- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Έτσι νομίζεις ; Τότε γιατί χαρακτήρισες σε προηγούμενο μήνυμά σου την ευδαιμονία της παρουσίας, "αβάσταχτη" ;
Όχι γιατί υπάρχει κάποιος που υπομένει. Αλλά για να δηλώσω την απειροτητα αυτής της κατάστασης οπού όταν κάποιος είναι σε αυτή δεν μπορεί να πει ότι είναι σε μια κατάσταση επειδή αυτός και η κατάσταση δεν υπάρχουν ως ξέχωρα γεγονότα. Η οριζόντια γραμμή με την κάθετη συναντιούνται στο σημείο του σταυρού ..στο αιώνιο τώρα!!!
Και σκέψου που μπορεί να σε πάει αυτή η όμορφη πρόταση ..αν είναι αβάσταχτη τότε αυτός που μπορεί να αντέξει εξαφανίζεται.. μπαίνει μέσα σε αυτό το αβάσταχτο ..συγχωνεύεται με αυτό ..ποτέ δεν ήταν ξέχωρος από αυτό, πάντα αυτό ήταν.
Όταν λέω αβάσταχτη ..είναι λίγο ποιητικό.. δεν κυριολεκτώ ..και όταν μιλώ για ανώτερες καταστάσεις ..οπού πάλι ανώτερο και κατώτερο δεν υφίσταται σε αυτόν που ΕΙΝΑΙ ..όταν λοιπών μιλώ για αυτά στην ουσία δείχνω προς μια κατεύθυνση που κάποιος πρέπει να δει.. οι λέξεις δεν είναι αυτό που θα δει.. οι λέξεις απλά δείχνουν..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Μα τι λες τώρα ρε Ζιπ? [Η εξάλειψη των εγώ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μεσότητα. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό. Δηλαδή πώς θα πετύχει κάποιος τη μεσότητα? Βάζοντας αλυσίδες στα χέρια του κ στα πόδια του? ή μήμπως βάζοντας αλυσίδες στη σκέψη του? Άλλο μεσότητα άλλο αυτοφυλακίζομαι. Και μην πεις δεν εννοούσα αυτό αλλά εκείνο το άλλο κλπ. Όφειλες να κάνεις άμεσα τη διευκρύνιση.
zip
[ Σε σένα ειδικά, ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΩ να κάνω τίποτε ... Αν μου το ζητήσει κάποιος αναγνώστης, με μεγάλη μου χαρά να το κάνω. Αλλά σε σένα ... μείνε με την απορία! ]
Μα όχι φίλε zip πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο ?
Εντάξει σε καταλαβαίνω σε έχουνε φτάσει στα όρια της ανοχής σου .
Θα το παίξουμε διαφορετικά το παιχνίδι της γνώσης .
Θα μας εξηγήσω εγώ και αν κάνω κάπου λάθος , θα παρέμβεις .
Λίγα λόγια για το εγώ.
Εγκόσμιο Εγώ. Το να μην είσαι έξω από τους άλλους.
Συμπαντικό εγώ.
Ενιαία μονάδα ,το να είσαι παντού .
Η απορία σου φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ , προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι.
Άτομα τα οποία ζούνε ασύδοτα μέσα στα υλικά αγαθά ,έχουνε διαμορφώσει αχαλίνωτη σκέψη.
Το εγώ τους ταυτίζεται απόλυτα με την ασυδοσία .
Άτομα που προσπαθούνε να κρατάνε την ισορροπία και να έχουνε ένα μέτρο σε όλα ,διανύουνε την μέση οδό και ελέγχουνε μέχρι ένα σημείο την σκέψη τους .
Όχι πλήρως .
Το εγώ τους αποστασιοποιείται από την ασυδοσία και εξελίσσεται προς την εγκράτεια .
Ταυτίζουνε το εγώ τους με την εγκράτεια .
Η σκέψη ελέγχεται μερικώς αποτελεσματικά ,διότι ο τρόπος ζωής αυτών των ατόμων , ευνοεί, προωθεί την σκέψη και μάλιστα την θετική σκέψη .
