ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

cassiopeia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/05/2005, 02:39:22
ΚΥΒΕΛΗ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ...ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ...ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ....ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

..

seminaΜέλος
12/05/2005, 09:22:44
Kαλημέρα!
Κυβέλη, ποιοι οι λόγοι για τους οποίους έφευγες?? (αν μπορείς να τους αναφέρεις..)

Pixeldream,
Και ποιος σου είπε εσένα πως όλοι έχουμε εχθρούς?? Άλλωστε,τι θεωρείται εχθρός?? Εγώ δεν βλέπω κάποιον αυτή τη στιγμή..
Αλλάζουμε?? Ε, και τι στάσιμοι θα μέναμε?? Αλλά το ότι κάνουμε μία αλλαγή δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκόψουμε και από τους φίλους μας..
Ξέρεις τι έκανα πρόσφατα?? Απαλλάχτηκα από ορισμένους ανθρώπους.. οι λόγοι?? άλλαξα και συνειδητοποίησα πως ποτέ δεν ήταν φίλοι μου.. αλλά τους το είπα, δεν απομακρύνθηκα χωρίς να πω τίποτα..

Μια γενναιόδωρη αγάπη έχει πάντα φυλαγμένη τη διαθήκη της

GDS1Μέλος
12/05/2005, 12:03:43
Μια ανθρώπινη σχέση όπως η φιλική απαρτίζεται από δυο άτομα. Όταν σταματάει μια φιλία ή μπαίνει στο περιθώριο μπορεί να συμβαίνουν τρία πράγματα:

1) Φταιει ο άλλος / η
2) Φταιω εγώ
3) Φταιμε και οι δύο μας

Ψηφίζω το τρία γιατί όταν αποχωρεί ο φίλος / η δεν τον ρωτήσαμε γιατί φεύγει για αν πράξαμε κάπου λάθος και όταν φεύγουμε ούτε του / της είπαμε αλλά ούτε μας ρώτησε. Δεν είναι όμως μόνο η αιτιολόγηση της αποχώρησης.

Όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω από άλλους συγγραφείς κατά την πορεία της ζωής μας πολλά πράγματα αλλάζουν και σε εμάς και στους φίλους μας για παράδειγμα ο χαρακτήρας, τα θέλω, οι ευθύνες κτλ. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν στην κοινή συνειδητοποίηση ότι πλέον οι δυο φίλοι είναι διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς στόχους και κανένα κοινό σημείο με αποτέλεσμα το τέλος της φιλίας.

ΚΥΒΕΛΗΜέλος
12/05/2005, 15:29:43
Semina, δε νομίζω πως αποφάσιζα πάντα συνειδητά να αποχωρήσω από μία σχέση φιλίας. Νομίζω ότι αυτό συνέβαινε σιγά - σιγά και ανεπαίσθητα, απλά εγώ το αντιλαμβανόμουν ξεκάθαρα αρκετό καιρό αφότου είχε συμβεί.
Σε λίγες μόνο περιπτώσεις αναγκάστηκα να σχεδιάσω έναν τρόπο να "την κάνω" όσο ανώδυνα γινόταν, όταν διαπίστωνα ότι το υποτιθέμενο φιλικό άτομο ζητούσε υπερβολική στήριξη από εμένα - τόσο που δεν είχα τη δυνατότητα ή τη διάθεση - σε σημείο να σκέφτομαι ότι κάτι συμβαίνει μαζί μου ώστε να ελκύω πάντα αδύναμους χαρακτήρες ανθρώπων που έχουν μόνιμα την ανάγκη ενθάρρυνσης και επιβεβαίωσης.
Προφανώς εγώ φταίω πρώτη, αφού δεν μου αρέσει να βλέπω γύρω μου ανθρώπους μοναχικούς που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση από αδυναμία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και όχι από επιλογή.
Όσες φορές κι αν υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα επιτρέψω σε κάποιον άλλο να ξεπεράσει τα όρια που έχω θέσει ως βάση για μια μακροχρόνια φιλική σχέση, σχεδόν τόσες φορές αναίρεσα την προσωπική μου υπόσχεση. Υποθέτω ότι περνάω μία λανθασμένη εικόνα του εαυτού μου προς τα έξω, πιο θετικής και δυναμικής απ΄οτι στην πραγματικότητα είναι,με αποτέλεσμα οι άλλοι να παραπλανούνατι και να θεωρούν πως μπορούν να στηριχθούν σε εμένα. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να είμαι όσο το δυνατό λιγότερο εξαρτημένη από άλλους ανθρώπους, θέλω να βρίσκω τρόπους να τα καταφέρνω μόνη μου ή με όσο λιγότερη βοήθεια γίνεται, διαφορετικά αισθάνομαι ότι χρωστάω την επιτυχία μου αλλού.

