- Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Έχω έναν στο σπίτι μου εδώ και 8 μήνες περίπου. Είναι ξανθός με γκριζογάλανα μάτια σαν θάλασσες! Μπορώ να επιβεβαιώσω επίσης πως έχουν μαγευτικές ικανότητες, γιατί ο συγκεκριμένος μ’ έχει μαγέψει εντελώς.
Αν δεν είναι αυτός ένας από τους «αληθινούς αγγέλους» τότε δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι.

* Ειρήνη *
Ειτε δεχεσαι οτι μπορεις να κανεις κατι ειτε οχι, και στις δυο περιπτωσεις εχεις δικιο. Henry Ford.
Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles Beaudelaire
Το να προσπαθείς να με κλείσεις σε μια λούπα παράδοξης σκέψης είναι μια πάγια τακτική που υποδηλώνει οτι δεν έχεις υπόθεση να αναλύσεις. Το να ξεφευγω είναι η τάση μου. Για αυτό θα επικεντρωθώ σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το αν μπορεί η οχι να αποδειχτεί οτιδήποτε έχει άμεση σημασία με το πως σκέφτεσαι όπως είπες. Κοινώς με το αν πιστεύεις οτι αυτό το οποίο έχεις στο μυαλό σου είναι εφικτό η οχι. Εγώ σε ρωτάω, με ποιό τρόπο αυτό κατοχυρώνει η απορρίπτει μια θεωρία? Δε νομίζεις οτι είναι χαζό να μιλάμε περι αποδείξεως σε ενα φόρουμ?
Σαφώς και το πιστέυεις... Γι αυτό θα πάω ενα βήμα παραπέρα και θα σου πώ το εξής. Έχω προσπαθήσει αυτό για το οποίο μιλάω και σχολιάζω αλλά δεν μπορώ να σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ:
α) Οτι το έκανα
β) Οτι το έκανα όπως εσένα θα ικανοποιούσε για να αποδεχτείς οτι το έκανα... σωστα
γ) Οτι δούλεψε η οτι δεν δούλεψε.
δ) Οτι ακόμη κι αν το έκανα "σωστά" αν κάτι που μου συνέβει μετέπειτα ήταν απόρροια της πρακτικής μου η αν ήταν απλώς κάτι που ήρθε
Αλλα πραγματικά, πως γίνεται να αποδείξεις σε κάποιον η ακόμη ακόμη και στον εαυτο σου οτι κάτι το οποίο ηρθε στη μεριά σου είναι αποτέλεσμα του νόμου της έλξης?
Οχι, εννοω, πραγματικά, πώς γίνεται να αποδείξεις κάτι τέτοιο μη έχοντας συνολική εικόνα του πως διαχειρίζονται οι ενεργειες στο σύμπαν και απο τι?
Εδώ λοιπόν όσο και αν τα κάνεις κρεμαστάρια το μόνο που μπορείς να μου πεις ειναι οτι είτε το πιστέυεις ερμηνεύοντας σχεδόν κάθε τι σαν... "απαντηση", είτε το διαπιστώνεις μέσω διαρκούς και προσεκτικής παρατήρησης.
Στο δευτερο σκέλος έγκειται εμμέσως η απόδειξη.
Λέω εμμέσως γιατί ακόμη κι όταν ισχύουν τα παρακάτω δεν μπορείς να αποκλείσεις τον παράγοντα τύχη απο το σύστημα.
Το μόνο λοιπόν το οποίο θα έιχε αξία να συζητηθεί θα ήταν ενα πείραμα το οποίο θα είχε το εξής αποτέλεσμα:
α) Το αποτέλεσμα σε φυσικό επίπεδο θα είχε ΆΜΕΣΟ αντίκρυσμα με το ζητούμενο στις σκέψεις σου. Όταν λέω άμεσο εννοώ να σου δωθεί ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ζητάς (Κάτι άλλο πολύ απλά μου μοιάζει σαν το βαρύκοο τζίνι του ανέκδοτου που αντί να δώσει στον ναυτή το επιθυμητό αποτέλεσμα τον μετέτρεψε σε μισό μέτρο... μούτσο!)
