ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- A GIFT OF LOVE - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- A GIFT OF LOVE - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΣΕΡΑΠΙΣ28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
16/02/2004, 20:57:14
Δυαδικότητα Θετικού-Αρνητικού και Κάρμα

Ας φιλοσοφήσουμε λίγο πάνω σε αυτά τα συμπεράσματα.

Στην φύση δεν υπάρχει “μείον” (-). Το “μείον”, το αρνητικό είναι αντίδραση στην δράση, στο θετικό το “συν” (+). Οι αρνητικοί αριθμοί δεν είναι διόλου διαφορετικοί από τους θετικούς αριθμούς στην ουσία αλλά στην κατεύθυνση δράσης. Αν ο άξονας “συν” (+) θεωρείται ορθός και θετικός τότε ο άξονας των “μείον”, των αρνητικών αριθμών, δηλώνει το ποσό ενέργειας που πρέπει να αποδώσει κάποιος στο περιβάλλον για να κερδίσει κάτι ανάλογο από το περιβάλλον.

Ο νόμος του Κάρμα, της Δράσης και της Αντίδρασης, προϋποθέτει το καλό και το κακό, το όφελος και την ζημιά, την προσφορά και την ζήτηση. Το “+”, (συν) δείχνει την θέληση για δράση, για κέρδος, την επιδίωξη του οφέλους. Το “-” (μείον) δείχνει την απώλεια, την ζημιά όταν αναφέρεται στο ίδιο άτομο. Το “μείον” όμως για ένα άτομο μπορεί να είναι και ένα ταυτόχρονα “συν” για ένα άλλο. Και το αντίστροφο, το “συν” για ένα άτομο μπορεί να είναι “μείον” για ένα άλλο. Αυτά δεν έχουν σταθερή υπόσταση. Υπάρχουν μόνο σχετικά.

Για παράδειγμα στην Φυσική υπάρχουν για όλα τα είδη των υπό-ατομικών σωματιδίων, τα αντί-σωματίδιά τους. Τα αντί-σωματίδια αυτά δεν είναι άλλης φύσης από τα σωματίδια αλλά απλά αντίθετου φορτίου. Το ίδιο σωματίδιο περιστρεφόμενο (κατά μία απλή έννοια) προς μία πλευρά είναι ηλεκτρόνιο, το ίδιο περιστρεφόμενο προς την αντίστροφη πλευρά είναι ποζιτρόνιο (ένα ηλεκτρόνιο με θετικό φορτίο).

Το καλό και το κακό σε συσχετισμό με το “συν” και “πλην” είναι σχετικά. Η Γη θεωρεί την απώλεια των χημικών της στοιχείων και των όντων της τα οποία οικειοποιείται ο άνθρωπος για να δομήσει το δικό του φυσικό σώμα. Αντίστοιχα αυτό το θεωρεί καλό ο άνθρωπος. Τον θάνατο του φυσικού σώματός του το θεωρεί κακό ο άνθρωπος αλλά η Γη τον θεωρεί καλό γιατί έτσι παίρνει πίσω τα στοιχεία που της είχαν αφαιρεθεί.

Στον νόμο του Κάρμα δεν υπάρχουν αρνητικά όντα και αρνητικές ποσότητες. Αν για παράδειγμα πούμε ότι ένα σύστημα έχει 5 μονάδες ενέργειας και του αφαιρούνται 8 μονάδες ενέργειας από το περιβάλλον “5 – 8 = -3”, στην ορολογία της Ζωής σημαίνει ότι δημιουργήσαμε μία σχέση ανάμεσα σε δύο σημεία, όντα, καταστάσεις όπου το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει οφειλή 3 μονάδες. Το περιβάλλον χρωστάει 3 μονάδες σε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα. Έτσι ο αρνητικός αριθμός υποδηλώνει απλώς την οφειλή και όχι την μη-ύπαρξη ή το κακό.

