ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

PREDATOR85 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
TheAllseeingeyeΜέλος
16/10/2009, 01:29:05
quote:
Πανε χρονια τωρα που απεταξα οπως λες την θρησκεια και αυτη τη δυσκολη περιοδο που λες δεν την καταλαβα.
Αν μου επιτρέπεις θα σου απαντησω με ερωτηση (αν και παμε σε αλλο θεμα )εσυ στον θεο που πιστευεις ζεις μεσα στην βεβαιοτητα?
Δες και ενα video απο μια διαλεξη του Richard Dawkins που αναφερεται σε αυτο το θεμα.(ο δημιουργός του video ειναι πολυ ειρωνικός και αυτο ειναι το μονο κακο)

Θα σου δώσω έτσι λιγάκι μια απάντηση που θα σε ξενίσει..

Είτε υπάρχει θεός είτε οχι δεν πολυασχολούμαι. Ο θεός είναι ο θεμελιος λίθος της αίσθησης της ασφάλειας μας σε ενα σύμπαν γεμάτο αβεβαιότητες. Το concept του θεού απο την αρχή κατασκευάστηκε σαν μια τέλεια εικόνα οπου εξυπηρετεί τις βαθύτερες ανασφάλειες του ανθρώπου.

Αν παρατηρήσεις τι λένε τα δόγματα για τον εκάστοτε θεό τοτε δεν σου αφήνουν καμία αμφιβολλία για το γεγονός οτι όλα είναι καλλυμένα και εντάξει.

Σε προηγούμενο μήνυμα μου σου είπα οτι είμαι πρακτικός τύπος. Αυτό θα πεί οτι συνεχώς εξερευνώ τις δυνατότητες μου και ανάλογα με το τι βρίσκω τον εαυτό μου ικανό να κάνει πράττω ανάλογα.

Αν υπάρχει θεός τότε το λέω στεγνα, δεν θέλω και δεν μπορώ για την ώρα να τον συναντήσω. Αν το έκανα θα ήταν μια απο εκείνες τις αμήχανες συναντήσεις που κοιτάει ο ενας τον άλλον και δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί.

Αδερφέ ακόμη κι αν υπάρχει θεός το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν να κάνει babysitting εμάς. Εγώ αν ήμουν πάντως θα είχα πάρει την διαστημική μου ιστοσανίδα και θα έκανα σερφινγκ στο σύμπαν!!!

Είπα κάτι προηγουμένως οπου όσο κι αν φάνηκε λεπτομέρεια μόνο τέτοια δεν είναι.

Απο τη στιγμή που δημιουργήσεις κάτι οι προεκτάσεις του δεν είναι πια ελεγχόμενες. Όπως το να ανάψεις μια φωτιά. Υπάρχουν κλίμακες ελέγχου της φωτιάς αλλα μόλις αυτή ξεπεράσει μια κρίσιμη μάζα άντε να την συμμαζέψεις μετά.

Πιστεύω οτι το ίδιο είναι και η ανθρωπότητα.

ΥΓ. Μιάς και έπιασες τα ντοκυμαντέρ έχω κι εγώ ενα καλό να δείς!!! Ψάξε και κατέβασε το Religulous του Bill Maher! Πολύ Γέλιο και σωστές απόψεις.

The eye seldom sees what the mind does not anticipate.

16/10/2009, 11:13:31
quote:
Το δύσκολο Φούρναρη είναι να ξεχωρίσεις την αλήθεια απ το ψέμα γιατι 9 αλήθειες αν τις φάς όλες κατακούτελα ούτε που θα πάρεις χαμπάρι που και πως σου σέρβιραν το ψέμα.

Κάτι που έχω ακούσει για το ψέμα και την αλήθεια:Τα ψέματα είναι σάν ένα σκοτεινό δωμάτιο,άν όμως σε αυτό το σκοτεινό δωμάτιο ανάψεις ένα κερί,τότε αυτό θα φωτιστεί.Δηλαδή,μια αλήθεια μπορεί να νικήσει χιλιάδες ψέματα,ενώ το αντίστροφο δέν μπορει να συμβεί.Οι αλήθειες είναι σαν ένα φωτεινό δωμάτιο,στο φωτεινό δωμάτιο δέν μπορεί να δημιουργηθεί σκοταδι άν δέν κλείσεις τα φώτα(τις αλήθειες).Με λίγα λόγια,μια αλήθεια αρκεί για να ξεσκεπάσει τα ψέματα.

Αρα,άν λένε ψέματα,θα πρέπει να λένε πολλά ψέμματα και να βασίζονται σε λιγότερες αλήθειες.Αυτή είναι η τακτική αυτών που λένε ψέματα,περισσότερα ψέματα λιγότερες αλήθειες.Πέρα απο το βίντεο,η θετική σκέψη ποτέ δέν έβλαψε κανέναν,μόνο καλό κάνει.

TheAllseeingeyeΜέλος
16/10/2009, 12:30:21
Παίζεις με τις λέξεις Άλεξ. Τίποτα καινούριο δεν μας λές. Όλο τα ίδια και τα ίδια αναμασάς. Επιτέλους άλλαξε κασέτα. Μοιάζεις με κάποιον απο δω μέσα όνομα και μη χωρίο...

The eye seldom sees what the mind does not anticipate.

16/10/2009, 13:21:10
quote:
Μοιάζεις με κάποιον απο δω μέσα όνομα και μη χωρίο...

Τί ακριβώς εννοεις? Ώρες ώρες δέν σε πιάνω.
BakerΝέο Μέλος
16/10/2009, 18:18:22
συμφωνώ μαζι σου TheAllseeingeye στο θεμα θεος.Ειναι φως φαναρι οτι ειναι δημιούργημα του ανθρωπου για να καλύψει τις ανασφαλειες και τους φοβους του.Δεν θα ηθελα να συνεχισουμε αλλο αυτο το θεμα.καλα ηταν :D
δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα.
Φιλε alex22 συμφωνω μαζι σου οτι το να σκέφτεσαι θετικα μονο καλο κανει.το εχω ξανα πει άλλωστε παραπανω.

Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles Beaudelaire