β) Η επαναληψιμότητα του πειράματος κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες σε οποιαδήποτε στιγμή.
γ) Η εμφάνιση σταδιακά ενός συγκεκριμένου μοτίβου-μορφοδιάταξης οπου θα εξηγεί γιατί το πράγμα δουλεύει όπως δουλεύει.
Σε αυτά τα πλαίσια φίλε Άλεξ μπορώ να σου αποδείξω οτι αυτό δεν μου συμβαίνει όπως και πιστεύω οτι μπορείς να το διαπιστώσεις κι εσύ απο την καθημερινή δική σου εμπειρία.
Το να χρησιμοποιούμε αόριστη λογική και νεφελώδη συμπεράσματα γιατί κάτι δεν πήγε καλα και να προσπαθούμε να το εξηγούμε μπακαλίστικα είναι κάτι απου αφαιρεί αξιοπιστία απο την υπόθεση μας και σίγουρα δεν είναι επιστημονική μέθοδος παρατήρησης. Μάλλον συνήθης πρακτική του αποκρυφισμού θα έλεγα.
Αν όντως συνέβαινε αυτό σε σένα και αποδείκνυες οτι ο νόμος λειτουργεί τότε το τελευταίο πράγμα που θα έκανες θα ήταν να παλεύεις να αποδείξεις σε μένα και στους άλλους την αλήθεια του πράγματος.
Ορίστε λοιπόν σου απέδειξα οτι δεν λειτουργεί αυτός ο νόμος σου. Κάτι άλλο?
The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
Edited by - TheAllseeingeye on 14/10/2009 19:49:38
Εδώ και 3 χρόνια παρατηρώ τους εσωτερικούς νόμους πώς λειτουργούν πάνω μου.Στον εαυτό έχω αποδήξει αρκετά πράγματα(τα οποία είναι απειροελάχιστα σε σχέση με το όλο).Δέν με νοιάζει τί πιστεύεις και τί όχι και ούτε ενδιαφέρομαι να μπώ σε λεπτομέριες για να εξηγήσω το πώς και το γιατί,για τον απλούστατο λόγο του οτι έχω παρατηρήσει οτι όσοι θέλουν βρίσκουν,όσοι δέν θέλουν,ακόμα και άν μπροστά τους βρίσκεται θυσαυρός, τότε αυτοί δέν θα τον δούν.Εξαρτάται με το πού βρίσκεται ο καθένας.Μερικοί είναι ανοιχτόμυαλοι και δέν απορίπτουν πιθανότητες,(βέβαια εσύ τους θεωρείς κατώτερους που δέν σκέφτονται),ενω μερικοί άλλοι είναι απίστευτα τυφλοί.
Το ποιός έχει δίκιο και το ποιός όχι δέν έχει μεγάλη σημασία,σημασία έχει ποιός είναι ευτηχισμένος.Συγνώμη αλλά εγώ στους περισσότερους ανθρώπους που δέν ασχολούνται με τον εσωτερισμό,βλέπω μια μονότονη επανάληψη της ρουτίνας,δουλειά,σπίτι,δουλειά,σπίτι,ξενύχτια,διασκέδαση
και ένας κύκλος δίχως νόημα και ουσία.Ανθρωποι συμβιβασμένοι με την δουλία,με την μηχανικότητα,χωρίς ζωή.Οι ανταμοιβή τους είναι η διασκέδαση σε κανα μπάρ ή μπουζούκια.Και νομίζουν οτι αυτό είναι όλο.
Απο την άλλη οι εσωτεριστές(αυτοί που αναζητούν το γιατί στα σημαντικά πράγματα της ζωής) είναι γεμάτη χαρά και αρμονια σε όλους τους τομείς,διακατέχονται απο αγάπη και ευφυία και γενικά φένονται ανώτερα όντα,πνευματικά όντα όπως είμαστε όλοι αλλά δέν το καταλαβαίνουμε μερικοί.
quote:
Κοίτα,δέν λέω οτι δεν υπάρχουν και άλλοι νόμοι και οτι δέν θα μπορούσαμε να ήμαστε σίγουροι για το άν λειτουργεί ή όχι ο νόμος της έλξης ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.Είμαστε πολύ μικροί για να καταλάβουμε τις λειτουργίες και τους νόμους του σύμπαντος.
