ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/12/2010, 17:10:47
quote:
θα μπορουσε καποιος να μην εχει εχθρους και τι θα σημαινε αυτο για αυτον τον καποιο αραγε ? θα ηταν για το τρελαδικο ή θα ηταν ενας μεγαλος δασκαλος ??
Αν κάποιος είχε εξαλείψει τους εσωτερικούς του εχθρούς, δηλαδή τις κατώτερες-ζωώδεις τάσεις και λειτουργίες του ανθρώπου που δημιουργούν τα ψυχολογικά ελαττώματα, τότε ναι θα ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος. Για τρελάδικο δε νομίζω.. αλλά σίγουρα θα ήταν σα ψάρι έξω απ' τη γυάλα του αναμεσά μας.
quote:
δρ, αρα υπαρχουν εχθροι , εσωτερικοι και εξωτερικοι ... υπαρκτοι ή φανταστικοι ομως ?
Και εσωτερικοί και εξωτερικοί και υπαρκτοί. Αλλά όταν αναφερόμαστε στους εσωτερικούς, μιλάμε μεταφορικά. Οι εσωτερικοί είναι "υπαρκτοί" με την έννοια ότι είναι συσσωρευμένες κατώτερες ενέργειες - όπως η λαγνεία. Πχ. Ο άνδρας που θέλει συνεχεια να αυτοδιασκεδάζεται ή/και να βλέπει πορνό, έχει αναπτυγμένη μέσα του την "λαγνεία".

Όταν μιλάμε για εξωτερικούς εχθρούς, μιλάμε για νοήμονες ή ημινοήμονες οντότητες, τους κοινώς αποκαλούμενους δαίμονες, που ασκούν διανοτική ή ψυχολογική επιρροή πάνω μας.

quote:
Ατοπο ισως?

Ο τεχνολογικος πολιτισμος ισουται με τεχνολογικο πολιτισμο.
Η τεχνολογικη εξελιξη ισουται με τεχνολογικη εξελιξη.

Αυτό που λες και με τον τροπου που το λες(γιατί ο τρόπος έχει σημασία, αφού αυτός καθορίζει το αποτέλεσμα) έχεις απόλυτο δίκαιο.
Λες η τεχνολογική ανάπτυξη είναι τεχνολογικός πολιτισμός.
Εγώ λέω κάτι διαφορετικό:
Η τεχνολογική ανάπτυξη δεν συνεπάγεται πολιτισμό.
Εσύ μιλάς για έναν συγκεκριμένο πολιτισμό, τον τεχνολογικό, εγώ δεν εξειδικεύω για ποιο είδος πολιτισμού μιλάω, άρα αναφέρομαι στο σύνολο του πολιτισμού, το οποίο σαφώς και δεν αποτελείται μόνο από την τεχνολογία.
quote:
Οταν εξελισεις την τεχνολογια σου και αφηνεις τον νου σου στην λιθινη εποχη,τοτε,ο νους δεν εξελισεται,η τεχνολογια σου ομως ναι.
Χαίρομαι που συμφωνούμε λοιπόν στο ότι τεχνολογική ανάπτυξη δεν σημαίνει απαραίτητα πολιτισμική ανάπτυξη -αλλά γίνεται κάλλιστα η τεχνολογία να αυξάνεται και η ανθρωπότητα να εξαθλιώνεται.

Βγάλαμε υπολογιστές. Εφεύραμε το ίντερνετ. Και τι το κάναμε αφού το εφεύραμε; Το γεμίσαμε με βία, πορνό και πάσης φύσεως μαλακία(με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) για να καλλιεργούμε τα ζωώδη ένστικτα του κάθε πικραμένου.
Εκεί, φίλε μου, φαίνεται το πραγματικό επίπεδο του πολιτισμού μας. Ας μην παριστάνουμε τους τυφλούς λοιπόν και ας μη θεωρούμε τους εαυτούς μας σπουδαιότερους απ' ότι είναι, γιατί το μόνο που καταφέρουμε έτσι είναι ένας καινούριος πύργος της Βαβέλ.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2010 17:55:34

31/12/2010, 17:26:33
Dr
Αν κάποιος είχε εξαλείψει τους εσωτερικούς του εχθρούς, δηλαδή τις κατώτερες-ζωώδεις τάσεις και λειτουργίες του ανθρώπου που δημιουργούν τα ψυχολογικά ελαττώματα, τότε ναι θα ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος. Για τρελάδικο δε νομίζω.. αλλά σίγουρα θα ήταν σα ψάρι έξω απ' τη γυάλα του αναμεσά μας.

