ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
gentlemanΜέλος
04/06/2007, 03:04:49
Τις προάλλες πήγα σε ένα πάρκο όπου όλα τα παγκάκια ήταν σπασμένα.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Γιατί άλλο είναι το γκραφίτι, συχνά άσχημο, ενίοτε κάπως βλέπεται, αλλά δεν είναι ποτέ τόσο καταστροφικό, και άλλο αυτή η παθολογία του βανδάλου.

Τι σκ... έχουν μέσα στο κεφάλι τους ήθελα να 'ξερα. Αποκλείεται να κάτσουν στα ίδια παγκάκια μιαν άλλη μέρα; Τι είναι αυτό; Μαγκιά;

Φταίνε οι δασκάλοι;

Φταίνε οι γονείς;

Φταίει η ψυχή τους που είναι διεφθαρμένη από προηγούμενη ζωή;

Φταίει η μογγολική καταγωγή τους;

Φταίει η έλλειψη αστυνόμευσης;

Dare To Dream

angiΜέλος
04/06/2007, 03:19:51
quote:
Φταίνε οι δασκάλοι;

Φταίνε οι γονείς;

Αυτα τα δυο φταινε με προταιρεοτητα στο δευτερο....
Οι δασκαλοι ουτως ή αλλως ειναι αγραμματοι...
Δεν ειναι δικα τους παιδια...
Τί να τον κανεις ενα δασκαλο που οταν εφυγε για την Γιουγκοσλαβια δεν ηξερε να γραφει το ονομα του σωστα;

Μαθε
ΕΣΥ στο παιδι σου γραμματα και παιδεια.
Μην περιμενεις απο αλλους.....

04/06/2007, 09:46:23
Αγαπητέ gentleman, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ποτέ αυτή την βανδαλιστική συμπεριφορά που περιγράφεις.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τα παγκάκια, είναι τα αυτοκίνητα κι οι βιτρίνες των καταστημάτων σε διαδηλώσεις, είναι οι βανδαλισμοί σχολείων στις καταλήψεις και πόσα άλλα περιστατικά που λειτουργούμε απλά ως μάζα.
Αλήθεια, πόσες άλλες συμπεριφορές υϊοθετούμε ασυνείδητα επειδή την βλέπουμε να υϊοθετείται από κάποια άλλα άτομα?

Όσον αφορά στο τι είναι αυτό που οδηγεί κάποια άτομα προς τον βανδαλισμό, περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου.
Μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη εκτίμησης προς την ξένη ή την δημόσια περιουσία, πράγμα που για εμένα σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν έχει μάθει να οριοθετεί και να κατανοεί που τελειώνουν τα δικά του όρια και που τελειώνουν τα όρια των γύρω του.
Μπορεί να οφείλεται σε συσσωρευμένη ενέργεια την οποία αντί να την διοχετεύσουν σε κάτι το δημιουργικό την διοχετεύουν με τρόπο καταστρεπτικό.

Σίγουρα μερικά παιδιά θα είναι γόνοι καλών οικογενειών - ειδικά στις τάξεις των γνωστών αγνώστων...
Μπορεί να θέλουν να τραβήξουν την προσοχή, μπορεί να θέλουν να νιώσουν σπουδαίοι μέσα στην υπόλοιπη μάζα κτλ.
Άλλοι πάλι μπορεί να είναι παιδιά ανθρώπων που παλεύουν για να τους δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
Σίγουρα όμως δε μπορώ να το θεωρήσω αυτό ως μια μορφή αντίδρασης προς το κατεστημένο.
Η αντίδραση θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι το νέο και καλύτερο από το προηγούμενο, όχι μια καταστροφή και την χειροτέρευση αυτού που δεν σε ικανοποιεί.
Αυτό είναι τουλάχιστον ανωριμότητα κι έλλειψη ισορροπίας...