Μικροί? Οχι, Δεν εχει να κάνει με το μέγεθος. Έχει να κάνει με το γεγονος οτι δεν έχουμε τρόπο να διεισδύσουμε πιο πέρα παρα μόνο με το μυαλό μας. Έχει να κάνει με το γεγονός οτι δεν εξελιχθήκαμε για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια αλλα ότι μας χρειάζεται να γνωρίζουμε για να επιβιώσουμε.
quote:
Εδώ και 3 χρόνια παρατηρώ τους εσωτερικούς νόμους πώς λειτουργούν πάνω μου.Στον εαυτό έχω αποδήξει αρκετά πράγματα(τα οποία είναι απειροελάχιστα σε σχέση με το όλο).
Άρα το γεγονός οτι απέδειξες την ισχύ αυτών των νόμων αγνοώντας την ευρύτερη εικόνα δηλώνει οτι βιάζεσαι. Βιάζεσαι να πιστέψεις οτι αυτοί οι νόμοι ισχύουν και άρα τους τροφοδοτείς με λίγο απ αυτό που θα λέγαμε, wishfull thinking. Έχεις ψάξει αρκετά τον εαυτο σου και τις αντιδράσεις του? Μήπως ζείς σε μια αυτοτροφοδοτούμενη ψευδαίσθηση κατασκευασμένη για να σου παρέχει αρκετό δράμα και ενδιαφέρον(και επίσης μια μαγική και γεμάτη νόημα ζωή) για να συνεχίσεις χώρις να σε πιάνει κατάθλιψη?
Edit/ Δες μία αυτό... http://sivers.org/drama
quote:
Δέν με νοιάζει τί πιστεύεις και τί όχι και ούτε ενδιαφέρομαι να μπώ σε λεπτομέριες για να εξηγήσω το πώς και το γιατί,για τον απλούστατο λόγο του οτι έχω παρατηρήσει οτι όσοι θέλουν βρίσκουν,όσοι δέν θέλουν,ακόμα και άν μπροστά τους βρίσκεται θυσαυρός, τότε αυτοί δέν θα τον δούν.Εξαρτάται με το πού βρίσκεται ο καθένας.Μερικοί είναι ανοιχτόμυαλοι και δέν απορίπτουν πιθανότητες,(βέβαια εσύ τους θεωρείς κατώτερους που δέν σκέφτονται),ενω μερικοί άλλοι είναι απίστευτα τυφλοί.
Άλεξ έχεις αντιληφθεί οτι είσαι εθισμένος στα λόγια και οτι επαναλαμβάνεις ενα μοτίβο που σε κρατά δέσμιο? Πρέπει να ξεφύγεις απ αυτό φίλε. Ο εσωτερισμός δεν είναι η λύση.
Πρέπει να υποβάλλεις εαυτον κάτω απο τεστς. Το να είσαι σπίτι σου και να σκεφτεσαι οτι είσαι καλούλης και πνευματικούλης είναι απλά ο τρόπος σου να συνεχίζεις την οφθαλμαπάτη.
quote:
Το ποιός έχει δίκιο και το ποιός όχι δέν έχει μεγάλη σημασία,σημασία έχει ποιός είναι ευτηχισμένος.
Η μεγαλύτερη ανάγκη στην ανθρώπινη φύση είναι η επιθυμία να είναι κάποιος σημαντικός. Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στην παράνοια επειδή βρίσκουν σε αυτήν ενα αίσθημα υπεροχής που ήταν ανίκανοι να βρούν στην πραγματικότητα. Βρήκαν σε εναν ονειρόκοσμο της δικής τους δημιουργίας το αίθημα υπεροχής που τόσο διακαώς επιθυμούσαν.