.............
Για δάσκαλος, δεν νομίζω, θα το απεφευγε γιατι θα δημιουργούσε αυτόν που ξέρει και αυτόν που δεν ξέρει. Θα προσπαθούσε να ανεβάσει σε Επίγνωση /συνηδειση τον άλλο.

Για τρελαδικο...έχω μια εμπειρία αυτές τις μέρες. Άλλη ώρα θα σας γράψω. Εκει πηγαίνω...τώρα.

Πως να είναι ένα ψάρι Έξω απο το νερό.?

Κάτι σαν τον ουρανό, να μπαίνει στο κεφάλι σου...

Νομίζω θα γινόταν

makforΜέλος
31/12/2010, 17:26:40
ποιος ορισε πχ την λαγνεια , ως εχθρο ? κατωτερη ενεργεια ή δε ξερω τι αλλο ? με ποια κριτηρια το εκανε αυτο ? δεν σου φαινεται παραξενο αυτο ? εμενα παρα πολυ ...

γιατι ομως εχθρος , γιατι οχι φιλη ?

εγω παλι (στο συγκεκριμενο παραδειγμα που φερνεις) την λαγνεια την θεωρω "φιλη" μου και ετσι αντι να ειμαι σε αντιπαραθεση μαζι της

και αραγε μπορει καποιος να μην εχει λαγνεια ? ή να το πω αλλιως εαν δεν την ΕΧΕΙ νιωσει ποτε μπορει να ξερει τι ειναι και πως την ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ? πως τα βρισκει μαζι της ?

να το πω ποιο απλα , θεωρω οτι δεν ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχουν εχθροι σε κανενα επιπεδο , οπως θεωρω οτι δεν μπορει να υπαρχει κακο ... ενω ο ορισμος του "εχθρου" απο μονος του μας δημιουργει προβληματα γιατι μας βαζει απεναντι ενω θα πρεπει να μας βαζει διπλα και να πιανομαστε χερι χερι ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

31/12/2010, 17:36:23
quote:
Απεστάλη: 31/12/2010, 17:26:40 ποιος ορισε πχ την λαγνεια , ως εχθρο ? κατωτερη ενεργεια ή δε ξερω τι αλλο ?

Οι βιαστές, η δυστυχία και οι πόρνες.

quote:
γιατι ομως εχθρος , γιατι οχι φιλη ?
Με έχεις φίλο μου σε έχω σκύλο μου;
quote:
εγω παλι (στο συγκεκριμενο παραδειγμα που φερνεις) την λαγνεια την θεωρω "φιλη" μου και ετσι αντι να ειμαι σε αντιπαραθεση μαζι της
Ας της ρίξουμε νερό να μεγαλώσει..
quote:
να το πω ποιο απλα , θεωρω οτι δεν ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχουν εχθροι σε κανενα επιπεδο , οπως θεωρω οτι δεν μπορει να υπαρχει κακο
Ε τότε γιατί κάνουμε πολέμους;
quote:
Για δάσκαλος, δεν νομίζω, θα το απεφευγε γιατι θα δημιουργούσε αυτόν που ξέρει και αυτόν που δεν ξέρει. Θα προσπαθούσε να ανεβάσει σε Επίγνωση /συνηδειση τον άλλο.
Εσύ ξέρεις καλύτερα Καλώς τον

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2010 17:39:39

makforΜέλος
31/12/2010, 17:55:14
quote:

Οι βιαστές, η δυστυχία και οι πόρνες.

ας παρουμε το τελευταιο , τι το κακο εχουν οι πορνες και τις θεωρεις ΕΧΘΡΙΚΕΣ ?

quote:

Με έχεις φίλο μου σε έχω σκύλο μου;

οκ , εαν ετσι σαρεσει και εαν αρεσει και σε μενα , δεν βλεπω το προβλημα ...

quote:
Ας της ρίξουμε νερό να μεγαλώσει..

