ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

-agelos-30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
-agelos-Μέλος
09/01/2012, 13:50:23

TO "KATI" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ

Τι ήταν αυτό το «κάτι», να ήταν ή σκέψη; Η σκέψη έχει μορφή και σχήμα και της αρέσει να λειτουργεί χωρίς να την παρατηρούν.
Να ήταν το συναίσθημα; Αυτό θα σου φανεί ακόμα πιό αστείο. Άσε πια τις αισθήσεις. Τι ήταν αυτό το «κάτι» από ποιά περιοχή πρόβαλε τις αμείλικτες, τις αυταρχικές απαιτήσεις του;

Kαι ήταν δυνατό να υπάρχουν περιοχές μέσα του άλλες από τις γνωστές τρεις;
Όλα αυτά, βέβαια, τα έλεγε η σκέψη που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και πιστεύει μάλιστα πως έχει αυτογνωστικές τάσεις.
Ευτυχώς, όμως, ο ερευνητής έχει πια δει την περιφεριακή θέση της και δεν επειρεάσθηκε απ’ αυτήν.

Άλλωστε, η παρουσία του Εγώ στην εσωτερική ζωή του του είχε δείξει ότι υπήρχαν διαστάσεις μέσα του πέρα από τις τρείς γνωστές.
Τι το περίεργο, λοιπόν, αν υπήρχε και άλλη μια διάσταση πέρα απ’ αυτήν του Εγώ δεν είναι καθόλου περίεργο ασφαλώς, ωστόσο κάτι στην όλη υπόθεση ξενίζει και δεν άργησε να βρει την αιτία.

Χωρίς ο ίδιος να ξέρει πως, είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι πέρα από το Εγώ, από την αίσθηση της μοναδικότητάς του, του υποκειμένου του πυρήνα της ύπαρξης του δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τίποτ’ άλλο.
Ένας πυρήνας είναι πάντα η αρχή και το τέλος, το Απόλυτο.

Απ’ αυτόν ξεκινούν όλα και σ’ αυτόν τελειώνουν, κι όμως αυτός ο πυρήνας της ύπαρξης, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του αφ’ εαυτού του. Ούτε βέβαια,μπορούσαν να τον στηρίξουν στην θέση του οι τρεις λειτουργίες. Η αφυπνισμένη ύπαρξη του είχε άμεση συνάρτηση με εκείνο το αγνωστο «κάτι» που υπήρχε και δρούσε πίσω απ’ αυτόν.

Θα 'λεγε κανείς ότι κάποια ανώτερη δύναμη είχε λόγους να θέλει να στήσει το Εγώ στη σωστή του θέση και να εκτελέσει το έργο της παρακολούθησης για σκοπούς που μόνο εκείνο το "κάτι" γνώριζε.
Και τότε μιά αστραπή φώτισε την θολή του σκέψη, φέρνοντας στο προσκήνιο κάποιες διαπιστώσεις για την θέση του ανθρώπου ανάμεσα στο ζωικό και το πλανητικό βασίλειο.

Τώρα μάλιστα άρχισε να καταλαβαίνει κάτι κι αυτό τον γέμισε με θάμβος. Μ’ άλλα λόγια, είδε ότι η ανακάλυψη του Εγώ του ήταν η ανακάλυψη του καθαρά ανθρώπινου στοιχείου μέσα του.

Κάτω από το ανθρώπινο στοιχείο, υπάρχει το ζωικό βασίλειο, και πάνω απ’ αυτό, η πλανητική περιοχή. Μέσα του ωστόσο, έκείνο που ήταν κάτω από το Εγώ ήταν το τρίπτυχο Σκέψη- Συναίσθημα –Σώμα.

