ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

poltergeist30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
poltergeistΜέλος
26/07/2005, 22:21:31
Δεν ξερω αν ηταν μορα η οτιδηποτε αλλο αλλα τη μια φορα αφου ειχα τελειωσει την προπονηση μου στο Καρπενησι(ισως τελικα να εφτεγε το υψομετρο) πηγα και επεσα ψοφια στο κρεβατι του ξενοδοχειου και αφου ειδα ενα ονειρο οτι παλευα με καποιον το αλλο πρωι ξυπνησα με μελανιες στα σημεια που θυμαμαι οτι με χτυπησε.Την δευτερη φορα απλα ημουν στο δωματιο μου και ξαφνικα ειχα την εντυπωση οτι καποιος με κοιταζε.Τα επαιξα και απλα εκλεισα τα ματια μου προσπαθοντας να το αγνοησω.Την αλλη μερα ειχα μια ανεξηγητη μελανια στο χερι μου.Καμια εξηγηση??
ALFΜέλος
26/07/2005, 22:31:54
το προσοπο αυτουνου το εβλεπεσ στο ονειρο σου η απλα οτι παλεβεσ με καποιον ειχε φως μεσα στο ονειρο αυτο η μεσα σε εσοκλιστο χορο παλευατε με μιομενο φως ροταο διοτι παρομοιο περιστατικο αν οχι περιπου το ιδιο ειχε πριν ενα χρονο ο καλιτεροσ μου φιλος βεβαια κανεισ δεν τον πιστεψε οταν το ειπε.
poltergeistΜέλος
26/07/2005, 22:43:37
Δεν μπορουσα να ξεχωρισω το προσωπο τελειως,ηταν αρκετα θολο και το μερος ηταν ενας κλειστος χωρος που απλα φωτιζοταν αρκετα για να βλεπω και καλα τον αντιπαλο.Για πες για τον φιλο σου?
ALFΜέλος
26/07/2005, 22:55:43
ΟΚ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΥΜΑΜΕ . ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΟΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ ΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΞΑΠΛΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΗΝΗ ΤΙ ΣΤΗΓΜΗ ΤΟΝ ΑΠΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΦΙΓΚΕ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΞΥΠΝΙΣΕ ΜΕ ΣΙΜΑΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΑ!
poltergeistΜέλος
27/07/2005, 10:12:11
Τον καημενο,αντε μετα να σε πιστεψουν οτι η μελανια στο χερι ειναι απο εναν τυπα στο ονειρο σου!!!
ALFΜέλος
27/07/2005, 20:32:23
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΗΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΙΚΕ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ.
poltergeistΜέλος
27/07/2005, 22:11:16
Ισως ο φιλος σου να ηταν στεναχωρημενος η πολυ κουρασμενος και να ειχε αρκετα μεγαλο φορτιο αρνητικης ενεργειας.Εγω ημουν ψοφια στην κουραση και λιγακι απογοητευμενη και ισως για αυτο εγινε το ολο σκηνικο.
iisiusΝέο Μέλος
28/07/2005, 03:02:52
quote:

αγαπητε iisius ειχα παρομοια εμπειρια 3 φορες στο παρελθον, σε σχεση με αυτα που εγραψαν οι αλλοι για το θεμα εγω δεν ειδα καποια σκια η μορφη αλλα ενοιωσα μια παρουσια. ειχα ανοιχτα τα ματια δεν μπορουσα να τα κινησω δεν εβλεπα κατι η καποιον αλλα ενοιωθα μια παρουσια σαν να σερνονταν στο πατωμα η σαν να ηταν πολυ μικρη για να την δω στο υψος που ειχα τα ματια μου. θυμαμαι κατι πολυ χαρακτηριστικο ομως, μια περιεργη οσμη σε ολο το δωματιο που διατηρηθηκε αρκετη ωρα και αφου συνηλθα. πες μου σε παρακαλω αν εχεις καποια αλλη πληροφορια γι'αυτο. εχω φοβηθει πολυ απο τοτε και δεν κοιμαμαι πια ποτε μονη μου βραδυ.

tellourie αυτο με την οσμη το εχω βιωσει μια φορα.. ηταν μια οσμη που δεν την εχω συναντησει πουθενα, και ουτε μπορω να φανταστω σαν τι εμοιαζε.. θα σε απογοητευσω, δεν εχω πληροφοριες γι αυτο. δεν ειμαι και απο τα ατομα που εχουν χρονο να ψαχνουν συστηματικα, δε μου το επιτρεπει η δουλεια μου..

