- Σαηεντολογια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Με μεγαλη μου εκπληξη αλλα και περιεργεια μπηκα σημερα σ’αυτό το φορουμ για να διαπιστωσω τελικα ότι εχω τις ιδιες εμπειριες και με αλλους σχετικα με την περιβοητη σαηεντολογια.
Όπως και η amalia αλλα και η Avallon ειχα πριν 10 περιπου χρονια μπει στον πειρασμο να κανω το γνωστο ψυχογραφημα στην Πατησιων – φυσικα το “ψαρεμα” ειχε γινει στο δρομο , οπου σε κάθε γωνια στηνοταν και από ενας για να μοιρασει φυλλαδια…
Πηγα μαζι με μια φιλη μου και αρχισε η συνεντευξη και μετα κατι καναμε και σε έναν υπολογιστη αν θυμαμαι καλα…Φυσικα μου ειχαν πει ότι ισως χρειαζομουνα καποια βοηθεια γιατι σε έναν τομεα της ζωης μου ημουν καπως “πεσμενη” εκεινη την εποχη..Και φυσικα μας εδωσαν βιβλιαρακια και φυσικα μας πιεσαν για συμμετοχη σε σεμιναριο…όμως λογω τοτε φοιτητικης “αφραγκιας” ευτυχως το απεφυγα…
Αυτό που επισης μου εκανε εντυπωση-εκτος οσων αναφερθηκαν ηδη- είναι ότι παντου στους τοιχους υπηρχε η φωτογραφια του Ρον Χαμπαρντ και παρολο που εχουν περασει 10 χρονια την θυμαμαι ακομα!! Φυσικα οι υπαλληλοι-ψυχολογοι συμπεριφερονταν σαν πωλητες και δεν σε αφηναν να φυγεις – εχετε παει σ’αυτές τις μεγαλες αλυσιδες ινστιτουτων αισθητικης που πας για μια ερωτηση και φευγεις το βραδυ? Που φευγουν για μια στιγμουλα γιατι δηθεν εχουν δουλεια και πανε στο διπλανο γραφειο για καφε εως οτου βαρεθεις και αγορασεις κανενα προγραμματακι?
Ετσι ακριβως συμπεριφερονταν και εκει…
Τωρα οσο για την αντιπαραθεση του jocker και της clearthought νομιζω πως μια ματια να ριξει καποιος στα μηνυματα καταλαβαινει αμεσως ποιος εχει δικιο…Εκει που υπερτερουν τα επιχειρηματα από τις ανοητες εκφρασεις…
…και χωρις παρεξηγηση καταλαβαινεις αμεσως γιατι και σε ποιους βρισκουν προσφορο εδαφος οι θεωριες τετοιων δηθεν φιλοσοφικων εταιρειων…
Ισως πρεπει να πονηρευομαστε και λιγακι σ’αυτή τη ζωη , δεν είναι όλα τοσο αθωα οσο δειχνουν…Και ας ωφεληθουμε λιγο από την εμπειρια καποιων αλλων…ισως μας βοηθησουν να δουμε τι κρυβεται πισω από τις ωραιες ιδεες…
Φιλικα
ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ?
jocker
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΜΦΥΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΔΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΝΘΑΝΟΜΑΙ.
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ...
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΕΣ... ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ - ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ
jocker
quote:
golden_ ariadne
ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ?jocker
ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΟ!!!
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΣΟΥ...(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΔΕ ΖΗΤΑ ΤΟΣΟ "ΧΡΗΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ" ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ???
ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ??
Η ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ???
"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!
quote:
Αυτό που επισης μου εκανε εντυπωση-εκτος οσων αναφερθηκαν ηδη- είναι ότι παντου στους τοιχους υπηρχε η φωτογραφια του Ρον Χαμπαρντ και παρολο που εχουν περασει 10 χρονια την θυμαμαι ακομα!! Φυσικα οι υπαλληλοι-ψυχολογοι συμπεριφερονταν σαν πωλητες και δεν σε αφηναν να φυγεις – εχετε παει σ’αυτές τις μεγαλες αλυσιδες ινστιτουτων αισθητικης που πας για μια ερωτηση και φευγεις το βραδυ? Που φευγουν για μια στιγμουλα γιατι δηθεν εχουν δουλεια και πανε στο διπλανο γραφειο για καφε εως οτου βαρεθεις και αγορασεις κανενα προγραμματακι?
Αγαπητη μου golden ariadne,χαιρομαι που παρεθεσες και τη δική σου προσωπική εμπειρια...
Όσον αφορα την αφίσα του Χαμπαρντ...τωρα που το σκέφτομαι ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!
Επίσης θυμάμαι χαρακτηριστικα τον ξαδερφό μου-ο οποιος ήταν μυημενος στον κλαδο της Σαηεντολογίας- να μιλάει με θαυμασμό και περίσσιο ζήλο για το πρόσωπου του..και γενικά έβλεπα να τον εξισώνει με τον Γκαντι !
θυμάμαι χαρακτηριστικα τοτε που επεμενε πως ειναι εξιλεωτης ο Χαμπαρντ και οτι απλοχερα δινει τη γνωση του στο ανθρωπινο γένος...(τόσο απλόχερα όσο και ο ίδιος ακουμπουσε τα λέφτα του-και μιλαμε για αρκετα μεγάλα ποσα- στην εξαισια αυτη "γνώση")
Φυσικα τοτε μιλαω περιπου προ 4ετιας εκανα μια ερευνα στο διαδίκτυο για το εν λόγω προσωπο -Χαμπαρντ- καθώς σε συνάντηση που είχα και με αλλα μελη είδα οτι πραγματι ηταν εμποτισμενοι με τις ιδιες "ιδεες" για τη μορφή του Χαμπαρντ.
