συνταγή πάντα θα πιάνει ακόμα κι αν (εσκεμμένα) την εφαρμόζουν άλλοι.
Η δεύτερη όμως όχι - ακόμα κι αν είχαμε μια απόλυτη επανάληψη των ίδιων ακριβώς συνθηκών στην ζωή της δεν θα μπορούσε να ξαναβρεί τον Harry Potter της (ούτε και κανείς άλλος).
Edited by - kakao on 08/04/2003 02:49:13

Communicating at an unknown rate...
Is DARKNESS leading me?

Is DARKNESS leading me?

Is DARKNESS leading me?

Let the gods of your heart and your soul show tha way....
Is DARKNESS leading me?
quote:
Ψαχνω τον Μαγο που υπιρξα.εστω κ για λιγο,εστω κ για λιγα λεπτα μεσα σε στιγμη μεγαλου φοβου....
.....η ένταση ειναι το κλειδί ![]()
Γιώργος![]()
.... all the little things she does is magic....