εαν και νομιζω οτι το νερο δεν θα την βοηθουσε , ναι γιατι οχι ??? εαν μπορουσαμε αλλωστε να ελενξουμε τον τροπο που μεγαλωνει και μικραινει , θα ειχαμε καθαρισει απο αιωνες ... αλλα βλεπεις φιλε δρ , αντι να την αγγαλιασουμε και να την ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ , την στηνουμε στον τοιχο και την πυροβολουμε ... μονο που ετσι δουλεια δεν γινεται ...

quote:
Ε τότε γιατί κάνουμε πολέμους;

φανταζεσαι οτι δεν μπορω να δωσω απαντηση , αλλα μπορω να σου δωσω σκεψεις μου ... κανουμε πολεμους ΙΣΩΣ γιατι μας εχουν ΜΑΘΕΙ οτι υπαρχουν ΕΧΘΡΟΙ που θελουν το κακο μας και εμεις ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ !!! ισως παλι οχι ... δε ξερω

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

31/12/2010, 18:32:01
quote:
ας παρουμε το τελευταιο,(και τα άλλα τι να τα κάνουμε;) τι το κακο εχουν οι πορνες και τις θεωρεις ΕΧΘΡΙΚΕΣ ?(δεν είπα ότι τις θεωρώ εχθρικές, re-read)
Τι το κακό υπάρχει στο ένας διεστραμένος γέρος να χουφτώνει μια δεκαοχτάχρονη, δωδεκάχρονη ή εικοσάχρονη; Πράγματι δεν υπάρχει κανένα κακό σε αυτό, απλα η κοινωνία αυτή είναι υπερβολικά υγειής για να την συλλάβει το απολίτιστο μυαλό μου (ανήκω στην μειοψηφία των απολίτιστων ανθρώπων).
quote:
οκ , εαν ετσι σαρεσει και εαν αρεσει και σε μενα , δεν βλεπω το προβλημα ...
Και όχι μόνο εσύ, αλλά και το υπόλοιπο 99% της πολιτισμένης ανθρωπότητας δεν το βλέπει. Και αυτό γιατί είστε υπερβολικά πολιτισμένοι. Λένε ότι αρκεί να πεθάνεις μια μόνο φορά για την ελευθερία για να εκπολιτιστείς. Εγώ όμως ανήκω σε εκείνη τη μειοψηφία των (απολίτιστων) ανθρώπων, που δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα σε μια π.χ. πολιτισμένη Νικομαχική κοινωνία, επομένως δικό μου το πρόβλημα, όχι δικό σου και έχεις δίκαιο.
quote:
εαν και νομιζω οτι το νερο δεν θα την βοηθουσε , ναι γιατι οχι ??? εαν μπορουσαμε αλλωστε να ελενξουμε τον τροπο που μεγαλωνει και μικραινει , θα ειχαμε καθαρισει απο αιωνες ... αλλα βλεπεις φιλε δρ , αντι να την αγγαλιασουμε και να την ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ , την στηνουμε στον τοιχο και την πυροβολουμε ... μονο που ετσι δουλεια δεν γινεται ...
Ενώ αν δεν την κατανοούμε και απλά την καλλιεργούμε επ' αόριστον αυτό είναι καλύτερο. Και για αυτό έχουμε ως προτεραιότητά μας μια υγειή(πολιτισμένη) κοινωνία, δηλαδή μια κοινωνία πολυγαμική, που όλα τα Αφροδίσια Νοσήματα τα έχουμε εξαλείψει χάρη στην ιατρική, γαμάμε χωρίς προφυλακτικό και αν μείνουμε έγγυος κανένα πρόβλημα -απλά ρίχνουμε το παιδί- τους γέρους έχουμε πόρνες για να τους ικανοποιούνε, για τους παιδεραστές δωδεκάχρονα και γενικά τίποτα δε πάει στραβά σε αυτή τη κοινωνία. Όλα πάνε ρολόι και όλοι είναι ευδαίμονες. Σε συγχαίρω λοιπόν που ανακάλυψες την κοινωνία των αληθινά ευδαίμονων. Όχι βέβαια ότι την ανακάλυψες εσύ, τόσα χρόνια πολιτισμικής ανάπτυξης προσπαθούμε να προσεγγίσουμε αυτη την ιδανική κοινωνία.

Με αφορμή μάλιστα την κουβέντα μου με τον Μάκφορ, προτείνω εδώ, δημοσίως (έχω δηλαδή το copyright) να προσθέσουμε στα τρελάδικα και πόρνες -δεδομένου ότι αυτές είναι θεμελιώδες συστατικό μιας πολιτισμικά ανώτερης κοινωνίας- γιατί είναι άδικο οι μεν δέσμιοι της τρέλας τους και ζώντες εν τω κόσμω τους να μην έχουν πόρνες και οι δε ελεύθεροι και ζώντες εν τη αληθεία να έχουν.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2010 19:24:48

makforΜέλος
31/12/2010, 19:23:38
δρ, δε σε καλαβαινω ... αλλα οκ δικο μου προβλημα !!!