Κλέμμένο είναι μουστάκια!!! Απλά εκφράζει αυτό που θέλω να πώ. Αν νιώσεις την ανάγκη να το τροποποιήσεις λιγάκι νιώσε ελεύθερος να το κάνεις. Είμαι σίγουρος οτι σε εκφράζει σε πολλά επίπεδα.
quote:
Συγνώμη αλλά εγώ στους περισσότερους ανθρώπους που δέν ασχολούνται με τον εσωτερισμό,βλέπω μια μονότονη επανάληψη της ρουτίνας,δουλειά,σπίτι,δουλειά,σπίτι,ξενύχτια,διασκέδαση
και ένας κύκλος δίχως νόημα και ουσία.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι παρατηρείς μονάχα αυτούς που καλύπτουν την ανάγκη σου ο κόσμος να είναι έτσι για να ταιριάζουν στο παράδειγμα σου. Αυτό σου δίνει καύσιμα που τροφοδοτουν την αυτοτροφοδοτούμενη ψευδαίσθηση σου και σε κολλάν γειωμένο στα παράξενα.
Μαν υπάρχει η περίπτωση να είσαι τόσο κολλημενος με αυτές τις αηδίες ετσι ώστε να μην ψάχνεις τους ανθρώπους σε ενα βαθύτερο επίπεδο? Όλοι έχουν κάτι όμορφο στον μικρόκοσμο τους όμως αν τους βλέπεις απο μακριά και δεν τους πλησιάζεις μόνο την επιφάνεια θα βλέπεις.
quote:
Ανθρωποι συμβιβασμένοι με την δουλία,με την μηχανικότητα,χωρίς ζωή.Οι ανταμοιβή τους είναι η διασκέδαση σε κανα μπάρ ή μπουζούκια.Και νομίζουν οτι αυτό είναι όλο.
Ξέρεις τι λένε για τη μυγα... Μην επαναλαμβανόμεθα..
quote:
Απο την άλλη οι εσωτεριστές(αυτοί που αναζητούν το γιατί στα σημαντικά πράγματα της ζωής)
Πολύ υπεροπτικό αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναζητήσεις τα σημαντικά πράγματα της ζωής, η φιλοσοφία για παράδειγμα.
quote:
είναι γεμάτη χαρά και αρμονια σε όλους τους τομείς,διακατέχονται απο αγάπη και ευφυία και γενικά φένονται ανώτερα όντα,πνευματικά όντα όπως είμαστε όλοι αλλά δέν το καταλαβαίνουμε μερικοί.
Αν κρίνω απο σένα μαν, ναι, σίγουρα...
Edited by - TheAllseeingeye on 14/10/2009 21:47:45
Η ουσία τώρα του βιβλίου για μένα είναι:σκέψου θετικά.
Δηλαδή:
- θες χρήματα? επικεντρώσου στη δουλειά σου δες τα θετικά της και ναι θα ανταμειφθεί ο κόπος σου.
- θες γυναίκα? επικεντρώσου στην συγκεκριμένη κοπέλα σκέψου θετικά και χαρούμενα και ναι θα την έχεις.
- θες να περάσεις μάθημα? συγκεντρώσου σε αυτό διάβασε το με χαρά και όχι σαν κάτι ανιαρό και βαρετό και ναι θα το περάσεις.
Για μένα αυτό είναι το "secret" δες τα πράγματα από την θετική τους πλευρά και σίγουρα θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα από το αν σκεφτόσουν "πως θα το κάνω εγώ αυτό", "γιατί σε μένα", και άλλες τέτοιου είδους δύσμοιρες ερωτήσεις.
Και όπως κάποτε μου είπε κάποιος ποιο μεγάλος από μένα:
"δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω".
quote:
Άρα το γεγονός οτι απέδειξες την ισχύ αυτών των νόμων αγνοώντας την ευρύτερη εικόνα δηλώνει οτι βιάζεσαι.
