- τριπλη βιβλιοπαρουσιαση στην Πεντελη - ουαου - Περιοδικά - Βιβλία
quote:
Με αυτήν την έννοια το παράξενο αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα τείχη της πραγματικότητάς μας. Μπορούμε να το κρατήσουμε για πάντα απέξω ή μπορούμε να διευρύνουμε τα όρια της συνειδητότητάς μας και να το περιλάβουμε εντός των «τειχών» των οποίων μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το νέο δομικό υλικό τους.
Ενδιαφέρουσα, διαφορετική οπτική.
Θα σχολίαζα μόνο πως μερικές φορές αρνείται πεισματικά να μείνει εκτός των τειχών. Τα τείχη που κατασκευάζουμε ,ανά τους αιώνες, μοιάζουν να έχουν πλήθος κερκόπορτες.
Ίσως το "παράξενο" ή "παράδοξο" να επιτελεί ακριβώς αυτή τη λειτουργία!
Να μας αναγκάζει να επεκτείνουμε τα "τείχη" της πραγματικότητας που βιώνουμε.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Ίσως το "παράξενο" ή "παράδοξο" να επιτελεί ακριβώς αυτή τη λειτουργία! Να μας αναγκάζει να επεκτείνουμε τα "τείχη" της πραγματικότητας που βιώνουμε.
Κατά τα άλλα, τα …αισθήματα είναι αμοιβαία. ![]()
Σε «παρακολουθώ» με ευχαρίστηση και κατά το δυνατόν, ανελλιπώς…
Εγω δεν θα πω πολλά. Διαβάζοντας το ερώτημά σου μου ήρθε στο μυαλό μου ένα άλλο...
Υπάρχει άνθρωπος ο οποίος κατέληξε στον εσωτερισμό και δεν πέρασε απο το παράξενο αρχικά;
Να είσαι καλά...!!!
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Δεν υπάρχη επιλογή με το τι θα έπρεπε να ασχοληθεί ο καθένας, την μόνη επιλογή την κάνει ο περιορισμένος νους μας που αδυνατεί να χωρέσει τα πάντα και η τάση μας να ασχολούμαστε περισσότερο μ' αυτό που υποσεινήδητα ή συνηδητά μας άφησε την πιο έντονη γεύση.
ΦΙΛΕ DAGON ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ "RELOAD"..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Απέριττε ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ..
Εγω δεν θα πω πολλά. Διαβάζοντας το ερώτημά σου μου ήρθε στο μυαλό μου ένα άλλο...
Υπάρχει άνθρωπος ο οποίος κατέληξε στον εσωτερισμό και δεν πέρασε απο το παράξενο αρχικά;
Να είσαι καλά...!!!
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΒΗΜΑ Η' ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ...
ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ "70" ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΤΑ "ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"..
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ..
ΜΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΩ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ...
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ "ΠΡΕΠΕΙ"....
ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΤΗΝ ΠΥΛΗ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ serenite ...
quote:
Αν δεχτούμε αυτή τη θεωρία τότε αφού η ενέργεια του σύμπαντος περνάει και απο εμάς τότε ορατά και αόρατα μας έχουν αγκίξει έστω και λίγο, μας έχουν αφήσει μια αχνή γεύση της αίσθησης της υπαρξής τους, μας έχουν προκαλέσει έστω και υποσεινήδητα να χωθούμε στα μυστικά τους.
Δεν υπάρχη επιλογή με το τι θα έπρεπε να ασχοληθεί ο καθένας, την μόνη επιλογή την κάνει ο περιορισμένος νους μας που αδυνατεί να χωρέσει τα πάντα και η τάση μας να ασχολούμαστε περισσότερο μ' αυτό που υποσεινήδητα ή συνηδητά μας άφησε την πιο έντονη γεύση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου πως είναι πολύ σημαντικό όταν διαβάζουμε το οτιδίποτε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ρουφάμε γνώσεις και απόψεις με παροπίδες γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο απο αυτό που σκοπεύαμαι. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που απο την δίψα της γνώσης και χωρίς επιφιλακτικότητα έφτασαν στο άκρο του τίποτα δεν πιστεύω, άλλοι γιατί έμπλεξαν με τις επεξηγήσεις που κάποιοι προσγιωμένοι μέχρι θανάτου θεωρούν ότι κατέχουν για τα πάντα και άλλοι γιατί τα μπέρδεψαν τόσο πολύ, όλα μαζί, που στο τέλος κουράστηκαν να ασχολούνται με το οτιδήποτε. Νομίζω πως κι εκεί πρέπει να ενεργοποιούμαι κάτι απο τις αισθήσεις μας και κάτι απο το ενστικτό μας.
Θα ήθελα ευγενικά να διαφωνίσω και σε κάτι μαζί σου και να σε κάνω να συνηδητοποιήσεις ένα μεγάλο μυστικό που πιθανόν δεν πέρασε ποτέ απο το μυαλό σου μέχρι στιγμής και που κανείς άλλος δεν μπορεί να στο πει και να στο επιβεβαιώση εκτός απο εμένα...
... το ότι είμαι φίλη
όχι πως δεν συμπαθώ εσάς τα αρσενικά αλλά πως να το κάνουμαι αυτό το φίλος μου κάθετε κάπως.
Ο άνθρωπος που ερευνά τον εσωτερισμό, είναι ένας άνθρωπος με ανησυχίες, ειδικά πνευματικές... Θέλει να προσεγγίσει την αλήθεια, να φθάσει στο Θείο... Να διαπεράσει τη «φαινομενική» πραγματικότητα και να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, είναι φυσικό να προβληματιστεί και για τα φαινόμενα των καιρών... Να δεχθεί, να απορρίψει και να βγάλει συμπεράσματα. Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, πιστεύω, ότι δεν θα μείνει αδιάφορος για το τι συμβαίνει γύρω του...
Θα προσθέσω και άλλη μία κατηγορία σχετικά με το παράξενο. Τις μνήμες της ψυχής, μέσα από τις διαδοχικές της μετενσαρκώσεις, ιδιαίτερα τις μελλοντικές εκείνες. Έχουμε, άραγε, ξαναζήσει στο... μέλλον ;

Φιλικά, η www.greekastrology.gr