δεν νομιζω να αναφερθηκα οτι εκπροσωπω κανεναν και πολυ περισσοτερο οτι προτεινω καποια λυση , την αποψη μου σου μετεφερε , εαν σε χαλασε ... σορυ ... δεν ηταν κατι προσωπικο προς εσενα ... δε καταλαβαινω γιατι το κανεις εσυ ... ειμαι εχθρος σου ? ή ο εχρθος μεσα σου σε παρεσυρε να με "χτυπησεις" ... θινκ πλίιιζ

σε ρωτησα ποιος ορισε τι ειναι λαγνεια και μου απαντας η πορνη , η πορνη δεν ορισε τιποτα ... γιατι αλλιως πρεπει να σου πω ποιος ΟΡΙΣΕ την πορνη και πως ? ΠΟΙΟΣ ? καταλαβες ?

φανταζομαι ξερεις τι ειναι η λαγνεια , ξερεις απο που προερχετε ? την εχεις βιωσει ? την εχει ελενξει ? βρηκες την αιτια της ? εχεις καποια εξηγηση για το τι ειναι ?

το προβλημα φιλε μου, δεν ειναι ουτε η λαγνεια , ουτε ο βιαστης ουτε η πορνη ... το "προβλημα" ειναι η αιτια που τα δημιουργησε ... και η αιτια που δημιουργησε τον βιαστη ειναι κατι ταμπελαρες τυπου ΛΑΓΝΕΙΑΣ που εχουν φορεσει τον κοσμο και την κοινωνια μας οι "σωτηρες" της... ξερεις ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ... οι μαγκες ... εδω και χρονια πολλα ... αντι να καθησουν και να εξηγησουν πηραν μαστιγιο και βουρδουλα και ειδες που φτασαμε !!! τα αιτια δε της λαγνειας ειναι η φυση μας, οι ορμονες που μας κανουν ανθρωπο και που μας οδηγουν στον πολλαπλασιασμο του ειδους ... μαζι με τον εθισμο ... τιποτα απο τα δυο δεν ειναι εχθρικα οπως το ορισες , καθως χωρις ενα απο τα δυο δεν θα υπηρχαμε ...

οταν ο εθισμος ( ο τροπος λειτουργιας του δηλαδη) ειναι αυτος που μας κανει να επιλεγουμε τι μας αρεσει και τι οχι και οι ορμονες μας οριζουν απο την πυκνοτητα των κοκκαλων μας εως τον τροπο που αντιδραμε ... εγω σορυ αλλα δεν βλεπω εχρθο αλλα μονο φιλους ... και εαν βιωνα την λαγνεια θα εψαχνα τα αιτια της στα δυο παραπανω στοιχεια που αναφερω

το ΤΙ θα κανουμε ή ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε , ως κοινωνια , ειναι αλλο θεμα ... και οι "φαντασιωσεις" σου που μου αναφερεις παραπανω δεν με εκφραζουν καθολου και ειναι σε εντελως διαφορετικη κατευθυνση απο τα οσα εχω μεσα μου ... μαλιστα τολμω να πω οτι ειναι δημιουργηματα των "φαντασιοπληκτων" πνευματιστων που μας κυβερνουν εδω και κατι χιλιετιες ... ξερεις αυτοι με τα ταμπλεκια που δεν εχουν αφησει ουτε κοκκο αμμου χωρις να κολλησουν πανω μια ταμπελα ... καλο κακου σατανικου θεικου οντοτητων και αλλα πολλα ... και για να μην αφησω παραπονεμενω τον εαρινο που του χαλαω λιγο το θεμα , τα παραπανω ΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ κατα μια αποψη ... γιαυτο και δεν εχει να δωσει τιποτα σε κανενα επιπεδο και τομεα πλεον ... ειδωμεν

αποψη μου ... μη πιασεις παλι τα 99% ...

31/12/2010, 20:05:19
quote:

quote:
Το θέμα με τις θρησκείες είναι ότι κάποιες φορές "συντονίζουν" τις κοινωνίες και θέτουν όρια(ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε στο παρελθόν).

Ο "θεοσεβούμενος" άνθρωπος φοβάται την θεϊκή τιμωρία και καθοδηγείται από αυτόν του το φόβο.

Το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου θα μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του και να αποτελεί "σωστό" μέλος της κοινωνίας, όχι επειδή φοβάται κάποια θεική τιμωρία, αλλά επειδή είναι άνθρωπος και έτσι οφείλει να φέρεται.