Στην ερευνα λοιπον που εκανα τοτε θυμαμαι ότι είχα βρει ότι ήταν ατομικός φυσικός (γεγονος που αμφισβητειται γιατι δεν ειανι γνωστο πανεπιστημιο απο το οποιο αποφοιτησε)και είχε ιδρυσει το 1968 "τεχνολογια πνευματικης θεραπειας ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ" που είχε ξεκινήσει σαν ναυτιλιακη εταιρια!
Υπάρχουν ακομή πολλα απο μια έρευνα που έεχι κανει ο Γιώργος Κασφίκης
καθώς και στο βιβλιο του "Λίγο πριν μια συνομωσία-εναντια στον ανθρωπο"...
Επίσης,golden_ariadne,θα ήθελες να μας πεις τι ακριβως ενιωσες καθολη την ώρα της συνεντευξεως???
quote:
Ισως πρεπει να πονηρευομαστε και λιγακι σ’αυτή τη ζωη , δεν είναι όλα τοσο αθωα οσο δειχνουν…Και ας ωφεληθουμε λιγο από την εμπειρια καποιων αλλων…ισως μας βοηθησουν να δουμε τι κρυβεται πισω από τις ωραιες ιδεες…
Συμφωνω και επαυξανω,αγαπητη μοθ ![]()
Φιλικα
"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
quote:
clearthought,
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΜΦΥΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΔΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΝΘΑΝΟΜΑΙ.
Σου ειπα πως δεν εχω κανενα απολυτως (!!!!!) προβλημα πανω σε αυτο...
Ακόμη περιμενω το μαιλ (που δεν μου εστειλες) για να κανονισουμε τον τροπο που θες να γινει αυτη η συζητηση..
quote:
Αντε να δουμε...ακομη περιμενω..
quote:
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΕΣ... ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
Αν αντιμετωπισεις προβλημα στην ανευρεση πες μου να στις ξαναθεσω μαζεμενες...
Επισης εχεις οσο χρονο χρειαζεσαι...αρκει να μην αρχιζουν να ασπριζουν τα μαλλια μου...
quote:
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ - ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ
Φυσικα και να σου απαντησω! τι απο ΟΛΑ θες να μαθεις???
Ρωτησε και θα βρω ΑΜΕΣΩΣ τον χρονο να σου απαντησω αγαπητε Δημο... ![]()
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΣΟΥ...(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΔΕ ΖΗΤΑ ΤΟΣΟ "ΧΡΗΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ" ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ???
ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ??
Η ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ???
ΑΛΗΘΕΙΑ clearthought ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ?
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΗ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ...
ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΣΕΥΧΗ ( ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ayurvenda ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ?
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Αντε να δουμε...ακομη περιμενω..
quote:
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΕΣ... ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
Αν αντιμετωπισεις προβλημα στην ανευρεση πες μου να στις ξαναθεσω μαζεμενες...
Επισης εχεις οσο χρονο χρειαζεσαι...αρκει να μην αρχιζουν να ασπριζουν τα μαλλια μου...
ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΤΣΙ? ΟΧΙ Ε? ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ...
ΑΣ ΜΗΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ "ΒΡΙΚΑΜΕ" ΚΑΠΩς...
quote:
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ - ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ
Φυσικα και να σου απαντησω! τι απο ΟΛΑ θες να μαθεις???
Ρωτησε και θα βρω ΑΜΕΣΩΣ τον χρονο να σου απαντησω αγαπητε Δημο...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΕΜΠΗΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΓΛΟΝΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΙΛΕ ΜΟΥ Ε-ΜΑΙL ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
ΛΟΙΠΟΝ.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ Ε-ΜΑΙL ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΙΛΩ ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ.
jocker
quote:
ΑΛΗΘΕΙΑ clearthought ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ?
Για να μαθεις υπαρχουν αρκετα θεματα στο φορουμ
θα σου παραθεσω μερικα...
διαβασε τα και σε οτι αποριες εχεις για το ρεικι μπορεις να απευθυνθεις στα ήδη υπαρχοντα θέματα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPID_ID=2760
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2519
Ελπιζω να σου λύσουν τις οποιες αποριες σου ![]()
quote:
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΗ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ...
Σεβαστο αυτο απο μένα!
Απλως σου λεω να προσεχεις και να εχεις τα ματια σου ανοιχτα!!!(οσο ανοιχτα φυσικα μπορεις να τα εχεις γιατι γινεται συνεχης πλυση εγκεφαλου...ίσως αν μου ελεγες πως ξεκινησες τη Σαηεντολογια...ποσο καλο σου εχει κανει και σε ποιους τομεις...τι ακριβως πιστευεις πως εχει αλλαξει στη ζωη σου μετα απο αυτο..να μπορουσα να αποκτησω σφαιρικη αποψη..και να σου εδινα τις οποιες μου συμβουλες)
quote:
ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΣΕΥΧΗ ( ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ayurvenda ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ
Διαπιστωνω λοιπον οτι πειραματιζεσαι...
Οτι σου αρεσει να "ψαχνεσαι" σε αυτα τα θεματα...καλο ειναι δεν ειναι κακο..απλως μην τα μπλεξεις ολα και δημιουργηθει αχταρμας μετα...
Δες,νιωσε,κοιτα τι σου ταιριαζει περισσοτερο και τι σε γεμιζει και ακολουθησε αυτο!
Προτιμοτερο να εισαι ο καλυτερος σε ΕΝΑ πραγμα, παρα μετριος σε πολλα.. μετα καπου μπερδευεσαι στη συνεχεια και "μπλεκεις" τα μπουτια σου...