In anticipation of my resurrection...

melancholyΜέλος
04/06/2007, 13:55:02
Αγαπητέ gentleman εγώ πιστεύω οτι φταιει όλο το σύστημα που οδηγεί τα άτομα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.Πιστεύω οτι πρόκειται για αντίδραση.Φταίνε οι οικογένιες γιατί ως θεσμός έχουν αρχίσει να αποσυντήθενται,φταίνε οι δάσκαλοι γιατί δεν αποτελούν σοβαρά πρότυπα για τους νέους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουνε το μισθό τους και να φύγουνε(αναφέρομαι στη συντρηπτική πληοψηφία όχι σε όλους εννοήται),φταίνε οι ίδοι που δε βρίσκουν τρόπο να διοχετεύουν όλο αυτό το θυμό με σωστό τρόπο,το DNA μερικών ίσως...φταίμε εμείς που δεν αντιδράμε σε αυτόν τον τραμπουκισμό...

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...

maraki8Μέλος
05/06/2007, 09:21:09
Είναι κάποια πράγματα που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω.Γιατί κάποιος μπλέκει με ναρκωτικά;γιατί κάποιος γίνεται αλκοολικός;γιατί κάποιος καταστρέφει ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες;Να φταίει η έλλειψη παιδείας;δεν ξέρω,πολλοί από αυτούς είναι ακόμα και φοιτητές..να φταίνε οι γονείς;πολλοί από αυτούς έχουν και αδέλφια,μια χαρά παιδιά...ίσως,αν έπεφτε καμιά "ψιλή" σε κάποιον βάνδαλο αν τον τσακώνανε επί το έργον,να τον κάνει να το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θέλει να σπάσει ένα παγκάκι.
***Όποιος έχει πάει Κνωσσό,θα έχει δεί λογικά,στα διαμερίσματα της βασίλισσας,χαραγμένο πάνω σε ένα κίονα το περίφημο "Γιάννης + Μαρία" ή κάτι τέτοιο...Γι'αυτό,τι να πεί κανείς;Ίσως η έλλειψη αυστηρότητας και η αδιαφορία να παίζει μεγάλο ρόλο...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

09/06/2007, 17:30:34
quote:
maraki8:
***Όποιος έχει πάει Κνωσσό,θα έχει δεί λογικά,στα διαμερίσματα της βασίλισσας,χαραγμένο πάνω σε ένα κίονα το περίφημο "Γιάννης + Μαρία" ή κάτι τέτοιο...Γι'αυτό,τι να πεί κανείς;Ίσως η έλλειψη αυστηρότητας και η αδιαφορία να παίζει μεγάλο ρόλο...
Εσύ φταις που πήγες στην Κνωσό. Αφού όπου και να πας, καις καρδιές, τι να κάνουν οι Γιάννηδες, οι ψηλοί, οι, οι….

Όσο αφορά το θέμα θα συμφωνήσω με την angi:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Φταίνε οι δασκάλοι;

Φταίνε οι γονείς;

--------------------------------------------------------------------------------

Αυτα τα δυο φταινε με προταιρεοτητα στο δευτερο....

αλλά θα δώσω προτεραιότητα στο πρώτο , ειδικά όταν δουλεύει και η μητέρα. Εγώ τουλάχιστον, έμαθα πολλά στο σχολείο και όταν λέμε σχολείο εννοούμε δημοτικό γιατί μετά, όσο μεγαλώνει το παιδί τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Ο λόγος που θεωρώ το σχολείο περισσότερο υπεύθυνο είναι ο εξής:
Άντε και μαθαίνεις το παιδί σου καλούς τρόπους στο σπίτι.
Πόσοι γονείς το κάνουν αυτό;
Όταν η πλειοψηφία των παιδίων στην τάξη είναι κακομαθημένα, τα λίγα παιδιά που παίρνουν την σωστή ανατροφή από το σπίτι απομονώνονται, γίνονται οι μαμάκες . Έτσι, ή θα παραμείνουν αποκομμένοι ή θα μπουν στην «παρέα». Αυτό βέβαια με την σειρά, του καθώς μεγαλώνει το παιδί, το κάνει να μην σέβεται τους γονείς του. Άλλα παιδιά εκδηλώνονται (εφηβικό ξέσπασμα), άλλα συνεχίζουν να παίζουν σε διπλό ταμπλό, μπροστά στους δικούς του υπόδειγμα και έξω τσογλάνια. Οι περισσότεροι γονείς νομίζουν πως τα παιδιά τους δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Έτσι πιστεύω πως πρέπει οι πλειοψηφία να μαθαίνει τρόπους καλής συμπεριφοράς στην κοινωνία, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το σχολείο. "Είναι το δεύτερο σπίτι μας, και η δασκάλα η δεύτερη μητέρα μας", μας έλεγε η δασκάλα στην 1η τάξη. Ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι μόνο να μας μάθει γράμματα. Ίσως να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά διαμορφώνουν συνειδήσεις και τις μελλοντικές κοινωνίες, σε μεγάλο βαθμό. Ως επάγγελμα, μαζί με αυτό του γιατρού, τα θεωρώ ως σημαντικότερα σε μια κοινωνία γι’ αυτό πρέπει η επιλογή τους να γίνεται με προσοχή.

