- Ελληνοτουρκική Φιλία .Ουτοπία ; Λάθος; Αλήθεια ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
αλλά και να δώσουν την αίσθηση ότι ο απλός πολίτης δεν ευθύνεται για τίποτα.... Aλλά σίγουρα ένας λαός είναι υπεύθυνος έναντι της κυβερνήσεως που επέλεξε ή ανέχεται, μιάς και τον αντικατοπτρίζει.
.... <<Πές μου τον κυβερνήτη σου για να σου πώ ποιός είσαι>>..
Επειδή η Ελλάδα έχει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση σημαίνει ότι είναι και η επιλογή όλων. Δε νομίζω. Άσε που αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, άλλο και το αποτέλεσμα. Όσο για το ανέχεται, ναι εμείς εδώ μπορούμε να επαναστατήσουμε αν θέλουμε, είστε τόσο σίγουροι ότι μπορούν και στην Τουρκία?
quote:
Μήν πεί κανένας ότι ο Τουρκικός λαός δεν ενημερώνεται........
Και τηλεόραση βλέπει και εφημερίδες διαβάζει (όσοι ξέρουν να διαβάζουν), αλλά και δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έζησαν πολύ ή λίγο σε ανεπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες και είδαν τι παίζεται εκεί έξω.
Όσο για τηλεόραση και εφημερίδες, ε οι περισσότεροι ειναι αγράμματοι (και αυτοί είναι οι επικίνδυνοι για μας) και οι υπόλοιποι διαβάζουν ότι τους δώσουν. Η λογοκρισία ακόμη υπάρχει στην Τουρκία. Δολοφονήθηκαν αρκετοί λόγιοι που είπαν την αλήθεια. Τα πακέτα που παν στην Τουρκία ανοίγονται και λογοκρίνονται.
Όσο για τους μετανάστες, ρωτήστε τους ξένους να δείτε τι ξέρουν για όλα αυτά. Ή δε ξέρουν την τύφλα τους ή δίνουν δίκιο στην Τουρκία.
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
Θυμηθείτε τον Ελευθ.Βενιζέλιο όταν πρότεινε τον Κεμάλ Αττατούρκ για Νόμπελ ειρήνης!...

ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΠΕΛ ΑΝΟΗΣΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ (ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
Εχω βαρεθει πλεον αυτη την κατασταση.Φανταστειτε πως θα ηταν τα πραγματα αν δεν ειχαμε την απειλη τους.Μονο τα λεφτα που θα γλυτωναμε,δεν θα ειχαμε ελλειμα(σχημα λογου,θα τα ετρωγαν οι 'ΠΑΤΕΡΕς' του εθνους)
Κατ` αρχήν έχω την εντύπωση ότι οι ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τα πράγματα πολύ πιό ψυχρά απο μάς . Δέν λέω ότι είναι πιό έξυπνοι ή πιό βλάκες απο μάς , αλλά έχουν την τάση να καταλήγουν σε καταστάσεις δεδομένες, και απο κεί και πέρα να μην τους απασχολεί άλλο.
Οι Έλληνες όμως είναι πιό ανήσυχοι, πιό καχύποπτοι πιό δύσπιστοι. Τα περνάνε όλα απο χίλια κόσκινα. Βέβαια αυτό τους βγαίνει πολλές φορές σε καλό γιατι δεν "μασάνε" εύκολα , άλλες φορές όμως την πατάνε γιατί το παραψάχνουν και όπως λέει και η σοφή παροιμία << απο παλούκι σε παλούκι η καρακάξα ........θα φάει>>. Παρόλα αυτά έχουμε και κάτι απο τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Νομίζω πως αυτό ίσως μας σώζει στις δύσκολες καταστάσεις.
Οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ μας είναι για κλάματα, και όταν λέω ηγέτες δεν εννοώ μόνο την κυβέρνηση, αλλά ΟΛΟΥΣ. Το έθνος μας δεν έχει πια ΠΑΤΕΡΕΣ δυστυχώς!!!! Έχει ΔΟΥΛΟΥΣ και ΗΛΙΘΙΟΥΣ να το κυβερνάν. Και μη χάφτουμε το παραμύθι ότι εμείς τους εκλέγουμε, γιατι κανένας δεν είναι της προκοπής και δε ξες ποιον να διαλέξεις. Ούτε μπορείς να το ρίξεισ και στο μηδενισμό
Ελα όμως που έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου να μην το ξανακάνω...
Την επόμενη θα τους μαυρίσω όλους

και εύχομαι όταν θα φτάσεις στην κάλπη να το πράξεις χωρίς δισταγμό.
Το κακό είναι ότι αυτοί που θα το κάνουν αυτό είναι λιγοστοί και στην πραγματικότητα αφήνουν τους υπόλοιπους να αποφασήσουν για το μέλλον μας. Κίνηση ομαδική χρειάζεται.
Κι εγώ μαζί σου!!!