lorenzoΜέλος
12/05/2005, 17:57:59

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
πού κάνουν τραμπάλα στίς ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
Εξάρχεια Πατήσια Μεταξουργείο Μέτς.
Κάνουν ό τι λάχει.
Πλασιέ τσελεμεντέδων καί εγκυκλοπαιδειών
φτιάχνουν δρόμους καί ενώνουν ερήμους
διερμηνείς σέ καμπαρέ τής Ζήνωνος
επαγγελματίες επαναστάτες
παλιά τούς στρίμωξαν καί τά κατέβασαν
τώρα παίρνουν χάπια καί οινόπνευμα νά κοιμηθούν
αλλά βλέπουν όνειρα καί δέν κοιμούνται.
'Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
στίς ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια Βικτώρια Κουκάκι Γκύζη.
πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια
μανταλάκια
τίς ενοχές σας αποφάσεις συνεδρίων δανεικά φουστάνια
σημάδια από καύτρες περίεργες ημικρανίες
απειλητικές σιωπές κολπίτιδες
ερωτεύονται δμοφυλόφιλους
τριχομονάδες καθυστέρηση
τό τηλέφωνο τό τηλέφωνο τό τηλέφωνο
σπασμένα γυαλιά τό ασθενοφόρο κανείς.
Κάνουν ό, τι λάχει.
Ολο ταξιδεύουν οι φίλοι μου
γιατί δέν τούς αφήσατε σπιθαμή γιά σπιθαμή.
"Ολοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε μέ μαύρο χρώμα
γιατί τούς ρημάξατε τό κόκκινο
γράφουνε σέ συνθηματική γλώσσα
γιατί ή δική σας μόνο γιά γλύψιμο κάνει.
Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά καί σύρματα
στά χέρια σας. Στό λαιμό σας.
Οι φίλοι μου.

Κατερίνα Γώγου

Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche

Spanish eyesΜέλος
12/05/2005, 23:52:54
Den ksero giati feugoun...Pantos ksero giati tha tous diokso ego....Stin porta einai...Sto xeri tous einai an tha tous tin kleiso...An kai isos exo apofasisei idi...
13/05/2005, 02:02:37
semina
quote:
Και ποιος σου είπε εσένα πως όλοι έχουμε εχθρούς?? Άλλωστε,τι θεωρείται εχθρός?? Εγώ δεν βλέπω κάποιον αυτή τη στιγμή..

ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ...ΤΟΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ...ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

quote:
Αλλάζουμε?? Ε, και τι στάσιμοι θα μέναμε?? Αλλά το ότι κάνουμε μία αλλαγή δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκόψουμε και από τους φίλους μας..

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΓΟΥΣΤΑ...ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ;...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΝΕΑ ΣΟΥ "ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ".

quote:
Ξέρεις τι έκανα πρόσφατα?? Απαλλάχτηκα από ορισμένους ανθρώπους.. οι λόγοι?? άλλαξα και συνειδητοποίησα πως ποτέ δεν ήταν φίλοι μου.. αλλά τους το είπα, δεν απομακρύνθηκα χωρίς να πω τίποτα..

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ;...ΧΜ! ΑΛΛΑΞΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΦΕΥΓΟΥΝ SEMINA...ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ;

..

