ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Energy drinks" - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- "Energy drinks" - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Μηδεία16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΜηδείαΜέλος
04/07/2007, 13:55:26
Καλησπέρα σε όλους!
Εν όψει του ομολογουμένως παράξενου αυτού καλοκαιριού, με όλες αυτές τις παράξενες και τόσο άμεσες μεταβολές καιρού και φυσικών φαινομένων, π.χ. τον καυσωνα διαδέχονται βροχές, τις βροχές, φωτιές και πάει λέγοντας.. Το θέμα: "ενεργιακά ποτά" μας αφορά, κατα την ταπεινή μου γνώμη και παραθέτω αυτούσιο σχετικό ηλεκτρονικό άρθρο..

Τι είναι τα "energy drinks";

Ένα energy drink όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, διατίθεται στο εμπόριο με την υπόσχεση να μας χαρίσει επιπλέον ενέργεια, ύστερα από μια κοπιαστική δραστηριότητα ή κατά την περίοδο μιας αυστηρής δίαιτας.
Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος, και φαινομενικά είναι πολύ θετική.
Αν όμως εξετάσουμε τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το περιεχόμενο του, πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε κάποιους εύλογους προβληματισμούς, οι οποίοι άλλους θα αφήσουν αδιάφορους, ενώ σε άλλους θα γεννήσουν κάποια εύλογα ερωτήματα.

Τι περιέχει ένα energy drink

Μερικά από τα βασικότερα συστατικά τους είναι:
μια επαρκής ποσότητα από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε ποσότητες όμως όμοιες με εκείνες που μπορούμε να λάβουμε σε ένα και μόνο γεύμα (οι περιττές ποσότητες συνήθως αποβάλλονται αυτομάτως, χωρίς να προσφέρουν επιπλέον όφελος στον οργανισμό)
χημικές χρωστικές ουσίες (έντονο μπλε σαν τη δροσιά της θάλασσας, ή ζωντανό πράσινο που θυμίζει τη ζωντάνια ενός παρθένου τροπικού δάσους),
παράγωγα ή υποκατάστατα της ζάχαρης, για τον εμπλουτισμό της γεύσης τους. Φυσικά η ζάχαρη είναι απαραίτητη σε τέτοιου είδους αναψυκτικά γιατί βοηθά στην απελευθέρωση της απαιτούμενης από τον οργανισμό ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα απορροφάται γρηγορότερα, ενισχύοντας την κινητικότητα του ατόμου
καφεΐνη όμοια με εκείνη που περιέχει ένας δυνατός καφές φραπέ, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα (οι ειδικοί λένε ότι ξεπερνά κατά πολύ την ενδεικνυόμενη ποσότητα που πρέπει να περιέχεται σε ένα απλό αναψυκτικό)• ένα είδος αμινοξέος που ονομάζεται ταυρίνη, το οποίο υποτίθεται ότι προσφέρει επιπλέον ενέργεια, χωρίς όμως είναι μέχρι σήμερα κλινικά αποδεδειγμένο.
γλυκορονολακτόνη, που ενδείκνυται για το μεταβολισμό του οργανισμού, σε μικρές όμως και πολύ συγκεκριμένες ποσότητες. Σε μετρήσεις που έγιναν σε ορισμένα αναψυκτικά του εμπορίου, τύπου energy drinks, αποδείχθηκε ότι η ουσία αυτή, βρίσκεται σε τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα από την επιτρεπόμενη.
εκχυλίσματα του φυτού Echinacea το οποίο υποτίθεται ότι σε μικρές ποσότητες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά επίσης αποδείχθηκε ότι στα energy drinks διατίθεται σε μεγάλες και μάλιστα κατά πολλούς επιστήμονες, υπερβολικές ποσότητες
εκχυλίσματα του τροπικού φυτού Guarana, που συναντάμε στα δάση της Βραζιλίας. Και επειδή είναι «γειτονάκι» με τον καφέ, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι περιέχει ίδια ποσότητα καφεΐνης, και μάλιστα όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, ένα γραμμάριο Guarana περιέχει ίση καφεϊνη με εκείνη που συναντάμε σε ένα ποτήρι καφέ και μάλιστα όχι ντεκαφεϊνέ.

Πολλά από τα συστατικά που διαβάσαμε πιο πάνω παραπέμπουν σε τροπικές ποικιλίες φυτών και έχουν συνδέσει το όνομά τους με μύθους για μυστικές συνταγές των ινδιάνων ή της Άπω Ανατολής, που χαρίζουν ευεξία και μακροζωία.

Οι μύθοι μπορεί να είναι πολλοί και να περιπλέκονται κάθε φορά που ανακαλύπτουμε μια καινούρια ευρηματική ιδέα για να εμπλουτίσουμε το περιτύλιγμα ενός καταναλωτικού προϊόντος, η αλήθεια όμως είναι πάντοτε μία και κρύβεται κάπου στη μέση. Ας δούμε λοιπόν αν είναι τόσο ακίνδυνα τα energy drinks όσο θέλουν να δείχνουν ή μήπως εγκυμονούν κάποιους κινδύνους για την υγεία μας.