Μισό λεπτό,δέν είπα οτι είμαι γκουρού.Ναι,έχω αποδήξει στον εαυτό μου,αλλά μου έχει τύχει να αναιρώ τα παλιά επειδή ήταν λάθος.Δηλαδή ερευνώ και δέν θεωρώ τα αποτελέσματα 100%.
quote:
Μαν υπάρχει η περίπτωση να είσαι τόσο κολλημενος με αυτές τις αηδίες ετσι ώστε να μην ψάχνεις τους ανθρώπους σε ενα βαθύτερο επίπεδο? Όλοι έχουν κάτι όμορφο στον μικρόκοσμο τους όμως αν τους βλέπεις απο μακριά και δεν τους πλησιάζεις μόνο την επιφάνεια θα βλέπεις.
Δέν αμφιβάλω για αυτό,όλοι έχουν κάτι όμορφο.Απλά απο την δική μου μεριά, δεν μου αρέσει στο οτι συμβιβάζονται τόσο εύκολα.Είναι προγραμματισμένη η ζωή τους,απο την αρχή μέχρι το τέλος.Δέν φέρουν αντίσταση στο κατεστημένο,αυτό με ενοχλεί.
quote:
Πολύ υπεροπτικό αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναζητήσεις τα σημαντικά πράγματα της ζωής, η φιλοσοφία για παράδειγμα.
Η φιλοσοφία σε οδηγεί στον εσωτερισμό.
quote:quote:
Άρα το γεγονός οτι απέδειξες την ισχύ αυτών των νόμων αγνοώντας την ευρύτερη εικόνα δηλώνει οτι βιάζεσαι.
Μισό λεπτό,δέν είπα οτι είμαι γκουρού.Ναι,έχω αποδήξει στον εαυτό μου,αλλά μου έχει τύχει να αναιρώ τα παλιά επειδή ήταν λάθος.Δηλαδή ερευνώ και δέν θεωρώ τα αποτελέσματα 100%,δέν βιάζομαι.
quote:
Μαν υπάρχει η περίπτωση να είσαι τόσο κολλημενος με αυτές τις αηδίες ετσι ώστε να μην ψάχνεις τους ανθρώπους σε ενα βαθύτερο επίπεδο? Όλοι έχουν κάτι όμορφο στον μικρόκοσμο τους όμως αν τους βλέπεις απο μακριά και δεν τους πλησιάζεις μόνο την επιφάνεια θα βλέπεις.Δέν αμφιβάλω για αυτό,όλοι έχουν κάτι όμορφο.Απλά απο την δική μου μεριά, δεν μου αρέσει στο οτι συμβιβάζονται τόσο εύκολα.Είναι προγραμματισμένη η ζωή τους,απο την αρχή μέχρι το τέλος.Δέν φέρουν αντίσταση στο κατεστημένο,αυτό με ενοχλεί.
quote:
Πολύ υπεροπτικό αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναζητήσεις τα σημαντικά πράγματα της ζωής, η φιλοσοφία για παράδειγμα.Η φιλοσοφία σε οδηγεί στον εσωτερισμό.
δεν εχεις καταλαβει στα τοσα μυνηματα που εχεις γραψει οτι μιλας και εσυ με
θεωριες που τις πιστευεις και τις δεχεσαι σαν σωστες.Για παραδειγμα στο
τελευταιο μυνημα σου λες οτι δεν έχουμε τρόπο να διεισδύσουμε πιο πέρα
παρα μόνο με το μυαλό μας.ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?Παρακατω λες Ο εσωτερισμός δεν
είναι η λύση.ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?Και πολλα αλλα.
Φιλε μου αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν μπορεις να δεχτεις οτι καποιος
συνανθρωπος σου ζει καπως διαφορετικα απο εσενα και οτι ειναι καλα με αυτο.
Δεν μπορεις να δεχτεις ουτε για ενα λεπτο οτι μπορει να ισχυει κατι αλλο
απο αυτο που σου εχουν μαθει γιατι φοβασαι μην καταστραφουν ολα αυτα που
πιστευεις.
