- Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
|
πηγές:
paranormal.about.com/od/humanenigmas/a/aa090406.htm
en.wikipedia.org/wiki/Eye_color
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Πριν πέσει στην αντίληψή μου το παραπάνω άρθρο, δεν είχα ακούσει και πολλά πράγματα γιαυτό το αναφερόμενο ως παράξενο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, τα λιγοστά που είχα ακούσει προέρχονταν κυρίως από σκόρπιες αναφορές σε άρθρα για την εξωγήινη ζωή.
Ωστόσο, πριν από 2 χρόνια, είχα βρεθεί κι εγώ πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα, τα οποία είχαν μάτια όπως τα περιγράφει το άρθρο και ενώ την ώρα που παρατηρούσα αυτά τα άτομα δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτα, με το που απομακρύνθηκαν, πράγματι ένιωσα περίεργα. Όχι βέβαια τρόμο και να θέλω να φύγω τρέχοντας, αλλά είχαν κάτι το αλλόκοτο. Το είχα αναφέρει τότε σε κάποιο φιλικό πρόσωπο, ως συμβάν που μου κίνησε την περιέργεια και μετά το ξέχασα τελείως.
Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι να μη συμβαίνει τίποτα. Παρόλα αυτά, με γοητεύει λίγο ως υπόθεση ![]()
Λέτε τελικά να "ζουν ανάμεσά μας"; ![]()
Είχε κανείς άλλος ποτέ, κάποια παρόμοια εμπειρία;
![]()
Ψυχή μου,
έχω διαβάσει και εγώ το άρθρο του Barry Napier το οποίο είναι διαθέσημο online εδω
http://www.ufodigest.com/news/0806/bek.html
και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και καλογραμμένο.
Ιδιαίτερα γιατί δίνει κάποιες πιθανές λογικές εξηγήσεις και κάποιες παραφυσικές.
Ο ίδιος καταλήγει στο ότι θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι παρατραβηγμένο και δύσκολα πιστευτό.
Εγώ δεν είχα ποτέ παρόμοια εμπειρία αλλά ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος του οποίου δεν αμφισβητώ την ειλικρίνια μου ανέφερε μια παρόμοια εμπειρία του πρίν από ένα χρόνο.
Η συνάντηση του έγινε το βράδυ σε ένα κινηματογράφο για'αυτό όπως είπα, αν και ξέρω πως είναι ειλικρινής, νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι του φωτός ιδιαίτερα αφού η συναντησή του κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Μου είπε επίσης ότι κανείς άλλος δεν φάνηκε να παρατηρεί τίποτα. Τα δύο παιδιά, μεταξύ 15 και 20 χρονών, εξαφανίστηκαν στον κόσμο και δεν μπόρεσε να τα ακολουθήσει. Ούτε και αυτός έννοιωσε τρόμο, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναφορές που υπάρχουν στο ίντερνετ, αλλά το συναίσθημα ότι υπάρχει κάτι παράξενο.
Δεν πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό, το έχω δει να χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ταινείες τρόμου για εφέ, και έχω δεί και εκατοντάδες ανυπόστατες φήμες να ξεκινάνε από το ίντερνετ και να μην καταλήγουν πουθενά. Αν είναι όμως υπαρκτό το φαινόμενο, ίσως να πρόκειται για μια μαζική υποβολή στο παγκόσμιο ασυνείδητο.
Αυτό θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ, αν ποτέ βλέπατε κάτι τέτοιο, τι συναισθήματα και σκέψεις θα σας δημιουργούσε;
Επίσης, μήπως θα μπορούσες να μας πείς περισσότερες λεπτομέρειες για την δική σου εμπειρία;
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες παραπάνω πρέπει είναι photoshop αφού νομίζω ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να φωτογραφήσει τα παιδιά με τα μαύρα μάτια.
Infinitum Finitum Producit
Όσον αφορά την ιστορία μου, δεν έχει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Ήταν δύο γυναίκες - μάλλον μάνα και κόρη - και ήταν αρκετά μικρόσωμες και οι δύο (κοντές γύρω στο 1.50 με 1.55 και πολύ λεπτές). Ήταν όμως πραγματικά περίεργες. Άδεια μάτια - αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. ![]()
Πάντως, έχει πλάκα να "πειράζεις" τα μάτια με κάποιο εργαλείο editing εικόνας!
χε χε χε...