Κάτι που είναι απελπιστικά αδύνατο.

Πράγματι, η κατάσταση είναι αδιέξοδο.

Ο φόβος μέσα στον άνθρωπο, είναι κάτι κακό.
Συμφωνούμε σε αυτό;

Όμως.
Για ένα παιδάκι, είναι κακό να φοβάται να βάλει το χέρι στο μάτι της κουζίνας;
Όχι.
Ή για έναν παιδόφιλο, είναι κακό να φοβάται την σύλληψη σε περιπτωσει που προβεί σε παιδεραστία;
Όχι.

Ε, έτσι είμαστε και οι άνθρωποι σήμερα, παιδεραστές και νήπια που χρειαζόμαστε περιορισμούς αλλιώς βγάζουμε τα δικά μας μάτια με τα δικά μας χέρια.

Η κοινωνία μας ναι μεν οδεύει σε μια "ελευθέρωση των ηθών", των "παραδοσιακών αξιών"(θρησκεία και οικογένεια μέσα σε αυτές) αλλά εμείς είμαστε ακόμα "μικροί" για κάτι τέτοιο: Αν δώσεις μαχαίρι στο παιδί, θα κοπεί, αν βγάλεις από τον αλκοολικό τον φόβο ότι μπορεί να τον πιάσουνε, θα οδηγεί μεθυσμένος και θα σκοτωθεί.

Έτσι έχει η κατάσταση και πολλοί δήθεν μοντέρνοι δήθεν "ελευθερόφρονες" και "επιστήμονες" και ξέρω γω τι(έχουμε και στα φόρουμ τέτοιους) συμβάλλουν τα μάλα σε αυτόν τον ανεξέλεγκτο ""φιλελευθερισμό"" της νηπιακής ανθρωπότητας. Περνάνε τους εαυτούς τους μεγαλύτερους απ' ότι είναι, ενώ καταβάθος γνωρίζουν ότι και οι ίδιοι και οι συνάνθρωποί τους είναι τρομερά επιρρεπείς και δεν έχουν ούτε την κατάλληλη παιδέια ούτε την ωριμότητα που χρειάζεται για την "ελευθεριάζουσα" κατάσταση που προωθούνε.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα βέβαια..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2010 13:22:51

Δεν ξέρω αν αυτά είναι τα ψιλά γράμματα, πάντως εγώ εκεί ακριβώς αναφερόμουν και εκεί το πήγαινα το θέμα. Ο άνθρωπος δεν είναι ακόμα έτοιμος να "διαχειριστεί" σωστά και ώριμα την γνώση, χρειάζεται κάποιον να του θέτει φραγμούς και όρια, και αυτό συμβαίνει (και) μέσω της θρησκείας.

Μια ιδεαλιστική κοινωνία θα ήταν αυτή που θα αποτελούνταν από ανθρώπους "αγίους" που δεν οφείλουν την αγιότητά τους στο φόβο ή την υποταγή, αλλά στην συνείδηση.

Γίνεται?

31/12/2010, 20:06:11
quote:
δρ, δε σε καλαβαινω ... αλλα οκ δικο μου προβλημα !!!

δεν νομιζω να αναφερθηκα οτι εκπροσωπω κανεναν και πολυ περισσοτερο οτι προτεινω καποια λυση , την αποψη μου σου μετεφερε , εαν σε χαλασε ... σορυ ... δεν ηταν κατι προσωπικο προς εσενα ... δε καταλαβαινω γιατι το κανεις εσυ ... ειμαι εχθρος σου ? ή ο εχρθος μεσα σου σε παρεσυρε να με "χτυπησεις" ... θινκ πλίιιζ