Για να ταυτίσει ένα άτομο το εγώ του με την αθάνατη ψυχή ,θα πρέπει να γίνει, να είναι ,και να παραμείνει η αθάνατη ψυχή .
Εδώ μετράει άμεσα η σταθερότητα .
Πολλά άτομα μπαίνουνε στο φως της ψυχής και ξαναβγαίνουνε ,αδυνατούνε να κρατηθούνε στο φως της ,διότι οι σωματικές τους ορέξεις έχουνε διαμορφώσει μη ελεγχόμενη σκέψη, ακράτεια .
Συνεπώς η μέση οδός έχει σχέση με την διαμόρφωση, την εξέλιξη του ατομικού μας εγώ .
quote:
ΖΙΠ..Και ποιος είναι αυτός ;
Είναι η πολλοστή φορά που με ρωτάς; Θα μπορούσα να σου φερθώ όπως έχεις φερθεί σε πολλούς άλλους εδώ μέσα.. Θα σου απαντήσω..
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Το ποιος είμαι; Δεν έχει μια λεκτική απάντηση επειδή αυτό το ποιος; είναι η επίγνωση του να έχεις επίγνωση ..δεν έχει ένα όνομα, ούτε και κανείς μπορεί να δώσει μια απάντηση.
Αυτό το ποιος είμαι; Είναι σαν ένα κοαν « όλα ελαττώνονται στην μονάδα. η μονάδα σε τι ελαττώνεται;» Όταν ο νους «σπάσει» τότε ξεχύνεται η απάντηση που δεν έχει κανένα ήχο .
Αυτό το ποιος είμαι; είναι το ίδιο το παρατηρειν ..η προσοχή χωρίς κανένα αντικείμενο.. χωρίς κατεύθυνση....
Το πρόβλημα σε εσένα ξέρεις ποιο είναι.. Λες αν εγώ μπορώ να έχω γνώση και να αντιγράφω και να πείθω τους άλλους το ότι είμαι ένα πνευματικό άτομο.. τότε και ο άλλος γιατί να μην το κάνει.. Αν είχες πραγματικά γνώση ..δεν θα είχες καμιά σύγκρουση με εμένα ..το ότι συγκρούεσαι είναι γιατί μπορεί κάποτε στην ζωή σου να είχες μια εμπειρία ..αλλά φίλε δεν έπιασες και το θεό από τα φρύδια.. Τα εγώ σου είναι εδώ και δεν μπορείς να απαλαγεις από αυτά. Για αυτό και αυτή η εμμονή σου..
quote:
ΖΙΠ...δεν μπορεί να μείνει εκεί και να ζήσει. Για να ζήσει, θα πρέπει να επιστρέψει πάλι στην επιφάνεια.
Ο αυτοπραγματωμενος δεν επιστρέφει πουθενά . .δεν έχει κάπου για να πάει.. ΕΙΝΑΙ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΟς ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.. και αυτό είναι το παραδοξο του ΕΙΝΑΙ…!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Φίλε alfa-omegaΈχεις εν μέρη δίκιο. Δεν μπορείς να ακολουθήσεις λεκτικά αλλά ούτε μεταφορικά την εμπειρία κάποιου είναι αδύνατον ..αλλά μπορείς να δεις κάποια πράγματα από αυτά που θα σου που αυτοί οι άνθρωποι από τις εμπειρίες τους τα οποία είναι μέσα στο πεδίο της όρασης σου.
Αυτά ..θα μπορείς και να τα δεις ..αλλά και να παρακολουθήσεις
αυτά που σου λένε.Π.χ Μπορείς να κοιτάξεις τον Δίκτη τον δευτερολέπτων για 3 λεπτά και να μην περάσει καμιά σκέψη ή εικόνα από τον νου σου.. αν όχι τότε γιατί δεν μπορείς; ..και αν δεν μπορείς ποιος είναι αυτός που κάνει κουμάντο σε αυτό που είσαι; Είσαι εσύ ο κύριος του νου ή ο νους είναι ο κύριο σου;
Όταν θα δεις ότι δεν μπορείς ..τότε η εμπειρία αυτών που μπορούν θα σε βοηθήσει.. έτσι ώστε και εσύ να δεις από την δική σου εμπειρία. Είμαι κατανοητός;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Δεν το έχω δοκιμάσει.