καλο αυτο που ειπες με το εμβολιο στο πρωτο μηνυμα σου... λιγη ειρωνια και λιγο χιουμορ δεν εβλαψαν ποτε κανεναν

παιδια καλησπερα μετα απο πολυ καιρο...
δεν εμπαινα στο forum εδω και μεγαλο χρονικο διαστημα λογω καποιας "δυσκοιλιοτητας" μερικων... αλλα με μεγαλη χαρα διαπιστωσα οτι το θεμα που ανοιξα συνεχιζει με τη συμμετοχη σας.

θα ηθελα να πω κατι. προσεξα οτι σε ορισμενα μηνυματα υπαρχει μια "διαμαχη" για το αν υπαρχει ή δεν υπαρχει Μορα.

Θεωρω οτι, ειμαστε σιγουροι μονο γι αυτα που βιωνουμε. Το θεμα το ανοιξα με το ονομα "Μορα" ακριβως επειδη η "εμπειρια" αυτη ειναι γνωστη με το συγκεκριμενο ονομα. Δεν ειμαι πεπεισμενη για το αν οντως υπαρχει ή δεν υπαρχει..

Ας αφησουν λοιπον οι μεν τους δε να εχουν την αποψη τους. Οσοι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην υπαρξη της, ας κρατησουν μονο την αληθεια της εμπειριας τους. Οσοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην υπαρξη της Μορας, ας κρατησουν με τη σειρα τους αυτο που πιστευουν.

Δε μου αρεσει η ταση προσηλυτισμου που διακρινω. Δεν το παιζω "και καλα" η "συγγραφεας του topic" και τετοιες παπατζες που συνανταω σε αλλα topics και μου φευγει το σαγονι . Και ουτε θελω να ειμαι "Δερβεναγας" στο τι γραφετε... απλα καλο θα ηταν να λεμε αυτα που εχουμε να πουμε, να στηριξουμε τις αποψεις μας επιχειρηματολογωντας αλλα χωρις να προσπαθουμε να τις επιβαλλουμε.

ειναι τεραστιο το χασμα μεταξυ αυτου που πιστευει και αυτου που δεν πιστευει...

tomorrow is not what it used to be

28/07/2005, 07:47:26
Καλημέρα, παιδιά!
Όπως έχω προαναφέρει, εγώ δεν είχα κάποια παρόμοια εμπειρία (ευτυχώς) οπότε δεν ξέρω αν η Μόρα υφίσταται ή όχι. Εμπειρία όμως είχε ο πατέρας μου....
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία: Η Μόρα μπορεί να σκοτώσει κάποιον? Έχω ακούσει πως κάθεται πάνω στο θύμα της και το δυσκολεύει να ανασάνει. Έχετε ακούσει αν θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον?

In the shadows I shall be lost again...

poltergeistΜέλος
28/07/2005, 09:55:18
Dying incubus,εχω ακουσει μια φορα στο χωριο της μανας μου για εναν τυπο που ενω δεν ειχε τιποτα και ηταν γυρο στα 46,πεθανε απο ασφυξια χωρις εμφανες αιτιο.Κατι γυναικες του χωριου ελεγαν οτι τον "πατησε η μορα".Δεν εχω ομως ιδεα ομως αν αυτο αληθευει η οχι γιαυτο μην το παρεις για σιγουρο.
28/07/2005, 11:30:30
Εάν κάποιος πιστεύει ότι η Μόρα υπάρχει και πείσει και τον εαυτό του ότι εκείνη την στιγμή βρίσκεται πάνω του και δεν τον αφήνει να αναπνεύσει, πολλά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πνεύματα, άλλωστε δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά αυτό που λένε Μόρα πιστεύω ότι προκαλείται από τον άνθρωπο που την βλέπει.
Τουλάχιστον αυτά που έχω διαβάσει, σε αυτό το συμπέρασμα με κάνουν να καταλήγω.

Πιστεύω ότι η Μόρα σχηματίζεται με τον ίδιο τρόπο που σχηματίζονται τα άτομα που βλέπουμε ενώ έχουν φύγει από την ζωή.