![]()
Ψυχή μου,
quote:
Αυτό θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ, αν ποτέ βλέπατε κάτι τέτοιο, τι συναισθήματα και σκέψεις θα σας δημιουργούσε;
Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο κ ομολογώ πως αγνοούσα εντελώς το φαινόμενο.
Μία φορά μόνο, πριν από αρκετά χρόνια, ήμουν σε μία ντίσκο, ξέρετε, αυτές με την ντισκομπάλα στο κέντρο της πίστας, καθρέφτες τριγύρω κ πολύ, μα πάρα πολύ black light. Με ακούμπησε ένας νεαρός στον ώμο κ μου ζήτησε συγνώμη προκειμένου να περάσει αφού στο μαγαζί γινόταν χαμός. Γυρίζω λοιπόν να δω κ βλέπω ένα πρόσωπο γνώριμο (ήμουν σε νησί κ φατσικά γνωριζόμασταν οι περισσότεροι). Επειδή όμως είχε ανοιχτόχρωμα μάτια κ μάλλον φορούσε φακούς επαφής, από το black light δεν φαινόταν καθόλου οι ίριδες! Ήταν από τις λίγες φορές που τρόμαξα τόσο πολύ.
Είναι πολύ λογικός λοιπόν ο τρόμος που σε κυριεύει εκείνη την στιγμή, ειδικά αν είσαι κ λίγο χέστης όπως εγώ... Ούτε μόνος ήμουν, μια χαρά διασκέδαζα, το τύπο τον ήξερα φατσικά κ όμως, με τόσα που έχω δει στο σινεμά, ήταν σαν να βλέπω τον Χρήστο Φερλή... ![]()
-----------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
-----------------------------------------------------
Εδώ να πω ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ήταν το ίδιο σκούρα, κατάμαυρα μαλλιά και σκούρο δέρμα.
Ερχόμενη τώρα στις καταγραφές που υπάρχουν από άτομα που συνάντησαν ανθρώπους με μαύρα μάτια θα παρατηρήσω ότι είναι όλοι ενήλικες, αυτό σημαίνει ότι έχουν μιά κοσμοθεωρία θα έλεγα σχετικά οριοθετημένη για τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Σε αντίθεση εγώ ήμουν σε μιά ηλικία που θα μπορούσα να πω ότι ανακάλυπτα τον κόσμο.
Θα σας περιγράψω τώρα ένα περιστατικό που συνέβει πριν μερικές μέρες. Ήμουν σε μιά ομάδα ανθρώπων για επαγγελματικούς λόγους και ήρθα σε αντιπαράθεση με μια κυρία. Προσπαθώντας η συγκεκριμένη να υποστηρίξει την θέση της, ήταν αυτή που θα είχα τον τελευταίο λόγο στο θέμα που συζητούσαμε, άρχισε να παίρνει αμυντική στάση μη μπορώντας να βρει τα κατάλληλα επιχειρήματα να αντικρούσει τις τοποθετήσεις μου.
Η στάση της έγινε κάθετη, μου απευθυνόταν στο πληθυντικό, η φωνή της είχε προσποιητά ελεγχόμενη ένταση, προσπαθούσε να με κοιτάει στα μάτια. Όταν διαπίστωσα ότι την στενοχωρεί η όλη κατάσταση υποχώρησα και την άφησα να πει αυτό που ήθελε, εκεί έληξε το θέμα για μένα.
Έπειτα όμως από λίγο επανέφερε την συζήτηση και μεταξύ αστείου και σοβαρού μου είπε ότι είμαι επιθετική και πως το κατάλαβε από τα μάτια μου. Όταν την ρώτησα τι εννοούσε μου είπε ότι ήταν περίεργα. Το χρώμα των ματιών μου είναι γκρι-πράσινα θα έλεγα, δεν είμαι και σίγουρη, θα με διορθώσει η Αμαλία εάν ισχύει κάτι άλλο.
Κατάλαβα ότι απλώς λόγω του ότι είχε προσέξει ιδιαίτερα το χρώμα των ματιών, της είχε κάνει εντύπωση γιατί ήταν διαφορετικά από ότι είχε συνηθίσει να βλέπει, συνδίασε τα συναισθήματα που δημιούργησε η ίδια από την όλη κατάσταση με τα μάτια μου και έβγαλε ένα πρώτο συμπέρασμα.
Αν και ως περιστατικό είναι διαφορετικό από τα προαναφερόμενα για τα μαύρα μάτια, δείχνει μιά κατεύθυνση για το πως λαμβάνουν οι άνθρωποι κάποια γεγονότα, πως τα μεταφράζουν.
Ως μιά πρώτη θέση θα έλεγα ότι το διαφορετικό μας κάνει να νοιώθουμε τουλάχιστον περίεργα και εάν βοηθούν οι συνθήκες αυτό το περίεργα να γίνει φόβος.
Προσωπική εμπειρία: πριν από 9 χρόνια (συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου του 1997) συνάντησα μία κοπέλα που τα μάτια της δεν ήταν μαύρα αλλά ΚΟΚΚΙΝΑ. Ναι ΚΟΚΚΙΝΑ. Φυσικά έμεινα με το στόμα ανοικτό, η δε εντύπωση που προκαλούσε στους γύρω τους ήταν το λιγότερο περιέργειας και σε κάποιους τρόμο...
Η κοπέλα αυτή ήταν η γυναίκα μου και τα μάτια της είχαν γίνει κόκκινα όταν αυξήθηκε υπερβολικά η πίεση στα τριχοειδή αγγεία του ματιού λόγω γέννησης του γυιού μας...
Κοινώς η Κατερίνα ζορίστηκε τόσο πολύ για να βγάλει το γυιό μας (3.600 ήταν το μωρό κι η Κατερίνα δεν είναι και "πρώτο μπόι") που της βγήκαν τα μάτια έξω...
Αλλά το σχετικό με το θέμα μας είναι άλλο: οι αντιδράσεις όσων την αντίκρυζαν! Το "μη κανονικό" ΠΑΝΤΑ προκαλεί!!!
Και υπόθεση εργασίας: ας πούμε ότι είναι εξωγήινοι, μηχανές, υβρίδια ή δεν ξέρω τι άλλο. Χάθηκαν οι φακοί επαφής και τα γυαλιά; Τα κάναν όλα τέλεια για να κρυφτούν, στο χρώμα των ματιών κόλλησαν;
Δεν έχω χρόνο για να ψάξω τώρα για "μαύρα μάτια" σε βιβλιογραφία, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αναφορές, και μάλιστα καθόλου "παράξενες".
Δημήτρης
______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;

