ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Υπάρχει; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/09/2012, 22:24:17
quote:
DR και τι κέρδιζεις αν τα γράφεις τα όνειρα σου?Θέλω να πώ υπάρχει κάποιως λόγος ή για να τα θυμάσαι?
Το νόημα είναι να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, και να βρεις μοτίβα μέσα στα όνειρα σου ώστε να γίνει φανερή η συμβολολογία που χρησιμοποιεί το υποσυνείδητό σου.
Επίσης όταν κάποιος εξασκηθεί στο να ανακαλεί τα όνειρά του, μπορεί να ανακαλέσει και αστρικές εμπειρίες που τυχόν είχε.

Για να καταλήξουμε, για έναν εσωτεριστή, τα όνειρα, αλλά και γενικά το να κρατάει ένα ημερολόγιο με παρατηρήσεις, σχόλια πάνω στν εσωτερική του κατάσταση, τα πειράματά του κλπ, είναι κάτι αρκετά χρήσιμο.
Για οποιονδήποτε μη-εσωτεριστή, είναι μάλλον αδιάφορο.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/09/2012 22:26:30

SixΝέο Μέλος
28/09/2012, 11:16:12
Λοιπόν Dr. διάβασα τα κείμενα, τα οποία δε με εξέπληξαν για να σου πω την αλήθεια. Γυρίζουν γύρω από το ίδιο πράγμα συνέχεια. Το πρώτο κείμενο εάν διαβάσει κανείς, είναι καλυμμένος.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο πρώτο κείμενο, αλλά μου φαίνεται και πολύ τραβηγμένο, είναι η εμπειρία του γράφοντα με εκείνη τη γυναίκα, που βρισκόταν στο αστρικό πεδίο χωρίς να το έχει καταλάβει. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;

Θα ήθελα πολύ να μου στείλεις τα άλλα κείμενα, που δεν βρήκες εκείνη τη μέρα. Σ' ευχαριστώ :)

SixΝέο Μέλος
28/09/2012, 12:11:17
Μα ήταν και ξύπνια παράλληλα... γίνεται κάτι τέτοιο;

28/09/2012, 12:19:01
quote:
Θα ήθελα πολύ να μου στείλεις τα άλλα κείμενα, που δεν βρήκες εκείνη τη μέρα. Σ' ευχαριστώ :)
Οκ, θα σου στείλω κάτι πιο προχωρημένο

Να έχεις όμως κάτι υπόψη σου, οτι τα βιβλία οταν τα διαβάζει κάποιος επιφανειακά, δεν έχουν πολλά να δώσουν. Πρέπει να διαβάζονται με προσοχή και με τη συνείδηση για να βγάζουν ζουμί, γιατί ο νους δεν καταλαβαίνει, ή καταλαβαίνει πολύ λίγα.

quote:
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο πρώτο κείμενο, αλλά μου φαίνεται και πολύ τραβηγμένο, είναι η εμπειρία του γράφοντα με εκείνη τη γυναίκα, που βρισκόταν στο αστρικό πεδίο χωρίς να το έχει καταλάβει. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;
Μα κάθε βράδυ βγαίνουμε αστρικό και κάθε βράδυ έχουμε τη δυνατότηταν να είμαστε συνειδητά στο αστρικό.
Όμως, συμβαίνει οτι επειδή η συνείδησή μας κοιμάται, μένουμε παγιδευμένοι στην ονειρική κατάσταση. Αν συνειδητοποιηθούμε στη διάρκεια ενός ονείρου, μπορεί να γίνει ένα shif of consciousness όπου θα συνειδητοποιηθούμε στο αστρικό. Σε πρώτη φάση μπορεί να έχουμε ημι-συνειδητές αστρικές εμπειρίες ή lucid dreams (διαυγή όνειρα).
28/09/2012, 12:21:53
quote:

Δεν κατάλαβες, δεν ήταν ξύπνια, κοιμόταν κανονικά. Απλά όπως όλος ο κόσμος το βράδυ, βρισκόταν στο αστρικό πεδίο χωρίς όμως να το αντιλαμβάνεται. Γιατί κάποιος που κοιμάται τη μέρα, κοιμάται και τη νύχτα (ως προς τη συνείδηση). όμως αυτό δεν απαγορεύει σε κάποιον να κρατάει αναμνήσεις, εδώ παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες (στο κατα πόσο κάποιος θυμάται τα όνειρά του και τις αστρικές εμπειρίες).
28/09/2012, 12:25:18
Dr Jekyll Mr Hyde on 26/09/2012 10:48:00 προς μέλος Cathy

