ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τιμή σ’ εκείνους... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Τιμή σ’ εκείνους... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

dim.kar31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
25/05/2006, 09:29:00
quote:

gigenis λέει....

ισα ρε λαμογιο
προσπαθεις να συμαζεψεις τα ασυμαζευτα

οποιος δει το θεμα θα καταλαβει

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Μια απλή απάντηση ενός που στριμώχθηκε ...... τελικά έχεις μέσα σου το πνεύμα του εσωτερισμού...
Και είς ανώτερα....

Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...

stemixΜέλος
25/05/2006, 10:04:45
quote:
Να σταματήσουν να το πέρνουν τόσο "ζεστά" το πράγμα. Λες και θα τους πει κανείς ευχαριστώ.Ασε τους εκεί δε παν να μπουν και στο FIR και δε ξέρω κι εγώ που αλλού. Κάθονται άνθρωποι που δε φταίνε σε τίποτα και σκοτώνοντε και αφήνουν πίσω τους οικογένεις και ανρθδώπους για το τι τελικά? Αν είναι 6 ή 10 μίλια και τρίχες κατσαρές!

quote:
ες και είναι ανάγκη να υπερβάλουν εαυτούς και να σκοτώνοντε για να υπερασπίσουν τι τελικά?
Να γιατί τελικά κάποιοι αποκτούν αυτό που λέμε νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου και για μένα οι πιλότοι καλά θα κάνουν για τους ίδιους να την αποκτήσουν. Γιατί ότι και να κάνεις πιο το ευχαριστώ? Αυτοί που είναι αρμόδιοι αν ήθελαν μπορούσαν να τα είχανε λύσει αυτά τα προβλήματα. Και πριν μου πει κανείς οτιδήποτε απλά θα ρωτήσω αν κάποιος από εσάς θα έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο για να υπερασπίσει αυτό το φρενοκομείο. Θα μου πεις η δουλειά τους είναι, για αυτό πληρώνοντε. Πρώτον πιστέψτε με δε θα τους ζητήσει κανείς το λόγο αν δεν υπερβάλλουν το εαυτό τους, γιατί αυτό κάνουν με αυτή την τρέλα που επικρατεί στο Αιγαίο και δεύτερον πάαααααρα πολύ άλλοι επίσης πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα και δε την κάνουν με πολύ πιο ολέθρια αποτελέσματα...

Δεν είναι άκομψα τα παραπάνω. Είναι προσβλητικά. Και για την Ελλάδα και για τους πιλότους, ιδίως για αυτούς που έχουν χάσει την ζωή τους για να υπερασπίσουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να υπερασπιστεί, όσοι δεν ασχολούνται επαγγελματικά πλέον με την αποχαύνωση.
Δεν ξέρω ποιος και από που είσαι, αλλά σου υπενθυμίζω ότι οι γείτονές σου, δεν είναι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και οι Ελβετοί. Δεν είναι καν οι Πολωνοί. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να ασχολείσαι εντελώς ελεύθερα με ότι σε ενδιαφέρει και να είσαι εντελώς αδιάφορος για ότι δεν σε ενδιαφέρει, όμως μην παροτρύνεις αυτούς που σου δίνουν την δυνατότητα να είσαι ελεύθερος, να κάνουν το ίδιο με σένα.

under construction...

TimetrappedΜέλος
25/05/2006, 10:41:29
Είναι θλιβερό να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή και ακόμη πιο θλιβερό
το γεγονός της αντιπαλότητας του μίσους και του διαχωρισμού των
ανθρώπων που φέρνει περισσότερες συγκρούσεις, περισσότερο πόνο.

Απορία: ποια είναι ακριβώς η σχέση του θέματος με την κατηγορία ΠΑΡΑΞΕΝΟ?

If the truth hurts prepare for pain.

