- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Johnnie, ήμασταν μαζί με τον Τάσο, πήγαμε νύχτα και χωρίς φακό να δούμε τα δαχτυλίδια του Νταβέλη, και μυρίσαμε τη μυρωδιά.
σημερα μετα την πεζοπορια καταληξαμε στην σπηλια και ζητησα απο τον Νταβελη να μου δειξει απο που ανεβλυζε το υγρο που βρωμαγε στο αριστερο ιερο.
οντως σταζει νερο σε ενα σημειο, αλλα σημερα δεν μυριζε τιποτα!
καθαρο νερο.
αρα η προελευση της χημικης βρωμας ακομη αγνοειται...
quote:Vril:
Έσπαγα το κεφάλι μου αρκετή ώρα στον τοίχο, για να θυμηθώ. Άρα κάνω για πράκτορας... !
εμαθες απο τον πρωτοπρακτορα, ε?
χαχαχα!
μη λες ονοματα!!! ![]()
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Κι αυτό γιατί δεν ξέρω πως αλλά μου κάθισε στο μυαλό ότι το 21 (15.21)αναφέρεται σε δευτερόλεπτα!
Υπό αυτές τις "προϋποθέσεις" θα ήταν εύλογο το ερώτημά μου:
Πως δηλαδή μέσα σε ένα δευτερόλεπτο διένυσες απόσταση 3 μέτρων...
Αλλά είπαμε... λάθος "επεξεργασία" των δεδομένων σου από τα εγκεφαλικά μου κύτταρα...![]()
(απορώ πως έκανα τέτοια σκέψη)
Γι'αυτό και δεν καταλάβατε τι εννοούσα με το προηγούμενο ποστ.
Και πάλι ζητώ συγνώμη![]()
![]()

στην τελευταια επισκεψη στην σπηλια, βρηκαμε στο πλατωμα ενα μπουκαλι αφρωδους πολυουρεθανης, αδειο.

μπαινοντας στην σπηλια ειδαμε που την ειχαν χρησιμοποιησει.

στο εδαφος φαινονται τα χορτα που ειχαν κολλησει με τον αφρο.

και τα υπολειματα των χορτων πανω στον αφρο.

το ολο σκηνικο θυμιζει ντεκορ για τηλεοπτικο γυρισμα.
αλλα γιατι δεν μαζευουν τις σαβουρες τους φευγοντας οι ανεγκεφαλοι?
.
φυσικα υπαρχουν και οι αλλοι ανεγκεφαλοι - υπεγραψαν πανω στα μαρμαρα με καμαρι πριν φυγουν...

.
.
Σχετικά τώρα με το άρθρο του Βασίλη Σάιτ και την Ομάδα Πυθέας. Πράγματι το εν λόγο άρθρο δεν ήταν μια πλήρης και απόλυτη δουλειά εξερεύνησης, χαρτογράφησης, μελέτης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Ήταν μια αληθινή καταγραφή (ναι με αφηγηματικό τρόπο) όλων όσων έζησαν τα παιδιά της ομάδας που πραγματικά πήγαν εκεί! Το άρθρο γνωρίζω πως γράφτηκε λίγες βδομάδες έπειτα από την αποστολή της ομάδας Πυθέας και γράφτηκε με σκοπό όχι να παραπλανήσει παρά να παρουσιάσει το έργο της (το κείμενο συντάχτηκε από τον Β.Σ. ενώ οι φωτογραφίες είναι από τον ίδιο καθώς και από άλλα παιδιά-μέλη της ομάδας). Για τα όποια λάθη, ανακρίβειες ή και εγώ δεν ξέρω τι που εσείς ή όποιος άλλος έχει εντοπίσει, μπορείτε ελεύθερα και δικαίως να προσφέρετε την ορθή άποψή ή έστω απλά την γνώμη σας.
Ναι, υπάρχουν λάθη και μάλλον εσείς τα ξέρετε καλύτερα. Πολύ ευχαρίστως λοιπόν και με μεγάλη μου χαρά θα δημοσίευα ένα κείμενο σας σχετικά με την άποψη σας και την επισήμανση σας εκείνων των "λαθών" που κατά καιρούς έχουν γίνει. Το περιοδικό mystery είναι ένα ανοιχτό βήμα για όλους! Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τα παιδία της ομάδας Πυθέας γιατί έχω δει πως αρκετοί από αυτούς ζουν με μεράκι και πάθος για το παράδοξο. Αυτό που με ενοχλεί όμως, είναι η άποψη του "εγώ ξέρω, και εσείς όχι!"
