ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Συνειδητό Ονείρεμα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Συνειδητό Ονείρεμα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

RH30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΚωσταςΜέλος
03/05/2004, 13:03:25
Οντως μπερδευτικα γιατι δεν ειδα τα "

Σου απανταω και εγω οτι πιστευω οτι ειναι αστρικη προβλολη γιατι ειχες την συναισθηση οτι ησουν καπου και μολις συνειδητοποιησες οτι ειναι καπως διαφορετικα τοτε γυρισες παλι στοο σωμα σου ενω ηταν παραλυτο.

Το εχω βιωσει.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

03/05/2004, 23:50:32
Γεια σας.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Γνωρίζει κανείς την άποψη και την πρακτική διαφόρων εσωτερικών σχολών/συστημάτων πάνω στο ΣΟ;
Η όποια επαφή μου με την Ανατολή μού έχει δώσει την εξής εντύπωση : η ικανότητα ΣΟ επέρχεται συνήθως ως φυσικό επακόλυθο μιας γενικότερης πνευματικής εξέλιξης-πρακτικής χωρίς να υπάρχουν ολόκληρες σειρές τεχνικών εστιασμένες αποκλειστικά σε αυτό παρά μόνο ίσως κάποιες συμβουλές. Από τη στιγμή που κάποιος θα φτάσει στο σημείο να έχει τον πλήρη έλεγχο του ονειρικού περιβάλλοντός του η επόμενη συμβουλή είναι απλή : "σταμάτα να ονειρεύεσαι". Αυτά για την Ανατολή. Γνωρίζει κάποιος αν όντως έτσι είναι η κατάσταση ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ΣΟ και αλλιώς, σύμφωνα πάντα με τον Ινδουισμό, Βουδδισμό κλπ;
Στον Δυτικό εσωτερισμό πώς αντιμετωπίζεται το ΣΟ;
Ευχαριστώ.

oneiric1Μέλος
04/05/2004, 14:23:57
Καλημέρα Νικολάκη,

Να ρωτήσω πρώτα κάτι. Όταν λες ότι δεν μπορούσες να κουνηθείς, εννοείς μέσα στο συνειδητό όνειρο?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Crystal_tearΜέλος
05/05/2004, 18:15:19
Χρονια πολλα , όμορφα και με αγαπη Ειρήνη μου,

Ναι αυτο ηθελα να πω οτι δε μπορουσα να κουνηθώ μεσα στο όνειρο.
Γιατιιιιιιιιιιιιί ;

oneiric1Μέλος
06/05/2004, 15:09:51
Νίκο μου να είσαι καλά! Σ’ ευχαριστώ τόσο για τις ευχές σου!

Σκέφτομαι μήπως είχες μόλις περάσει τα «σύνορα» του ζωντανού ονείρου και ήσουν σε αστρική προβολή (μπορεί να γίνει και να περάσει λίγη ώρα μέχρι να το καταλάβουμε). Κι' αυτό, επειδή εμένα μου έχει συμβεί να μην μπορώ να κουνηθώ για λίγο «επιστρέφοντας» από αστρική προβολή.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Crystal_tearΜέλος
06/05/2004, 19:20:04
Χμ.. Νομίζω οτι η προσπάθιες μου για ΑΠ είναι σε εμβριακό σταδιο, δεν ξερω κατα πόσο θα ήταν δυνατον να εχω ΑΠ με την προσπάθια που εχω κανει...
Ερώτηση:
Ο ύπνoς ειναι απαρέτιτη προυπόθεση για να έχουμε ΑΠ η μπορούμε να προβληθουμε και οταν ειμαστε ξυπνίπνοι;

dr_whoΝέο Μέλος
11/05/2004, 01:09:47
Aloz kai apo emena

Παλαιότερα όταν ήμουν πιό νέος και δραστήριος μου τύχαινε πολύ συχνά το παρακάτω : Ξάπλωνα να κοιμηθώ (πάντα μεσημεριανές ώρες αυτό) , και μόλις με έπαιρνε ο ύπνος (έτσι νομιζα τουλάχιστον) έβλεπα οτι ξυπνούσα . Όλα τα φώτα θα ήταν σβηστά , όμως έβλεπα κανονικά . Θα υπήρχε απόλυτη ησυχία , και με το που θα σηκωνόμουν , με το που έβλεπα οτι πάω να πατήσω τον διακόπτη για να ανάψω το φώς , κάτι με χτυπούσε και παρέλυε το σώμα μου . Έπεφτα κάτω και το μόνο που άκουγα ήταν βήματα να με πλησιάζουν , πότε με ψαλμούς και μερικές φορές με ήχους απο κάποιο άγριο ζώο . Μόνο λέγοντας προσευχές κατάφερνα να ξυπνήσω και παντα καταιδρωμένος .