Αλλα μπραβο...ειναι αξιολογο και σε τιμα που εοσαι "ανησυχο" πνευμα και "ψαχνεσαι"...απλως προσπαθησε να καταληξεις ΚΑΠΟΥ!
quote:
ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΤΣΙ? ΟΧΙ Ε? ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ...
ΑΣ ΜΗΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ "ΒΡΙΚΑΜΕ" ΚΑΠΩς...
Πραγματι εχω μια δυσπιστια καθως ενω μπαινεις συχνα στο φορουμ δεν μου απαντας στις συγκεκριμενες ερωτησεις..αλλα το φερνεις γυρω γυρω με κατι "ασχετα" σχετικα...
Βασικα με τα παραπανω που διαβασα διαπιστωνω οτι τελικα δεν εισαι για τα καλα μυημενος Στο σαηεντολοτζυ και γενικα απλως "ψαχνεσαι" με τετοια θεματα...
Πραγματικα σου ζητω συγνωμη γιατι ειχα την εντυπωση πως συνομιλω με ενα πορωμενο Σαηεντολογο που προσπαθει να ωραιοποιηση την ολη κατασταση...
τελικα εβγαλα βεβιασμενο συμερασμα..λαθος μου...και σε αυτο εγγειται και η επιθετικοτητα..
απο δω και περα θα μιλω σε ηπιο τονο...αν και ειλικρινα θα ηθελα -αν ξερεις φυσικα- να απαντησεις στις ερωτησεις μου οποτε ευκαιρισεις..
και παλι με συγχωρεις για το εντονο υφος μου..αλλα ασε με να κραταω και καποιες επιφυλαξεις σχετικα...
quote:
quote:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΕΜΠΗΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΓΛΟΝΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Αρκετες...απο προσωπικες ως μοναδα αλλα και μεσα απο το περιβαλλον μου απο οικογενειακα ατομα και φιλους...
Παντως η αισθηση ειναι αυτη που εχω αναφερει και να μην επαναλααμβανομαι..
οτι κοροϊδευουν τον κοσμο,καθως προκειται για μια ψυχολογικη ομαδα στηριξης και οχι "φιλοσοφικο κλαδο".Τρωνε τα λεφτα του κοσμακη και πατανε πανω στον ανθρωπινο πονο..
Δεν αντιλεγω πως προσφερει αυτοπεποιθηση σε ορισμενος,σε κανει να νιωσεις δυνατος...αλλα αν κανεις και πεις "ευχαριστω που με βοηθησατε δεν σας χρειαζομαι αλλο" εκει αρχιζει το τελμα...η αντιστροφη μετρηση... ![]()
Τωρα οσον αφορα αυτη που με συγκλονισε περισσοτερο...ήταν στην αρχη η αλλαγη της συμπεριφορας του ξαδερφου μου(είχα αρκετα ψυχολογικα και υπαρξιακα προβληματα και απευθηνθηκε στη Σαηεντολοτζυ,καθως ειχαμε καποια γνωστη μας που ειπε πως βοηθηθηκε απο το ολο θεμα ..αν και μετα αποδειχτηκε πως αυτη ηταν η δουλεια της να "συστηνει" πελατες στον εν λογω κλαδο...)
Η συμπεριφορα του οπως ειπα αρχιζε να αλλαζει...γινοταν απομακρο...συναναστρεφοταν μονο με ατομα που 'ηταν μελη...γενικα μου ειχε εκμηστηρευτει ολα τα παραπανω που παρεθεσα(για τους ορκους,για τους "αποστατες" για το οτι σε υποχρεωναν να "μπασεις" κι αλλους μεσα..για κατι εξωφρενικα πραγματα..διαιτες,καποια χαπακια,"νιασινη"(ένα φαρμακο που τον βοηθουσε ελεγε στο διαλογισμο),τζοκινγκ κι ολα αυτα σε συνδυασμο γαι να επιτυχει την "καθαρση" για να δει την "αληθεια" ??? ποτε δεν καταλαβα...) ![]()
Φυσικα ο ιδιος πιστευε πως τον ωφελει ολο αυτο οτι γινεται καλυτερος αλλα ειχε απομονωθει απο το κοντινο του περιβαλλον ειχε εμμονη με τον Χαμπαρντ και τελικα πηγα κι εγω να παρακολουθησω απο κοντα τι παιζει...
γενικα το ολο κλιμα ηταν εκστασιαστικο...
Σιγουρα υπηρχε στην ατμοσφαιρα μια "υπνωτιστικη" αυρα και ΟΛΟΙ τους ήταν "καπως" αποχαυνωμενοι...
Σε γενικες γραμμες αυτα για να μην πολυλογω...για οτιδηποτε συγκεκριμενο ή διευκρινιστικο ρωτησε με να σου απαντησω...
Το συγκλονιστικοτερο φυσικα και ο λογος που ειμαι εντελως εναντιον ειναι ο θανατος του...
Αυτοκτονησε με υπερβολικη δοση "νιασινης" που ειχε προμηθευτει απο την οργανωση...και εχοντας αφησει στο στηθος του ενα σημειωμα που εγραφε οτι δεν αντεχε αλλο αυτη την κατασταση..αυτη την πιεση που του ασκουσαν οι συμβουλοι και οι επιτηρητες...και πολλα αλλα προσωπικα στοιχεια που θα μου επιτρεψεις να τα κρατησω για μενα...
Παντως το σιγουρο ειναι οτι αντι να καλυτερευει η κατασταση του ...αρχισαν να του δημιουργουνται κανιουρια κομπλεξ καινιουργια συνδρομα κατωτεροτητας καθως του εβρισκαν και ολοενα κατι καινουργιο..και να σου παρε το ενα βιβλιο για να διορθωθεις ,πληρωσε κι αυτο το σεμιναριο για να μαθεις περισσοτερα για τον εαυτο σου,πληρωσε ακομη περισσοτερα για κατ'ίδιαν συνεδριες για να γινεις πιο δυνατος,παρε εκεινο, παρε το αλλο....εγινε το κακο...