Γνωρίζοντας λοιπόν τα λάθη που έγιναν και που παραδέχομαι πως έγιναν όπως άλλωστε πάντα και παντού γίνονται… προχώρησα στο αφιέρωμα που ελπίζω πως διαβάσατε στο τ.8 προσφέροντας 3 διαφορετικές απόψεις που σαφέστατα προσφέρουν περισσότερο υλικό προς συζήτηση - παρόλ' αυτά βλέπω με λύπη μου πως οι περισσότεροι παραμένουν στα λάθη και όχι σε οτιδήποτε άλλο.
Εκτός βέβαια και αν επιθυμείτε να διαγράψετε κάθε νέα προσπάθεια και να εντοπίσετε και να προσκολληθείτε και πάλι -και εδώ προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν απευθύνομαι αναγκαστικά μόνο στο άτομο σας- στα λάθη που έχουν γίνει γιατί αλίμονο, παντού και πάντα γίνονται λάθη, παντού και πάντα υπάρχουν αντιρρήσεις… μα τέλος πάντων, υποδείξτε μου εσείς το απόλυτα και σφαιρικά Σωστό και εγώ απλά θα σιωπήσω…
Φιλικά
Γιώργος Ιωαννίδης
Ψυχολόγος-Αρχισυντάκτης (και όχι εκδότης!) περιοδικού mystery
quote:
Σχετικά τώρα με το άρθρο του Βασίλη Σάιτ και την Ομάδα Πυθέας. Πράγματι το εν λόγο άρθρο δεν ήταν μια πλήρης και απόλυτη δουλειά εξερεύνησης, χαρτογράφησης, μελέτης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Ήταν μια αληθινή καταγραφή (ναι με αφηγηματικό τρόπο) όλων όσων έζησαν τα παιδιά της ομάδας που πραγματικά πήγαν εκεί! Το άρθρο γνωρίζω πως γράφτηκε λίγες βδομάδες έπειτα από την αποστολή της ομάδας Πυθέας και γράφτηκε με σκοπό όχι να παραπλανήσει παρά να παρουσιάσει το έργο της (το κείμενο συντάχτηκε από τον Β.Σ. ενώ οι φωτογραφίες είναι από τον ίδιο καθώς και από άλλα παιδιά-μέλη της ομάδας). Για τα όποια λάθη, ανακρίβειες ή και εγώ δεν ξέρω τι που εσείς ή όποιος άλλος έχει εντοπίσει, μπορείτε ελεύθερα και δικαίως να προσφέρετε την ορθή άποψή ή έστω απλά την γνώμη σας.
Αξιότιμε κε Ιωαννίδη,
είμαι ένας από αυτούς που αμφισβήτησαν την ορθότητα του άρθρου ποα αναφέρατε.
Εστιάζω την απάντησή μου σε ένα λάθος, που δεν είναι καθόλου ασήμαντο, μια και αποδίδει το ήθος των εξερευνητών σας.
Παρουσιάζεται μια φωτογραφία, που δείχνει ένα άνοιγμα στον τοίχο της εκλησίας, ένα μικρό άνοιγμα που δεν χωράει να περάσει ούτε κεφάλι, ενα άνοιγμα μικρό στο τμήμα του τοίχου που αποτελείται από φυσικό βράχο και βάθος τόσο μικρό, ώστε φαίνεται εμφανώς οτι λειτουργεί σαν φυσικό παράθυρο από το εκκλησάκι πρός τα έξω, στον χώρο έξω από την εκκλησία και έξω από την σπηλιά.
Οι εξερευνητές σας είδαν σε αυτό μια στοά που κατοικούν κάποια πλάσματα.
Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
αυτός που υπογράφει πάντα ώς
"ο κακός Βρίλ"
και δεν βλέπω κανέναν σημαντικό λόγο να αλλάξω συνήθειες τώρα.
Η επιστολή σας στο Φόρουμ με ώθησε να σας απαντήσω παρά του ότι η επιστολή αναφέρεται προς τον κο. JBG. Ο λόγος που σας απαντάω είναι γιατί και η επιστολή σας δεν περιορίσθηκε σε προσωπικό επίπεδο (πχ στο email του κου. JBG, που έχω την αίσθηση ότι γνωρίζετε) αλλά στο Φόρουμ.
