- Αϊ Βασίλης και η σημασία του....τελικά -ασχέτως της υπαρξής του- είναι καλός ο Αϊ Βασίλης??? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Δύσκολο το ερώτημά σου.Μ'έχω πιάσει πολλές φορές να λέω "σε συγχωρώ" κ να το εννοώ πραγματικά, να έχω πράγματι κατανοήσει τους λόγους ή τις αιτίες που κάναν κάποιον να με πληγώσει κ να μην κρατάω καμία απολύτως κακία ΑΛΛΑ μέσα μου κάτι να'χει "σπάσει"...
Υποθέτω ότι είμαι από αυτούς τους ανθρώπους (?) που συγχωρούν μεν, δεν ξεχνούν δε...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Σου ευχομαι,καθως και σε ολους οσους διαβαζουν ετουτο το τοπικ,να μην ερθει σε κανενα μας η στιγμη που θα πουμε οτι η λεπτη γραμμη ξεπεραστηκε και οτι το γυαλι ραισε πλεον.
Καλο σας βραδυ
πραγματι σημαντικο και παντα επικαιρο θεμα...Συγχωρω: συν - χωρω.
Ποιος εχει ομως την δυναμη να συγχωρει?Αυτος που εχει την ικανοτητα να ερχεται στην κατασταση που του ζητειται ,χωρις ομως να ταυτιζεται με αυτην.Ποιος μπορει να αποκτησει αυτην την ικανοτητα; Μονο οποιος μπορει και συγχωρει τον εαυτο του.
Η συγνωμη σαν πραξη και σαν διαδικασια εχει να κανει με το απλωμα, με την εκφραση της αγαπης(οπως πολυ σωστα αναφερθηκε).Και δεν εννοω την αγαπη που εκφραζεται ως συναισθημα.
Το να συνχωρουμε προυποθετει την αναγνωριση, την οντοποιηση και τελικα τον ελεγχο μιας ψυχικης καταστασης.Αυτο ειναι δυναμη γιατι ειναι γνωση.Δεν ειναι κατι που γινεται αυτοματα.Δεν ειναι απαραιτητο να μας ζητηθει.Αυτος που ερευνα την αληθεια γινεται σαν το βλεμμα που δεν κατακρινει,που δεν ζητα,που δεν μεμφεται αλλα ολα τα αγκαλιαζει ως ειναι.Κι ομως το να συγχωρουμε δεν σημαινει οτι θα πρεπει να ειμαστε 'αγκαλια' με αυτον που συγχωρουμε:και το λιονταρι το αγαπαμε αλλα δεν βαζουμε το χερι μας να το χαιδεψουμε.