ImperatorΜέλος
25/05/2006, 14:14:56
Φίλε stemix το αν είναι προσβλητικά για την Ελλάδα ουδόλως με ενδιαφέρει. Αυτή τη χώρα δε την έχω και σε μεγάλη υπόληψη (ούτε φυσικά και τις γειτονικές μας). Για τους πιλότους της Αεροπορίας δεν είναι προσβλητικά όμως. Τους αντιμετωπίζω ως ανθρώπους και απλά εκφράζω την αγανάκτησή μου να γίνονται θύματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που άλλοι ακολουθούν.Απλά δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για να γίνεται όλη αυτή η ένταση με τις αερομαχίες στο Αιγαίο, και να κάνει τη ζωή δύσκολη σε αυτούς, υποερβολικά μεγάλο το κόστος σε σχέση με το όφελος. Δηλαδή έχουν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι σε τέτοια σκηνικά ή εξαιτίας της υπερβολικής καταπόνησης γιατί εντέλει?
Επίσης ξέρω πολύ καλά ποιους έχω γείτονες. Τολμώ να πω ότι ξέρω ίσως καλύτερα απο εσένα. Και σε διαβεβαιώ ότι όπως κι εγώ δεν έχω όρεξη και διάθεση ποτέ να πάρω ένα κολοσιδερικό και να σκοτώσω κάποιον από αυτούς και αυτοί πολύ περισσότερο ίσως από εμάς δεν το θέλουν. Άλλοι εντελώς άσχετοι είναι αυτοί που το θέλουν και για τους δύο (όπως και για πολλούς άλλους ανά τον κόσμο). Για αυτό έγραψα τα παραπάνω. Αφού συνεχίζεται αυτή η ιστορία, ας καταλάβουν οι ίδιοι που τα τρώνε στη μάπα κάθε μέρα σχεδόν ότι οι άλλοι δε πρόκειτε να κάνουν κάτι και ας αρχίσουν να δρουν "διαφορετικά".
25/05/2006, 16:36:14
Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Timetrapped το θέμα δεν ταιριάζει στο "Παράξενο" οπότε μεταφέρεται στο "Απόψεις, Προτάσεις".

Αγαπητέ dim.kar, πολύ ωραίο το θέμα σου, διευκρίνησέ μου, αν θέλεις, αν το παρόν θέμα αφορά αποκλειστικά τα γεγονότα της επικαιρότητας -οπότε θα παραμείνει ενεργό για όσο καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα- ή αν είναι γενικότερου προβληματισμού, οπότε θα μπορούσαμε να το μετονομάσουμε σε "Τιμή στους ήρωες" π.χ. ή κάποιον άλλο τίτλο δική σου επιλογής και να συνεχίστει η συζήτηση γενικότερα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
dim.karΜέλος
25/05/2006, 16:51:12
Kαλησπέρα σε όλες και όλους...

Αγαπητέ Imperator γράφεις:

quote:
Φίλε stemix το αν είναι προσβλητικά για την Ελλάδα ουδόλως με ενδιαφέρει.

Μπράβο, μπράβο...

quote:
Αυτή τη χώρα δε την έχω και σε μεγάλη υπόληψη (ούτε φυσικά και τις γειτονικές μας).

Και καλά κάνεις! Τι κάνεις για να την αλλάξεις όμως;

quote:
Για τους πιλότους της Αεροπορίας δεν είναι προσβλητικά όμως. Τους αντιμετωπίζω ως ανθρώπους και απλά εκφράζω την αγανάκτησή μου να γίνονται θύματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που άλλοι ακολουθούν.

Για αυτό ακριβώς φυλάττουν Θερμοπύλες. "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" έγραψε ο Επιμενίδης... Διότι υπάκουσαν στη αλλοπρόσαλλη (ίσως...) πολιτική των αρχόιντων της Σπάρτης που θυσίασε δυνάμεις σε μια άσκοπη μάχη...

quote:
Απλά δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για να γίνεται όλη αυτή η ένταση με τις αερομαχίες στο Αιγαίο,

Δεν υπάρχει κανένας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ λόγος για να γίνεται ο,τιδήποτε...

quote:
και να κάνει τη ζωή δύσκολη σε αυτούς, υποερβολικά μεγάλο το κόστος σε σχέση με το όφελος.