1) "Γνωρίζοντας λοιπόν τα λάθη που έγιναν και που παραδέχομαι πως έγιναν όπως άλλωστε πάντα και παντού γίνονται…"
Θα ήθελα να σταθώ στον όρο ΛΑΘΗ. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται λάθη από ένα περιοδικό που έχει σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο. Νομίζω ότι ένας από τους σημαντικότερους κανόνες ενός ενημερωτικού περιοδικού είναι η ΑΡΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και όχι η κατά ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Ένα έντυπο (αλλά και οποιαδήποτε ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) που στηρίζεται στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και στην ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΑΘΩΝ είναι καταδικασμένο από τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ) του.
2)"(το κείμενο συντάχτηκε από τον Β.Σ. ενώ οι φωτογραφίες είναι από τον ίδιο καθώς και από άλλα παιδιά-μέλη της ομάδας)."
Σας παραπέμπω σε αυτήν την συζήτηση του Φόρουμ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6406
3) "υποδείξτε μου εσείς το απόλυτα και σφαιρικά Σωστό και εγώ απλά θα σιωπήσω…"
Νομίζω ότι σαν αρχισυντάκτης είστε ο πρώτος που γνωρίζει τι είναι ΣΩΣΤΟ και τι ΟΧΙ.
Εύχομαι στο περιοδικό MYSTERY και σε εσάς το καλύτερο, που είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το καταφέρεται.
Με Εκτίμηση,
GDS1
quote:Αγαπητέ κύριε JBG, καταρχήν μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στις αναφορές σας απευθύνεστε προς το άτομο μου, δίχως όμως να συμμετέχω στην διαδυκτιακή κουβέντα!
αξιοτιμε κυριε Ιωαννιδη!
εδω μεσα απευθυνομαι κατα πρωτον προς τα μελη του φορουμ το οποιο με φιλοξενει.
και απλα εκανα κριτικη στο προσφατο αρθρο σας.
εισθε δημοσιο προσωπο και ειναι αναμενομενη.
σε σας θα απευθυνομουν συντομα με το ιδιο κειμενο σε προσωπικο μηνυμα, αλλα με προφθασατε.
quote:Αν δεν είχα πληροφορηθεί σχετικά με το θέμα που έχετε αναπτύξει εδώ, δεν θα διάβαζα τίποτα από όλα όσα έχετε παρουσιάσει.
συγνωμη αν αργησα να σας ενημερωσω, αλλα ο φορτος εργασιας συν το οτι δεν ηθελα να σας γραψω βιαστικα με εκαναν να καθυστερησω.
quote:Οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο λοιπόν έχετε για εμένα ή το περιοδικό Mystery θα σας παρακαλούσα στο μέλλον να την απευθύνεται και στο e-mail του περιοδικού ή ακόμη και τηλεφωνικά στα νούμερα που δημοσιεύουμε.
ευχαριστως να το κανω - το ειχα σκοπο αλλωστε!
αλλα και εγω, αν δεν αγοραζα το περιοδικο δεν θα διαβαζα τα σχολια σας στην κριτικη που ασκησα στο αρθρο της ομαδας Πυθεας και θα ημουν ανενημερωτος.
quote:Σχετικά τώρα με το άρθρο του Βασίλη Σάιτ και την Ομάδα Πυθέας.
Πράγματι το εν λόγο άρθρο δεν ήταν μια πλήρης και απόλυτη δουλειά εξερεύνησης, χαρτογράφησης, μελέτης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε.
δεν το λεω εγω αγαπητε.
εσεις το ονομασατε εξερευνητικο, γραφοντας "Oταν στο 4ο τευχος του περιοδικου μας φιλοξενησαμε το εξερευνητικο αρθρο της ομαδας Πυθεας και του συνεργατη μας Βασιλη Σαϊτ σχετικα με την πολυδιαφημισμενη Σπηλια του Νταβελη, πολλοι παρεξηγησαν την προσπαθεια μας", ενω στην μεταξυ μας επικοινωνια ειχατε παραδεχθει οτι επροκειτο απλα για επισκεψη.
quote:Ήταν μια αληθινή καταγραφή (ναι με αφηγηματικό τρόπο) όλων όσων έζησαν τα παιδιά της ομάδας που πραγματικά πήγαν εκεί!
χωρις να θελω να θιξω τους συνεργατες σας, μην εισθε τοσο σιγουρος οτι επισκεφθηκαν το σπηλαιο αυτοι που εγραψαν το αρθρο!