Μετά απο κάμποσες φορές άρχισα να το μελετάω απο άποψη χρόνου . Δηλαδή πρίν ξαπλώσω και κλείσω τα μάτια κοιτούσα τι ώρα ειναι . Τύχαινε να σηκωθώ και να έχουν περάσει το πολύ 2 λεπτά ..
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι οτι είχε κάποια σχέση με το τίτλο του topic . Εκείνη την περίοδο προσπαθούσα να πετύχω αυτό που λέμε συνειδητό όνειρο χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους με βάση την αυτοσυγκέντρωση

Μπορεί κάποιος να δώσει εξήγηση ?

P.S : Πολύ καλό το forum , το βρήκα κατά τύχη καθαρά (Η μήπως δεν ήταν απλή τύχη ?

ΠυρφόροςΝέο Μέλος
02/01/2005, 19:31:57
Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα!!!

Βρίσκω το θέμα πολύ ενδιαφέρον, αφού τον τελευταίο καιρό ψάχνω - και έχω βρεί αρκετά στο διαδύκτιο.

Δυστυχώς δέν έχω καταφέρει να φτάσω σε ΣΟ, αφού δέν έχω κρατήσει ονειρολόγιο για παραπάνω απο 5 μέρες. Στο διάστημα αυτό, θυμόμουν τουλάχιστον 2 όνειρα κάθε φορά.

επίσης μου συνέβαινε πολύ συχνά -παλαιότερα ιδίως- να παθαίνω sleep paralisys. Για κάποιο καιρό είχα την εντύπωση οτι κατα την διάρκεια του φαινομένου έβλεπα τον εαυτό μου απο πάνω.

Μόλις έμαθα για το sl. paralisys υπέθεσα οτι ήταν ιδέα μου, αλλά εδώ και κάμποσο καιρό που έχω διαβάσει για τη ΑΠ καταλαβαίνετε τι πιστέυω!

Το -μόνο- μέχρι στιγμής ερώτημα που έχω είναι πώς άραγε συνδέεται το ΣΟ με την ΑΠ αφού με το πρώτο υποτίθεται οτι απλώς χρησιμοποιούμε περισσότερο "ενεργά" το μυαλό μας κατα τη διάρκεια του ύπνου

Επίσης έχει τύχει σε κανένα να συναντάει κάποιο φίλο του σε όνειρο, και μετά να μαθαίνει οτι ακριβώς τα ίδια έβλεπε και ο αλλος;
Δηλ γίνεται 2 άτομα να συναντηθούν σε ένα κοινό ονειρο;

Συγχωρέστε με που ξεθάβω παλιό θεμα, αυτή την απορία την έχω απο καιρό, και δέν ξέρω άλλα άτομα που να έχουν ιδέα απο αυτά...

ανήσυχη7Μέλος
14/01/2005, 14:05:11
Γεια σας φίλοι και φίλες,
μετά την προτροπή για να μοιραστούμε τις σχετικές με το θέμα εμπειρίες μας, έχω κι εγώ να προσθέσω κάτι, το οποίο, νομίζω, ότι έχει σχέση με αυτό που συζητούμε, αν πάλι όχι διορθώστε με.
Τα δικά μου συνειδητά όνειρα εντοπίζονται, συνήθως, όταν βλέπω κάποιον εφιάλτη, πράγμα σπάνιο βέβαια. Δηλαδή, έχει τύχει, από ότι θυμάμαι να βλέπω ότι βρίσκομαι σε μια δύσκολη κατάσταση, η οποία, φαινομενικά, είναι άδιέξοδη. Εκείνη όμως τη στιγμή, χωρίς να ξυπνάω, ωστόσο, μέσα στο όνειρό μου, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για όνειρο, και κατευθείαν κάνοντας αυτή τη σκέψη, ο εφιάλτης υποχωρεί, αφού κατά κάποιον τρόπο παλεύω μαζί του και τον νικάω. Κι επειδή ίσως να σας μπέρδεψα, αυτό συμβαίνει όταν τυχαίνει και βλέπω στον ύπνο μου κάποιες περίεργες οντότητες (τέρατα, διαβόλους, τριβόλους κ.λπ.. Κουφό έτσι;. Τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό κι αν σημαίνει κάτι δεν γνωρίζω. "Απορία ψάλτου βηξ"