Για αυτο το λογο με "ποναει" υπερβολικα το θεμα φιλε μου...
γι'αυτο ειμαι επιθετικη ... γι'αυτο...
με συγχωρεις τωρα...αλλα νομιζω ειπα αρκετα...
Για οτι αλλο θελησεις...μη διστασεις...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ,
ΜΑΡΙΑ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΟΚ...
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΩ ΚΑΤΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΙΣΤΕΦΤΑ...
ΜΙΑ ΣΤΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΦΙΓΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ.
ΠΗΓΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΄ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ΄
ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ. ΔΕΝ ΔΕΚΤΙΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΧΑΜΠΑΡΝΤ...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΕΣΥ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΥΠΡΕΠΕ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΝΙΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΓΓΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΨΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ . ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΕΤΣΙ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΡΟΤΟΥΣΑΝ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟΚΛΙΕΤΕ.
ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 16 (ΔΕΚΑΕΞΙ) ΕΤΩΝ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΤΟ ΣΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΟΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΕΣ.
ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ
jocker
Χαιρομαι που ληθυκε η οποια παρεξηγηση αλλα τπτ απο οσα παρεθεσα δεν ειναι απιστευτο!Είναι ολα πιστευτα και αληθινα!
Δεν ξερω τί παιζει στην Αγγλια ...αλλα πιστευω πως οι περισσοτεροι Σαηεντολογοι ειναι καπως ανειδικευτοι( θα μπορουσες να μας πεις τί και που σπουδαζεται η Σαηεντολογία??)
Όπως σου ειπα δεν ειναι μονο το πληγμα του ξαδερφου μου αλλα και η προσωπικη μου εμπειρια...Γενικα εδω στην Ελλαδα οι Σαηεντολογοι προσπαθουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να σε πεισουν για αυτο που πρεσβευουν...τοσο πολυ που οχι μονο κουραστοι γινονται...αλλα σου δινουν την εντυπωση πως σωνει και καλα πρεπει να "διδαχτεις" τη "φιλοσοφια " τους!
quote:
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΡΙΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...
Αχ βρε Δήμο, σαν το Σωκρατη με κανεις να νιωθω.. ![]()
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΥΠΡΕΠΕ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΝΙΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΓΓΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Δε θα ηθελα να μιλησω περαιτερω για τον ιδιο-σαν σεβασμο ως προς την μνημη του- αλλα εννοουσα αυτο που ειπες και συ...την Αποκαθαρση(για αυτο το λογο επαιρνε τη νιασινη)...εκανε μεν διαλογισμο κι απο μονο του αλλα μου ειχε πει οτι ειχε συμβουλευτει τον "επιμελητη" για τα χαπακια και για το διαλογισμο και δεν υπηρχε προβλημα...
quote:
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΨΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ . ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΕΤΣΙ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΡΟΤΟΥΣΑΝ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟΚΛΙΕΤΕ.
ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 16 (ΔΕΚΑΕΞΙ) ΕΤΩΝ.
Το ειχα καταλαβει ότι εισαι μικρουλης
για αυτο σε ειχα ρωτησει για την ηλικια σου αρχικα...
Απλως θα ηθελα να εισαι προσεχτικος ΓΕΝΙΚΑ στα βηματα σου και στις επιλογες σου και να μην ενθουσιαζεσαι με το παραμικρο και με οτιδηποτε καινουργιο!
ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ!!!!
Πολλα φιλια...και να προσεχεις...
(ακου 16 και ΣΑηεντολογος [:P}...αλλοι σε τετοια ηλικια θελουν να γινουν ποδοσφαιριστες ή τραγουδιστες....
![]()
ΕΧΩ ΝΕΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...
ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΗΤΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΗΤΑΝ 'ΚΑΤΩ' ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΤΑΝ. ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΝΤΑ ΝΕΥΡΑ...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ...
-ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ (ΔΗΛ ΕΣΥ)
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥ****Σ.
ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑ ΕΙΝΑΙ... ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΟΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...
ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟ...
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΒΛΕΠΩ ΠΩ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΒΕΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣΣΕ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΩΣΤΑ?
ΑΠΑΝΤΣΗ- Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΒΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΤΩΡΑ—ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΩΑΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΩΣΤΑ ΔΙΩΡΘΟΣΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ‘ΟΡΚΟΙ΄ ΚΑΙ ‘ΚΩΔΙΚΕΣ’ ?
ΑΠ- ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΕΣ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛΛΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΙΗΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ.
ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΕΙΑ CORSE ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
ΔΕΝΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡ- ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΟ ΟΡΚΟ
‘ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ...’ ΝΑ ΤΙΜΩΡΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΟΠΟΙΟΝΔΥΠΟΤΕ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ Ή ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΤΖΥ ΜΕ ΕΠΙΜΝΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΟΣΩ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ... ΚΤΛ... ΚΤΛ...
ΑΠ-ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΚΟς Η ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΕΣ)
ΕΡ-Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΙΜΗΣ
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΙΘΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΙΣΕΙΣ ΠΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΥΠΟΘΕΣΗ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΑΗΕΝΟΛΟΓΟ?
ΑΠ- ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΡΚΟ Η ΚΩΔΙΚΑ Ή ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΒΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΟΥΤΕ ΑΦΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΤΖΥ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΝ Ή ΔΙΑΦΩΝΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΒΟΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΣΚΟΣ, Ε ΚΑΙ Ο ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΣ...