quote:
Είναι σημαντικό για να επιτύχουμε αστρική προβολή να είμαστε σε φάση εσωτερικής ηρεμίας ή δεν παίζει ρόλο αυτό?
Ναι, η αλήθεια είναι οτι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε εσωτερική αταξία δύσκολα θα δει αποτελέσματα στον εσωτερισμό γενικά, γιατί η βάση όλων είναι η ηρεμία. Και βέβαια ουσιώδες μέρος του εσωτερισμού, είναι το να μάθει ο άνθρωπος το να βάζει σε τάξη, την εσωτερική του αταξία. Αυτό γίνεται με την αυτοπαρατήρηση και τον διαλογισμό. Η πρακτική του διαλογισμού και της συνειδητής αυτοπαρατήρησης, ειναι ακριβώς αυτή: Να ηρεμείς τον νου. Να μειώνεις τις σκέψεις. Και μαζί με τις σκέψεις μειώνεις και άλλα πράγματα.
Για εμένα, το Α και το Ω του να έχει κάποιος σχεδόν οποιαδήποτε πνευματική εμπειρία, είναι να είναι ένας αθλητής του διαλογισμού. Αυτό είναι ουσιώδες!
Το να βρίσκεται κάποιος σε εσωτερική αταξία, για μένα υποδεικνύει οτι του λείπει το "φως". Και να εξηγήσω τι εννοώ με αυτό. Σε επίπεδο χριστιανικής θρησκείας, μπορείς να δεις κάποιες φορές κάποιους πνευματικούς, οι οποίοι είναι πολύ ήρεμοι.
Αυτοί οι πνευματικοί είναι ήρεμοι, γιατι προσεύχονται.
Η προσευχή μας δίνει αυτή την επαφή που χρειαζόμαστε, με το θεϊκό στοιχείο, ώστε να αποκτάμε φως. Αυτό το φως έρχεται και οργανώνει κάπως τα πράγματα. Ένας αθλητής της προσευχής, μπορεί να έχει πολύ φως. "Το σπίτι του προσευχόμενου, είναι όλη μέρα, μέρα μεσημερί"
Έπειτα υπάρχει ο διαλογισμός, που είναι κάτι διαφορετικό.
Σκοπός του διαλογισμού, είναι να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ σκέψη και συναίσθημα στον νου.

Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορήσω, κατα τη γνώμη μου, πρακτική σε τρία πράγματα χρειάζεται για να πετύχει κάποιος αστρική προβολή και συναφείς εμπειρίες:
1) Διαλογισμός (Meditation)
2) Φωνοποίηση (Vocalization)
3) Αλχημεία ή δουλειά με τις ενέργειες (Energy Work)

Στην πραγματικότητα αυτά τα τρία αρκούν για να φτάσουν κάποιον στην "αυτοπραγμάτωση" όμως εστιάζουμε στη χρήση τους για αστρικές προβολές και τα συναφή. Είναι σημαντικό όμως, κάποιος που μπαίνει στις "εσωτερικές μελέτες", να έχει απο πριν ξεκαθάρισει στο μυαλό του, τι θέλει να πετύχει, πού θέλει να φτάσει και γιατι θέλει να φτάσει εκεί.

SixΝέο Μέλος
28/09/2012, 13:28:55
quote:

quote:

Δεν κατάλαβες, δεν ήταν ξύπνια, κοιμόταν κανονικά. Απλά όπως όλος ο κόσμος το βράδυ, βρισκόταν στο αστρικό πεδίο χωρίς όμως να το αντιλαμβάνεται. Γιατί κάποιος που κοιμάται τη μέρα, κοιμάται και τη νύχτα (ως προς τη συνείδηση). όμως αυτό δεν απαγορεύει σε κάποιον να κρατάει αναμνήσεις, εδώ παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες (στο κατα πόσο κάποιος θυμάται τα όνειρά του και τις αστρικές εμπειρίες).

Μου έδωσε την εντύπωση η περιγραφή πως ήταν ξύπνια παράλληλα, ακριβώς επειδή και ο γράφων δεν ήταν σίγουρος για το αν βρισκόταν στο αστρικό.
Τέλος πάντων, η παρεξήγηση λύθηκε.
Και για να μιλήσουμε σε λίγο πιο ανεβασμένο επίπεδο, να ξέρεις πως έχω φτάσει (συνειδητά) μέχρι και τους κραδασμούς, τις δονήσεις αποκόλλησης, αλλά εκεί φοβήθηκα . Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη αυτό το σημείο και αυτό παλεύω.

28/09/2012, 14:33:21
Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Πές οτι βγήκες αστρικό.

Μετά τι θα κάνεις;

SixΝέο Μέλος
28/09/2012, 15:14:48
Έχω την εντύπωση, δε ξέρω εάν ισχύει, πως θα βρω νεκρά αγαπημένα μου πρόσωπα.

28/09/2012, 15:17:38
Ίσως, μπορεί. Όμως δε ξέρω αν θα θες να τα βρεις (αν όντως υπάρχουν) γιατι πολλά από αυτά κοιμούνται, κυκλοφορούν σο αστρικό κάνοντας ο,τι έκαναν και όσο ζούσαν. Όμως δεν συνειδητοποιούν οτι είναι στο αστρικό.