ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Walker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
WalkerΜέλος
10/10/2004, 13:19:40
Θάθελα εδώ να σου συμπληρώσω μόνο ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει και μέσα από την διαδικασία του ασυνείδητου. Γιατί κάποιες φορές ο ρόλος αυτός έχει θαφτεί από άλλα στοιχεία.

10/10/2004, 13:26:12
Εννοείται.... Οταν όμως μπορείς να δεις και το σκοτεινό μέρος του εαυτού σου κατάματα, δεν μπορείς πια να παίζεις τέτοιους ρόλους....
Είσαι αναγκασμένος να δέχεσαι μόνο την αλήθεια σαν πραγματικότητα...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

WalkerΜέλος
10/10/2004, 14:26:45
.....
Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά άλλη απάντηση, σε αυτό το σημείο από το θέμα. Αν μου επιτρέψεις στην πρότασή σου θάθελα να κάνω μια μικρή αλλαγή...
Είσαι αναγκασμένος να δέχεσαι μόνο την αλήθεια που είναι η πραγματικότητα...

10/10/2004, 20:04:58
Σ'αυτό θα ήθελα να απαντήσω με μία φράση δανεισμένη :

"Κι εγώ δεν είμαι παρά η σκοτεινή πλευρά μιας ζωής στην οποία φως είναι η συνείδηση του έρωτα μου"

spiritΜέλος
11/10/2004, 14:22:53
"Κι εγώ δεν είμαι παρά η σκοτεινή πλευρά μιας ζωής στην οποία φως είναι η συνείδηση του έρωτα μου"

[/Α Ω

«Είμαι το Πνεύμα που αρνείται διαρκώς»

WalkerΜέλος
12/10/2004, 03:06:17
Αγαπητέ/ή spirit ίσως να φταίει ο υπολογιστής μου ή η αντίληψη μου, αλλά και τις φωτογραφίες δεν τις κατάλαβα, ούτε σαν σχήμα (ειδικά την πρώτη), αλλά ούτε σαν μήνυμα Αλλά και την διπλή αντιγραφή του τμήματος του κειμένου της συνομιλήτριας και εισηγήτριας galadriel , του θέματος (Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ?).
Αν ήθελες να μου / μας εξηγήσεις τι θέλεις να πεις εδώ?

12/10/2004, 13:06:37
quote:

παίρνοντας την πρωτοβουλία να απαντήσω για τον spirit (ας με διορθώσει αν κάνω λάθος).... ξαναβάζω την φράση

σου απάντησα walker?

WalkerΜέλος
13/10/2004, 03:57:26
Χωρίς να θέλω να σε θίξω, αγαπητή Galadriel , θα ήθελα την απάντηση του spirit . Γιατί ο καθένας μας μπορεί να καταλήξει βλέποντας ειδικά μια εικόνα, σε διαφορετικά συμπεράσματα. Ειδικά αυτή η εικόνα έχει δυνατότητα πολλαπλών νοημάτων και ανάλογα την συναισθηματική και ψυχική σου φόρτιση. Αυτό βλέπω. Παραδείγματα διαφορετικών ερμηνειών που μπορούν να δοθούν:
α. Πίσω από το φως του έρωτα κρύβεται κάποιος διαφορετικός άνθρωπος?
β. Κάποιος προσπαθεί να καλύψει το φως του έρωτα, γιατί ζηλεύει την ζωογόνο του δράση?
γ. Μέσα από το φως του έρωτα μπορεί να ξεπηδήσει μίσος και πόνος?
δ. Το φως του έρωτα είναι η γενεσιουργός δύναμης κάτι νέου, διαφορετικού?
ε. Το φως του έρωτα είναι η δύναμη που σε κάνει να πολεμάς ότι αντιτίθεται σε αυτόν?
Πόσες ακόμα ερμηνείες να βρω για το χρώμα, την μορφή, τον συνδυασμό τους? Γιαυτό θα επιμείνω να απαντήσει ο αγαπητός spirit , γιατί δεν είναι μόνο το κείμενο που έχει παραθέσει. Τι ήθελε στο σημείο αυτό να πει? Ήθελε?

13/10/2004, 10:45:09
άσχετα με το τι και πως και από που κι από που κι ως που ζητάς ως απάντηση από τον spirit, για τα οποία είναι αρμόδιος να σου απαντήσει, θα ήθελα να ρωτήσω....

....μήπως μερικές φορές χάνουμε την ουσία υπεραναλύοντας? μήπως τα παρακάνουμε πενηνταράκια όλα? μήπως τα πιο απλά πράγματα (όπως μία εικόνα = χίλιες λέξεις) κρύβουν μέσα τους περισσότερες απαντήσεις?

... κι ακόμα μήπως το να ψάχνουμε συνεχώς απαντήσεις είναι ένα είδος "κρυψίματος πίσω από το δάχτυλο μας"? Γιατί μ'αυτό τον τρόπο κινδυνεύουμε να βρουμε μόνο τις απαντήσεις που θέλουμε και όχι όσες είναι διαθέσιμες?

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

WalkerΜέλος
13/10/2004, 11:09:41
Θα ήταν υπερανάλυση αν δεν χρειαζόταν να γίνει επεξήγηση, γιατί ζητούσα απάντηση από τον spirit
Αν δεν ψάξεις, πως θα βρεις αυτές που είναι διαθέσιμες? Μήπως έχεις έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις?
Καλημέρα