ΕΡ-ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΤΟ???
ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΟΠΤΩΣΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ(ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ, ΛΕΩ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΠΡΟΞΕΝΙΣΗ ΠΟΝΟΥ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ??? ΜΗΠΩΣ ΛΑΝΘΑΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ???
ΑΠ-ΑΓΑΠΗΤΗΜΑΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ (ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ) ΔΙΑΛΟΓΟ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΣΕ Κ.Α. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ . Η ΣΠΟΥΔΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΣΑΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ (ΣΕ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΦΗΡΑΣ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΡΩΙΝ ΦΥΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΠΟΥΔΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ‘ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ’ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΝ ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟ ΠΑΝΩ.
ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ CORSE ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΕΡ- ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Ή ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΕΦΕ ΝΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΤΣΙ???
Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ???
ΑΠ- ΦΥΣΙΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΕ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Ή ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (ΔΕΝ ΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΑΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΥΘΥΒΟΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΦΤΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ) ΑΝ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ)
ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ...
ΕΡ- ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΠΕΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ... ΔΛΔ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Η ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ???
ΑΠ- ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ
ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ-ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ?
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ (ΟΠΩΣ ΕΓΩ)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (ΟΠΟΣ ΕΓΩ) ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ‘ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ’ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ...
R-METER
ΕΡ-ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Ή ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ?
ΘΕΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ?
ΑΠ- ΤΟ R-METER ΕΙΝΑΙ ‘ΟΡΓΑΝΟ’ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ‘ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ’
ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΣΕΝΑ R-METER ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΓΟΗΤΟ ‘ΜΗΧΑΝΙΜΑ’ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΩΣ ΑΝΥΧΝΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΑ ΚΤΛ.
..................................................................
ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ... ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...
.................................................................
ΕΔΙΞΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΝΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ.
ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ BASIC STUDY MANUAL (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΣ) Η ΠΡΟΧΟΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΙΑ.
Η ΣΑΗΕΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΑ.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΦΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. (ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ)
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΥΧΗ. ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ). ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ 'ΠΟΥΛΑΣ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟ (ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ- ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ)
ΑΦΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...
ΜΑΡΙΑ,
ΗΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΠΟΥΔΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ.
ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΧΑΘΩ"
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΩ ΤΟΣΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ,
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ CLEAR- ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΡΝΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΦΑΛΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΡΙΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ IQ
ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΑΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ( ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ- ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ)
jocker
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΨΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΥΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΙΣΑ ΛΙΓΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ...
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΨΗΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΙΣΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΡΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΔΕΝ ΔΙΧΝΕΙ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ- ΘΥΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΓΙΆΦΤΟ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΣΑ ΚΑΙ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ)
ΑΝ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΔΙΩΡΘΟΣΕ ΜΕ!!!!!!!!!!
ΛΟΙΠΟΝ- ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΙΠΟΜΟΝΙΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
jocker
check your e-mail...
Ο,τι απορια εχεις ρωτησε με εκει...
Επισης ας μην κουραζουμε τους υπολοιπους που δεν γραφουν σε αυτο το φορουμ...
quote:
Επισης ας μην κουραζουμε τους υπολοιπους που δεν γραφουν σε αυτο το φορουμ...
Εγώ θα έλεγα: "να μας κουράζετε!!"
Παρακαλώ συνεχίστε τη Συζήτηση, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Το ότι δεν συμμετέχουν ενεργά στη Συζήτηση άλλα άτομα(τουλάχιστον σε αυτήν την φάση) δεν σημαίνει ότι δεν την παρακολουθούν κιόλας. Μέχρι τώρα το Θέμα έχει περίπου 700 Αναγνώσεις από Μέλη των Forums. Σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερες, καθώς δεν αναφέρεται ο αριθμός αυτός στα συνολικά ανοίγματα του θέματος που περιλαμβάνουν και τους Επισκέπτες μη-Μέλη των Forums.
Εάν μου επιτρέπετε θα ήθελα να παρεμβάλομαι κι εγώ στη Συζήτηση από καιρό σε καιρό(όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου... δυστυχώς).
Κάποια σημεία για αρχή:
- Αγαπητέ jocker2, προσπάθησε να αφήνεις κενά ανάμεσα στις παραγράφους/εννοιολογικές ενότητες. Έτσι το κείμενό σου γίνεται πιο ευανάγνωστο.
- jocker2, λες ότι είσαι 16 ετών... Φαντάζομαι, πως αν ισχύει κάτι τέτοιο(δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό μετά βεβαιότητας), θα έχεις την πλήρη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων σου για τη συμμετοχή σου στη συγκεκριμένη Εταιρία/Οργάνωση/Σωματείο/Φιλοσοφική Σχολή/Εκκλησία...
Επίσης θα ήθελα να σου ζητήσω την μη συμμετοχή σου σε άλλα Θέματα των Forums του ESOTERICA πριν έχουμε κι εμείς εδώ μία σίγουρη διαβεβαίωση από τους γονείς σου ότι όντως γνωρίζουν τη συμμετοχή σου στα Forums μας και την επιτρέπουν. Νομίζω πως η συμμετοχή σου σε αυτήν ΜΟΝΟΝ την Συζήτηση σχετικά με την "Εκκλησία της Σαηντολογίας", όπου όπως λες παρακολουθείς κάποιες δραστηριότητες, είναι αποδεκτή για την ώρα και μόνο στα πλαίσια να πληροφορηθούμε και κυρίως να πληροφορηθείς εσύ και ίσως να ταξινομήσεις περισσότερο στη σκέψη σου κάποια πράγματα που ίσως(είναι μία απλή πιθανότητα - δεν σημαίνει ότι το πιστεύω αυτό) δεν έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Η έκθεση από κάποιον των σκέψεών του είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για να τις οργανώσει κιόλας!
