ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
29/04/2007, 00:53:05
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα...
με ευχαριστεί το γεγονός ότι πολλοί απο εμάς είμαστε σκεπτόμενοι και αντιδράμε στο χάλι μας... Γιατι χάλι μας είναι. Θα πω στην Αμαλία ότι καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και όπως έγραψα και στην αρχή και εγω πιάνω τον εαυτό μου μερικές φορές να σιγοτραγουδά φράσεις απο τα τραγούδια αυτά. Με τόση πλύση εγκεφάλου δεν είναι περίεργο.
Θα πω επίσης ότι κι εγω δεν θεωρώ την Αννίτα πονηρή απλά. Θεωρώ ότι είναι μια πανέξυπνη γυναίκα η οποία ξέρει πολύ καλά τι πουλάει και θα συμφωνήσω ότι δεν προσποιείται ότι κάνει κάτι σπουδαίο. Ξέρει τι πουλάει και το πουλάει καλά. Επίσης όπως έγραψα σε κάποιο άλλο σημείο ο Καρβέλας μας ξεβράκωσε γιατί κατέδειξε το χάλι μας. Απέδειξε ότι με το κατάλληλο προμόσιον ακόμα και ο Κατέλης μπορεί να γίνει νούμερο ένα. Γι αυτό και στον τίτλο του θέματος έγραψα ότι η εκπομπή αυτή είναι η δικαίωση του Φόρεστ Γκαμπ. Όπως θα θυμάστε όσοι έχετε δει την ταινία, ο Φόρεστ έφτασε να γίνει εθνικός ήρωας και χωρίς να το επιδιώξει κιόλας.
Στην Ιταλία κάποια εποχή έκαναν βουλευτίνα την Τσιτσιολίνα. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν με την κατάλληλη προβολή και τους χειρισμούς σε έναν κόσμο που είναι ικανός για το χειρότερο να κάνουν και τον "Θέλω Θέλω.." πρωθυπουργό. Τίποτε πια δεν είναι απίθανο...
Όσο για την παιδεία που είπαν κάποιοι, θα πω ότι οι κρατούντες δεν θέλουν να υπάρχει παιδεία και κριτήριο ποιότητας στον πολύ κόσμο.
Η καλλιέργεια και η πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας επαφίεται πια στον προσωπικό μας αγώνα για αυτό. Δεν έχω να περιμένω τίποτε απο δαύτους...
Αντιστάσεις ευτυχώς υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι να επιβάλλουμε κάτι με το ζόρι, αλλά να το καταργούμε με την στάση μας και με το να γυρίζουμε την πλάτη μας...
Τίποτε δεν χαρίζεται σε αυτήν την ζωή και κυρίως η αξιοπρέπεια...
Φιλικά...

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

29/04/2007, 12:24:26
Αγαπητέ Απέριττε, αυτό που αναφέρεις με έβαλε σε σκέψεις:

quote:
Επίσης όπως έγραψα σε κάποιο άλλο σημείο ο Καρβέλας μας ξεβράκωσε γιατί κατέδειξε το χάλι μας. Απέδειξε ότι με το κατάλληλο προμόσιον ακόμα και ο Κατέλης μπορεί να γίνει νούμερο ένα.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ανάλογα με το promotion που γίνεται, δεχόμαστε οτιδήποτε μας πλασάρεται σαν τα πρόβατα.
Και το ζήτημα πιστεύω πως δεν περιορίζεται μόνο στον Καρβέλα ή στον Κατέλη αλλά είναι πολύ ευρύτερο.
Οτιδήποτε μας προσφέρεται το ακολουθούμε ως μόδα σα να είμαστε πρόβατα και χωρίς να μπορούμε να σκεφτούμε και να διακρίνουμε τι είναι αυτό που μας δίνεται.
Απλά το ακολουθούμε τυφλά επειδή το ακολουθούν κι οι άλλοι σα μαγνητισμένοι.

Η παιδεία, το προσωπικό κριτήριο κι η πνευματική ανάπτυξη δε μας προσφέρονται κι ούτε θα μας προσφερθούν ποτέ από μόνα τους.
Και να σου πω την αλήθεια, τίποτα δεν χαρίζεται στον κόσμο μας.
Γιατί να μας προσφερθούν όταν εμείς οι ίδιοι δεν τα ζητάμε και δεν αγωνιζόμαστε για να τα αποκτήσουμε?
Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς ως ατομικές μονάδες αποκλείεται να μας έρθουν ουρανοκατέβατα και θα παραμένουμε υπνωτισμένοι και κοιμισμένοι.

Φυσικά και κάποιοι δεν επιθυμούν να αφυπνιστούμε και για αυτό μας πετάνε αυτό που πραγματικά συνεχίζει τον ύπνο μας κι εμείς απλά το παίρνουμε κάθε φορά άκριτα και χωρίς πολλές σκέψεις.
Αν δεν κάνουμε εμείς λοιπόν κάτι ποιός θα το κάνει?

quote:
Το θέμα δεν είναι να επιβάλλουμε κάτι με το ζόρι, αλλά να το καταργούμε με την στάση μας και με το να γυρίζουμε την πλάτη μας...

In anticipation of my resurrection...