Ενώ αν τα καρντάσια είχαν μπουκάρει μέσα το όφελος θα ήταν προφανές...

quote:
Δηλαδή έχουν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι σε τέτοια σκηνικά ή εξαιτίας της υπερβολικής καταπόνησης γιατί εντέλει?

Μήπως για να είμαστε αυτοί που είμαστε;

quote:
Επίσης ξέρω πολύ καλά ποιους έχω γείτονες.

Μπράβο...

quote:
Τολμώ να πω ότι ξέρω ίσως καλύτερα απο εσένα.

Γεννήθηκα (εγώ) στη Ρόδο και μεγάλωσα μέχρι τα έξι μου στη Σύμη... Υπηρέτησα στη Ρόδο και στη Σύμη...

quote:
Και σε διαβεβαιώ ότι όπως κι εγώ δεν έχω όρεξη και διάθεση ποτέ να πάρω ένα κολοσιδερικό

Ούτε κι εγώ... Αλλά αν κάποιος απειλεί τη ζωή μου (ή της οικογένειας μου. ή των φίλων μου. κτλ κτλ) θα ΑΜΥΝΘΩ!!!

quote:
και να σκοτώσω κάποιον από αυτούς και αυτοί πολύ περισσότερο ίσως από εμάς δεν το θέλουν.

Οι περισσότεροι... Ο πιλότος του τουρκικού F-16 όμως;

quote:
Άλλοι εντελώς άσχετοι είναι αυτοί που το θέλουν και για τους δύο (όπως και για πολλούς άλλους ανά τον κόσμο).

Δυσνόητο...

quote:
Για αυτό έγραψα τα παραπάνω. Αφού συνεχίζεται αυτή η ιστορία, ας καταλάβουν οι ίδιοι που τα τρώνε στη μάπα κάθε μέρα σχεδόν ότι οι άλλοι δε πρόκειτε να κάνουν κάτι και ας αρχίσουν να δρουν "διαφορετικά".

Να κάνουν τι; Επανάσταση; Δικτατορία; Χούντα;

Και μια ερώτηση τώρα: όταν ένα αμερικανικό άρμα μπουκάρει σε ένα χωριό του Ιράκ, ο ιρακινός τι θα προτιμούσε να έχει: ενεργοποιημένο DNA ή ένα καλό αντιαρματικό;

Και να φανταστείς πως προσυπογράφω τη δήλωση Ινονού για τις τρεις ΕΜΦΥΛΙΕΣ συρράξεις μεταξύ Ελλήνων και τούρκων...

Ίσως τελικά ο ελληνισμός να συμπλήρωσε τον ιστορικό του κύκλο... Από την άλλη ριψάσπιδες και εφιάλτες υπήρχαν πάντα...

Δημήτρης

dim.karΜέλος
25/05/2006, 16:57:36
Αγαπητή gretel!

Κάνε ό,τι θέλεις! Όπως κι αν το ονομάσεις, αν του αξίζει να πεθάνει, αυτό θα πάθει...

Δημήτρης

dim.karΜέλος
25/05/2006, 17:01:00
Αγαπητή gretel!

Κάνε ό,τι θέλεις! Όπως κι αν το ονομάσεις, αν του αξίζει να πεθάνει, αυτό θα πάθει...

Δημήτρης

25/05/2006, 20:08:36
quote:

AZAX XAZA
Μια απλή απάντηση ενός που στριμώχθηκε ...... τελικά έχεις μέσα σου το πνεύμα του εσωτερισμού...
Και είς ανώτερα....

quote:
Δεν είναι άκομψα τα παραπάνω. Είναι προσβλητικά. Και για την Ελλάδα και για τους πιλότους, ιδίως για αυτούς που έχουν χάσει την ζωή τους για να υπερασπίσουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να υπερασπιστεί, όσοι δεν ασχολούνται επαγγελματικά πλέον με την αποχαύνωση.