Τώρα όσον αφορά την διαβεβαίωση θα ήθελα καταρχάς μία αποστολή κειμένου στο e-mail μου, γραμμένο από κάποιον από τους γονείς ή κηδεμόνες σου και με τα στοιχεία ταυτότητάς του. Εάν είναι δυνατόν, και αυτό θα είναι προτιμότερο, ένα σκαναρισμένο γραμμένο κείμενο με υπογραφή και σκαναρισμένη την ταυτότητα. Μπορούμε να σου δώσουμε και αριθμό για να μας αποστείλεις ανάλογο FAX, που θα ήταν και το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε την διαβεβαίωση αυτή, είτε συμμετέχεις, είτε όχι και σε άλλα θέματα.
Με συγχωρείς για την όποια παραβίαση προσωπικών δεδομένων σου ζητώ, αλλά νομίζω πως είναι επιβεβλημένο σύμφωνα με τις συνθήκες.
- Λές ότι δεν έχεις ξεκινήσει τη "Σπουδή" αλλά ότι πρόκειται να το κάνεις. Με τι ασχολείσαι αυτήν τη στιγμή μέσα στην Οργάνωση αυτή; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι καλό για σένα να ασχοληθείς πιο σοβαρά εφόσον δεν έχεις ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα Σπουδών(δηλαδή πιο λεπτομερούς ενημέρωσης πάνω στο σύστημά της);
- Με παραξενεύει ιδιαίτερα η εντύπωση που αναφέρεις πως έχει η φίλη σου από την Αγγλία(που όπως κατάλαβα είναι Σαηεντολόγος) σχετικά με το εδώ παράρτημα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας!
quote:
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ...
-ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ (ΔΗΛ ΕΣΥ)
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥ****Σ.
ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑ ΕΙΝΑΙ... ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΟΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...
ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟ...
Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια περισσότερα στοιχεία γι'αυτό; Που βασίζεται για να πει η φίλη σου κάτι τέτοιο; Ίσως θα ήταν καλό και να της προτείνεις να συμμετέχει και αυτή στα Forums και στη συγκεκριμένη Συζήτηση.
Επιπλέον: πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια διαφαινόμενη τεράστια διαφοροποίηση μεταξύ παραρτημάτων του ίδιου παγκόσμιου Ιδρύματος που όπως έχω καταλάβει μέχρι τώρα πρέπει να έχει εξαιρετικά δομημένη οργάνωση; Δηλαδή πως γίνεται σε Κύπρο και Αγγλία τα πράγματα να είναι "Εξαιρετικά" και στην Ελλάδα να είναι... "χάλια";
- Προς τους φίλους Σαηεντολόγους που πιθανώς διαβάζουν τη Συζήτηση. Δεν βγάζουμε συμπεράσματα. Δεν προσπαθούμε να διαπιστώσουμε επιφανειακά. Απλά θα ήταν καλό για όλους, και για εμάς που ασχολούμαστε με την Φιλοσοφία, την Μεταφυσική, τον Εσωτερισμό, τον Σύγχρονο Στοχασμό... να πληροφορηθούμε όσο γίνεται στη βάση μίας αντικειμενικής και αμερόληπτης Συζήτησης και για τη Σαηεντολογία στην Ελλάδα κατ'επέκταση...
Ούτως ή άλλως, εκ προοιμίου δεχόμαστε, ότι υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα να έχει πέσει και αυτή η Οργάνωση "θύμα" διαδικασιών παραπληροφόρησης, σε μερικά σημεία που την αφορούν, αν όχι σε όλα. Αν η "Εκκλησία της Σαηεντολογίας" έχει στην ουσία της καλούς σκοπούς, θα πρέπει ταυτόχρονα να αποδέχεται και το γεγονός ότι λάθη της(προσέγγισης, οργάνωσης, επιμέρους στόχων κ.ά.) του παρελθόντος ή του παρόντος μπορεί να διορθωθούν με την πληροφόρηση που θα πάρει από διάφορες καλοπροαίρετες πηγές.
H "Ελληνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας" διαθέτει μία σελίδα στο ESOTERICA, στο τμήμα "Φιλοξενιών" >> "Ελληνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας", ανάμεσα και σε άλλους φορείς, με ένα γενικό κείμενο πληροφόρησης σχετικά με τη Διανοητική και την ίδια την Οργάνωση.
Στις Τμήμα Φιλοξενιών μας, μπορούν να φιλοξενηθούν οι παρουσιάσεις όποιου Φορέα του γενικότερου Πεδίου της Αναζήτησης το επιθυμεί, φτάνει να υπακούουν στους κοινούς κανόνες Ηθικής Δεοντολογίας και να μην παραβιάζουν Νόμους ή Διατάξεις του Κράτους ή να είναι Μισαλλόδοξες, Δογματικές κ.λπ.
- Η φίλη clearthought, είναι αξιέπαινη κυρίως για το ότι μετά την προσωπική περιπέτειά της αυτή που μας περιέγραψε, δεν επιτρέπει στον ευατό της να παρασύρεται από ακραίους συναισθηματισμούς και προσπαθεί να κατανοήσει πραγματικά. Θα την παρακαλούσα να συνεχίσει στη Συζήτηση και να αποδεχτεί την πιθανότητα να χρειαστεί να υπεισέλθει σε κάποια στοιχεία που πιθανώς να την πληγώσουν, όμως μπορεί να είναι Ουσιαστικά χρήσιμα.
Την Διακριτικότητα και την Ευγένεια την εγγυούμαι προσωπικά!
