- Χρεοκοπεί η Ελλάδα ( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 3 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
για τα σύμβολα έχει δώσει εξηγήσεις
Οι οποίες εξηγήσεις γίνονται πιστευτές
μόνο από αυτούς που θέλουν να τις πιστέψουν.
Όπως ακριβώς και τα παραμύθια του Σώρρα.
Όπως ακριβώς και οι διάφορες προφητείες που πουλάνε βελούπουλοι και λιακόπουλοι.
Όπως ακριβώς και το πρόγραμμα της Θεσ/κης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ακριβώς και μεγάλο μέρος, της αντιμνημονιακής ρητοτικής (χωρίς να την αφορίζω όλη).
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που παίζει πρώτα ρόλο είναι η θέληση του ατόμου να πιστέψει
..η θέληση του ανθρώπου να γίνει θύμα με άλλα λόγια
quote:quote:
Να πω κάτι εδώ: Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που είτε από άγνοια είτε από αγανάκτηση ψηφίζουν χρυσή αυγή. Θα αναφερθώ στους ''πατριώτες'' και τους ''εθνικιστές''. Δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό, ψηφίζουν ένα κόμμα το οποίο πλέον, δεν αρνείται καν την ιδεολογική συγγένεια με το ναζισμό. Ακόμα και ο Μεταξάς , ο οποίος ήταν πολύ πιο γερμανόφιλος από εσένα, είπε όχι στους Γερμανούς( όπως και να το είπε).Επειδή επίσης βλέπω πολύ τσουβάλιασμα και γενίκευση για τους ψηφοφόρους του εν λόγω κόμματος θα προσθέσω και κάτι άλλο. Προ κρίσης και όντας έφηβος, ήμουν εθνικιστής( ένεκα οικογενειακής γαλούχησης κτλ). Τότε η Χ.Α είχε απειροελάχιστα ποσοστά και οι οπαδοί της, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ήταν νεοναζί . Βρέθηκαν κάποιοι τότε και σε αυτήν την μικρή ηλικία με ''πλεύρισαν'' και μου έκαναν κατήχηση. Θεωρώ τον εαυτό μου ανάμεσα σε όλα τα άλλα και τυχερό, που δεν έπεσα στη λούμπα. Σήμερα θα ήμουν ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Αυτός ο πυρήνας λοιπόν, ο οποίος δεν είναι ούτε το 10% των σημερινών ψηφοφόρων, έχει αυτές τις πεποιθήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι φέρουν σαφέστατα ευθύνη για την άγνοια και τον στρουθοκαμηλισμό τους, αλλά πιστεύω πως δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε μισάνθρωποι. Ακόμα και έτσι να δείχνουν επιφανειακά, δεν είναι ποτισμένος μέσα τους ο ρατσισμός.
Αυτά, συγγνώμη για το off topic , ήθελα να τοποθετηθώ γιατί χρησιμοποίησες μια φράση μου για να κάνεις προπαγάνδα για την χρυσή αυγή.
Η Χρυσή Αυγή επισήμως έχει αρνηθεί τουλάχιστον απο το 2012 που έχει εισέλθει στην βουλή οποιαδήποτε σχέση με τον ναζισμό υποστηρίζοντας επίσημα όσον αφορά τα γεγονότα εκείνης της εποχής τον Μεταξά, τον Τσώρτσιλ και τους Άγγλους, για τα σύμβολα έχει δώσει εξηγήσεις είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος και όχι ο αγκυλωτός σταυρός του Χίτλερ όπως ισχυρίζονται οι προπαγανδιστές.
Τους νεοναζί που λες είναι προπαγάνδα που δεν πέρασε τελικά, αν περνούσε θα εξακολουθούσε η Χρυσή Αυγή και σήμερα να βρίσκεται στο 0,1% όπως πριν το 2012 και ο Καρατζαφέρης ο οποίος εκπροσωπεί περίπου τα ίδια θα βρισκόταν σε ποσοστά σίγουρα άνω του 10% το γιατί παίρνει τα μεγάλα ποσοστά σήμερα η Χρυσή Αυγή αντί για τον Καρατζαφέρη δώσε μας την δική σου εξήγηση τουλάχιστον εκείνον δεν τον έχει ποτέ κανένας κατηγορήσει για σχέσεις με ναζισμό.