DamphirΝέο Μέλος
29/07/2005, 00:10:49
Κατα την ταπεινη μου αποψη,η μορα ειναι αποκειημα της φαντασιας
δηλαδη μια οπτασια{η τουλαχιστον ετσι ελπιζω}.Anyway δεν αποκλειω
τιποτα οπως δεν αποκλειω την υπαρξη της μορας.

Σκεφτομαι αρα υπαρχω!

29/07/2005, 00:48:30
Ούτε εγώ το αποκλείω, όλα είναι πιθανά άλλωστε.
Δεν είναι όμως πιθανό να τα νομίζει αυτά κάποιος που νομίζει οτι τον επισκέφθηκε σαν αποτέλεσμα ενός διαταραγμένου ύπνου?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

PupurunΝέο Μέλος
29/07/2005, 12:52:45
iisius....sou milhse katholou? kai an nai ti sou eipe?
emena mou eixe tyxei kai an den akouga kathara mia fwnh tha pisteva oti apla eixe moudiasei to swma mou...
bleumoonΝέο Μέλος
30/07/2005, 16:09:25
Έχω γίνει φιλαράκι με την Μόρα τόσες φορές που ήρθε απρόσκλητα στο σπίτι μου.Θα σας πω τις 3 πιο συγκλονιστικές επισκέψεις της:1.Κοιμόμουν και είδα έναν απρόσωπο άνθρωπο να πέφτει πάνω μου και ...να με πνίγει!΄Οσο πνιγόμουν ξύπνησα και είδα μία διάσταση να ανοίγει μπροστά μου που μέσα έβλεπα όλα όσα αγαπώ .Ένιωσα πως η ψυχή μου ήθελε να πάει εκεί αλλά φοβόμουν ΄Τότε φώναξα :΄Θεέ μου καλό ή κακό κι αν είναι αυτό θέλω να σταματήσει αμέσως!!!και τότε όλα χάθηκαν
2. Ενώ κοιμόμουν άκουσα μια φωνή να τραγουδά και ένιωσα να με πνίγει κάποιος .Τότε άνοιξα τα μάτια και είδα μια μαύρη τρύπα που τραβούσε μέσα την ψυχή μου .Επικάλεσα τον Θεό και όλα χάθηκαν
3 Κοιμόμουν και άκουσα μια φωνή να τραγουδά .Είπα άντε πάλι και λέω αυτή τη φορά τουλάχιστο να προσέξω τα λόγια του τραγουδιού:Το καλό δεν είναι στην αύρα ,το κακό είναι παντού .Τραγούδαγε και με έπνιγε. Πάλι επικάλεσα τον Θεό και έφυγε.
Το συμπέρασμα από τα λόγια του τραγουδιού είναι το ότι όταν δεν είμαστε καλά ψυχικά και η συχνότητα της αύρας μας είναι χαμηλή τότε σε επισκέπτεται.Το κατάλαβα γιατί εκείνο το βράγυ ήμουν στεναχωρημένη γι αυτό:BE HAPPY TODAY AND REMAIN SO
30/07/2005, 18:29:15
Παιδιά, εγώ σήμερα το βράδυ είχα ένα περίεργο συμβάν.
Έπεσα για ύπνο αργά, γύρω στις 4. Είχα αναμμένο τον ανεμιστήρα λόγω ζέστης και προσπαθούσα να κοιμηθώ.
Ήμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου (ίσως είχα αποκοιμηθεί και για λίγο), όταν ξαφνικά ένιωσα ένα βάρος στη πλάτη μου, μιάς και κοιμάμαι μπρούμυτα, και δε μπορούσα να κουνήσω ούτε ένα πόντο κάποιο σημείο του κορμιού μου. Το θέμα είναι ότι τρόμαξα γιατί δε μου είχε συμβεί ποτέ αυτό παλιότερα και ένιωθα σα να ήμουν παράλυτος.
Προσπαθούσα να φωνάξω τον αδερφό μου και δε μπορούσα να βγάλω τη παραμικρή φωνή, όσο κι αν προσπαθούσα. Όσο διήρκεσε αυτό, δεν άκουγα τίποτα, ήταν σα να επικρατούσε μία νεκρική σιγή. Δεν άκουγα ούτε καν τον ανεμιστήρα.
Δε μπορούσα να κουνηθώ για να ανάψω το φωτάκι στο κομοδίνο μου και μπορώ να πώ οτι ένιωθα μία διέγερση κατά βάθος που είναι απερίγραπτη.
Ξαφνικά, όλα σταμάτησαν κι ήμουν μια χαρά.
Για να μη τρελλαθώ, επειδή ως κι εχθές έλεγα οτι δεν ξέρω καν αν υπάρχει, μπορεί να μου πεί κάποιος από εσάς αν πιστεύει από αυτά που είπα οτι ήταν κάτι τέτοιο?