Θα παρακαλέσω όσους άλλους φίλους συμμετάσχουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε ερωτήσεις τους και προς τον jocker2 και προς της clearthought και να αποδεχτούν τυχόν παρατηρήσεις μου.
Παρακαλώ επίσης όλους να αποφευχθούν οι "βομβαρδισμοί" ερωτήσεων χωρίς μεθοδολογία. Ας προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε την ροή της Συζήτησης και να συντονιστούμε με αυτήν.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΥΡΟΦΟΡΙΣΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ή ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΟΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΩΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ.
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΤΙ? ΟΣ;Α ΜΕΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΝ ΤΥΧΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 16 (ΣΧΕΔΟΝ 17-ΤΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΛΙ) ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ?
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ ΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΕΣΤΟ ΚΑΟ ΛΙΓΟ ΔΙΚΑΙΟ.
--------------------------------------------------------------
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ clearthought ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ Ε-ΜΑΙL ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟ ΡΕΙΚΙ.
---------------------------------------------------------
ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΑΚΟΥΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΜ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ-ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ
jocker
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Ε-MAIL ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΤΑ Ε-MAILS ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ Ε-ΜΑΙLS MOY EINAI:
dimos_kouyiountas@yahoo.com
KAI
kouyiountas_dimos@yahoo.com
jocker
Αγαπητε μου Δημο δεν νομιζω πως ο ADMIN εχει αδικο σε οτι αφορα την προταση του για εγκριση των γονιων σου...
σιγουρα δεν μπορει να ελεγχθει η ηλικια των μελων -πραγματι Admin η προσβαση στα φορουμς ειναι ανοιχτη σε ολους και δεν υπαρχει ρητρα μη συμμετοχης κατω των 18...πολυ κακο αυτο κατα την ταπεινη μου αποψη...-
Παρολα αυτα ο φιλος jocker2 δεν εχει συμμετασχει σε αλλα θεματα του site τουλαχιστον δεν εχει αποτυπωσει αποψη δικη του...
Τωρα οσον αφορα τη συνεχιση της συζητησης δεν εχω πραγματικα κανενα προβλημα...αρκει ειλικρινα η συζητηση να διακατεχεται απο ηπιο κλιμα γιατι και μενα προσωπικα δε μου αρεσουν οι συγκρουσεις...
Τωρα οσον αφορα το mail φιλε Δημο..εχω ενα προβληματακι τεχνικο αυτη τη στιγμη και δεν μπορω να στειλω ουτε να λαβω mails...σε λιγο καιρο θα διορθωθει και θα μπορεις να με ρωτας οτιδηποτε θελησεις που ειναι ασχετο με το θεμα μας...
Τελος, πιστευω πως θα ηταν καλο να συμμετασχουν ατομα που εχουν εμπειρια -καθως και η φιλη του jocker2 απο την Αγγλια για να μας λυσει μερικα ερωτημα- γιατι πραγματι υπαρχει "θολο τοπιο" οσον αφορα τη δραση της ΣΑηεντολοτζυ στην Ελλαδα...
Εγω εχω παψει να ασχολουμαι στενα με το θεμα απο το καλοκαιρι του 2001...επομενως σιγουρα καποιος που ειναι "μεσα" στα θεματα αυτα μπορει να μας πληροφορησει εαν εχουν αλλαξει καπως και πως οι μεθοδοι και ολο αυτο το μπαχαλο που συνεβαινε με το ΚΕΦΕ...
Ελπιζω να βγαλουμε μια ακρη και να μη βασιζομαστε σε εικασιες...
Να'στε ολοι καλα...
Με εκτιμηση,
Edited by - clearthought on 19/02/2004 16:56:02
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ E-MAIL ΕΙΝΑΙ ΟΚ, ΘΑ ΠΕΡΙΠΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑ.
ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
Η ΑΝΤΡΗ ΕΦΥΓΕ ΓΥΡΟ ΣΤΟ 1999 ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ,
ΟΤΑΝ Τα ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΗΡΘΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΙ. ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΛΗΡΟΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΕΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΟΙΜΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ.
ΕΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΛΤΣΑ ΚΑΙ 500 ΛΙΡΕΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΣΕ ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΕΚΕΙ ΒΡΙΚΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΟΥ Η ΣΠΟΥΔΗ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΠΕΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΙΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΟΣ.
ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΚΤΕΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΕ.
ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ 'ΖΗΤΑΣ ΠΟΛΛΑ' ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΤΙΣ ΖΥΣΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (ΤΟ ΕΙΠΑ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ )
ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ...
ΕΛΠΙΖΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ...
ΦΙΛΑΚΙΑ...
jocker
quote:
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΥΡΟΦΟΡΙΣΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ή ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΟΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΩΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ.
Μα, αγαπητέ jocker2, δεν ζήτησα δα και τόσα πολλά πράγματα...
Ίσως η διατύπωσή μου σε μπέρδεψε! Θα θέλαμε ή ένα e-mail από έναν από τους γονείς σου, όπου απλά να δηλώνουν ότι σου επιτρέπουν τη συμμετοχή σε αυτόν τον Δικτυακό χώρο και να περιέχει και τα στοιχεία τους ή ένα e-mail με σκαναρισμένο έγγραφο των ιδίων πραγμάτων με υπογραφή ή ένα ίδιο FAX. Τα δύο τελευταία είναι σίγουρα καλύτερα, εάν δεν γίνεται, ένα e-mail φτάνει... ειδικά εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχεις σε άλλα θέματα των Forums.