Άρα, ολόκληρο αυτό το τρίπτυχο αντιπροσώπευε το ζωικό βασίλειο. Δεν υπήρχε αμφιβολία γι αυτό, έπειτα από την εμπειρία του Εγώ σαν πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασής του. Όσο λοιπόν ζούσε χωρίς το Εγώ, ζούσε στην περιοχή του ζωικού βασιλείου, που την νόμιζε για ανθρώπινη.

Άρα λοιπόν, αφού το «κάτι» ανήκε σε μια περιοχή πέρα από το Εγώ και ήταν πολύ ισχυρότερο απ’ αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αντιπροσώπευε την πλανητική περιοχή μέσα στον ανθρωπο.

09/01/2012, 14:06:13
quote:
Διαπίστωσα ότι το κλειδί βρίσκεται στο να αφήνει κανείς το βάθος του να αντιδρά στη Ζωή.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στην αρχή δεν θα είναι παρά η έξοδος από τη στενή περιοχή του αυστηρά λογικού,
ώστε η επιφάνεια και το βάθος θα έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν για να έρθει μια ολόπλευρη δράση από το σύνολο του ανθρώπου.
Μ' άλλα λόγια δράση - αντίδραση αποτελεί το επίτευγμα της Ιερής Ένωσης μέσα σου.
Για παράδειγμα, το θηλυκό κομμάτι μέσα στον άνδρα (συναίσθημα- αίσθηση),
και το ανδρικό κομμάτι (διανόηση-διαίσθηση) θα έρθουν σε συμφωνία.

Tα δύο "άλογα" θηλυκά στοιχεία θα μπολιαστούν από τα "έλλογα" στοιχεία, χωρίς αυτό να σημαίνει υποταγή σε μια στείρα εξωτερική λογική, αλλά μάλλον ανάπτυξη μιας ιδιότυπης "λογικής" έμφυτης στις θηλυκές λειτουργίες, ενώ η διανόηση θα πάψει να λειτουργεί με εξωτερικά κλισέ και θα γονιμοποιείται από τη θηλυκή πλευρά.
Η σχέση λοιπόν των δυο πλευρών θα είναι μια σχέση αμοιβαίας γονιμοποίησης και αλληλεπίδρασης, οπότε το άτομο θα βρίσκεται διαρκώς στην κατάσταση της Ιερής Ένωσης!

Κατάλαβα, νομίζω, τι θες να πεις. But there is more to this.
09/01/2012, 14:17:44
quote:
σημ.Έχεις δίκιο,για κάποιον που δεν βίωσε την Άνωθεν Γέννηση, δεν μπορεί να δει το Βασίλειο,
δεν μπορεί να κάνει την σύνθεση, το Πνεύμα της Λατρείας και του Θαυμασμού το θεωρεί παραλήρημα, ωστόσο τις Βάσεις και το Θεμέλιο της Πίστης η άννα τα έθεσε εντός μου,-θα ήταν χρήσιμο να υπήρχαν τα ποστ της άννας διότι θα βοηθούσαν πολλούς-στην πορεία προχώρησα περισσότερο..
έχε υπομονή όλα ξεκαθαρίζουν..
Άγγελε είχα ρωτήσει παλιότερα την Άννα πώς γίνεται η γέννηση εκ του ύδατος, και δε πήρα καμία ικανοποιητική απάντηση. Εσύ είσαι αγόρι, έχεις πιο πηκτό μυαλό, μπορείς και να αντιλαβάνεσαι και να γράφεις λογικές προτάσεις, αυτό είναι θετικό και σε ξεχωρίζει κάπως απ' την Άννα που μιλούσε κάπως ασυνάρτητα.
Απ' ότι αντιλαμβάνομαι προσπαθείς και εσύ όπως προσπάθησε και η Άννα, να κάνεις ένα καινούριο σύστημα, εσωτερικό, χριστιανοκεντρικό, προς την -ας την πούμε- αυτοπραγμάτωση.
Όπως αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο θέλει μεγάλη προσοχή αλλά και ευφράδεια. Θέλει να έχεις άμεση βιωματική εμπειρία και συνεχή φώτιση από την σωστή πηγή.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/01/2012 14:22:21