Αν ψάξεις παλιά τεύχη της εφημερίδας και του περιοδικού ''Χρυσή Αυγή'' θα βρεις πολλές αναφορές για τον Εθνικοσοσιαλισμό, τον Χίτλερ και άλλα παρόμοια. Επίσης οι αντιχριστιανικές τους θέσεις και η πίστη τους στην Θεοσοφία. Απλά όταν άρχισαν να έχουν λαική απήχηση, έκαναν προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Πολλοί ψηφοφόροι τους τώρα όπως εσύ, πιστεύω πως εθελοτυφλούν για όλα αυτά...
quote:το μη χείρον βέλτιστον που αναφέρθηκε παραπάνω, δυστυχώς ισχύει
...
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτο το αστείο με όλους μας
Aitherovamon, θα μου επιτρέψεις να επαναληφθώ για μια φορά ακόμα:
quote:Και όμως υπάρχει ελπίδα. Λίγο πριν την τελική καταστροφή, το αθάνατο δαρβινικό ένστικτο επιβίωσης θα οδηγήσει τον Ελληνα εκεί που πρέπει. Οπως έχει οδηγήσει κάθε λαό. Όλοι οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται σχεδόν στο περιθώριο, οι γνωστοί και δυσάρεστοι outsiders δηλαδή, θα πάρουν τα πάνω τους με κάποιο (μαγικό; ) τρόπο όπως γίνεται πάντα, και θα αναλάβουν αυτοί. Για να σε προλάβω, αυτοί βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνιά, σε κάθε πολιτικό σχηματισμό. Ακόμα και σε παρατάξεις πιθήκων θα τους βρείς (σε λογικά ποσοστά πάντοτε).
Iptamene, τα παρακάτω άρθρα για σένα:
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση
Η αληθινή πατρίδα της Χρυσής Αυγής
Να σου βάλω να ακούς και την Έρικα όσο θα τα διαβάζεις, έτσι να φτιαχτείς λίγο.
...
Και σκεφτείτε ότι οι παραπάνω τύποι έβαλαν τα σκουπίδια αυτά στη Βουλή μέσα. Θα μου πεις ο κάθε γονιός Σόιμπλε & Μέρκελ ψήφισαν κάποτε το NSDAP...
Abyssus Abyssum Invocat
quote:Όλα αυτά που περιγράφεις, είναι οι συνέπειες της έλλειψης παιδείας
Το πρόβλημα μας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη (ικανών)προσωπικοτήτων,
ώστε να ηγηθούν πολιτικών σχηματισμών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (ίσως "κουλτούρα") έναν ισχυρό δικομματισμό,
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα γραφικό μαγαζάκι,
(όπως και τα άλλα 5-6 κόμματα που λαμβάνουν μετρήσιμα ποσοστά)
λόγο συγκυριών (καταβαράθρωση ΠΑΣΟΚ)
η επιλογή ψήφου για τους Ελληνες εραστές του δικομματισμού,
ήταν ο Αλέξης....
οκ με τη βοήθεια του: "σκίζω μνημόνια-καταργώ ΕΝΦΙΑ"
κι ενας άλλος λεει "χαρίζω δάνεια, χαρίζω οικόπεδα"
κι ο άλλος ξέρει οτι ο Σώρρας τον δουλεύει, αλλα λεει
"ρε μπας και ειναι αλήθεια, και τη βγάλω ΖΆΧΑΡΗ???"το μη χείρον βέλτιστον που αναφέρθηκε παραπάνω, δυστυχώς ισχύει
αφού οι επόμενοι είναι χαρίζω οικόπεδα χαρίζω όνειρα πουλάω τρέλα!
αυτο είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα!
και είναι οι καθρέφτης των πολιτών του.
quote:
Iptamene, τα παρακάτω άρθρα για σένα:Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση
Η αληθινή πατρίδα της Χρυσής Αυγής
Να σου βάλω να ακούς και την Έρικα όσο θα τα διαβάζεις, έτσι να φτιαχτείς λίγο.
...
Δουλευόμαστε τώρα, μου βάζεις άρθρα της Πατσαβούρας των Συντακτών που έχει κάνει του κόσμου τα φωτομοντάζ μετατρέποντας τον μαίανδρο σε αγκυλωτό Σταυρό και έχουν γίνει και μηνύσεις για αυτόν τον λόγο;
Σε τελική ανάλυση όπως σου ξαναέγραψα άφησε τον λαό να κρίνει, ο λαός απέρριψε αυτές τις αηδίες αν δεν βρισκόταν στο 8% σε 5 - 6 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τις πιο χειρότερες συνθήκες σε βάρος της ούτε εγώ θα την υποστήριζα σήμερα.
quote:
Οι οποίες εξηγήσεις γίνονται πιστευτές
μόνο από αυτούς που θέλουν να τις πιστέψουν.