Με κόλλησες όμως την ιδέα .
Κάποια στιγμή ,όταν θα είμαι ήρεμος ,γαλήνιος ,θα προσπαθήσω για να βγω από την περιέργεια .
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΌχι γιατί υπάρχει κάποιος που υπομένει. Αλλά για να δηλώσω την απειροτητα αυτής της κατάστασης οπού όταν κάποιος είναι σε αυτή δεν μπορεί να πει ότι είναι σε μια κατάσταση επειδή αυτός και η κατάσταση δεν υπάρχουν ως ξέχωρα γεγονότα. Η οριζόντια γραμμή με την κάθετη συναντιούνται στο σημείο του σταυρού ..στο αιώνιο τώρα!!!
Και σκέψου που μπορεί να σε πάει αυτή η όμορφη πρόταση ..αν είναι αβάσταχτη τότε αυτός που μπορεί να αντέξει εξαφανίζεται.. μπαίνει μέσα σε αυτό το αβάσταχτο ..συγχωνεύεται με αυτό ..ποτέ δεν ήταν ξέχωρος από αυτό, πάντα αυτό ήταν.
Όταν λέω αβάσταχτη ..είναι λίγο ποιητικό.. δεν κυριολεκτώ ..και όταν μιλώ για ανώτερες καταστάσεις ..οπού πάλι ανώτερο και κατώτερο δεν υφίσταται σε αυτόν που ΕΙΝΑΙ ..όταν λοιπών μιλώ για αυτά στην ουσία δείχνω προς μια κατεύθυνση που κάποιος πρέπει να δει.. οι λέξεις δεν είναι αυτό που θα δει.. οι λέξεις απλά δείχνουν..
[ Exellent! Ήρθαμε λοιπόν στο α' ενικό. Πάμε να δούμε και τι λέει το α' ενικό : ]
Όταν λέω αβάσταχτη ..είναι λίγο ποιητικό [ Άντε ρε ... σοβαρά ; Έγινες και ποιητής ; * ].. δεν κυριολεκτώ ..και όταν μιλώ για ανώτερες καταστάσεις ..οπού πάλι ανώτερο και κατώτερο δεν υφίσταται σε αυτόν που ΕΙΝΑΙ ..όταν λοιπών μιλώ για αυτά στην ουσία δείχνω προς μια κατεύθυνση που κάποιος πρέπει να δει.. οι λέξεις δεν είναι αυτό που θα δει.. οι λέξεις απλά δείχνουν..
* Τσίμπα άλλη μια απόδειξη των λόγων μου, έτσι, φάτσα κάρτα εμπρός σου, μπας και δεις :
9/12/2009, zip - Διαφορετικά, δεν μπορώ να σας μιλήσω γιατί δεν έχω λόγια, δεν έχω ούτε στόμα να σας το πω, δεν έχω ούτε χέρια να σας το γράψω. Μπορώ όμως να σας το κάνω Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Ζωγραφική, Ποίηση, Μουσική, Χορό & Κινηματογράφο. Επίσης μπορώ να σας το κάνω Θέατρο, Όπερα, Λογοτεχνία, Χαρακτική, Φωτογραφία. Ή μπορώ να σας το κάνω Μαγειρική, Διακοσμητική, Αγγειοπλαστική, Υφαντουργία, Επιπλοποιία, αρωματοποιία, κομμωτική, ραπτική. Μπορώ με λίγα λόγια δηλ. να σας το κάνω Τέχνη.