Επειδη μια ματια ενος αλλου ανθρωπου λεει πολλα, οταν βλεπεις ενα διαφορετικο ματι, ολο μαυρο, σου προκαλει κατι το διαφορετικο.
Μην αρχισουμε παλι τα ιδια και απο το τιποτα να βγαλουμε μυστηριο...
λοοολ ακους εκει... "Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια..."
Edited by - Underground on 09/09/2006 12:37:42
!!========== www.theinternetworld.org ==========!!
Edited by - Underground on 09/09/2006 13:18:45
Edited by - Underground on 09/09/2006 13:19:22
όταν άργησα να γυρίσω από τις διακοπές που είχα πάει,
σε κάποιο ελληνικό νησί.
οι γονείς μου περίμεναν στο σαλόνι και όταν μπήκα μέσα
μου είπαν : μα που πήγες εσύ ? μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε !
Η γήινη πραγματικότητα είναι πάντα πιο παράξενη από τις "ορδές" των εξωγήινων...
Βρε θηρία, 3600 το μωρό!
Αυτό είναι δημιουργία και θαύμα προσωπικό!
Να σας ζήση και να μεγαλουργήσει!
πού βρήκες την φωτογραφία; Μήπως μπορείς να μας δώσεις κάποιο λινκ να μάθουμε περισσότερα; Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιατρική πλευρά του θέματος.
νομιζω οτι τα μαυρα ματια που γενικα τρομαζουν ειναι εκεινα που ναι μεν ειναι μαυρα, αλλα ειναι και μεγαλα, τοσο ωστε να μην υπαρχει πολυ ασπρο γυρω γυρω..εκεινο νομιζω ειναι το εξωπραγματικο και αυτο γιατι εχει συνηθιστει στις ταινιες να παρουσιαζονται οι εξωγηινιοι με αυτη την οψη..

quote:
νομιζω οτι τα μαυρα ματια που γενικα τρομαζουν ειναι εκεινα που ναι μεν ειναι μαυρα, αλλα ειναι και μεγαλα, τοσο ωστε να μην υπαρχει πολυ ασπρο γυρω
Υπαρχει μια αναλογια, δεν σημαινει οτι ενα μεγαλο ματι εχει μεγαλη ιριδα και μικροτερο ασπρο.
Μην κοιτας της παρατραβηγμενες εικονες που "εφτιαξε" η αμαλια... στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aniridia
http://www.rnib.org.uk/xpedio/groups/public/documents/PublicWebsite/public_rnib003636.hcsp#P2_8
quote:
What is Aniridia?Aniridia is a rare congenital eye condition causing incomplete formation of the iris. This can cause loss of vision, usually affecting both eyes.
In Aniridia, although not entirely absent, all that remains of the iris, the coloured part of the eye, is a thick collar of tissue around its outer edge. The muscles that open and close the pupil are entirely missing. The appearance of a "black iris" is the result of the really enormous pupil.