Όπως ακριβώς και τα παραμύθια του Σώρρα.Όπως ακριβώς και οι διάφορες προφητείες που πουλάνε βελούπουλοι και λιακόπουλοι.
Όπως ακριβώς και το πρόγραμμα της Θεσ/κης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ακριβώς και μεγάλο μέρος, της αντιμνημονιακής ρητοτικής (χωρίς να την αφορίζω όλη).
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που παίζει πρώτα ρόλο είναι η θέληση του ατόμου να πιστέψει
..η θέληση του ανθρώπου να γίνει θύμα με άλλα λόγια
Ο καθένας βλέπει, κρίνει και ψηφίζει εγώ παράδειγμα απο την στιγμή που βλέπω το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στην παρακάτω εικόνα δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να δεχτώ οτι το ανακάλυψε ο Χίτλερ στον ύπνο του.

Είπαμε να κάνουμε προπαγάνδα σε κάποιο κόμμα που μισούμε αλλά να στέκει τα ψέματα και οι μεγάλες υπερβολές φέρνουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
1) Παραπομπή όπου θα υποδεικνύεται ποιος μήνυσε ποιόν και πότε
2) Αποτελέσματα της υποτιθέμενης μήνυσης όποτε κι αν υπάρξουν
και φυσικά αν θέλεις
3) αποδείξεις ότι πρόκειται για φωτομοντάζ. Εμένα μου φαίνονται πάντως πραγματικές.
4) Υποθέτεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους, το κοινό της Χ.Α. Να μην το κάνεις. Στο metafysiko.gr η καριέρα σου στο recruitment έλαβε τέλος σύντομα. Εδω ίσως διαρκέσει χρονικά λίγο παραπάνω αλλά μην ελπίζεις σε τίποτα περισσότερο. Πληροφοριακά πάντοτε όλα αυτά.
Abyssus Abyssum Invocat

Είπαμε να κάνουμε προπαγάνδα σε κάποιο κόμμα που μισούμε αλλά να στέκει τα ψέματα και οι μεγάλες υπερβολές φέρνουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
[/quote]
Για να τελειώνουμε με τις θέσεις του κόμματός σου, ναι ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι εθνικοσοσιαλιστές και έχουν ως πρότυπο τον Χίτλερ. Οι περισσότεροι από όλους τους άλλους δεν γνωρίζουν καν τι ψηφίζουν.
Τώρα για το γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα. Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η γενιά των > 40 ετών. Το τραγικό δε, είναι ότι αυτοί ηθικολογούν περισσότερο από όλους. Ήταν αυτοί που έπαιρναν τα δάνεια, αυτοί που διορίζονταν με μέσο, που φιλούσαν κατουρημένες ποδιές για να μπουν στο δημόσιο, που χαντάκωσαν τα δημόσια ταμεία, που έβαζαν γνωστούς για να υπηρετήσει κοντά στο σπίτι ο γιόκας και τόσα άλλα. Είναι αυτοί επίσης, που θέλουν την ύπαρξη της χρυσής αυγής. Γιατί; Επειδή όταν πρωτοήρθε η κρίση, το μένος του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας έπεσε σε αυτούς και όχι άδικα. ''Πεινάς; φάε τον πασόκο της γειτονιάς σου'', βλέπαμε σε τοίχους. Έπειτα ήρθε η άνοδος της χ.α(και σε αυτό φέρουν ευθύνη) και όλη η αγανάκτηση του κόσμου μετατοπίστηκε. Έβαλαν και αυτοί το χέρι τους γι'αυτό. Σου λέει ας αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο , να ξεχαστούμε εμείς( στο μόνο που δεν φταίει η χ.α είναι η χρεοκοπία της χώρας).