Ανεπιθύμητες παρενέργειες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καφεΐνη μπορεί να βλάψει σοβαρά την καρδιά. Ύστερα μάλιστα από ιατρικές έρευνες που διεξήχθησαν στην Αυστραλία, αποδείχθηκε ότι περίπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, ύστερα από καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών τύπου «energy drinks» εξ’ αιτίας της τοξικότητας της καφεΐνης.
Εξ’ άλλου, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν την καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης; Γιατί λοιπόν θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τον οργανισμό μας πίνοντας «ενεργειακά ποτά», ιδίως όταν αποφεύγουμε να πίνουμε καφέ, γνωρίζοντας τις επιβλαβείς παρενέργειές του;
Ακόμη, πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι η υπερβολική επιπλέον ενέργεια είναι δυνατόν να οδηγήσει σε υπερένταση, αύξηση του άγχους και αϋπνία;
Ορισμένες από αυτές τις ουσίες μπορεί να αποδειχθούν θανάσιμες αν αναμειχθούν με αλκοόλ, ή ακόμη και υπαίτιες για την υπογονιμότητα.
Κανείς φυσικά δεν θα υποστήριζε ότι ένα «energy drink» είναι από μόνο του ικανό να επιφέρει το θάνατο. Οι αρνητικές του ιδιότητες δρουν σε συνδυασμό με άλλες επιβλαβείς συνήθειες όπως είναι η εξαντλητική δίαιτα, η ελλιπής κατανάλωση νερού, το κάπνισμα, οι κακές διατροφικές συνήθειες, οι επίπονες καθημερινές δραστηριότητες και ένα σωρό άλλα παρόμοια, που μπορούν να οδηγήσουν στη σταδιακή εξάντληση του οργανισμού.
Ας μην ξεγελιόμαστε. Δεν είναι δυνατόν ένα μπουκάλι απολαυστικού ροφήματος να κρύβει τα μυστικά της ζωής.
Η ουσία, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, βρίσκεται αλλού. Στη θετική προδιάθεση της ψυχής μας και στις δεκάδες διεξοδικές δραστηριότητες που μας περιβάλλουν...

Χαιρετώ.

04/07/2007, 18:34:51
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται καθώς η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο πανομoιότυπο θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

"Energy drinks"

In anticipation of my resurrection...

GuessWhoΜέλος
05/12/2003, 03:02:28
Βλεπετε ονειρα συχνα?Πολλες φορες την τελευταια στιγμη καταλαβαινετε οτι βλεπετε ονειρο και ξυπνατε?Μερικοι εχουν κανει εξασκηση και καταφερνουν να 'μεινουν' στο ονειρο και να κανουν οτι θελουν χωρις να ξυπνουν.Ονομαζονται απ'οτι θυμαμαι ονειροναυτες.
Προσωπικα μια φορα καταφερα να μην ξυπνησω και αρχισα να πεταω.Μπορω να πω οτι ηταν πολυ cool.
Εχετε παρομοιες εμπειριες?

Υ.Γ:Μην το μπερδεψετε το θεμα αυτο με ενα παρομοιο (Χθες βραδυ ονειρευτηκα...)
Υ.Γ.2:Απλα να πειτε αν το εχετε ζησει αυτο οχι να περιγραψτε ολο το ονειρο.
Υ.Γ.3:Πανω σ'αυτο στηριχηκαν αυτοι που εμπνευστηκαν την ιστορια του ΜατριΞ.(Μολις 'ξυπνησω' κανω οτι θελω στον κοσμο αυτον που δεν υπαρχει).

Καλημερες...

Master Of Puppets.Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Κανείς δεν βγήκε ζωντανός από αυτή.

05/12/2003, 04:47:22
quote:
(Μολις 'ξυπνησω' κανω οτι θελω στον κοσμο αυτον που δεν υπαρχει).

που δεν υπαρχει(;;)

George_13Μέλος
05/12/2003, 10:08:58
Προσωπικα εμενα μου τυχαινει αυτο που λες φιλε GuessWho.Δηλαδη εκει που βλεπω ενα ονειρο, καταλαβαινω οτι βλεπω ονειρο, μενω στο ονειρο( δηλαδη το ελεγχω) και κανω οτι μα οτι θελω.
Αυτο πρωτοξεκινησε πριν 5-6 χρονια.Τοτε στις αρχες ξυπναγα σχεδον αμεσως.Οσο περνουσε ο καιρος και συνεχιζα να καταλαβαινω στο υπνο μου οτι βλεπω ονειρο τοσο πιο πολυ καταφερνα να μενω στο ονειρο.Τωρα πλεον οταν και οποτε μου συμβει καταφερνω για μεγαλο διαστημα να κανω οτι θελω μεσα στο ονειρο.
Οντως ειναι πολυ ωραιο.

WHO DARES... WINS!