Τσίμπα κι άλλη :
12/1/2010, zip - Η απόδοση λοιπόν ενός βιώματος δεν είναι εύκολη δουλειά. Για να μπορέσεις να αποδώσεις ένα προσωπικό σου βίωμα, ο μόνος τρόπος είναι να καταφύγεις στην Τέχνη, στην λογοτεχνία ή στην ποίηση. Και το έχεις κάνει εσύ αυτό κάποια στιγμή. Αλλά για λίγο. Όταν κάποια στιγμή περιέγραφες ένα βίωμά σου, άθελά σου, ο λόγος σου έγινε ποιητικός.
- α! Υπηρετάκο μου, είδες πόσο καλά σε ξέρω ... ;! (χαχαχαχα!) -
Παρά τούτο και παρά τα όσα λες, αβάσταχτη σημαίνει αβάσταχτη, ασήκωτη δηλ. ποιητά Φανφάρα μου ... και το καταφύγιο της Τέχνης, που επικαλείσαι, δεν σε σώνει ούτε και τώρα ... (χαχαχα!)
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΤο ποιος είμαι; Δεν έχει μια λεκτική απάντηση επειδή αυτό το ποιος; είναι η επίγνωση του να έχεις επίγνωση ..δεν έχει ένα όνομα, ούτε και κανείς μπορεί να δώσει μια απάντηση. [ Τότε γιατί γράφει μια απάντηση ; ]
Αυτό το ποιος είμαι; Είναι σαν ένα κοαν « όλα ελαττώνονται στην μονάδα. η μονάδα σε τι ελαττώνεται;» Όταν ο νους «σπάσει» τότε ξεχύνεται η απάντηση που δεν έχει κανένα ήχο . [ Τότε γιατί η απάντηση γίνεται γραφή ; ]
Αυτό το ποιος είμαι; είναι το ίδιο το παρατηρειν ..η προσοχή χωρίς κανένα αντικείμενο.. χωρίς κατεύθυνση....
Μάλιστα ... αν το ποιος είμαι είναι το ίδιο το παρατηρείν, τότε ποιος γράφει αυτό που γράφει ; Το παρατηρείν ή εσύ ;
Ανθρωπέ μου, όσο συνεχίζεις να γράφεις, δεν είσαι το ίδιο το παρατηρείν, ούτε μπορείς να γίνεις. Όσο συνεχίζεις να απαντάς, απομακρύνεσαι από το ίδιο το παρατηρείν και γίνεσαι αυτός που είσαι και αυτός που ήσουν ανέκαθεν. Κι αυτός που είσαι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτός που σου είπα ότι είσαι : Ένας απλός αντιγραφέας! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Edited by - zip on 05/02/2010 13:24:40
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ[...] το ότι συγκρούεσαι είναι γιατί μπορεί κάποτε στην ζωή σου να είχες μια εμπειρία ..αλλά φίλε δεν έπιασες και το θεό από τα φρύδια..[...]
Μωρέ, ακόμη πονάει ...
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟ αυτοπραγματωμενος δεν επιστρέφει πουθενά . .δεν έχει κάπου για να πάει.. ΕΙΝΑΙ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΟς ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.. και αυτό είναι το παραδοξο του ΕΙΝΑΙ…!!!
Ε, αυτό σου λέω βρε τρελό μου αγόρι : Εγώ είμαι ...
quote:
Εγώ είμαι αυτός που τα αισθάνεται όλα αυτά, εγώ είμαι αυτός που θα θυμώσω, που θα κλάψω, που θα βρίσω, που θα χαρώ, που θα αποδώσω δίκαιο στον άλλον, εγώ είμαι αυτός που θα αφαιρέσω δίκαιο από ]κάποιον άλλον, που θα γελάσω, που θα αγαπήσω ή θα μισήσω. Εγώ. Γιατί εγώ είμαι άνθρωπος.
μα ... πως γίνεται να μη με αναγνωρίζεις ; (χαχαχαχαχα!)