Τώρα θα βγει κυβέρνηση η Ν.Δ. Ξεχάστηκε και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ανεβάζει ποσοστά του το ΠΑ.ΣΟ.Κ!!! Αντί λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που κατέστρεψαν τη χώρα να κρύβονται και να ντρέπονται να σηκώνουν τα μάτια από το πάτωμα, σου κάνουν κήρυγμα να μην είσαι πολιτικά αμέτοχος και να ψηφίσεις. Λες κι εμείς οι νεότεροι, πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο ψεύτες αυτόν που είναι πιο κοντά στην ιδεολογία μας ή λέει λιγότερα ψέματα. Επειδή έτσι έμαθαν. Ε όχι λοιπόν. Εγώ δεν γουστάρω να συνεχίσω την κατάντια που μου αφήσατε κληρονομιά. Προτιμώ την αποχή, ο αυτόματος πιλότος καλύτερα θα τα καταφέρει από αυτό που μου υποδεικνύετε ...
Έχουν το θράσος λοιπόν κι αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Οιδίποδα , να κάνουν υποδείξεις. Αυτοί που μας στέρησαν την ελπίδα και το όνειρο. Αυτοί που μας κάνουν μετανάστες. Αυτοί που λόγω των επιλογών τους δουλεύουμε σαν σκλάβοι και λέμε ευχαριστώ για 500 ευρώ. Αυτοί που πρέπει να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να φύγουμε από το σπίτι τους.
Ε λοιπόν όχι κύριοι ούτε θα εγκαταλείψουμε την μάχη ούτε θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Μπορεί το θράσος σας ομολογουμένως να περισσεύει αλλά κάποια στιγμή θα κοιτάξετε τον καθρέφτη. Κι αν σας έχει μείνει λίγη τσίπα δεν θα σας αρέσει καθόλου αυτό που θα δείτε...
quote:
Iptamene ισχυρίζεσαι δηλαδή οτι οι φωτογραφίες αυτές είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ και για αυτό έχουν γίνει μηνύσεις. Αν κατάλαβα καλά κάτι τέτοιο, έτσι;
1) Παραπομπή όπου θα υποδεικνύεται ποιος μήνυσε ποιόν και πότε
2) Αποτελέσματα της υποτιθέμενης μήνυσης όποτε κι αν υπάρξουν
και φυσικά αν θέλεις
3) αποδείξεις ότι πρόκειται για φωτομοντάζ. Εμένα μου φαίνονται πάντως πραγματικές.4) Υποθέτεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους, το κοινό της Χ.Α. Να μην το κάνεις. Στο metafysiko.gr η καριέρα σου στο recruitment έλαβε τέλος σύντομα. Εδω ίσως διαρκέσει χρονικά λίγο παραπάνω αλλά μην ελπίζεις σε τίποτα περισσότερο. Πληροφοριακά πάντοτε όλα αυτά.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξηγεί αναλυτικά παρακάτω για το μοντάζ της συγκεκριμένης πατσαβουροφυλλάδας
https://www.youtube.com/watch?v=Aolzj4tlsgw
Για ποιο metafysiko και για ποια καριέρα προπαγανδίζεις τώρα, μας δουλεύεις;
quote:
Τώρα θα βγει κυβέρνηση η Ν.Δ. Ξεχάστηκε και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ανεβάζει ποσοστά του το ΠΑ.ΣΟ.Κ!!! Αντί λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που κατέστρεψαν τη χώρα να κρύβονται και να ντρέπονται να σηκώνουν τα μάτια από το πάτωμα, σου κάνουν κήρυγμα να μην είσαι πολιτικά αμέτοχος και να ψηφίσεις. Λες κι εμείς οι νεότεροι, πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο ψεύτες αυτόν που είναι πιο κοντά στην ιδεολογία μας ή λέει λιγότερα ψέματα. Επειδή έτσι έμαθαν. Ε όχι λοιπόν. Εγώ δεν γουστάρω να συνεχίσω την κατάντια που μου αφήσατε κληρονομιά. Προτιμώ την αποχή, ο αυτόματος πιλότος καλύτερα θα τα καταφέρει από αυτό που μου υποδεικνύετε ...
Δεν διαφωνώ οτι έχεις δίκιο προτάσεις δεν μας λες όμως
Ο ένας κατέστρεψε την χώρα, ο άλλος μας έβαλε στα μνημόνια ή μας χρεοκόπησε, ο παραάλλος υποστηρίζει ας πούμε τον Χίτλερ, μόνο ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση;
Αυτοί που ψήφιζαν όλους αυτούς και έδιναν για πάρα πολλές δεκαετίες ποσοστά συνολικά 80% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν φταίνε σε τίποτα μόνοι τους έβγαιναν;
Edited by - Iptamenos paratiritis on 17/03/2017 15:46:27