αν (οπως ειπε ο φιλος βριλ) παρετε το περιοδικο στο χερι και επισκεφθειτε το σπηλαιο (το εκανε παρουσια μου), θα διαπιστωσετε οτι ελαχιστη σχεση εχει με το σπηλαιο που περιγραφει το αρθρο.
quote:Το άρθρο γνωρίζω πως γράφτηκε λίγες βδομάδες έπειτα από την αποστολή της ομάδας Πυθέας και γράφτηκε με σκοπό όχι να παραπλανήσει παρά να παρουσιάσει το έργο της (το κείμενο συντάχτηκε από τον Β.Σ. ενώ οι φωτογραφίες είναι από τον ίδιο καθώς και από άλλα παιδιά-μέλη της ομάδας).
εσεις θεωρειτε οτι παρουσιασε καποιο εργο στο αρθρο της η ομαδα Πυθεας?
κατανοω οτι δεν εχετε επισκεφθει το σπηλαιο - γι αυτο η κριτικη μου ειχε στοχο τον (τους) αρθογραφο και τις τρομερες ανακριβειες που εγραψε και οχι εσας προσωπικα.
quote:Για τα όποια λάθη, ανακρίβειες ή και εγώ δεν ξέρω τι που εσείς ή όποιος άλλος έχει εντοπίσει, μπορείτε ελεύθερα και δικαίως να προσφέρετε την ορθή άποψή ή έστω απλά την γνώμη σας.
την πρωτη κριτικη μου την εκανα στο φορουμ που διαβασα στο περιοδικο σας, με στοιχεια και φωτογραφιες (που υπαρχουν και σε αυτο το τοπικ), και οι αντιδρασεις ηταν σφοδρες με καταληξη την διαγραφη μου.
το εννοειτε οτι θα φιλοξενησετε αναλογο κειμενο μου που θα αναιρει τα οσα υποστηριξαν οι συνεργατες σας?
quote:Ναι, υπάρχουν λάθη και μάλλον εσείς τα ξέρετε καλύτερα. Πολύ ευχαρίστως λοιπόν και με μεγάλη μου χαρά θα δημοσίευα ένα κείμενο σας σχετικά με την άποψη σας και την επισήμανση σας εκείνων των "λαθών" που κατά καιρούς έχουν γίνει.
εμμενει η παραπανω ερωτηση μου...
quote:Το περιοδικό mystery είναι ένα ανοιχτό βήμα για όλους!
Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τα παιδία της ομάδας Πυθέας γιατί έχω δει πως αρκετοί από αυτούς ζουν με μεράκι και πάθος για το παράδοξο.
Αυτό που με ενοχλεί όμως, είναι η άποψη του "εγώ ξέρω, και εσείς όχι!"
χαιρομαι που το ακουω οτι το περιοδικο αποτελει ανοικτο βημα για ολους!
την άποψη του "εγώ ξέρω, και εσείς όχι!" που σας ενοχλει σε ποιον την αποδιδετε?
αυτα που εγω εγραψα ως διορθωση των οσων λανθασμενων γραφτηκαν, υπαρχουν γραμμενα ηδη απο πολλους σοβαρους ερευνητες σε περιοδικα, βιβλια και στο δικτυο!
τα οποία δεν εκαναν καν τον κοπο να ψαξουν πριν γραψουν το αρθρο οι αρθρογραφοι...
οι δε φωτογραφιες (που παρεθεσα) δεν εμπιπτουν νομιζω στην κατηγορια του "εγω ξερω".
το φως την ημερας που μπαινει απο το "ανοιγμα που κατοικουν αγνωστα πλασματα και καποιοι τα ξορκιζουν τοποθετωντας μικρες αγιογραφιες" στην φωτογραφια που παρεθεσα, νομιζω οτι αρκει για να φανει αν εχω δικιο.
σας επαναλαμβανω: ο-οι γραφεις δεν επισκεφθηκαν ποτε το σπηλαιο και μπορω να το αποδειξω σε οποιονδηποτε με μια απλη επισκεψη σε αυτο κρατωντας το περιοδικο σας.
quote:Γνωρίζοντας λοιπόν τα λάθη που έγιναν και που παραδέχομαι πως έγιναν όπως άλλωστε πάντα και παντού γίνονται… προχώρησα στο αφιέρωμα που ελπίζω πως διαβάσατε στο τ.8 προσφέροντας 3 διαφορετικές απόψεις που σαφέστατα προσφέρουν περισσότερο υλικό προς συζήτηση - παρόλ' αυτά βλέπω με λύπη μου πως οι περισσότεροι παραμένουν στα λάθη και όχι σε οτιδήποτε άλλο.
σας ειχα ξαναεπαινεσει ως προς τον τροπο αντιμετωπισης, στην μεταξυ μας επικοινωνια.
