- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αυτό είναι και το τελευταίο μύνημα που θα γράψω στο topic αυτό, για δύο μόνο λόγους τους οποίους ήθελα να σας πώ για να είμαι ειλικρινής μαζί σας.
1) Όταν πήρα την απόφαση να πρωτογράψω στο Esoterica, είχα απλώς τον διακαή πόθο να μιλήσω με κάποιον-κάποιους, για το πιο σημαντικό -απο κάθε άποψη- σημείο της Αττικής, το Πεντελικό Όρος. Ήθελα να δώ πώς ήταν να ανταλλάζεις κάποιες απόψεις, να συζητάς γενικά με ανθρώπους, πράγμα που δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω ποτέ μου, διότι όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι μου εκτός απο ΕΝΑΝ, αδυνατούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που με έκανε να ξημεροβραδιάζομαι σε ένα βουνό, απ΄το να τα πίνω σε ένα κλάμπ της παραλιακής, πράγμα βέβαια που είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα την ειρωνία, τους εμπαιγμούς και όλες αυτές τις αντιδράσεις απο μέρους αυτών. Έτσι λοιπόν απομακρύνθηκα απο τους πάντες και συνέχισα να κάνω οτι κάνω ολομόναχος, μόνιμος θαμώνας πλέον του Λατρευτού Βουνού. Η μοναξιά όμως είναι αφόρητο συναίσθημα. Έτσι κατέληξα στο Esoterica. Η ανταπόκριση ήταν εντελώς απρόσμενη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου (και αυτό το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια) ένιωσα τόσο έντονα τα συναισθήματα της συμπάθειας και του ενδιαφέροντος απο τους ανθρώπους που έγραφαν εδώ μέσα για εμένα και για αυτό που ασχολούμαι. Ο Εχέμβροτος, ο Alati13, ο Πέτρος, η Lilith, η Αμαλία, η Αvallon, η Cat, o Loucas, o Αvatar, ο Σάτυρος, ο Secondborn, όλοι τους και ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο, μου έδωσαν τη μεγαλύτερη χαρά που ένιωσα ποτέ, είτε με τα ενθαρρυντικά τους λόγια, είτε με τις απόψεις τους γύρω απο την Πεντέλη, είτε με κάποιες συναντήσεις που έγιναν, είτε με την απρόσμενη στάση που κράτησαν τότε με τον b-kouv, είτε, είτε......Τους ευχαριστώ όλους μέσα απο τα τρίσβαθα της καρδιάς μου και θα τους ευγνωμονώ για πάντα, διότι χάρη σε αυτούς, κατάλαβα έστω και για μία φορά στη ζωή μου τι πάει να πεί συμπάθεια, ενδιαφέρον, επικοινωνία. Όμως...η αλήθεια είναι - και δεν με τιμάει καθόλου που θα το πώ αυτό - οτι έχω πολλά "υπαρξιακά" και πολλές φορές νιώθω "άβολα" στην επικοινωνία μου με όλους αυτούς τους ομολογουμένως αξιόλογους ανθρώπους. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει και νιώθω έτσι και με θλίβει απεριόριστα. Λές και κάποιος με τιμωρεί για κάτι. Τέλοσπάντων, με τη λέξη "άβολα" εννοώ πάρα πολλά πράγματα, τα οποία όμως δεν θα ήθελα να γράψω εδώ. Δυστηχώς κάποια πράγματα δεν ξεριζώνονται ποτέ απο μέσα μας όσο και αν θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο. Μακάρι να καταφέρω στο τέλος, να κρατήσω την επικοινωνία μου μαζί τους αν βέβαια το θέλουν και εκείνοι.
2) Εξαιτίας αυτού του topic, το ενδιαφέρον για την Πεντέλη, μάλλον για να να ακριβολογώ, για τη Σπηλιά της, κορυφώθηκε. Για μια ακόμα φορά, η Σπηλιά, αντί να γίνει Τόπος Προσκυνήματος, έγινε τόπος ψυχρής έρευνας και μόνο. ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν είμαι κατά της έρευνας. Είμαι όμως κατά της έρευνας εκείνης, που συνοδεύεται απο φωνές, θορύβους, χαβαλέ, δίχως το παραμικρό ίχνος σεβασμού για το ιερότερο Σπήλαιο του Ελλαδικού χώρου και όχι μόνο. Μιλώ για την προηγούμενη συνάντηση. Όλοι μου ήταν συμπαθέστατοι και χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποιους απο κοντά, όμως εκείνη η βαβούρα με τα ανέκδοτα που έλεγαν τα παιδιά, μέσα στη στοά με τη λιμνούλα, δεν σας κρύβω οτι με πείραξε πολύ και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα για την βεβήλωση της υσηχίας του ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα το μέρος να μας αγριοκοιτάζει. Ίσως, μάλλον είμαι σίγουρος, πως αυτό που συνέβη στον Pinhead και τον Seconborn, ήταν μια "αθώα" προειδοποίηση απο την ίδια τη Σπηλιά για να εγκαταλείψουμε το χώρο.