Όσο για τα μεγάλα παιδιά που σπάνε την δημόσια περιουσία, άμα τους ρωτήσεις γιατί, θα πουν «ο πατέρας μου τα πληρώνει έτσι κι αλλιώς τι σε νοιάζει» λες και μόνο ο πατέρας δουλεύει εδώ, άσε που δουλεύει μια και κλέβει δέκα.

Άλλοι, δήθεν αντιδραστικοί με το σύστημα και το ιμπεριαλισμό καταστρέφοντας την δημόσια περιουσία νομίζουν πως κάνουν κακό σε αυτό (αφού κυβερνάνε φιλοαμερικάνικα κόμματα) και ως μάγκες που είναι, κατά ένα περίεργο λόγο δεν καταστρέφουν τα «παγκάκια» των εκατομμυριούχων .

gentlemanΜέλος
11/06/2007, 02:49:05
Εγώ έχω μια αστήριχτη θεωρία τι είναι αυτό που τους κάνει να καταστρέφουν χωρίς λόγο.

Ξεκινώ από την εντύπωση ότι οι βανδαλισμοί ΔΕΝ γίνονται ποτέ από μεμονωμένα άτομα.

Για σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει.

Μήπως ότι γίνεται για τα μάτια των φίλων;

Μια πράξη μαγκιάς και αρρωστημένου ανδρισμού;

Μια πράξη που οδηγεί στην ισχυροποίηση των δεσμών της κλίκας;

------------

angi
> το θεμα ειναι ο βαθυτερος λογος για τον οποιο γινεται αυτη η επανασταση

Αν δεν βαριέσαι γράψε με λίγα λόγια ποια είναι αυτή η επανάσταση.

Εγώ ξέρω παλιά δεν υπήρχαν χούλιγκανς, υπήρχε όμως πετροπόλεμος, στα χωριά ας πούμε. Υπήρχαν βανδαλισμοί παλιά;

Dare To Dream

maraki8Μέλος
11/06/2007, 09:02:47
quote:
Εσύ φταις που πήγες στην Κνωσό. Αφού όπου και να πας, καις καρδιές, τι να κάνουν οι Γιάννηδες, οι ψηλοί, οι, οι….

Εγώ φταίω!!!

quote:
Ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι μόνο να μας μάθει γράμματα. Ίσως να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά διαμορφώνουν συνειδήσεις και τις μελλοντικές κοινωνίες, σε μεγάλο βαθμό. Ως επάγγελμα, μαζί με αυτό του γιατρού, τα θεωρώ ως σημαντικότερα σε μια κοινωνία γι’ αυτό πρέπει η επιλογή τους να γίνεται με προσοχή.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Δυστυχώς όμως,στη χώρα που ζούμε η επιλογή δεν είναι και τόσο προσεκτική,με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορδές μαθητων με κενά και με έλλειψη τρόπων...

quote:
Όταν η πλειοψηφία των παιδίων στην τάξη είναι κακομαθημένα, τα λίγα παιδιά που παίρνουν την σωστή ανατροφή από το σπίτι απομονώνονται, γίνονται οι μαμάκες

Εδώ δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό.Γνωρίζω πολλά παιδιά(ήμουν ένα από αυτά)που χωρίς να είναι κάφροι και έχοντας τις σωστές βάσεις από το σπίτι τους,και μέλη παρεων γίναμε και δημοφιλής κλπ.Οι σωστές βάσεις και οι καλοί τρόποι δεν σε απομονώνουν..

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη