- Εβραιοι - ΑΣ ΠΟΥΜΕ οτι ειναι αληθεια.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
athakandar, προσβολή ήταν όταν σε κάποιο άλλο θέμα όταν ανέφερες κάτι για τους πολεμούς που έδωσαν οι Έλληνες κάποτε και με βάση ποιό ιδανικό.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3648&whichpage=4&ARCHIVE=
Η έννοια πατρίδα που συγχέεται αυθαίρετα κατ' εξακολούθηση από πολλούς Έλληνες με το θέμα θρησκεία.
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
quote:
Επομένως τι περιμένεις να ακούσεις kynikos; [...]
επομένως συμβιβαζόμαστε και υπομένουμε. Είναι και αυτό μία μορφή ενάρετης ζωής.
Kαι αυτή η απάντηση, όπως και του Perseus, μου είναι αποδεκτή.
====
ΥΓ. Το άλλο, γιατί μου το αναφέρεις, athakndr, με είδες να μακαρίζω κανέναν; ![]()
Edited by - kynikos on 03/05/2004 04:24:46
Οπωσ επισης και αλλους Παλαιστινιους Αραβες κλπ...
Αυτοί θέλουν πράγματι κρέμασμα.
Φιλικά,
Edited by - athakandr on 03/05/2004 13:58:15
Δεν χρειάζεται το θέμα της αντιμετώπισης των εχθρών της ανθρωπότητας να δημιουργεί τέτοια διχόνοια.
Ιδίως όταν όλοι ισχυριζόμαστε οτι έχουμε τα ίδια ιδανικά:
Αξιοπρέπεια, Αγάπη για την Αλήθεια, Ανοικτό Νού, Σθένος, Υπομονή, Αγάπη για την Ζωη, Ευφυία, Αναζήτηση για το Θείον... κλπ, κλπ.
Τί κι αν οι δρόμοι είναι διαφορετικοι;
Κάποιοι σοφοί λέγανε -
«Ας ανθίσουν χίλια άνθη - ας ακμάσουν χίλιες σχολές»
=====
κ. admin, κανα λουκετάκι,παρακαλώ....
Κ.
Ποιός θα ζήσει καλύτερα; Ο Κίσσιγκερ που έχει την δική του θεωρία για εμάς του Έλληνες και που μέσα σε αυτή συμπεριλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ μας χωρίς καμμία διάκριση ή εσείς που έχετε την δική σας κακή θεωρία θεωρία για τους εβραίους και που φυσικά δεν τους βάζετε σε ένα τσουβάλι;
Κι όμως, καμμιά φορά - και ας μην μας αρέσει - αναγκαζόμαστε να διαλέξουμε μεταξύ το ΣΩΣΤΟ και το ΒΟΛΙΚΟ.
Ο κ. Κίσιγκερ μάλλον διαλέγει το ΒΟΛΙΚΟ, και έχει το ανάλογο αποτέλεσμα, καθ'οτι σίγουρα είναι βολεμένος...
Δεν σημαίνει οτι είναι απαραίτητα παράδειγμα προς μίμησην...
Κ.
Και επιπλέον μια ερώτηση: Όταν τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε πάλι τα ίδια, ξέρεις, Αλβανός θα σηκώσει την σημαία μας και αχ και βαχ θα μας πάρει την Ελλάδα, πάει τελείωσε το έθνος μας κλπ κλπ και διάφορες σκηνές "πατριωτικές", εσύ, ήσουν ανάμεσα σε αυτούς;
quote:Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω πια θα ήταν η αντίδραση μου. Αν με έβρισκες στις καλές μου, θα σε συγχωρούσα και θα προσπαθούσα να σε καταλάβω, να σε βοηθήσω, κλπ, κλπ.
Εντάξει Kynike επειδή όμως εγώ όντας διαφορετικός άνθρωπος από εσένα και δεν μπορώ να καταλάβω μια τέτοια αντιμετώπιση θα ήθελα να σε ρωτήσω, πολύ πεζά. Αν ερχόμουν και σου έκανα τα χίλια μύρια κακά, ότι και να ήταν αυτά, σαν Δημήτρης, εγώ δηλαδή, η αντίδραση σου θα ήταν η ίδια;
Αν με έβρισκες στις κακές μου μπορεί και να βλαστίμαγες την ώρα που γενήθηκες.
Τί σημασία έχει όμως η δική μου αντίδραση; Εσύ ποιά θα θεωρούσες την πιο ηθική στάση για εσένα;
Αυτή θα έλεγα είναι η σωστή.
quote:
Και επιπλέον μια ερώτηση: Όταν τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε πάλι τα ίδια, ξέρεις, Αλβανός θα σηκώσει την σημαία μας και αχ και βαχ θα μας πάρει την Ελλάδα, πάει τελείωσε το έθνος μας κλπ κλπ και διάφορες σκηνές "πατριωτικές", εσύ, ήσουν ανάμεσα σε αυτούς;
Τί σόι ερώτηση είναι αυτή; Είσαι σοβαρός; Κατ'αρχήν έχω χρόνια να πατήσω στην Ελλάδα, ουτε για διακοπές δεν έχω αξιωθεί. Κάτι γεγονότα σαν το παράδειγμα που δίνεις είναι μερος του λόγου που κάνω αλλού διακοπές!
Άλλα και να ήμουνα, η υπόθεση Τσενάι δεν θα με ενδιέφερε καθόλου.
Και τί σχέση μπορεί να έχει με το θέμα μας;
Με μπέρδεψες Telxinas...