Αλήθεια, αν είμασταν στους Δελφούς ή σε κάποιο άλλο αρχαιολογικό χώρο θα κάναμε τους αγίους ; Επειδή βλέπουμε μόνο πέτρες και όχι κίονες και αγάλματα πάει να πεί οτι το μέρος είναι της πλάκας ;
Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε, σας ξαναλέω οτι όλοι εκείνη την ημέρα της συνάντησης μου φανήκατε τρομερά συμπαθητικοί, άνθρωποι με πραγματικά αγνές προθέσεις, όμως αυτός ο γενικός θόρυβος μέσα και έξω απο τη Σπηλιά ήταν απαράδεκτος. Για αυτό σας θερμοπαρακαλώ την επόμενη φορά που θα πάτε εκεί, κάντε λίγη υσηχία. Και μην πάτε εκεί μονο για να "δείτε" και να "πάρετε" απο τη Σπηλιά. "Δώστε" και κάτι σε αυτήν. Δεν βλάπτει. Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Φίλτατο Εχέμβροτο σχετικά με τους ΚΑΝΟΝΕΣ που έγραψε και που πρέπει να τηρεί κάποιος όταν βρίσκεται σε τέτοια μέρη. Ο άνθρωπος τα είπε όλα στο μύνημα του. Ας μην μακρυγορήσω άλλο σε αυτό. Εύγε Φίλε μου, εύγε !!!
Αλήθεια, αν δεν είχε ανοιχτεί αυτός ο καταραμένος χωματόδρομος που οδηγεί στη Σπηλιά (λέω καταραμένος γιατί χάρη σ'αυτόν η Σπηλιά παθαίνει οτι παθαίνει κατά καιρούς) πόσοι θα περπατούσαν απο τα μονοπάτια για να πάνε εκεί ; Άρα οι περισσότεροι πάνε (μιλώντας πάντοτε γενικά) επειδή τους πάει το αυτοκινητάκι τους. Και όταν λένε οτι πάνε στην Πεντέλη, πάνε ΜΟΝΟ στη Σπηλιά και πουθενά αλλού. Όσοι μιλάνε για την Πεντέλη μιλάνε ΜΟΝΟ για τη Σπηλιά της. Ούτε που φαντάζονται τι γίνεται σε ολόκληρο βουνό, αλλά αυτό προϋποθέτει να μπούνε σε λειτουργία τα πόδια τους. Όσες πληροφορίες και να βρεί κάποιος στο Internet σχετικά με την Πεντέλη, το μόνο που θα δεί, είναι πληροφορίες σχετικές ΜΟΝΟ με τη Σπηλιά, (με μόνη εξαίρεση τη σελίδα του Πάνειου). Με λίγα λόγια θέλω να πώ πως Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ !
Αυτά απο'μένα και με συγχωρείτε για το μακροσκελές μύνημα μου.
Να είστε όλοι καλά και πάντοτε χαμογελαστοί !!!
Νταβέλης
666
Φίλε Νταβέλη εύχομαι να "ερωτεύεσαι", με αυτόν τον τρόπο που ερωτεύτηκες την Πεντέλη, το κάθετι στη ζωή σου. Θα σε ζηλέψουν πολλοί τότε γιατί θα...ΖΕΙΣ!
Εγώ όπως ξέρεις, όσο αναφορά το Βουνό, βρίσκομαι στο αντίθετο άκρο από εσένα. Ίσως γιατί τα βλέπω τα πράγματα πιο ορθολογικά και πιο στείρα απ'ότι εσύ.
Επειδή έχω μάθει να σέβομαι τον "έρωτα" των άλλων σου δηλώνω ό,τι από εδώ και στο εξής θα ενισχύσω την προσπάθειά σου. Δε θα ξαναγράψω σε αυτό το topic και κρατώ και θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Δεν εκπορνεύω το Βουνό σου και θα συνεχίζω να πράττω έτσι.
Αν ποτέ νιώσεις ότι το Βουνό σου ζητάει περισσότερα απ'αυτά που μπορείς εσύ να προσφέρεις, απλά φώναξε με να βοηθήσω. Θα το ευχαριστηθώ διπλά. Αν θυμάσαι στο είπα κατά την ανάβαση μας στο Βουνό. Το εννοούσα.
