ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Krios30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
30/06/2007, 18:51:00
Χαιρετώ την παρέα.
Πέρασα για ένα γεια, και για να μην πάρω...απουσία, και άλλη...
...και στο τέλος να μείνει ο απουσιολόγος από απουσίες
Τα λέμε...γιατί τώρα...τρέχουμε!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

30/06/2007, 19:25:54
Καλησπέρα και από εμένα και καλο σαββατοκύριακο
kostakisΜέλος
30/06/2007, 19:32:25
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητά μου παιδιά... όσο και να σας ακουστεί φασιστικό ή οπισθοδρομικό, η λύση για το θέμα της οικοπεδοποίησης πρώην δασικών εκτάσεων δυστυχώς είναι μία :
Καθορισμός δασικών περιοχών με βάση χάρτες έστω της προηγούμενης δεκαετίας (για να μην πάω ακόμη πιο πίσω) και καταδίκη σε ισόβια (ή κατ' εμέ και στην, εκτός συντάγματος στην παρούσα φάση, εσχάτη των ποινών) σε οποιονδήποτε είτε οικοπεδοποίησει, είτε διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας (μέσω αγοραπωλησίας), είτε χρησικατέχει γη που ήταν χαρακτηρισμένη δασική και πλέον δεν είναι δάσος λόγω πυρκαγιάς (είτε έχει αποδειχθεί εμπρησμός, είτε αμέλεια, είτε οτιδήποτε).
Φασισμός; ναι. Υπερβολή; ίσως. Όμως για ένα λαό που δεν έχει παιδεία, φαίνεται ότι αποτέλεσμα έχει μόνο η αμείλικτη πειθαρχία. Για όλους...
Να δω ποιος πολιτικός γίγαντας θα εισηγηθεί μέτρα αντίστοιχης αυστηρότητας. Φοβάμαι πως κανείς...
Επίσης, τώρα που όλοι θυμόμαστε τις καταστροφές από την πυρκαγιά, καλό θα είναι να αναλογιστούμε όλοι μας τι είδους προστασία παρέχουμε στο περιβάλλον με την ανεξέλεγκτη σκουπιδοποίηση των δρυμών μας, με την εκτόξευση διαφόρων ειδών ευρισκόμενοι στα αυτοκίνητά μας ή πεζή, με τη γενικότερη ρύπανση, την οποία προκαλούμε με κουτάκια, με αλουμίνια, με γόπες, με, με, με... καλυπτόμενοι πίσω από τη νεοελληνική βρωμοδικαιολογία "εγώ θα σώσω τη χώρα;". Μάλιστα κύριε/α, εσύ, εγώ, αυτός, ο άλλος, η παραδίπλα... ας σταματήσουμε να δημιουργούμε εστίες ρύπανσης με απλές ενέργειες οικολογικής συμπεριφοράς (για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο πυρκαγιών απο δήθεν αμέλεια η λόγω καύσωνα) και για το θέμα των εμπρησμών, ας πιέσουμε την πολιτική ηγεσία.
Όταν όμως είναι γνωστό ότι ο εμπρησμός, για παράδειγμα στην περιφέρεια, είναι εκβιαστική διαδικασία απέναντι στην τοπική εξουσία, ας μην απορούμε για τα πρόσφατα γεγονότα.

Φιλικά (και οργισμένα)
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

01/07/2007, 11:57:05
To "Σχεδιο Χαλκιδικη" παντως, δεν υπαρχει... Δεν εχει γινει καμια αναδασωση στην Κασσανδρα Χαλκιδικης! Μονο στα Χαρτια εμειναν τα λογια

01/07/2007, 17:08:18
Υποψία εμπρησμού στα Δερβενοχώρια
Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον πλήρη έλεγχο των πυρκαγιών σε Πάρνηθα, Πήλιο

Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 16:00

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Πήλιο, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει η Πυροσβέστικη, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα.

Στην Πάρνηθα εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες σε εξέλιξη στο Μπάφι, στο Κεραμίδι, στην Ντάρβιζα και νότια του χωριού Στεφάνη.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 78 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 300 στρατιώτες, ενώ κάνουν ρίψεις νερού από το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, η εισαγγελέας Ε.Ράικου ζήτησε να της παραδοθεί όλη η δικογραφία για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ώστε να εξετάσει τα δεδομένα και να μελετήσει τυχόν άσκηση ποινικών διώξεων.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξετάζεται πλέον ως η επικρατέστερη αιτία της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Ο πραγματογνώμονας που έσπευσε στην περιοχή για να κάνει αυτοψία σε πυλώνα της ΔΕΗ απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε σπινθήρα.

Στο Πήλιο υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στις Μηλιές, αλλά παραμένουν σε εξέλιξη τα μέτωπα στο Νεοχώρι και στο Καλαμάκι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 102 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 100 στρατιώτες, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δύσβατη δασική έκταση στη Βουρβουρού Χαλκιδικής. Μέχρι το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο της Πυροσβεστικής, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι δυνάμεις του Σώματος στην Επικράτεια, ενώ από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι διαθέσιμα 22 από τα 24 αεροπλάνα και 12 από τα 13 ελικόπτερα.