Δε σε χτυπάω, I'm simply making a point my friend
quote:
σε ρωτησα ποιος ορισε τι ειναι λαγνεια και μου απαντας η πορνη , η πορνη δεν ορισε τιποτα ... γιατι αλλιως πρεπει να σου πω ποιος ΟΡΙΣΕ την πορνη και πως ? ΠΟΙΟΣ ? καταλαβες ?
Σου απάντησα "ο βιαστείς, η δυστυχία και η πόρνη".
Ο μεν βιαστής, έχει τη λαγνεία για κίνητρο να βιάσει. Ο δε δυστυχισμένος έχει την λαγνεία για κίνητρο να είναι δυστυχισμένος(ένας απ' τους λόγος που οι κοπέλες προσπαθούν να γίνουν τοπ μόντελς και καταλήγουν ανορεξικές, γιατί οι φίλες τους εξάπτουν τη λαγνεία στα αγόρια, ενώ οι ίδιες όχι).
Τέλος, η πόρνη, έχει τη λαγνεία των ανδρών, που υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό σήμερα και "πληρώνει καλά", ως κίνητρο για να πουλήσει το ίδιο της το σώμα και εν συνεχεία τον έρωτα και την ανθρώπινη επαφή.
Λες λοιπόν εσύ, "Μα φίλε Δρ, δε βλέπω τίποτα κακό στην αιτία όλων αυτών"(που είναι η λαγνεία) και εγώ σου απαντάω "Ναι, και δεν είσαι ο μόνος, αλλά σχεδόν κανείς σήμερα δε βλέπει κάτι το κακό σε αυτό".
(Μάλλον τους θόλωσε τα μάτια ο υπερβολικός πολιτισμός, λέω εγώ)
quote:
το προβλημα φιλε μου, δεν ειναι ουτε η λαγνεια , ουτε ο βιαστης ουτε η πορνη ... το "προβλημα" ειναι η αιτια που τα δημιουργησε ... και η αιτια που δημιουργησε τον βιαστη ειναι κατι ταμπελαρες τυπου ΛΑΓΝΕΙΑΣ που εχουν φορεσει τον κοσμο και την κοινωνια μας οι "σωτηρες" της... ξερεις ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ... οι μαγκες ... εδω και χρονια πολλα ... αντι να καθησουν και να εξηγησουν πηραν μαστιγιο και βουρδουλα και ειδες που φτασαμε !!!

Δεν είναι λόγω της ταμπελοποίησης που υπάρχουν πορνεία και όλα τα σχετικά. Δικαιολογίες.
Αν θες να ξερεις φίλε μου, αυτοί που σήμερα και πριν 100 και πριν διακόσια χρόνια έπεφταν στα πόδια κάθε φωστήρα, κάθε πάπα και κάθε αρλουμπολόγου με βούρδουλα, ήταν οι ίδιοι πολιτισμένοι τεμπέληδες, χαμένοι αμπελοφιλόσοφοι (πλην χωρίς καμία παιδεία) που σήμερα έβγαλαν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και κάθε άλλο λαμόγιο για κυβέρνηση. Και πίστεψε με για την ηληθιότητα δεν φταίει ούτε η θρησκεία ούτε η αμπελοποίηση ούτε οι εκάστοτε έξυπνοι, φταίμε ΕΜΕΙΣ, ο ΛΑΟΣ. Και η άγνοια δεν είναι πια δικαιολογία για εμάς, τουλάχιστον όχι πια, στον 21ο αιώνα, το αιώνα που ακόμα ψηφίζουμε κλέφτες στην εξουσία, τον αιώνα που, κατα τον Νικόμαχο, είμαστε όλοι πολιτισμένοι.

Επιστρέφω αργότερα να συμπληρώσω

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2010 23:04:36

31/12/2010, 20:09:49
quote:

Δηλαδη αν δεν μας κανει νταντα ο θεουλης,δεν μπορουμε να κρινουμε μονοι μας το σωστο και το λαθος?

narkissa δεν ειναι καθολου απελπιστικα αδυνατο.Γνωση και μονο γνωση ειναι το οπλο μας.

Ασπιδα μας η λογικη,αιχμη του δορατος η γνωση μας και βελη μας η αρνηση της καθεστηκυιας ταξης των θρησκειων.

Η ανθρωποτητα δεν ειναι νηπιακη αλλα εκαντονταδων χιλιαδων ετων εξελιξης,με μονη τροχοπεδη τις θρησκειες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

Σοβαρά μιλάς?

Μαζί σου είμαι!

Θεωρείς όμως στα αλήθεια πως ο κόσμος μας εκμεταλλεύεται τη γνώση για το "καλό"?

Ρε παιδάκι μου, δεν μιλάμε για τις προθέσεις του καθένα ατομικά εδώ μέσα. Στο έχω ξαναπεί αυτό. Η πλειονότητα του κόσμου ΔΕΝ είναι έτσι και έχει επιδείξει καταφανή ανωριμότητα και απανθρωπιά σε όλους τους τομείς και ναι, ακόμα και στην επιστήμη.

Πολλές φορές, οι θρησκευτικοί φραγμοί είναι και ηθικοί. Σκέψου τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν αυτοί. Και που υπάρχουν δηλαδή...