Πιστεύω ότι αφού η μαμά σου γνωρίζει την δραστηριότητα σου στο Διαδίκτυο, αυτό δεν θα είναι και πρόβλημα. Απλά ζητάμε κάποια στοιχεία για να εξασφαλίσουμε τη Θέση μας σε πιθανές απρόβλεπτες καταστάσεις καθώς και να βεβαιωθούμε ότι όντως είναι εις γνώσιν των δικών σου η συμμετοχή σου σε αυτόν τον χώρο!
Σχετικά με τους αστυνομικούς και τους νόμους, φίλε μου, μην είσαι τόσο σίγουρος!! Στο Internet ισχύουν οι ίδιοι νόμοι όπως και παντού στην κοινωνία. Γιατί να υπάρχει διαφοροποίηση;; Και σίγουρα αστυνομικοί, κρατικές ή "άλλες" υπηρεσίες παρακολουθούν το διαδίκτυο με προσοχή, ειδικά σε ορισμένες καταστάσεις.
Δεν γνωρίζω πως είναι τα πράγματα εκεί στην Κύπρο, όμως εδώ στην Ελλάδα η ενασχόληση με την Εσωτερική Αναζήτηση και την Μεταφυσική Μελέτη σε μερικές περιπτώσεις συναντά μεγάλες αντιστάσεις και υπάρχουν φαινόμενα πολύ λυπηρά και... "επικίνδυνα".
Βέβαια, όπως πολύ σωστά λες, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ηλικίας είναι τα Μέλη των Forums και οι Αναγνώστες του Τόπου, αλλά εάν κάποιος το δηλώνει και είναι πλέον καταγεγραμμένο... αλλάζει πολύ το πράγμα!
quote:
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ ΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΕΣΤΟ ΚΑΟ ΛΙΓΟ ΔΙΚΑΙΟ
Βέβαια κάπου έχεις δίκιο, όμως έχω κι εγώ δίκιο από την πλευρά που το βλέπω το Θέμα! Φυσικά και αποδέχομαι ότι πράγματα που αφορούν την Μεταφυσική και τον Εσωτερισμό μπορεί να τα διαβάσει και να πει την άποψή του γι'αυτά και ένας άνθρωπος που δεν έχει περάσει το "τυπικό" όριο της ενηλικίωσης. Εξάλλου είναι χιλιάδες τα βιβλία που κυκλοφορούν και δεν είναι και... "ακατάλληλα για ανήλικους"! Όμως βρισκόμαστε στο διαδίκτυο, και εδώ υπάρχει επικοινωνία, και το διαδίκτυο έχει κατηγορηθεί για πολλά... ακόμη και για προσπάθειες ανήθικες και εντελώς κακόβουλες από διεφθαρμένους με στόχο ανήλικους(μέσω των e-mail διευθύνσεων, ύποπτων χώρων συζήτησης κ.λπ.). Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σε θέσουμε σε τέτοιο κίνδυνο, όσο αμυδρός κι αν είναι, και μάλιστα εις γνώση μας(εφόσον μας ανακοίνωσες και την ηλικία σου...). Και δεν θα θέλαμε να θέσουμε και τον εαυτό μας σε κίνδυνο, ακόμη και αν τίποτε τέτοιο δεν συμβεί(που είμαι σίγουρος πως δεν θα συμβεί).
Είναι και άλλο θέμα: ακόμη και στα δικά μας Forums κάποιοι άνθρωποι, συνήθως διάττοντες αστέρες των Συζητήσεων, δεν είναι καθόλου προσεκτικοί και επιλεκτικοί, λειτουργώντας εντελώς χωρίς διάκριση, σε αυτά που καταθέτουν, ως πληροφορίες και απόψεις...
Πέρα από αυτό, ο Τόπος του ESOTERICA διαθέτει την διάκριση ICRA(http://www.icra.org) για ασφαλές περιεχόμενο για ανήλικους, υπάρχει στον κώδικα της κεντρικής μας σελίδας!! Οπότε δεν υπάρχει λόγος να θέτουμε έναν όρο ηλικίας προφανέστατα στους κανονισμούς εγγραφής των Forums. Ο λόγος: επειδή εάν υπάρξει δήλωση μη αποδοχής ανηλίκων, θα είναι σαν να ενοχοποιούμε εμείς οι ίδιοι το περιεχόμενό μας και γενικά τον Χώρο της Αναζήτησης ως κάτι επικίνδυνο!! Δεν το πιστεύουμε αυτό και δεν θέλουμε να επιτείνουμε με κανέναν τρόπο τις οποιεσδήποτε φημολογίες περί κάτι διαφορετικού!! Ούτως ή άλλως το ESOTERICA στηρίζει γενικά τον χώρο της Υγιούς Αναζήτησης και δεν θέλει να είναι ασύμφωνο με τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο. Στους κανονισμούς εγγραφής υπάρχει πάντως η δήλωση:
"Με το πάτημα του κουμπιού "Συμφωνώ!" δηλώνετε ότι έχετε την πλήρη και έννομη ευθύνη για τη συμμετοχή σας."
Νομίζω πως είναι κατανοητό το τι θέλουμε να πούμε...
Κατά καιρούς σε κάποιες ελάχιστες συζητήσεις όπου υπάρχουν παρόμοιες δηλώσεις για ηλικία, έχουμε τοποθετηθεί αναλόγως.
Αγαπητέ jocker2, δεν θέλησα με κανέναν τρόπο να σε προσβάλλω, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά πως είσαι σχεδόν ενήλικος, όμως δεν είσαι ακόμη και τυπικά... Έλα λίγο στη θέση μας.
Πάντως πιστεύω πως η Συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί τώρα χωρίς πρόβλημα και ο jocker2 θα σκεφτεί αυτά που είπα μάλλον...
![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
ΑΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΔΙΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΧΑΡΙΚΑ
jocker