Επίσης παραμένουν στη χώρα μας τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που είχαν φθάσει για βοήθεια, ενώ αναχώρησαν τα δύο γαλλικά και αναμένονται δύο από την Ισπανία και ένα από την Πορτογαλία.

Στην Πεντέλη ο Αλ.Αλαβάνος

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε την Κυριακή το φυλάκιο δασοπροστασίας της εθελοντικής κίνησης «Ρομπέν των Δασών» στην Πεντέλη.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του εθελοντισμού, ενώ τόνισε το γεγονός ότι από τα 25 εκατ. ευρώ τα οποία προβλέπονταν από το Γ΄ΚΠΣ για δασική προστασία από το 2000 μέχρι σήμερα, δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ.

* Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε ο 20χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα για δύο εμπρησμούς στο Γαλατά. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος. Παραπέμφθηκε για να δικαστεί τη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Mηπως μας κοροϊδευουν λιγο???

01/07/2007, 21:12:15
Here I am again!

Μπορώ πλέον να διαβάζω για παραλίες, μπάνια, ωραία μέρη με ησυχία κτλ χωρίς να μαραζώνω που δεν έχω πάει κάπου τελευταία!
Φίλε kostakis, κι εγώ το βρίσκω πιθανό να νομιμοποιηθούν κάποια αυθαίρετα στις περιοχές αυτές.
Με λυπεί όμως έντονα η σκέψη ότι μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.
Γενικά ο άνθρωπος μπορεί να επιδείξει απίστευτα καταστροφικές κι αλαζονικές τάσεις χωρίς να "μυρίζεται" καν τις πιθανές μελλοντικές συνέπειες...

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
02/07/2007, 00:23:30
Καλησπέρα σε όλους

Ένα ακόμα πολύ "ενδιαφέρον" επεισόδιο στο θέμα των πυρκαγιών "δημιούργησαν"(;) τα ελληνικά κανάλια το τελευταίο διήμερο. Πρόκειται περί της συνάφειας των πυρκαγιών και της διακοπής ρεύματος λόγω του καύσωνα με το χρόνο διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών!!
Δηλαδή... δε φτάνει που εξέπνευσε οριστικά η ζωή για τα επόμενα 30 χρόνια (ελπίζω μόνο τόσα, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι εσαεί) στο Λεκανοπέδιο (η όποια ζωή είχε απομείνει), αλλά αυτό που πλέον μας ενδιαφέρει είναι να αποτιμήσουμε άμεσα τις ευθύνες, για να προλάβουμε να (μην) κάνουμε τις εκλογές πρόωρα, μήπως (δεν) τις κερδίσουμε. Οι δε άλλοι, κάθονται και μετράνε στρέμματα καμένου από τις πυρκαγιές του 1998 στην Πάρνηθα, για να συγκρίνουν σε ποια περίοδο ΠΟΙΑΣ κυβέρνησης κάηκαν περισσότερα. Κάτι μου θυμίζει από τη σύγκριση "εγκλήματος του Χρηματιστηρίου" με δομημένα ομόλογα; Μα καλά, σε όλα τα θέματα προσπαθούν να ομοιάσουν ο ένας στον άλλο; για να μη χαρακτηρίσω φυσικά τις δηλώσεις και τις δράσεις εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, γιατί εκεί πλέον προσεγγίζουμε τα όρια της παρωδίας.
Συμπέρασμα : βιώνουμε ότι ψηφίζουμε. Όπως διαμαρτυρόμαστε (στους γύρω μας και μόνο) για την ακρίβεια, για την παιδεία, για την υγεία, για τους μισθούς των βουλευτών, για την εξωτερική πολιτική, για, για, για... έτσι θα διαμαρτυρηθούμε για μερικές μέρες και γι' αυτό. Προσωπικά, δεν ανησυχώ. Σε λιγότερο από 5-6 μέρες θα βρεθεί (ή ανακαλυφθεί) νέο θέμα, ποιος ξέρει σχετικό με τι, ώστε να γκρινιάζουμε και πάλι και να πλουτίζουμε τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς. Κατά το Σεπτέμβρη (ή το Μάρτη) όμως, συνεπείς στο ραντεβού μας... με την ηλιθιότητα!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... αν και δε μας βλέπω για πολύ....

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Υ.Γ. Και ένα ενδιαφέρον ερώτημα : Για ποιο λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημοσιεύει καθημερινά το δελτίο επικινδυνότητας για πυρκαγιές, ενώ κανονικά αυτού του τύπου τα έγγραφα θα έπρεπε να είναι εμπιστευτικά και να αποστέλλονται μόνο στους αρμόδιους φορείς πρόληψης και καταστολής;

Edited by - kostakis on 02/07/2007 00:38:35

02/07/2007, 07:28:11
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες σας
Το καφεδάκι μας πρώτα...