Τελειώνοντας θέλω να σου θυμήσω κάτι. Θυμάσαι τί είπα μετά το συμβάν; Δεν περίμενα να συμβεί σε μένα...
Ξέρεις γιατί το είπα; Δε θυμάμαι να ήμουν ούτε στην πλευρά του στείρου χαβαλέ, αλλά ούτε στην πλευρά του πιστού, δηλαδή αυτού που σέβεται το χώρο, μέσα στη σπηλιά. Αν κάνω λάθος διορθωσέ με.
Πιο πολύ πάντως ένιωθα ως τρίτος-ξένος για το χώρο αυτό. Είχα τη συμπεριφορά του ξένου πριν γνωρίσει τους συνομιλητές του-πριν σπάσει ο πάγος,όπως λέμε.
Μην είσαι τόσο σίγουρος για το θέμα της "προειδοποίησης" πάντως, Ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό αλλά δε θέλω να το παραδεχτώ. Αν υφίσταται αυτό που λές τότε ίσως να πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη συμπεριφορά των σκύλων μέσα στο σπήλαιο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τί εννοώ...
Υ.Γ.: Μη μετανοιώνεις ποτέ για κάτι που έκανες. Προσπάθησε να βρείς τα θετικά που αποκόμισες. Χάρηκα που σε γνώρισα φίλε. Είσαι Άνθρωπος από τους λίγους. Περιμένω να επικοινωνήσεις μαζί μου...
Με εκτίμηση
Secondborn

Αστιέυομαι φυσικά ....
Πάντως φίλε μου Τάσο, μην στεναχωριέσαι, μπόρα ειναι θα περάσει !!
Αλλωστε οπως λέγανε και οι αρχαίοι μανδαρίνοι μετά απο το σκοτάδι ...ερχετε κάποια στιγμή το φώς !!!
Εγώ τι να πω τώρα, την Κυριακή στην συναντηση μας ηταν τόσο ομορφη και κουραστική εμπειρία ...που με γέμισε συναισθηματικα΄...
θα προσπαθήσω να σεβαστό την επιθυμία του Νταβέλη ....
αλλά ελπίζω να μην χαθούμε τώρα που κάναμε την αρχή ...
Αντε και σχεδίαζα να ανέβω την Κυριακή με το σκουτερακί μου ...![]()
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
όμως πρώτα κάνε ένα ψυχρό υπολογισμό...τί κέρδισες γράφοντας σε αυτό το φόρουμ και τί έχασες....βάλ'τα σε μια "ζυγαριά" και σκέψου...
προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης, αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις ...
μην περιμένεις να είμαστε το ίδιο...ο καθένας έχει διαφορετικο τρόπο σκέψης, διαφορετικό χαρακτήρα...και έτσι πρέπει να είναι....
αν θίχτικες τόσο πολύ απο την συμπεριφορά αυτή που περιέγραψες ,φύγε...αξίζει όμως να αφήσεις όλους αυτούς που σου έδειξαν κατανόηση , ο καθένας με τον δικό του τρόπο βέβαια....?
σου εύχομαι την ίδια επιμονή και υπομονή που έχεις στο θέμα της αναζήτησης σου , να έχεις και στο θέμα των σχέσεων σου με άλουν ανθρώπους....
ένας άνθρωπος κρύβει πολύ περισσότερα μυστήρια απο όσα όλες οι σπηλιές μαζί....άλλά είναι και πιο δύσκολο να τα φανερώσεις...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ? μην χρησιμοποιείς την κάθε "σπηλια" για να "κρυβεσαι" .Έλα να μάθεις εσύ απο εμάς και εμείς απο εσένα...και ας έχουμε ο καθένας και "5" κακά...δεν χάλασε και ο κόσμος...
καλό σας βράδυ...
ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ.ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΣΟΥ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ.ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΗΞΩ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
που συζητατε.Εχω επισκεφθει πολλες φορες την Πεντελη και την σπηλια
αλλα δεν εχω δει ποτε κατι το περιεργο ουτε ακουσει τον ηχο αυτης της
γυναικιας φωνης.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πιστευω αυτα που λετε.Εχω
και εγω την περιεργεια να μαθω τι τρεχει και σκεφτομαι λοιπον να
επισκεφθω το συγκεκριμενο μερος αργα το βραδυ που δεν θα υπαρχει ψυχη
εκει.Τι λετε να επισκεφθειτε το μερος καποια μερα αργα το βραδυ ομως.