θείτσαΜέλος
14/05/2005, 02:21:27
Παιδιά,οι φίλοι δεν είναι ημερολόγιο,ούτε ψυχολόγοι,και σε καμιά περίπτωση δεκανίκι μας,ακόμη κι αν θα μπορούσαν να είναι.Δεν είναι οι εαυτοί μας και ποτέ δεν θα'ναι ακόμη κι αν γνωρίζουν τα λόγια μας πριν τα πούμε.Δεν είναι πλάσματα άβουλα που περιμένουν να πετάξουμε το κόκαλο για να κουνήσουν την ουρά τους,δεν είναι το νεσεσέρ με τα απαραίτητα για το τάξίδι μας.
Είναι άνθρωποι,ξεχωριστοί,διαφορετικοί,αναζητητές,όπως κι εμείς.
Και κανενός το μονοπάτι δεν είναι όμοιο με κάποιου άλλου,ακόμη κι αν πατάει σε αλλουνού τα χνάρια.
Ερχονται-φεύγουν
φεύγουν-έρχονται.../Ξημερώνει-βραδυάζει
βραδυάζει-ξημερώνει...
Ενας φαύλος κύκλος και πάνω του δυο απέναντι έντονα σημεία
για να συνηδητοποιήσουμε οτι αυτό που έχει σημασία,είναι οι δύο περίοδοι που χωρίζουν.

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

Spanish eyesΜέλος
14/05/2005, 21:53:46
quote:

Παιδιά,οι φίλοι δεν είναι ημερολόγιο,ούτε ψυχολόγοι,και σε καμιά περίπτωση δεκανίκι μας,ακόμη κι αν θα μπορούσαν να είναι.Δεν είναι οι εαυτοί μας και ποτέ δεν θα'ναι ακόμη κι αν γνωρίζουν τα λόγια μας πριν τα πούμε.Δεν είναι πλάσματα άβουλα που περιμένουν να πετάξουμε το κόκαλο για να κουνήσουν την ουρά τους,δεν είναι το νεσεσέρ με τα απαραίτητα για το τάξίδι μας.
Είναι άνθρωποι,ξεχωριστοί,διαφορετικοί,αναζητητές,όπως κι εμείς.
Και κανενός το μονοπάτι δεν είναι όμοιο με κάποιου άλλου,ακόμη κι αν πατάει σε αλλουνού τα χνάρια.
Ερχονται-φεύγουν
φεύγουν-έρχονται.../Ξημερώνει-βραδυάζει
βραδυάζει-ξημερώνει...
Ενας φαύλος κύκλος και πάνω του δυο απέναντι έντονα σημεία
για να συνηδητοποιήσουμε οτι αυτό που έχει σημασία,είναι οι δύο περίοδοι που χωρίζουν.

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

Theitsa lipamai pou tha se apogoiteuso alla prosopika gia mena kaneis TERASTIO lathos...
Epeidi mporei na min exei erthei sti zoi sou tetoios filos den simainei oti den iparxei...
Apla isos tha prepei na psakseis pio vathia...
Ego p.x exo ena filo o opoios einai ola auta pou anerefes parapano(dekaniki,psixologos,imerologio,kai meros tou eautou mou kai tou kalou alla kai tou kakou) kai poli perissotera pou an arxiso na ta analio tha mas parei to ksimeroma....Einai o aderfos mou....To san aderfos mou nomizo periteuei...
Epiprosthetos poios pou eipe oti stous filous petas to kokalo kai prepei na treksoun??
Min apogoiteusai apo tous anthropous oso sklira kai an sou ferthoun....Apla mathe na les Euxaristo gia kathe stigmi pou sou xarisan...Giati ekeini i stigmi (kali i kaki)se kanei pio dinato kai pio orimo antropo...Me kathe apoleia kai antio mathaineis....

seminaΜέλος
15/05/2005, 00:24:44
Αγαπητέ pixeldream,
δεν μπορώ να σου εξηγήσω τους λόγους..
αλλά δεν ήταν φίλοι.. δεν ξέρω.. είναι μπερδεμένες ιστορίες που έπρεπε να πάρουν τέλος.. εγώ ξέρω.. αλλά εσύ δεν ξέρεις.. και είναι λογικό αυτό!δηλαδή το να μην ξέρεις..
Καλό βράδυ..

Μια γενναιόδωρη αγάπη έχει πάντα φυλαγμένη τη διαθήκη της