Λοιπών, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών...
Βροχές, καταιγίδες και πλημμύρες, έπληξαν τη μεγαλόνησο...
Δύο εικοσιτετράωρα ποιο νωρίς να έρχονταν οι βροχές, και η καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα της Κύπρου, του πανέμορφου δάσους του τροόδους, θα είχε αποφευχθεί....

02/07/2007, 07:58:32
Καλημέρα από μένα και καλό μήνα...
Καλές δροσιές να έχουμε...
maraki8Μέλος
02/07/2007, 09:17:52
Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!!!Ελπίζω αυτή η εβδομάδα να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και από το θέμα των πυρκαγιών και από το θέμα της ζέστης.
Πήρε το αυτάκι μου ότι την Κυριακή θα γίνει σύναξη λαού έω από την Βουλή για άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας.Ισχύει;έχετε ακούσει κάτι;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

02/07/2007, 11:52:46
Καλημέρα και από μένα και καλη εβδομάδα
02/07/2007, 12:20:25
Krios,
Το πρόβλημα με τις απουσίες το είχα εγώ στην έκτη Λυκείου.
Όντας απουσιολόγος κόντεψα να μείνω από απουσίες και την τελευταία στιγμή μου διακαιολόγησαν 5 περίπου επειδή είχα τους υψηλότερους βαθμούς στην τάξη!!!
Ε ρε γλέντια...
02/07/2007, 12:53:29
quote:

Γενικά ο άνθρωπος μπορεί να επιδείξει απίστευτα καταστροφικές κι αλαζονικές τάσεις χωρίς να "μυρίζεται" καν τις πιθανές μελλοντικές συνέπειες...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

02/07/2007, 13:31:27
Καλημέρα και καλό μήνα!
Ούτε που σκέφτηκα εχθές όταν έγραψα το μήνυμα ότι ήταν πρώτη του μήνα...

Φίλε kostakis, προσωπικά θεωρώ πως το λιγότερο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε καταστροφικές πυρκαγιές είναι το γεγονός σε ποιά κυβέρνηση κάηκαν τα πιο πολλά δάση.
Θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το μέγεθος της καταστροφής και το γεγονός των γρήγορων αποδασικοποιήσεων ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Αυτό που με λυπεί είναι το γεγονός ότι ακόμα κι οι αναδασώσεις - που είναι πραγματικά σωτήριες λύσεις για την αναβίωση του πράσινου - δε μπορούν να σταματήσουν τους οικοπεδοφάγους και γενικά όλο το σύστημα που εμπλέκεται σ' αυτή την κατάσταση...

quote:
Καλές δροσιές να έχουμε...

Φίλε OANNHSEA, εγώ γύρισα εχθές κι ένιωθα ότι κάνει περισσότερη ζέστη απ' ό,τι έκανε στον καύσωνα!

quote:
Το πρόβλημα με τις απουσίες το είχα εγώ στην έκτη Λυκείου.
Όντας απουσιολόγος κόντεψα να μείνω από απουσίες και την τελευταία στιγμή μου διακαιολόγησαν 5 περίπου επειδή είχα τους υψηλότερους βαθμούς στην τάξη!!!

Εγώ να δεις τι απουσίες είχα!
Οι βαθμοί μου δεν ήταν άριστοι, ο μέσος όρος ήταν πάντα ανάμεσα στο 16 - 17 αλλά κόντευα να γίνω guest star στην τάξη πια...

02/07/2007, 16:16:18
Kαλησπερα παιδια... Πως τα περνατε?

ΚΑτα τα αλλα, η Ελλας ακομα καιγεται!!!!

03/07/2007, 07:19:13
Καλημερίζω την παρέα!

Δροσιές χτες, δροσιά κατά τα φαινόμενα και σήμερα!
Ποιος τη χάρη μας!

03/07/2007, 07:40:36
Καλημέρα!

quote:
Δροσιές χτες, δροσιά κατά τα φαινόμενα και σήμερα!
Ποιος τη χάρη μας!

Το θέμα όμως είναι ότι με την ζέστη μπορεί αποζητάς την θάλασσα περισσότερο απ' ότι αν έχει δροσιά...

03/07/2007, 12:14:31
Kαλημερες! Αν και τι καλημερες... τετοιες μερες δεν ειναι καλες για ολη την Ελλαδα

Τι να πουμε...! Δεν υπαρχουν λογια...

03/07/2007, 12:41:36
Καλημέρα και από εμένα
03/07/2007, 14:41:16
Γεια σου φιλε Open Μind... πως πανε τα πραγματα?

Φιλε Κριος... καιρο εχεις να "μπεις" στον καφενε... Λογω δουλειας και τρεχαματος, υποθετω...

Καλο κουραγιο να χεις...