quote:
εγώ είχα μία εμπειρία πριν κάποια χρόνια.
όταν άργησα να γυρίσω από τις διακοπές που είχα πάει,
σε κάποιο ελληνικό νησί.οι γονείς μου περίμεναν στο σαλόνι και όταν μπήκα μέσα
μου είπαν : μα που πήγες εσύ ? μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε !
![]()
Ψυχή μου,

quote:
Το χρώμα των ματιών μου είναι γκρι-πράσινα θα έλεγα, δεν είμαι και σίγουρη, θα με διορθώσει η Αμαλία εάν ισχύει κάτι άλλο.
Άστα αυτά pyramid, καστανά είναι!
...
Αστειεύομαι ασφαλώς. Επιβεβαιώνω και επαυξάνω. Γκρι-πράσινα είναι και συμμερίζομαι την άποψή σου, ότι πολλές φορές κάποια χρώματα ματιών, αφήνουν στον άλλο ιδιαίτερη αίσθηση. Κι εγώ που έχω γκρι, μου έχουν πει κάποιες φορές (ιδιαίτερα όταν είμαι αφηρημένη και κοιτάζω στο κενό), ότι έχω πολύ περίεργο βλέμμα.
dim.kar:
quote:
Και υπόθεση εργασίας: ας πούμε ότι είναι εξωγήινοι, μηχανές, υβρίδια ή δεν ξέρω τι άλλο. Χάθηκαν οι φακοί επαφής και τα γυαλιά; Τα κάναν όλα τέλεια για να κρυφτούν, στο χρώμα των ματιών κόλλησαν;
Δεν έχεις άδικο dim.kar.
Αλλά φαντάσου, να πηγαίνανε στο φαρμακείο να αγοράσουν φακούς επαφής και ο φαρμακοποιός να το έβαζε στα πόδια βλέποντας τα άδεια μάυρα μάτια! Ιδιαίτερα σ' αυτήν την περίπτωση, δε θα μπορούσε να αποφύγει να τους κοιτάξει στα μάτια και τότε... όπου φύγει, φύγει!!!
Underground
quote:
Το φαινομενο αυτο ονομαζεται Ανιριδια.
...
Επειδη μια ματια ενος αλλου ανθρωπου λεει πολλα, οταν βλεπεις ενα διαφορετικο ματι, ολο μαυρο, σου προκαλει κατι το διαφορετικο.
Μην αρχισουμε παλι τα ιδια και απο το τιποτα να βγαλουμε μυστηριο...
Η περίπτωση της ανιριδίας αναφέρεται στο άρθρο Underground. Όπως επίσης, το γεγονός της αίσθησης που μας αφήνει κάτι το διαφορετικό.
Εξετάζουμε λοιπόν το θέμα, με βάση αυτά τα δεδομένα.
Μιας και το αναφέρεις όμως, θα παραθέσω κι εγώ κάποιες φωτογραφίες από ανθρώπους που πάσχουν από ανιριδία (ατελής ή και καθόλου ανάπτυξη της ίριδας)

![]()
Ψυχή μου,
Αλλά ήταν φακοί επαφής!
Ακόμα θυμάμαι πως παραλίγο να μείνει η μάνα μου στον τόπο όταν με αντίκρυσε έτσι...
Σχετικά με το θέμα μας, η αλήθεια είναι πως ποτέ μου δεν έχω αντικρύσει κάποιον άνθρωπο που να πάσχει από ανιριδία.
Καταλαβαίνω οτι επειδή είναι κάτι το οποίο δεν αντικρύζουμε συχνά και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάποιον που να έχει τόσο μαύρα μάτια, είναι πιθανόν η πρώτη μας αντίδραση να είναι η έκπληξη, ένα δυσάρεστο αίσθημα ή έστω κάποιος στιγμιαίος φόβος.
Ας αναλογιστούμε όμως πως θα νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι όταν σε καθημερινή βάση θα βλέπουν σχεδόν όλους τους ανθρώπους να έχουν αυτές τις αντιδράσεις στην θέα τους.
Τι συναισθήματα θα βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και τι σκέψεις θα τους περνάνε από το μυαλό όταν βιώνουν μια τέτοια αντιμετώπιση, όσο ευγενική κι αν είναι αυτή.
Κι ειδικά αν έχουν ακούσει να τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, μπορούμε να καταλάβουμε τι πιθανές επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία τους...

In anticipation of my resurrection...
Χαρακτηριστικος Ζυγος!!!
Να εισαι καλα!!!