Επισης θελω να ρωτησω αν εχετε ακουσει οτι γινονται εκει κοντα
τελετες σατανιστων;
Επειδή είμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή θα μπαίνεις σε αυτό που δημιούργησες για να διαβάσεις τις απόψεις αυτών που τους ερέθησες η την φαντασία η την περιέργεια θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου και εύχομαι ναείσε πάντα καλύτερα.
Δέν ξέρω αν δημιουργώντας αυτο το θέμα περίμενες να βρής όλους τους ανθρώπους να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσε και εσύ.
Νομίζω οτι στις τόσες απόψεις που διάβασα θα βρήκες μερικούς που συμφωνούν περίπου με τον τρόπο που σκέφτεσε εσύ.
Θα ξέρεις οτι η πορεία του κάθε ενος απο εμας είναι μια πολύ μοναχική πορεία και ότι ο καθε άνθρωπος είναι μοναδικός.Αλλοίμονο αν όλοι είχαμε τον ίδιο τρόπο να εκφράζουμε μια μόνο και απόλυτη άποψη.
Πόσο βαρετό θα ήτανε???Τι είδους διάλογο θά κάναμε εδώ???
Νομίζω οτι ο κάθε ένας καταθέτοντας με τις δικές του δυνατότητες τις απόψεις του δημιουργεί την κίνηση.Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μήν σε αφηνε να εγκαταλείψεις αυτό που δημιούργησες με μια σου ερώτηση.
Φαντάζεσε το σήμερα, αν όλοι οι ερευνητές εγκατέλειπαν τις προσπάθειες μόλις αντιλαμβάνονταν οτι ολοι δεν συμφωνούσαν μαζί τους?
Δεν ξέρω αν ο μοναχισμός στην έρευνα είναι ο σωστός δρόμος.
Δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις τον χώρο που ερευνάς.
Δεν ξέρω αν κλείσεις την πόρτα που άνοιξες θα καταφέρεις να ηρεμήσεις απόλυτα αυτό που αναστάτωσες.
Ξέρω όμως οτι πρέπει να σε ευχαριστήσουν όλοι όσοι έβαλαν το λιθαράκι της άποψης τους διότι τους έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους που παρ ολον τον μοναχισμό τους έχουν την διάθεση να ανταλλάξουν απόψεις και γνώση, η άγνοια.
Σου εύχομαι καλή πορεία και είθε η απόφαση σου να προστατεύσει αυτο που νομίζεις ότι ότι ενόχλησαν οι βέβηλοι.Αγάπη και Φως σε όλους.
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.
Aπό την άλλη όμως δε μπορώ να μη συμφωνήσω και με τον octane και τους άλλους φίλους που αποδοκιμάζουν την απόφαση του Νταβέλη να αποχωρήσει από το φόρουμ αυτό. Φίλε Νταβέλη σε καταλαβαίνω απόλυτα (γι'αυτό και δε σου παραπονέθηκα ούτε σε "ξαναενόχλησα" όταν δεν απάντησες στο email μου) αλλά θα πρέπει να θυμηθείς ότι το θέμα αυτό ανοίχτηκε από σένα και είναι τουλάχιστον "αγενές" να αποχωρήσεις απ'αυτό. Είναι σα να καλείς κάποιους στο σπίτι σου και μετά φεύγεις και τους παρατάς μόνους μέσα σε αυτό...
Αν το θέμα έχει εστιαστεί στη σπηλιά με τις δικιές σου γνώσεις γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο αυτό μπορεί να διορθωθεί με το να πάμε κάποιες πεζοπορίες μαζί σου ώστε να ξέρουμε μετά και μόνοι μας πως να πεζοπορούμε σε αυτό και να μας δείξεις τα όσα έχεις ανακαλύψει... Ετσι θα καθησυχαστούν λιγάκι τα πνέυματα (της σπηλιάς
)
Ελπίζω να ξανασκεφθείς την απόφαση που πήρες γιατί αισθάνομαι ότι μας έβαλες σε ένα τριπάκι και μας άφησες μόνους. Πίστεψέ με οι περισσότεροι από δω μέσα δεν είναι οι συνηθισμένοι τύποι των club αλλά φυσιολάτρες, ζωόφιλοι και πεζοπόροι και ναι! αν το θέλεις να το ακούσεις και εμάς οι περισσότεροι φίλοι δε συμμερίζονται τις εσωτερικές μας αναζητήσεις και γι'αυτό καταλήξαμε εδώ...
Αρα δεν είσαι μόνος....

Edited by - Avallon on 24/05/2003 09:33:56
Η ΦΙΛΗ ΑΒΑΛΛΟΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΤΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΕΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.