05/12/2003, 11:50:44
!@#$%^&*!!!! Δεν το'χω καταφέρει ΠOTE!
Έλεγχος... ούτε στον ξύπνιο μου...
πόσο μάλλον στον ύπνο μου...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

GuessWhoΜέλος
06/12/2003, 01:58:58
ΣΩΣΤΟΣ Ο GEORGE_13.ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΑΝ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.(ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ).

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Master Of Puppets.
Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Κανείς δεν βγήκε ζωντανός από αυτή.

06/12/2003, 02:16:35
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

τι είναι η φαντασία;

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

GuessWhoΜέλος
06/12/2003, 02:27:36
ΩΩΩΩ...ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ.ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΖΙΝΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ:ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ Η ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

Master Of Puppets.

06/12/2003, 02:36:12
Ο κόσμος των ονείρων, είναι ένας διαφορετικός κόσμος από αυτόν της ύλης, είναι όμως ένας υπαρκτός κόσμος, αφού ζούμε όλοι μας και μέσα σε αυτόν.
Ο νους μας, είναι και αυτός πραγματικός, και η φαντασία, είναι ένα πλοίο που τον ταξιδεύει μέσα στον κόσμο όπου κατοικεί.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

AnounakisΜέλος
06/12/2003, 03:01:47
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ο πλέον σχετικός καθότι δεν είμαι γιατρός
οπότε αν κάτι δεν είναι όπως τα γνωρίζω και κάποιος τα ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει.

Λοιπόν.

Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από το συνειδητό το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο.

Το υποσυνείδητο είναι υπό - τμήμα του συνειδητού μέρους
οπότε το αφήνουμε απ' έξω.

(Είναι το μέρος όπου ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις ενέργειες που επαναλαμβάνουμε συχνά. Κάτι σαν το ότι μπορούμε να διαβάζουμε μια λέξη αν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα είναι στην σωστή σειρά... Το υποσυνείδητο έχει να κάνει με αυτό που απλά λέμε συνήθεια. Τις ρουτίνες , τις τυποποιημένες διαδικασίες.)

Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε να κάνουμε με το συνειδητό και το ασυνείδητο.

Όταν κοιμόμαστε αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπολειτουργεί το συνειδητό.
Βρίσκει λοιπόν την ευκαιρία το ασυνείδητο και παίρνει τον έλεγχο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ασυνείδητο πρέπει να έχει να κάνει περισσότερο με το πνεύμα

Άνθρωπος = σώμα + ψυχή + πνεύμα

Και ενώ το σώμα έχει να κάνει σίγουρα με το συνειδητό ,
Έχω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την ψυχή.
Μήπως τελικά είναι η ψυχή και όχι το πνεύμα που βασιλεύει στο ασυνείδητο.

Ή και τα δύο μαζί;

(Εδώ θα επικαλεστώ για μία ακόμα φορά την βοήθεια του φίλου μου Κέλσου.)

Η κατάσταση που περιγράφεις αγαπητέ GuessWho
Είναι η μεταβατική στιγμή όπου λίγο πριν ξυπνήσεις , αρχίζει ο έλεγχος να περνά στο συνειδητό.

Ίσως να είναι ακριβώς η στιγμή που οι λειτουργίες των δύο τμημάτων βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.

Πάντως μην παίζεις και πολύ με τον εγκέφαλό σου γιατί
ίσως να χρειαστείς γιατρό...

Ίσως όμως να βελτιώσεις την λειτουργία του εγκεφάλου σου με αυτά τα παιγνιδάκια.

Ποιός ξέρει;

Ως γνωστόν χρησιμοποιούμε το 5% των δυνατοτήτων του…

Είδες διαφορά ευφυΐας τελευταία;

Edited by - Anounakis on 06/12/2003 03:06:46

GuessWhoΜέλος
06/12/2003, 03:38:59
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΟΥΝΑΚΙΣ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ...ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΦΥΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ:ΜΠΑΑΑ...

Master Of Puppets.

ΚωσταςΜέλος
06/12/2003, 09:52:41
Καλησπερα. Αυτο που περιγραφεται εδω ειναι το συνηδειτο ονειρεμα (Lucid dreaming) και to συζηταμε και εδω:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=839&whichpage=1&ARCHIVE=

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

AnounakisΜέλος
07/12/2003, 22:18:58
Σε ευχαριστούμε φίλε Κώστα για την παραπομπή....

Περιμένω την απάντηση του ΚΕΛΣΟΥ , σε αυτό

και ύστερα ,

ας συνεχίσουμε καλύτερα στο topic που ήδη αναφέρεις.

Εξάλλου δεν είναι και πολύ Αχλαδότυρου το θέμα...

είστε όλοι...
ΚωσταςΜέλος
08/12/2003, 10:51:36
Σωστα
Σας περιμενω εκει να συζητησουμε και τεχνικες. Ηδη εχω δωσει εγω καποιες.

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

sansationfΜέλος
09/12/2003, 18:38:40
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ (Η ΟΧΙ??????) ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΘΩ ΕΓΩ ΞΥΠΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΞΥΠΝΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ....

respect