ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MELETHTHS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/04/2012, 13:48:54

MELETHTHS

08/04/2012, 13:50:52

MELETHTHS

08/04/2012, 14:07:59

MELETHTHS

08/04/2012, 14:12:04

MELETHTHS

08/04/2012, 15:00:11
Μια ερώτηση: Στο θέμα αυτό και στο θέμα "Η 14η ΝΙΣΑΝ" ποιά ακριβώς είναι η συζήτηση;

Εμένα μου φαίνεται σαν παρουσίαση ενός βιβλίου, όπου ο "θεματοθέτης" παρουσιάζει ένα βιβλίο (και μάλιστα "βιάζεται" κιόλας) χωρίς να υπάρχει κανενός είδους διάλογος.

Αν το φόρουμ προσφέρεται σε τέτοιου είδους "παρουσιάσεις βιβλίων", να περιμένω τη σειρά μου γιατί έχω 720 σελίδες να ανεβάσω (αλλά εγώ δεν θα βιάζομαι)

macedon

Lock_SmithΜέλος
08/04/2012, 20:46:00
quote:
ποιά ακριβώς είναι η συζήτηση;

Ποιός μίλησε για συζήτηση?

Διαφημιστική παρουσίαση ίσως...

Πάντως έχει ωραία εικονογράφηση, ωραία χρώματα.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

kondorasΜέλος
09/04/2012, 00:26:38
quote:

Πάντως έχει ωραία εικονογράφηση, ωραία χρώματα.

Όπως καταλαβαίνεις Κώστα, το επίπεδο ανταγωνισμού έχει ανέβει. Αν δεν προσλάβεις τον γραφίστα του Μελετητή, βλέπω το επόμενο βιβλίο σου να πάει άπατο.
Αντιθέτως αν το κάνεις με καρεδάκια και λέξεις μέσα σε σύννεφα, θα έχεις τέτοια έσοδα που άνετα θα αγοράσεις την Goldman Sachs.

09/04/2012, 14:39:58
ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΕΣΑΤΕ ΕΞΩ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΑΦΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ , ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ !
ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

09/04/2012, 14:44:45

MELETHTHS

09/04/2012, 14:48:07

MELETHTHS

09/04/2012, 14:50:02

MELETHTHS

09/04/2012, 15:01:41

MELETHTHS

09/04/2012, 15:05:10

MELETHTHS

09/04/2012, 15:07:21

MELETHTHS

09/04/2012, 15:18:26
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΙΚΑ.

ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΗΤΑΝ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΟΛΗ
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ.
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ
ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΜΑ. ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ !

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

09/04/2012, 21:34:08
MELETHTHS

quote:
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΜΑ.

Υπομονή μέχρι τις εκλογές. Θα έχει υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες η παράταξη αυτή;

quote:
ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Είναι σίγουρο αυτό; Εννοώ έχεις κάποια πληροφόρηση από πρώτο χέρι;

quote:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ !

Τώρα βέβαια, ο ταλαίπωρος Ιουδαίος είπε "Η βασιλεία μου ουκ έστι του κόσμου τούτου", αλλά εσύ μάλλον (όπως και όλοι οι χριστιανοί, αιρετικοί και μη) γνωρίζετε καλύτερα τι θέλει, σκέφτεται, επιθυμεί, σχεδιάζει ο Γιαχωβάς ή ο γιος του.

Βασικά, αυτό που χρειάζεται είναι βρεγμένη σανίδα αλλά ποιος θα σας τη δώσει...

macedon

09/04/2012, 22:43:22
Eγω νομιζω πως η ωρα που ο πιστωτης του βασιλια,εγινε βασιλιας της πιστης,εχει ερθει προ πολλου.
10/04/2012, 22:15:04
quote:

macedon

Μάλιστα. "Έθνος της Κυριακής", 1994.

18 χρόνια μετά ακόμη δεν άλλαξε τις απόψεις της η επιστημονική κοινότητα. Λες να μην διαβάζει "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής";

Το άλλο τι είναι; Α, το "Βήμα της Κυριακής". Επίσης γνωστό επιστημονικό έντυπο το οποίο επίσης αγνόησε επιδεικτικά η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Έλα ρε macedon υπερασπιστή της Επιστημονικής Ιστορικής Κοινότητας...

Δε μου λες?

Ο Μισύρης, ο Ανώνυμος ντεκορατέρ και η Αμερικανίδα νοικοκυρά, ξέρεις η διεθνούς φήμης Ιστορικός Acharya S έχουν θέση στην Επιστημονική κοινότητα???

Για το επίπεδό σας και πολύ σας πέφτουν οι πηγές που σας φέρνει ο MELETHTHS.

Όταν αρχίσετε να μεταφράζετε και να τοποθετείστε επί ΣΟΒΑΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (Gibbon, Renan, Mendell, Fox κτλ) σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ που έχετε ήδη αφήσει θα μπορείτε να "χλευάζετε" τον ΜELETHTHS για τις πηγές του...

Ο Σιμόπουλος πάντως είναι μια χαρά πηγή, σας τα λέει μια χαρά και εμπεριστατωμένα και με ενημερωμένη βιβλιογραφία αλλά επειδή σας χαλάει τη σούπα αρχίσατε ΠΑΛΙ να μεταφράζετε και να αποδίδετε τα κείμενα όπως σας βολεύουν ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και να σας πειράζουν θέματα του στυλ κυριακάτικη εφημερίδα και εγκυκλοπαίδειες...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Lock_SmithΜέλος
10/04/2012, 22:50:08
quote:
Όταν αρχίσετε να μεταφράζετε και να τοποθετείστε επί ΣΟΒΑΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (Gibbon

Φίλε Πάνο, ο Eduard Gibbon έχε υπόψην σου οτι είναι πρωτεργάτης συγγραφέας ορκισμένος εχθρός του Βυζαντίου, δε νομίζω οτι θα ήθελες να τον φέρεις ως παράδειγμα.