Αυτό φαίνεται πολύ καλά στην επιστήμη των δονήσεων και των κυμάτων. Αν δύο κύματα με το ίδιο μήκος προστεθούν, διπλασιάζουν την συχνότητά τους. Αν δύο κύματα με διαφορά φάσης αντιπαρατεθούν, θα εξαφανιστούν και τα δύο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σωματίδια της κβαντικής φυσικής. Τα αντί-σωματίδια έχουν αντίθετη φορά από τα σωματίδια και αν συναντηθούν θα εξαφανιστούν αμοιβαία, παράγοντας φως. Αυτή η αρχή εισάγεται από την Αρχή της Συμμετρίας. Η συμμετρία μας δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια κίνηση χωρίς την αντί-κίνησή της. Η Αρχή της Συμμετρίας, μας αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συνύπαρξης του καλού και του κακού, ως σχετικές ποσότητες και της αναγκαιότητας να συν-κινούνται αντί-διαμετρικά.

Η στάση ισορροπίας μας όταν είμαστε όρθιοι υφίσταται επειδή αντιδράμε στην έλξη της Γης πάνω μας με την ίδια δύναμη που αυτή δρα πάνω μας. Η έλξη προς το κέντρο της Γης είναι η “εν-έλξη” και η αντίδρασή μας είναι η “εξ-έλξη” μας. Παίζοντας με τις λέξεις θα λέγαμε ότι η πρώτη είναι η ενέλιξή μας και η δεύτερη η εξέλιξή μας. Έτσι η δράση που άσκησε η Γη πάνω στον άνθρωπο μέσω της “εν-έλξης” μας αντισταθμίζεται με την δράση της “εξ-έλξης” μας για να διατηρηθεί η αρμονία

To be continued...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

26/11/2005, 14:19:04
quote:
To be continued...

maybe its time to continue thoth

---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------

thothΙδρυτικό Μέλος
06/12/2005, 16:02:39
quote:

quote:
To be continued...

maybe its time to continue thoth

---------------------------
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------

Γεια σου ΕΛΑΧΙΣΤΕ.

Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης αλλά τυχαία είδα την ενεργοποίηση αυτού του θέματος

Αν και το κείμενο που έχω δημοσιεύσει εδώ, είναι ένα μικρό μέρος από αυτό που έχω πραγματικά ετοιμάσει, διστάζω να το βάλω γιατί θα πρέπει να παρακολουθώ και τη σχετική συζήτηση κι αυτό είναι πρόβλημα, αφού δεν διαθέτω χρόνο αυτή την στιγμή.

Ή θα σταθείς όρθιος ή θα σε στήνουν όρθιο.
katerinagnosisΜέλος
14/12/2005, 14:06:12
thoth
χαρά στο κουράγιο σου!!! Είναι πολύ καλή αυτή η δουλειά που έχεις κάνει, αν και τα περισσότερα θέματα ειδικά αυτά που αφορούν μαθηματικά και φυσική είναι εξω από τα.....ενδιαφέροντά μου, ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι μας προσφέρεις πολλές γνώσεις.

Ενδιαφέροντα όλα, ειδικά αυτά που συνδέονται και με εσωτερισμό, όπως το τελευταίο θέμα με το κάρμα.

Keep going.............

rizitisΜέλος
14/12/2005, 21:17:03

Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

09/07/2006, 04:15:38
όποιος επιμένει νικά...έλεγαν κάποτε...
λές να κερδίσω αυτήν την φορά;;;

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
10/07/2006, 19:54:38

quote:

thoth

To be continued...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ειναι πολυ ενδιαφερον για να μεινει ανολοκληρωτο φιλε thoth (τωρα σε χτυπαω στο φιλοτιμο )

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

10/07/2006, 22:51:22
Όντως το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρων.
Βέβαια η θεωρία της γραμμικότητας δίνει διαφορετική εξήγηση για τους πρώτους αριθμούς. Περιμένω την ύπαρξη συζήτησης.