- Άγιο Δισκοπότηρο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
There was a logical reason why the Emperor was opposed to the concept that all of mankind originally came from God and was returing to God via the cucle of birth and death. Justinian had been convinced by high ranking cardinals that it was not in the interest of the empire to allow Origen;s writings to continue to be copied and distributed. A powerful group of Cardinal’s and Bishop’s explained that if every soul had once pre-existed with God, then Christ wasn’t anything special to have come from God. These Cardinals convinced the Emperor that if people realized they were the children of God theymight begin to believe they no longer needed an Emperor, or to pay taxes, or to obey the Holy Church. But since they reasoned that only Christ had come from God but Giod made brand new souls at the time of conception and only the Holy Church could bring these souls to God. Without the protection of the Empire or the gudance of the church, all people would be doomed to be forever cut off from God in Hell. This doctrine was very acceptabloe to the Emperor. Once Justinian understood the political danger inherent in Origen’s teachings, the rest was simply an Emperor doing what was in his best interest.The council, as instructed by the Emperor, produced fourteen new anathemas and the very first one condemned reincarnation and the concept that souls pre-existed with God.
If anyone asserts the fabulous preexistence of souls, and shall assert the monstrous restoration which follows from it: let him be anathema.
The Pope never signed the order, so technically it was never legal, but the Pope's signature was not needed.
See also, Christian Reincarnation: The Long Forgotten Doctrine. Note: The Aquarian Gospel of Christ is very consistent with The Lost Years of Jesus: The Life of Saint Issa. See also The Essenes.
δεν το μετέφρασα, νομίζω οτι όλοι ξέρουμε αγγλικά.......αν κάποιος χρειάζεται μετάφραση ας μου πει.
Αυτό εν ολίγοις λέει ότι ο Πάπας Βιγίλιος δεν υπέγραψε ποτέ την ακύρωση της διδασκαλίας για την μετενσάρκωση (αναφέρεται στον Ωριγένη βέβαια και στις διδασκαλίες του, ο οποίος ήταν από τους πρώτους χριστιανούς και δίδασκε τις διδασκαλίες του Ιησού). Εξηγεί γιατί ο Αυτοκράτορας και οι καρδινάλιοι δεν ήθελαν ο κόσμος να πιστέψει στην μετενσάρκωση. Και σε τελική ανάλυση, πως στο 2005 μπορούμε να πιστεύουμε ότι ζούμε μόνο λίγα χρόνια σε αυτή τη γή, και μετά τέλος??? Ποιά είναι δηλαδή η αιτία της δημιουργίας μας??? απλά και μόνο να γεννηθούμε, να ζήσουμε όποια χρόνια με όποιο τρόπο και να πεθάνουμε και μετά τι??? Πάμε στον παράδεισο ή στην κόλαση???
Οκ, σεβαστή και αυτή η πεποίθηση, απλά δεν μου κάνει εμένα προσωπικά........πιστεύω ότι κάτι άλλο υπάρχει παραπίσω και πρέπει να το ψάξουμε. Αλλοστε, ένα άλλο μεγάλο λάθος που έχει κάνει η εκκλησία μας είναι το σημείο που λέει ο Ιησους: "Πίστευε, και μη ερεύνα"
Δεν είναι καθόλου έτσι φίλοι μου. Αν αλλάξουμε το κόμα (,) θα αλλάξει και όλη η πρόταση που είναι: Πίστευε και μη, ΕΡΕΥΝΑ.
Την καλημέρα μου
ΤΖΑ!ΖΕΝ@2005Π.Χ
quote:
TikTak είδες πουθενά να αναφέρω οτι ο Ιησούς ή κάποιος προφήτης ήταν ομοφυλόφιλος
Δεν ειπα οτι ειπε καποιος κατι τετοιο,και δεν αναφερομουν σε ενα και μονο post ενος ατομου.
Απλως προσπαθησα να φερω ενα παραδειγμα,οταν καποιος κατεβαζει το επιπεδο του Θεου που πιστευει καποιος(τελειος ,απαθης κ.τ.λ.), στο επιπεδο ενος κοινου ανθρωπου με σαρκικα παθη και αδυναμιες ειναι σχεδον το ιδιο πραμα.
Αγαπητη φιλη katerinagnosis
Τα αγγλικα μου ειναι πολυ φτωχα (οτι εχω μαθει ειναι βλεποντας ξενα σηριαλ στην tv)τεσπα με την βοηθεια καποιου μεταφραστη, και αν καταλαβα καλα το κειμενο που παραθετεις μας λεει μια αποψη ,μαλλον της αιρεσης που προβαλει και το μυθιστορημα του Nicolas Notovitch για ποιο λογο αποριφθηκαν οι αιρετικες αποψεις.
Δεν βλεπω αποδεικτικα στοιχεια για καποιες απο τις αποψεις σου(αναφαιρετο δικαιωμα σου να τις εχεις)
quote:
Αλλοστε, ένα άλλο μεγάλο λάθος που έχει κάνει η εκκλησία μας είναι το σημείο που λέει ο Ιησους: "Πίστευε, και μη ερεύνα"
Δευσμευομαι ενωπιων ολων εδω,οτι μολις μου φερεις το κεφαλαιο και τον στιχο απο την Αγια γραφη που ο Ιησους λεει : "Πίστευε, και μη ερεύνα" θα σου καταβαλω 500 Ευρω.
Αντιθετως ,(και ελπιζω να πραγματικα να ψαξεις)θα βρεις το "ερευνατε τις Γραφες"
Φιλικα
Γιαννης
quote:
Δευσμευομαι ενωπιων ολων εδω,οτι μολις μου φερεις το κεφαλαιο και τον στιχο απο την Αγια γραφη που ο Ιησους λεει : "Πίστευε, και μη ερεύνα" θα σου καταβαλω 500 Ευρω.
χα, πλάκα θα είχε!!!! Αυτό όμως ακριβώς είπα κι εγώ βρε Γιάννη, ότι ενώ ο Ιησούς έχει πει ΕΡΕΥΝΑ, η εκκλησία συνέχεια προσπαθεί να μας περάσει το μύνημα Πίστευε, και μη ερεύνα.............
Δεν τα έχω με τον Χριστούλη μας, τον υπεραγαπώ μάλιστα, με την εκκλησία και τους παπάδες τα έχω.
Οσο για το θέμα του Ιουστινιανού, δεν είναι κάποια αίρεση αυτή που τα γράφει αυτά Γιάννη. Είναι έρευνες που έχουν γίνει, αφού άλλοστε και στην εγκυκλοπαίδια που με παρέπεμψες, γράψει για την αντίθεση του Βιγίλιου στον αυτοκράτορα, απλά δεν γράφει λεπτομέρειες για το ΤΙ ηθελε ο αυτοκράτορας να αφαιρέσει, γιατί όπως ξαναείπα........ ε εγκυκλοπαίδια είναι, δεν μπορεί να γράψει τέτοια πράγματα........
Ούτε ο Notovich είναι αιρετικός. Δηλαδή όποιος ερευνά κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε μάθει είναι αιρετικός???????
Τέλος πάντων, όλα καλά.
Να είμαστε καλά........
ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ερευνήσει όσο του αρέσει κάθε πηγή γνώσης και μετά να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα με τα οποία δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι.Το να αποδέχεται κανείς "μασημένη τροφή" δεν ωφελεί πουθενά, όχι μόνο στα θρησκευτικά ζητήματα.