30/07/2005, 20:13:10
Αν σου πω Dying Incubus ότι δεν ήταν τίποτα θα με πιστέψεις?

Διάβαζες όλα αυτά στο forum τόσο καιρό, καθόλου περίεργο να επηρεάστηκες. Επίσης αυτή η κατάσταση που βρισκόμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου είναι περίεργη όταν δεν την έχουμε ξανανοιώσει και εάν έχουμε διαβάσει και διάφορα μεγαλοποιούμε συνήθως αυτά που αισθανόμαστε.

Δεν είναι κάτι που γίνεται ηθελημένα, δηλ. δεν λες ψέματα απλά δεν μπορείς εάν δεν έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου να το κοντρολάρεις.

Πάντως όταν το σώμα αρχίζει να χαλαρώνει αισθάνεσαι βάρος, γι΄αυτό no problem μην σκέφτεσαι τίποτα δεν ήταν κάτι περίεργο.

Πάντως εάν θέλεις πες μας τι εννοείς με την λέξη "διέγερση".

PuriomΝέο Μέλος
30/07/2005, 21:39:11
Γεια σας και από μένα!
Αν και πολλά από αυτά που διάβασα στα διάφορα posts μοιάζουν ποοοολύ παράξενα (όταν είναι μεμονωμένα και δεν επαλαμβάνονται), δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι πάρα πολλά από αυτά είναι σωματικά φυσικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με τους φόβους της νύχτας, που τους χρησιμοποιούμε ως εξήγηση.
Το κακό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει σίγουρη απάντηση. Και το να μοιραστείς κάποιες εμπειρίες, και πάλι δεν αποδεικνύει σε ποια από τις δύο περιπτώσεις εντάσσεται η εμπειρία.
Αν είναι σωματική (έχουμε πάμπολλες τέτοιες ενδείξεις), τότε καμία προσευχή δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Αν είναι μεταφυσική, ήδη ο άνθρωπος έχει αρκετές δυνάμεις που μπορεί να τις ενεργοποιήσει για να τα βγάλει πέρα. Ή δεν έχει...;

Λευτεριά στους εξωγήινους αγωνιστές.

31/07/2005, 02:21:22
Thanks, pyramid!
Δεν ξέρω αν επηρρεάστηκα, ποτέ δεν επηρρεάζομαι από τέτοια.
Ούτε μου έτυχε άλλη φορά όταν είμαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου να μου συμβεί κάτι ανάλογο.
ελπίζω να έγινε εχθές πρώτη φορά πάντως.

acrazyΝέο Μέλος
02/08/2005, 02:32:09
Καλησπέρα, πολύ χαιρομαι που ανοίξατε ένα τέτοιο θέμα. Μου είχε συμβει και εμένα πριν τρία χρονια και ευτυχώς εξαφανίστηκε. Εγω είχε τυχει να κοιμηθώ μια΄ νυχτα με ανοιχτο φως και ξύπνησα ακουγοντας βηματα και ειδα για δευτερολεπτα μια σκια.Εμενα μονη τότε. Το πρωι θεώρησα οτι αυτα τα ειδα στο ονειρο μου. Για ενα διαστημα ειχε σταματησει αλλα παντα ενιωθα αυτην την αρνητικη αυρα. Ωσπου ενα βραδυ ενιωθα όι κατι με επνιγε, με το που συνηλθα αρχισα τις προσευχές που ειχα να πω απο το σχολείο. Παντως χαρηκα που υπάρχουν και άλλα ατομα που έχουν αισθανθει κάτι παρόμοιο. Ειναι περιεργη κατασταση παντως. Και τι καταλαβαινει που τρομοκρατει τους ανθρωπους?Γιατι γινεται αυτο ?