ανήσυχη7

filosofos3Μέλος
14/01/2005, 16:35:56
Αγαπητοιί φίλοι που ασχολείστε με το συνειδητό ονείρεμα καλή χρονιά!
Έχω να προσθέσω λίγα πράγματα στο θέμα και ελπίζω να φανούν χρήσιμα.
Κατ' αρχήν όσοι έχουν την εμπειρία του παγώματος ν αμην ανησυχούν και αν τους συμβεί ξανά να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν ώστε να μπούν ομαλά εντός του σώματος πάλι αδιαφορώντας για ότι υπάρχει γύρω τους αν υπάρχει καμμιά άσχημη παρουσία ή να τις διαλύσουν με τη σκέψη τους ,γιατί έχουμε αυτή τη δυνατότητα χάρη στη φαντασία.
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον τρόπο ζωής του καθενός,στο περιβάλλον του καθώς και στο πως προβλήθηκε. Αν προβληθεί κανείς ενώ βρίσκεται σε περιοχή με άσχημη ενέργεια θα έχει πιθανόν τέτοια προβλήματα. Επίσης αν προβληθεί χωρίς να έχει επαρκή ενέργεια από τα είδη που είναι απαραίτητα. Ακόμη και από το που θα πάει εξαρτάται. Αν πχ είδες ένα θρίλερ και φοβήθηκες από κάποιοα σκηνή μπορεί να ελκύσεις ή να πλάσεις ένα όν που θα σε ταλαιπωρήσει για λίγο ανάλογα με την οντοπλαστική σου ικανότητα. Μπορέι ακόμη να ελκυστείς σε μια περιοχή και σε όντα όπως αυτά που είδες. Μπορέι ακόμη και να σε ελκύσει ασυνείδητα ,υποσυνείδητα καλύτερα κάποιος,και αν δεν έχεις καλή σχεση μαζί του ,πχ καυγάδισες να σε πλήξει με τη σκέψη του.
Μπορέι ακόμη να σε επηρρεάσει άσχημα κάποιος που θα του μιλήσεις για το θέμα και την συνειδητή προβολή ή ονείρεμα.
Γιαυτό χρειάζεται προσοχή σε ποιους μιλάτε για τις εμπειρίες σας.

Όσον αφορά τη μνήμη μη σκοτίζεστε και τόσο αν ξεχνάτε πολλά πράγματα που είδατε ή κάνατε. Για να διατηρείται η μνήμη χρειάζεται να ζείτε με τον κατάλληλο τρόπο και στο κατάλληλο περιβάλλον. Δεν είναι καλό για όλους να ασχολούνται με το συνειδητό ονείρεμα αν δεν έχουν το κατάλληλο περιβάλλον. Οι εντάσεις ,οι θυμοί, το στρές είναι ανασταλτικοί παράγοντες. Αυτές είναι και οι αιτίες που δυσκολεύουν τις όποιες προσπάθεις ακόμη και σε ανθρ΄΄ωπους που έχουν τις ικανότητες από τη φύση τους.
Πολύ καλό αυτό που κάνεις ανήσυχη7. Μην τα αφήνεις να σου παίρνουν τον αέρα. Αυτά που βλέπεις οφείλονται στο περιβάλλον σου και σε ανθρώπους που τα παράγουν ή καλούν ασυνείδητα ,ή σε εσένα την ίδια αν ασχολέισαι με κάτι που έχει σχέση με τον αόρατο κόσμο που τα καλεί να έρθουν. Ακόμη και το απλό διάβασμα μερικών ειδικών βιβλίων σε ορισμένους ανθρώπους έχει σημαντική επίδραση. Είναι πολυπαραγοντικό το φαινόμενο και δε μπορώ να σου πω λεπτομέρειες αφού δε γνωρίζω όλους τους παράγοντες. Εσύ που το ζεις θα ξέρεις με αυτά που σου είπα τι περίπου είναι.

Να είστε όλοι καλά.

Όλα είναι τέλεια