ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- THE CONSTANT GARDENER - - Κινηματογράφος -

- THE CONSTANT GARDENER - - Κινηματογράφος -

KERRY KING11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
31/07/2006, 11:30:52
Μια πολύ καλογυρισμένη ταινία, που καταπιάνεται με το πρόβλημα της αποστολής φαρμάκων στις χώρες της Αφρικής και τι παρασκήνιο μπορεί να κρύβεται πίσω από μια κατά τ΄άλλα ανθρωπιστική βοήθεια της "Δύσης"....

Φοβερές οι εικόνες της αφρικανικής υπαίθρου....

http://www.theconstantgardener.com/main_site.html

Edited by - KERRY KING on 31/07/2006 11:32:44

31/07/2006, 12:25:27
Βρε KERRY KING, ξέρεις τι έπαθα?
Άνοιξα το link και κατά λάθος το έκλεισα.
Από τότε δε μου ανοίγει ξανά...

Η ταινία τώρα βγαίνει στους κινηματογράφους ή είναι παλιότερη?

Πρώτη φορά την ακούω...

In anticipation of my resurrection...

31/07/2006, 15:23:37
Φίλε μου την νοίκιασα χτες σε DVD....
Οπότε μάλλον δεν παίζει σε μεγάλη οθόνη πλέον....

Αξίζει, να την δεις....

Σε κάνει και νοιώθεις πολύ λίγος, όλοι μας σκεφτόμαστε ένα καλύτερο σπίτι, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, κιριλέ διακοπές.....
και ξαφνικά βλέπεις μία ταινία και σου υπενθυμίζει ότι κάπου η ανθρώπινη ζωή είναι τόσο ασήμαντη... τόσο αναλώσιμη....

Είναι πολύ ζωντανή ταινία !

stemixΜέλος
01/08/2006, 11:50:11
quote:
και ξαφνικά βλέπεις μία ταινία και σου υπενθυμίζει ότι κάπου η ανθρώπινη ζωή είναι τόσο ασήμαντη... τόσο αναλώσιμη....

Ακριβώς αυτό. Είναι τρομακτική γιατί δείχνει εντελώς πραγματική. Μην φανταστείτε καμιά ταινία όπου ο ήρωας τα κάνει όλα λίμπα, λύνει όλους τους γρίφους και παίρνει εκδίκηση για τις αδικίες.
Ο "ήρωας" είναι ένας καθημερινός καλός άνθρωπος, με αγνές προθέσεις, που κάνει απλά την δουλειά του. Δεν ενδιαφέρεται να είναι αυτός που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου, σε αντίθεση με την γυναίκα του.
Μου άρεσε πάρα πολύ, επειδή σε όλη την διάρκεια, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας βάλει στην θέση του ήρωα της ταινίας, χωρίς να γνωρίζουμε εμείς κάτι παραπάνω, χωρίς να βλέπουμε κάποια σκηνή στην οποία να συμβαίνουν γεγονότα, στα οποία αυτός δεν είναι παρών και έτσι μαθαίνουμε ότι μαθαίνει και αυτός.
Βέβαια αυτό έχει και κάποια δυσκολία, γιατί αργούμε να μπούμε στο νόημα και κάποιοι μπορεί να κουραστούν, αλλά την συστήνω ανεπιφύλακτα. Φοβερή.
Ο Ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι "Ο επίμονος κηπουρός".

01/08/2006, 13:20:12
quote:
Ο Ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι "Ο επίμονος κηπουρός".

Τι τίτλος είναι αυτός, βρε παιδιά?

Φίλε μου stemix, μια ταινία δεν είναι καλή απαραίτητα όταν έχει να επιδείξει την εκδίκηση, τον super πρωταγωνιστή κτλ.
Το να μπορείς να μπεις στην θέση του πρωταγωνιστή να τον συναισθανθείς ίσως να είναι πιο αποτελεσματικό...

In anticipation of my resurrection...

stemixΜέλος
01/08/2006, 18:51:04
Συμφωνώ Dying_Incubus, αλλά όταν την δεις θα καταλάβεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει γρήγορη πλοκή, που η μία σκηνή διαδέχεται την άλλη. Πάει με το πάσο της και δεν δίνει στον θεατή όλες τις απαντήσεις. Μόνο ότι μαθαίνει και ο πρωταγωνιστής. Τα άλλα σε αφήνει να κάνεις εσύ τις συνδέσεις.
Για αυτό λέω ότι ίσως κάποιοι κουραστούν.
Ήταν μία πάρα πολύ ωραία ταινία.
10/08/2006, 13:43:20
Μια πολύ καλή ταινία χωρίς πολλές φαμφάρες, ρεαλιστική και ανθρώπινη.
Είναι σχετικά αργή ταινία και λίγο βαριά, που όταν τελειώσει μόνο με καλή διάθεση, δεν θα βγάλεις το δισκάκι από το DVD με όλα αυτά που θα έχεις δει.

quote:
Σε κάνει και νοιώθεις πολύ λίγος, όλοι μας σκεφτόμαστε ένα καλύτερο σπίτι, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, κιριλέ διακοπές.....

Σου δίνει την δυνατότητα να εκτιμήσεις έστω και για λίγο αυτά που έχεις, όταν βλέπεις τα χειρότερα και συνειδητοποιείς για άλλη μια φορά μέχρι πιο σημείο μπορεί να φτάσει ο “άνθρωπος”.
Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι αυτά και ακόμη χειρότερα γίνονται και στην πραγματικότητα και όχι μόνο στις ταινίες.
Ευτυχώς που υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αγωνίζονται και αφήνουν το εαυτό τους και την προσωπική τους ζωή σε δεύτερη μοίρα για να βοηθήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοιες ή παρόμοιες καταστάσεις.

Αξίζει !!!

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

GWGWΜέλος
10/08/2006, 15:43:01
quote:

σε όλη την διάρκεια, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας βάλει στην θέση του ήρωα της ταινίας, χωρίς να γνωρίζουμε εμείς κάτι παραπάνω, χωρίς να βλέπουμε κάποια σκηνή στην οποία να συμβαίνουν γεγονότα, στα οποία αυτός δεν είναι παρών και έτσι μαθαίνουμε ότι μαθαίνει και αυτός.
Βέβαια αυτό έχει και κάποια δυσκολία, γιατί αργούμε να μπούμε στο νόημα και κάποιοι μπορεί να κουραστούν, αλλά την συστήνω ανεπιφύλακτα. Φοβερή.

εγω μαλλον θα ειμαι μια απο αυτους..που θα κουραστουν..

Μου αρεσει να γνωριζω παραπανω απο τον πρωταγωνιστη..και να λεωω

εε πισω σου ειναι ο δολοφονος!!!!!!!!!!!!!!!!!

παρολα αυτα θα την δω..

ZOIROSΜέλος
04/11/2004, 14:06:08
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

http://www.pokrov.org/

EGV

06/11/2004, 10:47:00
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΖΩΗΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

http://www.esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=18

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

07/11/2004, 04:29:14
ZOIRΕ, έχεις ήδη δημιουργήσει τουλάχιστον ένα θέμα με στόχο να μας καταδείξεις "πόσο κακοί είναι οι Χριστιανοί!"

Δεν θα χρειαστούμε άλλο - σε ευχαριστούμε πολύ.

Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.
Η συζήτηση μπορεί να συεχιστεί σε ένα από τα παρόμοια θέματα του ίδιου συγγραφέος.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!