Edited by - zip on 05/02/2010 14:05:49
quote:
Τότε γιατί γράφει μια απάντηση ; Τότε γιατί η απάντηση γίνεται γραφή ;
XAXAXA ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ προς ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
quote:
Μάλιστα ... αν το ποιος είμαι είναι το ίδιο το παρατηρείν, τότε ποιος γράφει αυτό που γράφει ; Το παρατηρείν ή εσύ ;
Πολύ αστείο.. περιμένεις μια σωστή απάντηση σε μια λάθος ερώτηση. Δηλ σε μια ερώτηση που δεν έχει κατανόηση του παρατηρειν..
Καλά λοιπών.. γράφει ….ΑΥΤΟΣ. Δεν είναι εσύ, δεν είναι εγώ, δεν είναι καμιά λέξη.. αν θες ακόμα και το παρατηρην είναι μια λεξη.. ακομα και αυτό είναι για να δείξει ..να σε βάλει σε μια άλλη θέαση στην θεα της μη θεας ..ως προς ΑΥΤΟΝ.. απλά ΕΙΝΑΙ.. χωρίς αντικείμενο σκέψης..
Θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙς λέξεις και μια γλώσσα που δεν βοηθά και πολύ στο να αποδώσω κάποια πράγματα ..μόνο και μονό για να επικοινωνήσω μαζί σου.
Αν ήμασταν κοντά ίσως η σιωπή να ήταν η βαθύτερη επικοινωνία μας. Η δική σου σιωπή μαζί με την δική μου θα ενώνονταν όπως δυο διαφορετικές φλόγες σε μια και μονό φλόγα.. σε αυτή την ένωση δεν υπάρχουν δυο φλόγες αλλά μια.. αυτή θα ήταν και μπορεί να γίνει η βαθύτερη «επικοινωνία» μας πέρα από όλες τις λέξεις.
,,,
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Εγώ είμαι αυτός που τα αισθάνεται όλα αυτά, εγώ είμαι αυτός που θα θυμώσω, που θα κλάψω, που θα βρίσω, που θα χαρώ, που θα αποδώσω δίκαιο στον άλλον, εγώ είμαι αυτός που θα αφαιρέσω δίκαιο από ]κάποιον άλλον, που θα γελάσω, που θα αγαπήσω ή θα μισήσω. Εγώ. Γιατί εγώ είμαι άνθρωπος.
Όχι φίλε μου.. στην αυτοσυνείδηση δεν υπάρχει θυμός .λαγνείας, περηφάνια ή κάτι άλλο ..αυτά είναι τα εγώ ..και τα εγώ δεν είναι αυτοσυνείδηση αλλά μια ταύτιση με αυτό που δεν είσαι.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
.. πρέπει λοιπών να υπάρχει «μέσα» σου ένα «ψυχολογικό τοίχος»..πάνω σε αυτό το τοίχος υπάρχει η σύγκρουση.. «εγώ αισθάνομαι» τον θυμό ..αυτό το «εγώ αισθάνομαι» είναι το τοίχος.
«Εγώ αισθάνομαι» όταν δεν είμαι ο Εαυτός μου.
Όταν ΕΙΜΑΙ ..δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση ,τίποτα δεν θυμώνει, ούτε κάποιος αισθάνεται κάτι άλλο από αυτό που ήδη ΕΙΝΑΙ.
Περπατώ στο δρόμο με πλήρη ευδαιμονία και ανταποκρίνομαι στο παρών. Αν το θες ..στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος που ανταποκρίνεται επειδή δεν υπάρχει κάποιος που να ανταποκριθεί σε αυτό που ήδη Είναι.
Στην κατάσταση που δεν υπάρχει νους, δεν υπάρχει «εγώ αισθάνομαι» λαγνεία. Για να μπορέσει να υπάρχει ένα εγώ ..πρέπει να υπάρχει η σκέψη..
Κάποιος λέει Είμαι αυτό το «ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ» λαγνεία ή οτιδήποτε άλλο όταν είναι ταυτισμένος με αυτό που δεν ΕΙΝΑΙ . Μέσα σε ένα μη νου είναι αδύνατον να υπάρξει ένα εγώ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