η προσπαθεια σας με τα τρια αρθρα ηταν κατα την γνωμη μου αξιεπαινη, αρκει να μην ειχατε στο κειμενο σας "επικριτικο υφος" ως προς την παρελθουσα κριτικη και να μην αναφερατε ως "εξερευνητικο" το αρθρο της ομαδας Πυθεας.
κατα τα αλλα, τα τρια αρθρα πιστευω πως απετελεσαν πολυ καλη προσπαθεια παρουσιασης του θεματος απο διαφορετικες αποψεις!
quote:
Εκτός βέβαια και αν επιθυμείτε να διαγράψετε κάθε νέα προσπάθεια και να εντοπίσετε και να προσκολληθείτε και πάλι -και εδώ προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν απευθύνομαι αναγκαστικά μόνο στο άτομο σας- στα λάθη που έχουν γίνει γιατί αλίμονο, παντού και πάντα γίνονται λάθη, παντού και πάντα υπάρχουν αντιρρήσεις… μα τέλος πάντων, υποδείξτε μου εσείς το απόλυτα και σφαιρικά Σωστό και εγώ απλά θα σιωπήσω…
απαντω για μενα: δεν υπαρχει η λεξη απολυτο στο λεξιλογιο μου, με εξαιρεση οταν μιλαω για το Θειον!
αν οντως ισχυει η προταση σας να φιλοξενησετε αρθρο που κανει κριτικη στα οσα λανθασμενα αναφερθηκαν απο την ομαδα Πυθεας, ευχαριστως να ακολουθησει ενα αρθρο με τα περι των "εργων" στο σπηλαιο ερωτηματικα.
βλεπετε, σκοπος μου ειναι να μην ξεχαστει το θεμα, αλλα ουτε να αποπροσανατολιστει με αρθρα φανταστικων επισκεψεων.
.
ευχαριστω για την παρουσια σας στο τοπικ και στο φορουμ!
μετα τιμης,
Ιωάννης Τριανταφύλλης
natural material designer - απλος παρατηρητης
.
.
Καλή πορεία εύχομαι στο περιοδικό σας, και μια καλοπροαίρετη παρατήρηση. Αφήστε κατά μέρους όλα αυτά τα σκοταδιστικά θέματα, περί ιεραρχίας των Δαιμόνων, Έρπουσας Σκιάς, Βρυκολάκων, Πύλων της Κολάσεως κ.ο.κ Βρισκόμαστε στην ΕΛΛΑΔΑ κ. Ιωαννίδη. Η οποιαδήποτε προσέγγιση ενός «μεταφυσικού» κακού, δεν έχει χώρο στην αρχαία Ελληνική Σκέψη. Μας βαραίνουν ήδη 17 αιώνες πνευματικής αποχαύνωσης και μεσαιωνικού σκοταδισμού από τους χριστιανούς. Η έρευνα του αγνώστου, καλό είναι να μην επηρεάζεται από αυτό.
Με εκτίμηση
http://briefcase.pathfinder.gr/download/ntavelis666/34522/434595/0/1.jpg
.
εκτος απο το εντομο που προκαλει την βαμβακιαση στα πευκα, καταγραφηκαν πολλα πευκα σε αυτην την κατασταση.
άλλα, δεν ειναι τοσο ξεραμενα, αλλά ξεραινονται τουφες απο τις πευκοβελονες διασπαρτα στην κομη τους.
το πευκο της φωτογραφιας το ειδαμε την προηγουμενη φορα (πριν κανα μηνα) και ηταν πρασινο!

μηπως γνωριζει κανεις τι το προκαλει?
μηπως θαπρεπε να ενημερωσουμε τις αρμοδιες αρχες και γι αυτο?
οχι οτι περιμενω να γινει τιποτα...
.
.
Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι του χρόνου θα είναι και πάλι καταπράσινο.
Οι κάμπιες μπορεί τον ένα χρόνο να φαίνεται ότι έχουν ξεράνει με το έργο τους ολοσχερώς ολόκληρο δάσος και την επόμενη χρονιά το δάσος είναι και πάλι καταπράσινο.
Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι φυσικά φαινόμενα που πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους... Τη μια χρονιά έχει λίγες κάμπιες αλλά μετά από 5 χρόνια μπορεί να έχει πολλές και να παρατηρούνται "προσωρινές καταστροφές" στα δάση... Αυτό δε σημαίνει ότι γίνεται κάθε χρόνο γιατί η φύση προννοεί και έχει τους δικούς τους κανόνες αυτοπροστασίας![]()
Το πρόβλημα που έχει γίνει πλέον ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ και φταίει η παρέμβαση του ανθρώπου γι΄αυτό είναι η βαμβακίαση...![]()