συμφωνω το προβλημα ειναι οτι κανεις δεν εχει διαθεση να πιασει το οπλο και να μπει σε ενα χαρακωμα
αλλα ολοι θελουν να κοιμουνται χωρις τον φοβο οτι θα τους στερησουν την ελευθερια τους
αυτος ο ωχ αδερφισμος ειναι γενικο φαινομενο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

25/05/2006, 20:13:04

quote:

"τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!

ΥΓ. ως εθνος, εχουμε βγαλει τους καλυτερους και τους χειροτερους (δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο, αλλά ξερω πολυ καλα οτι ο εχθρος του Ελληνα ειναι ο Ελληνας)

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ImperatorΜέλος
26/05/2006, 13:59:57
Dim kar από ότι βλέπω δεν έχασες την ευκαιρία να μου "την πεις". Δε θα μπω στη διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση περαιτέρω, θεωρώ πως δε χρειάζεται. Είπα τις απόψεις μου και φτάνει, αρεστές ή όχι δε με ενδιαφέρει, ούτε νοιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ για αυτές. Περιττό να σου πω βέβαια ότι μπορώ άνετα να κάνω σκόνη ένα προς ένα τα επιχειρήματα που μου παρέθεσες. Παρά το ότι δε θέλω να το κάνω, θα ομολογήσω ότι με "τσίγκλησε" μία ερώτηση που μου απεύθυνες προσωπικά. "Τι κάνω για αυτό?" για το ότι η χώρα είναι έτσι κλπ.
Η απάντησή μου είναι η εξής: Ακοπουθώ τους στοιχειώδεις κανόνες συλλογικής οργάνωσης ανθρώπινων κοινωνιών. Να σου το πω πιο αναλυτικά?
Σέβομαι το συνάνθρωπό μου. Δεν είμαι πονηρός. Δε κοιτάω να τον κοροιδέψω. Δε κοιτάω να του φάω τη θέση ενώ την αξίζει. Δε μολύνω το περιβάλλον. Δε τρέχω μεθυσμένος με κίνδυνο να σκοτώσω αθώους. Θές κι άλλα? Όταν ήμουν φοιτητής δεν έμπαινα στις (κομματικές) παρατάξεις για να φάω τη θέση από το μεταπτυχιακό από το συμφοιτητή μου που το άξιζε. Τη θέση την πήρα με δική μου αξία αποδεδειγμένα. Στο δημόσιο που εργάστηκα για κάποιο διάστημα δεν είχα γραμμένο τον κόσμο στα @@ μου. Αντίθετα σεβόμουν το ότι ο κόσμος με πλήρωνε και υπερέβαλλα εαυτόν για να τον εξυπηρετήσω. Οι συνάδελφοι με θεωρούσαν μ... κα και ο κόσμος μου έλεγε ευχαριστώ. Αυτό κάνω. Απλά κοιτάω να μη κάνω τη ζωή δύσκολή στους συνανθρώπους μου.Σέβομαι την άποψη του καθενός. Σέβομαι τα δικαιώματα που έχει.
Και σε ρωτάω.Αν όλοι έκαναν αυτά θα ήταν διαφορετική η χώρα ή όχι? Είναι τίποτα δύσκολο να γίνει?Δε χρειάζονται ηρωισμοί ή επαναστάσεις. Όχι. Απλά στοιχειώδης λογική και σεβασμός. Απλότητα. Απόρριψη του φιλοτομαρισμού και του κακώς εννοούμενου εγωισμού. Απλά το να σκεφτείς μόνο ότι υπάρχουν και άλλα παλιοτόμαρα γύρω σου εκτός από το δικό σου. Αυτό κάνω εγώ. Από ότι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη χώρα γιατί δε βλέπω να το κάνουν πολλοί. Ας είναι. Αφού τους αρέσει δε θα τους χαλάσω το χατήρι. Αυτή τη χώρα θέλουν, αυτήν έχουν.