Charles Beaudelaire
Επίσης για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο ζωής κανενός αλλα καταλαβαίνω οτι κάποιος που δεν έχει ενδείξεις αντίθετες απο τα λεγόμενα μου θα παρασύρεται ευκολα απο τις κάθε λογής απόψεις λόγω έλλειψης αποδείξεως για το κάθε τι. Φίλε μου αν είσαι ενας απ αυτούς τότε δεν σου φταίω εγώ. Φταίς εσύ που συμμερίστηκες μια ιδέα που πραγματικά δεν πιστεύεις σε αυτή. Στην τελική για το ίδιο πράγμα παλέυουμε κατα τα λεγόμενα σου, Την διατήρηση αυτών των συγκεκριμένων ιδεών σε επίπεδο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Τι πρόβλημα έχεις και με πρήζεις?
quote:
Μισό λεπτό,δέν είπα οτι είμαι γκουρού.Ναι,έχω αποδήξει στον εαυτό μου,αλλά μου έχει τύχει να αναιρώ τα παλιά επειδή ήταν λάθος.Δηλαδή ερευνώ και δέν θεωρώ τα αποτελέσματα 100%,δέν βιάζομαι.
Ούτε εγώ είπα οτι είσαι γκουρού. Αν και πάλι προτρέχεις. Ποιός σου πε οτι οι γκουρού τα ξέρουν όλα? ;-)
Τώρα όσον αφορά το δευτερο σκέλος αυτών που λες τότε έχω να σου πώ οτι το γεγονός οτι αναιρείς πάει να πεί οτι δεν έχεις πιάσει τη συνολική εικόνα. Εφόσον συμβαίνει αυτό πώς γίνεται να βγάζεις απόφαση οτι το τάδε δουλεύει η οτι δεν δουλευει? Καταλαβαίνεις οτι αυτό που μου απαντάς είναι λίγο φαύλο έτσι? Τράβα ενα βελάκι και ξαναγύρνα στην ερώτηση.
quote:
Δέν αμφιβάλω για αυτό,όλοι έχουν κάτι όμορφο.Απλά απο την δική μου μεριά, δεν μου αρέσει στο οτι συμβιβάζονται τόσο εύκολα.Είναι προγραμματισμένη η ζωή τους,απο την αρχή μέχρι το τέλος.Δέν φέρουν αντίσταση στο κατεστημένο,αυτό με ενοχλεί.
Σόρυυ αλλα εδώ έχουμε δύο τινά. Είτε δεν εκφράζεσαι αρκετα καλά ώστε να σε καταλάβω πλήρως είτε έχεις μπεί σε άρνηση. Έτσι για την χαρά της ερώτησης λοιπον, τι σε κάνει να πιστέυεις οτι διαφέρεις τόσο πολύ απο τους συνανθρώπους σου? Νομίζεις πραγματικα οτι είσαι κάτι καλύτερο η κάτι ασυμβίβαστο? Κι αν ναι αποδειξε το μου(Έστω προσπάθησε. Σε αυτή τη περίπτωση ας πούμε οτι θα αναστείλλω την κριτική σκεψη μου και θα πιστέψω).
quote:
Η φιλοσοφία σε οδηγεί στον εσωτερισμό.
Α ναι? Μήπως τα χεις μπερδέψει λιγάκι? Γιατί πρέπει όλα να σε πηγαίνουν στον εσωτερισμό? Μήπως απλά όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω απο αυτές τις ιδέες και οτιδήποτε σου συμβαίνει το επάγεις στον εσωτερισμό?
Η φιλοσοφία σου προσφέρει εσωτερική αρμονία ενίοτε και ενίοτε απελπισία μέχρι τα τρίσβαθα της ύπαρξής σου. It depends on the beholder and it depends on the appliance...
quote:Επίσης για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο ζωής κανενός
Δεν το προσπαθείς αλλα τον λες μπουρδολογία και τον στολίζεις και με αλλα επίθετα.Επισης πρεπει να καταλάβεις οτι 'εμεις' ειμαστε αυτοι που δεν προσπαθουμε να αλαξουμε την ζωη κανενος.
Charles Beaudelaire
Φυσικά και περιμένω να το ερμηνευσεις με τον λάθος τρόπο αυτό που σου γράφω παραπάνω γι αυτό πρίν το κάνεις σου λέω απο τωρα, ΜΗΝ!
Η γνωμη μου ειναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο και αυτα που ξερουμε εως τωρα ειναι το 1 τις 100 γι'αυτο πρεπει να τα ακουμε και να τα σεβόμαστε ολα οποια και αν ειναι τα πιστευω μας.
Charles Beaudelaire
quote:
ΟΚ φιλε μου θα σου κανω το χατήρι και δεν θα ξανα απαντησω σε μηνυμα σου.Ελπιζω καποια στιγμη να αρχισεις να καταλαβαίνεις τους συνανθρωπους σου και να σέβεσαι και να μην ειρωνεύεσαι τα πιστευω τους οσο διαφορετικά και αν ειναι απο τα δικα σου.
Φίλε Φούρναρη συμπεριφέρεσαι παιδιάστικα. Ενας άνθρωπος σαν και σένα δεν πρέπει να έχει δεί πολύ πόνο.. Είσαι το μίγμα των εμπειριών της ζωής σου. Κι εγώ είμαι το δικό μου. Η διαφορά μας είναι οτι έχω δει τον κόσμο και απ τις δύο του όψεις ενώ εσύ φαίνεται οτι είτε δεν το χεις κάνει είτε οτι για κάποιο λόγο τρέφεις ψευδείς ελπίδες παρ οτι έχεις δεί. Αυτό εννοώ όταν λέω στον Άλεξ οτι είναι σε άρνηση.
Είμαστε όντα που δεν υπακούουν στη λογική αλλα στις κάθε λογής παρορμήσεις μας. Και ενώ αυτό πολλές φορές είναι ωραίο άλλες πάλι περιορίζει την οπτική μας. Θέλει ισσοροπία και κουράγιο για να δείς την αλήθεια κατάματα και αυτό δεν το καταφέρνει κάθε άνθρωπος.
Πολλές φορές θέλουμε απλά να ξυπνήσουμε και να ανακαλύψουμε οτι αυτή η πραγματικότητα είναι ενα ψέμα όπως κάνουμε απο ενα άσχημο όνειρο αλλα όπως είπε και ο Albert Einstein
quote:
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one."
— Albert Einstein
Έτσι εμπίπτει σε σένα το να βρείς τις δυνατότητες σου μέσα σε αυτό το κόσμο. Αλλα με το να ακούς εμένα η με το να ακούς άλλους βάζεις όρια στην ύπαρξη σου. Μήπως η κίνηση σου να ψάξεις την αλήθεια μέσα σε άλλους ανθρώπους ήταν λαθεμένη? Πόσο πραγματικά εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους και την κρίση τους?
Ίσως είναι καιρός να σταματήσεις να πουλάς τον εαυτό σου πεισμώνοντας και να αρχίσεις να ερευνάς. Όλα τα άλλα είναι απλά ο καλομαθημένος εαυτός σου και η συνηθεια σου να τα βρίσκεις όλα έτοιμα. Αυτός ο κόσμος δεν κάνει εκπτώσεις. Ήρθες εδώ, θα κοπιάσεις.
Το στοίχημα σου είναι στο να καταφέρεις να μάθεις στον εαυτό σου να το βλέπει διαφορετικά στο να μετουσιώσεις τον τρόπο που σκεφτεσαι και να μάθεις να εναρμονίζεσαι με οτι επιλέγεις οτι είναι ωφέλιμο για σένα.
Σε αυτό το πλαίσιο κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει τι είναι καλο και τι είναι κακο, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Εκεί τα πράγματα γίνονται υποκειμενικά. Εαν δουλευει για σένα τότε κράτα το για τον εαυτό σου και προχώρα.
quote:
Η γνωμη μου ειναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο και αυτα που ξερουμε εως τωρα ειναι το 1 τις 100 γι'αυτο πρεπει να τα ακουμε και να τα σεβόμαστε ολα οποια και αν ειναι τα πιστευω μας.