-agelos-Μέλος
09/01/2012, 14:41:58

Το "κάτι" πίσω απ'ο το Εγώ

συνέχεια,
Kάτω απ’ αυτό το πρίσμα τόσο το ζωικό βασίλειο όσο και η πλανητική περιοχή χάνουν τη μορφή που έχουν έξω από τον άνθρωπο και γίνονται δυνάμεις ζωής και και υπόστασης.
Μ’ άλλα λόγια, η δύναμη που διαμορφώνει το ζωικό βασίλειο, περνώντας μέσα από τον άνθρωπο δεν δημιουργεί ζώα όπως έξω απ’ αυτόν, αλλά σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις.
Η δύναμη από την άλλη, που διαμορφώνει τους πλανητικούς κόσμους, περνώντας μέσα από τον άνθρωπο δεν δημιουργεί μέσα του πλανήτες, αλλά την αμείληκτη ώθηση για ένα αφυπνισμένο Eγώ. Αυτό ήταν το μόνο που ήξερε, εσωτερικά απ’ αυτή την περιοχή ο ερευνητής τουλάχιστον για την ώρα.

Διέκοψε τις σκέψεις του για να κάνει το γνωστο πιά πείραμα της Εαυτοπαρατήρησης. Όταν τελείωσε το πείραμά του τον κατέκλυσαν κι άλλες διαπιστώσεις. Μ’ άλλα λόγια, σαν κάτι να του αποκάλυψε ότι μόνον οι σκέψεις του ανθρώπου διαμορφώνονται από τις δυνάμεις του ζωικού βασιλείου.

Τα συναισθήματα του διαμορφώνονται από τις δυνάμεις του φυτικού βασιλείου, ενώ το σώμα του διέπεται από τις δυνάμεις του ορυκτού βασιλείου.
Τις αποκαλύψεις αυτές γρήγορα τις ακολούθησαν κι άλλες, πιό αόριστες και άμορφες. Σε συνοπτική μορφή, του μεταβιβάστηκε ή «ΓΝΏΣΗ» ότι ακριβώς όπως υπήρχε μέσα του ολόκληρη ή κλιμάκωση του βασιλείου της ζωής, ορυκτού, φυτικού, ζωικού έτσι υπήρχε και μια άλλη, ανώτερη κλιμάκωση μέσα του, πλανητική, ηλιακή, γαλαξιακή και τα λοιπά.

Τώρα που είχαν εξελιχτεί έτσι τα πράγματα, δεν μπορούσε να είναι βέβαιος, ότι το «κάτι» που υπήρχε πέρα από το Εγώ προερχόταν οπωσδήποτε από την πλανητική περιοχή και όχι από την ηλιακή, την γαλαξιακή, ίσως κι από κάποια πιό μακρινή διάσταση.
Ακριβώς όπως όταν έχουμε μια άμεση σωματική αίσθηση νιώθουμε το Εγώ μας πολύ κοντά σ’ αυτήν,

-κι όχι κοντά στην σκέψη ή στο συναίσθημα- έτσι μπορεί, επήρειες προερχόμενες από πολύ μακρυνές περιοχές να γίνονται αισθητές στο Εγώ με την αμεσότητα της γειτνίασης.

ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ

-agelos-Μέλος
09/01/2012, 14:52:26

"Για όσους έχουν το σύμβολο, το πέρασμα είναι εύκολο". Philosophia reformata

-agelos-Μέλος
09/01/2012, 15:33:15
Πλάτωνα,

Καποιος είχε γνωρίσει την Ρ. έγραψε τα παρακάτω:

"Ακολουθώντας την ηρωίδα βήμα προς βήμα στο ταξίδι των εσωτερικών της αναδιφήσεων,πήρα δύναμη από την δύναμή της, βεβαιότητα από τη δική της βεβαιότητα και αγνότητα από την αγνότητά της και βγήκα ενισχυμένος όπως βγαίνει κανείς μέσα από ένα καθαρτήριο λουτρό.
Κοίταξα τον εαυτό μου κι ένιωσα με όλο μου το είναι να ποθώ να γίνω μια άδολη ψυχή, να μπορώ να γεμίσω μόνο από τη Σοφία Του και να αφιερώσω την ζωή μου χωρίς κανένα περιορισμό και το σπουδαιότερο, να λατρέψω την Σοφία Του, Αυτήν την Ίδια.
Πόθησα την στιγμή που θα γλίτωνα από τη μικρότητα του εγωισμού μου και θα κατάφερνα να μοιραστώ με ειλικρίνεια τη χαρά και την λύπη των άλλων ,κι ευχήθηκα να ρθει και για μένα η στιγμή που θα καταλυόταν ο φραγμός ανάμεσα στο εγώ και στο εσύ.
και θαμποχάραξε η ελπίδα ότι θα μπορούσα...."

ΣΗΜ.ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ Ρ, ΕΊΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΕΒΡΑΜ..

-agelos-Μέλος
09/01/2012, 18:21:22
quote:

quote:
Διαπίστωσα ότι το κλειδί βρίσκεται στο να αφήνει κανείς το βάθος του να αντιδρά στη Ζωή.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στην αρχή δεν θα είναι παρά η έξοδος από τη στενή περιοχή του αυστηρά λογικού,
ώστε η επιφάνεια και το βάθος θα έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν για να έρθει μια ολόπλευρη δράση από το σύνολο του ανθρώπου.
Μ' άλλα λόγια δράση - αντίδραση αποτελεί το επίτευγμα της Ιερής Ένωσης μέσα σου.
Για παράδειγμα, το θηλυκό κομμάτι μέσα στον άνδρα (συναίσθημα- αίσθηση),
και το ανδρικό κομμάτι (διανόηση-διαίσθηση) θα έρθουν σε συμφωνία.

Tα δύο "άλογα" θηλυκά στοιχεία θα μπολιαστούν από τα "έλλογα" στοιχεία, χωρίς αυτό να σημαίνει υποταγή σε μια στείρα εξωτερική λογική, αλλά μάλλον ανάπτυξη μιας ιδιότυπης "λογικής" έμφυτης στις θηλυκές λειτουργίες, ενώ η διανόηση θα πάψει να λειτουργεί με εξωτερικά κλισέ και θα γονιμοποιείται από τη θηλυκή πλευρά.
Η σχέση λοιπόν των δυο πλευρών θα είναι μια σχέση αμοιβαίας γονιμοποίησης και αλληλεπίδρασης, οπότε το άτομο θα βρίσκεται διαρκώς στην κατάσταση της Ιερής Ένωσης!

Κατάλαβα, νομίζω, τι θες να πεις. But there is more to this.

Tι εννοείς; τι υπάρχει;

09/01/2012, 23:32:45
Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα.... Τα κάρβουνα...
Υπάρχει κάποιο μέρος της Γνώσης που έχεις αφήσει έξω.
Ποιο είναι αυτό;
(Μπορώ να σου πω, αλλά αξίζει να το βρεις μόνος σου και να το ψάξεις
)
-agelos-Μέλος
10/01/2012, 07:18:11

Ίσως βοηθούσες τους νεώτερους αν απαντούσες .. χρόνος για να το ψάξουν δεν έμεινε..
ένας μήνας φωτιά έρχεται σε λίγο η σπάνια κι επικίνδυνη όψη του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα,
όψη που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και αλλάζει το πρόσωπο του πολιτισμού..
θα γράψω ..ότι προλάβω...
Αγάπη Ειρήνη Χαρά

10/01/2012, 09:40:24
Ούτε και εσύ έχεις χρόνο