Σου εύχωμαι καλές γιορτές και καλά κοψίδια στη θράκα.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

11/04/2012, 12:36:32
quote:

quote:
Όταν αρχίσετε να μεταφράζετε και να τοποθετείστε επί ΣΟΒΑΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (Gibbon

Φίλε Πάνο, ο Eduard Gibbon έχε υπόψην σου οτι είναι πρωτεργάτης συγγραφέας ορκισμένος εχθρός του Βυζαντίου, δε νομίζω οτι θα ήθελες να τον φέρεις ως παράδειγμα.

Σου εύχωμαι καλές γιορτές και καλά κοψίδια στη θράκα.

Φίλε μου Lock_Smith τον Gibbon τον έφερε ο macedon ως μεγάλο Ιστορικό και όχι εγώ.

Πάντως, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο GIBBON μου κάνει ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Να σου θυμίσω από Gibbon τα εξής ολίγα περί Βυζαντίου (στην αρχή του) και ελπίζω να ξέρεις Αγγλικά διότι ο macedon λάκισε...

Έργο The Decline & Fall of the Roman Empire (1799) κεφάλαιο 21.
Τίτλοι παραγράφων (δύο συνεχόμενες στο τέλος του κεφαλαίου).

Toleration of Paganism by Constantine— And his Sons

Εμένα για "τίτλοι τέλους" μου φαίνονται για κάποια αγαπητά μέλη αλλά ας συνεχίσουμε...

Για πάμε να δούμε δύο σημεία.

α) He invites and exhorts, in the most pressing terms, the subjects of the Roman empire to imitate the exampleby Constantine,of their master; but he declares that those who still refuse to open their eyes to the celestial light may free enjoy their temples and their fancied gods. A report that the ceremonies of Paganism were suppressed is formally contradicted by the emperor himself, who wisely assigns, as the principle of his moderation, the invincible force of habit, of prejudice, and of superstition.

β)The name of Constantius is prefixed to a concise law, which might have superseded the necessity of any future prohibitions. "It is our pleasure that in all places, and in all cities, the temples be immediately shut and carefully guarded, that none may have the power of offending. It is likewise our pleasure that all our subjects should abstain from sacrifices. If any one should be guilty of such an act, let him feel the sword of vengeance, and, after his execution, let his property be confiscated to the public use. We denounce the same penalties against the governors of the provinces, if they neglect to punish the criminals.(170)"

Από την υποσημείωση 170 έχουμε και την Λατινική έκδοση αλλά και μια εκπληξούλα για όποιον πάει και διαβάσει όλη την υποσημείωση 170...

Placuit omnibus locis atque urbibus universis claudi protinus templa, et accessu vetitis omnibus licentiam delinquendi perditis abnegari. Volumus etiam cunctos a sacrificiis abstinere. Quod siquis aliquid forte hujusmodi perpetraverit, gladio [ultore] sternatur: facultitates etiam perempti fisco decernimus vindicari: et similiter adfligi rectores provinciarum si facinora vindicare neglexerint. Cod. Theodos. 1. xvi. tit. x. leg. 4

Τι γράφει ΑΜΕΣΩΣ μετά ο μεγάλος (κατά τον macedon) ιστορικός Gibbon???

But there is the strongest reason to believe that this formidable edict was either composed without being published, or was published without being executed. The evidence of facts, and the monuments which are still extant of brass and marble, continue to prove the public exercise of the Pagan worship during the whole reign of the sons of Constantine. In the East as well as in the West, in cities as well as in the country, a great number of temples were respected, or at least were spared; and the devout multitude still enjoyed the luxury of sacrifices, of festivals, and of processions, by the permission, or by the connivance, of the civil government. About four years after the supposed date of his bloody edict, Constantius visited the temples of Rome; and the decency of his behaviour is recommended by a Pagan orator as an example worthy of the imitation of succeeding princes.

Το λινκ εδώ
http://www.ccel.org/g/gibbon/decline/volume1/chap21.htm#tole

Και που να δεις τι λέει για ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (βρε macedon είσαστε και συνονόματοι παναθεμά σε...) και Φαύστα που έχει φριάξει ο αγαπητός macedon.
Θα τα βγάζουμε λίγα-λίγα όμως στη φορά, γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει...

Εκτός από τον Gibbon υπάρχει και ο Robin Lane Fox (ο οποίος είναι δηλωμένος άθεος, πραγματικός όμως και όχι "γιαλαντζί") με το έργο του Pagans & Christians (Viking, 1986) ο οποίος ανατρέπει όοοοοολα αυτά που λένε νεοπαγανιστές/άθεοι περί διωγμών των καλών Παγανιστών από τους κακούς Χριστιανούς...

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι o Fox αποτελεί την ένατη από τις 10 ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ macedon ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ (2/3/2012) ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ και επιπλέον δεν μας δίνει ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ QUOTES ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ-ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΕΔΙΚΤΩΝ...

Καλές Γιορτές και σε εσένα φίλε μου με υγεία και ευτυχία!

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 11/04/2012 12:39:35