Καταλαβαίνω οτι η πάλη σου δεν είναι μαζί μου. Άλλωστε αν δεν αναγνώριζες αντίκρυσμα στα λόγια μου δεν θα εμπαινες στον κόπο να με αντικρούσεις τόσο σκληρά. Αν θα μπορούσα να σου δώσω μια συμβουλή αυτή θα ήταν να μάθεις να ακούς τη δική σου φωνή. Είναι σημαντικό για την ωρίμανση σου σαν ανθρωπος ανεξαρτήτου της ηλικίας σου.
Θα σου δώσω κάτι που αν γνωρίζεις Αγγλικά θα σε βοηθήσει πολύ.
http://www.dragosroua.com/33-ways-to-get-and-keep-yourself-motivated/ Εδώ απαντάω και σε σένα alexqed σε εκείνο που είπα για τους τρόπους να ενδυναμώσεις το κίνητρο μέσα σου σε κάτι που επιλέγεις να κάνεις.
Charles Beaudelaire
Charles Beaudelaire
Ο διάβολος παίζεται στις λεπτομέρειες όπως είπα και στο αρχικό μου μήνυμα στο θέμα αυτό.
Το δύσκολο Φούρναρη είναι να ξεχωρίσεις την αλήθεια απ το ψέμα γιατι 9 αλήθειες αν τις φάς όλες κατακούτελα ούτε που θα πάρεις χαμπάρι που και πως σου σέρβιραν το ψέμα.
Εκεί μπαίνει φίλε η γνώση και ξεχωρίζει την ίρα απο το σιτάρι.
Αλλα για να αποκτήσεις τον "φακό της αλήθειας" πρέπει να επενδύσεις χρόνο και να κάνεις καραφλίτσα :D
Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για σένα φίλε αν πρόσφατα απέταξες την θρησκεία σου.
Όταν το κάνεις αυτό συνήθως ζείς ακόμη μες το καλούπι της θρησκείας και ευκολα ιυοθετείς παρόμοιου τύπου ερεθίσματα αρκεί να μην χτυπάν το καμπανάκι οτι είναι δόγμα. Κι εκεί είναι η παγίδα φίλε, καλά κρυμμένη και έτοιμη να στη φέρει απο πίσω.
Θα σε ρωτήσω κάτι φίλε και πρέπει να απαντήσεις με πάσα ειλικρίνεια.
Έχεις τα κότσια να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς υποβοηθήματα? Έχεις τα καρύδια να ζήσεις μες την αβεβαιότητα? Η ερώτηση είναι ρητορική. Μόνο εσύ μπορείς να την απαντήσεις.
Καπου εδώ νομίζω οτι άρχισα να γίνομαι φορτικός γι αυτό κλείνω την επικοινωνία μέχρι να υπάρξει λόγος να ξαναμιλήσω.
Τα λέμε
Edited by - TheAllseeingeye on 16/10/2009 00:15:20
quote:
Aυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για σένα φίλε αν πρόσφατα απέταξες την θρησκεία σου.Θα σε ρωτήσω κάτι φίλε και πρέπει να απαντήσεις με πάσα ειλικρίνεια.
Έχεις τα κότσια να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς υποβοηθήματα? Έχεις τα καρύδια να ζήσεις μες την αβεβαιότητα? Η ερώτηση είναι ρητορική. Μόνο εσύ μπορείς να την απαντήσεις.
Πανε χρονια τωρα που απεταξα οπως λες την θρησκεια και αυτη τη δυσκολη περιοδο που λες δεν την καταλαβα.
Αν μου επιτρέπεις θα σου απαντησω με ερωτηση (αν και παμε σε αλλο θεμα )εσυ στον θεο που πιστευεις ζεις μεσα στην βεβαιοτητα?
Δες και ενα video απο μια διαλεξη του Richard Dawkins που αναφερεται σε αυτο το θεμα.(ο δημιουργός του video ειναι πολυ ειρωνικός και αυτο ειναι το μονο κακο)
Charles Beaudelaire
Charles Beaudelaire