ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

karma30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
toxotisΜέλος
02/10/2006, 03:56:02
Καλώς σας βρήκα!

Πρίν λίγες μέρες βρήκα αυτό τα ενδιαφέρον θέμα (γειά σου Ανσινούλα μου! Και μπράβο έστω και με καθυστέρηση) και αποφάσισα-αφού διάβασα όλες τις τοποθετήσεις σας- να βάλω κι εγώ την προσωπική μου πινελιά...

Θα ξεκινήσω ανάποδα και θα σας πω πως αισθάνθηκα όταν διάβασα κάποια στιγμή –πριν μερικά χρόνια- τη διαδικασία που ακολουθεί η ψυχή,σύμφωνα με τη μετενσάρκωση, μετά το θάνατο:

Λ Υ Τ Ρ Ω Σ Η! Αισθάνθηκα σαν να είχαν πάρει από πάνω μου ένα τεράστιο βάρος=το φόβο κάθε θνητού για τον ΘΑΝΑΤΟ!

Φυσικά δεν είμαι σε θέση να μιλάω με σιγουριά, επιχειρήματα ή αποδείξεις για το τι μας περιμένει, ωστόσο η Σχολή «μετενσάρκωση» αποτελεί για’μένα προσωπικά μια μεγάλη αλήθεια που την έχει αποδεχτεί και πιστέψει ακράδαντα η εσωτερική μου ισορροπία.

Θα αναρωτηθείτε πιθανόν τι ακριβώς και που το είχα διαβάσει.

Λοιπόν οι έννοιες μετεμψύχωση και μετενσάρκωση δεν μου ήταν άγνωστες σαν θεωρίες ακόμη και από τα μαθητικά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα γερμανικό βιβλίο απο τη σειρά «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ» -ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΗ» ΠΛΕΥΡΑ-Αποδείξεις για ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο? Εκδόσεις MOEWIG ( Tίτλος πρτωτοτύπου:Die Welt des Unerklärlichen-Botschaften aus dem Jenseits. Zeugnisse für ein Leben nach dem Tod?)

Το βιβλίο αυτό μιλά μεταξύ άλλων για μια σειρά από επιστημονικά πειράματα που έγιναν, με την συμμετοχή μέντιουμ, που είχαν την ικανότητα να επικοινωνούν με πνέυματα νεκρών, αναφέρετε σε μεταθανάτιες εμπειρίες, υπνώσεις, αναδρομές κτλ.

Χαρακτηρηστικά ο Dr.Ian Stevenson από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ο οποίος ήθελε να δει αν μπορεί να αποδειχτεί με επιστημονικά κριτήρια η Μετενσάρκωση, και αφού μελέτησε εκατοντάδες πριπτώσεις λέει πως:
“ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, με βάση αύτο το υλικό θα έπρεπε να είναι πεπεισμένος για την ύπαρξη της Επαναγέννησης»

Και ακριβώς επειδή κι εγώ σαν «λογικά σκεπτόμενος» άνθρωπος το θεώρησα ως «διαφωτιστικό» σκέφτηκα να μεταφράσω και να σας μεταφέρω αυτά που είχα διαβάσει-τουλάχιστον στο επίμαχο κεφάλαιο, αφού πρόκειτε για αποτελέσματα επιστημονικών μελετών και όχι για γενικές τοποθετήσεις και θεωρίες κάποιας φιλοσοφίας ή θρησκευτικού δόγματος:

(προς αποφυγήν «σεντονιών»...
Συνεχίζεται....

ευχαριστώ για την υπομονή σας)

Τοξότης

Edited by - toxotis on 02/10/2006 03:57:54

toxotisΜέλος
02/10/2006, 03:59:21
Στο κεφάλαιο «Το οδοιπορικό της Ψυχής» (Die Seelenwanderung) Oι περισσότερες μαρτυρίες και το υλικό που μελετήθηκε προέρχετε από μία συλλογή του S.P.R. (Society for Psychical Research) και το College for Psychic Studies της Αγγλίας.

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες μοιάζει πως ο Θάνατος δεν είναι ένα τελεσίδικο γεγονός, το οποίο οι άνθρωποι φοβούνται, αλλά περισσότερο μία κατάσταση διαφοροποιημένης συνείδησης.
Η πρώτη εντύπωση είναι πως πράγματι με το Θάνατο παίρνουμε μαζί μας τις αναμνήσεις, τα αισθήματα και τις πνευματικές ιδέες και εντυπώσεις μας.

Ο Θάνατος αυτός καθ’ αυτός δεν μας αλλάζει, αλλά μας δίνει μια άλλη δυνατότητα να αλλάξουμε εμείς τον εαυτό μας.

Τα πνέυματα ήταν αυτά που έδωσαν διάφορες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο:
Σε επικοινωνίες με πνεύματα , η ζωή μετά τον επίγειο θάνατο περιγράφεται συχνά, σαν μία διαδικασία-πορεία διαμέσου 7 σφαιρών. Οι σφαίρες αυτές «ανεβαίνοντας» γίνονται ολοένα και λιγότερο υλικής και περισσότερο πνευματικής φύσης.
Οι 7 σφαίρες –Ουρανούς(ή αλλιώς έρδρες, σταθμούς), αποτελούν τελικά επίπεδα συνηδειτότητας και κάθε επίπεδο επιτυγχάνετε μόνο με διεύρυνση και εμβάθυνση του ηθικού Όντος.(=ψυχή?)
Αυτοί που βρίσκοντε σε υψηλότερα επίπεδα έρχοντε να συμπαρασταθούν στους «καινούργιους» ως Δάσκαλοι και γυρίζουν πίσω στο δικό τους επίπεδο για να μπορούν να γίνουν κατανοητοί. Μετά το Θάνατο πρέπει να κατανοήσει κανείς πως η ζωή σαν διαδικασία μάθησης συνεχίζεται. (το σχολείο που έλεγε πιο πάνω και η Κάρμα)
Η ίδια η διαδικασία του Θανάτου περιγράφετε από τα πνέυματα των νεκρών σαν ειρηνική, λυτρωτική και δίχως αίσθηση πόνου, ακόμη και αν από τους παρεβρισκομένους έμοιαζε το σώμα του ετοιμοθάνατου να υποφέρει. Τον πόνο αυτό δεν τον ένιωθαν λένε. Ο Θάνατος ισχυρίζονται πως είναι σαν μια σταδιακή «απόσυρση» συνοδευόμενη από εναλλασόμενες φάσεις Ύπνου και Απώλειας Συνειδήσεως.
Μετά περιγράφουν πως «ξυπνάνε» και καλωσορίζονται από τα πνέυματα ανθρώπων που αγαπούσαν πολύ και είχαν πεθάνει πριν από αυτούς.
Επίσης τους υποδέχονται και άλλοι γνωστοί αλλά και μέχρι τότε άγνωστοι –για την τελευταία τους ενσάρκωση- τους οποίους όμως κατα βάθος γνωρίζουν πολύ καλά.
Αυτοί δεν είναι άγγελοι που έρχονται σαν σε δικαστήριο να κρίνουν, αλλά Πνεύματα, τα οποία έχουν ήδη καταφέρει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη. Η συνάντηση με αυτά τα Πνέυματα-Οντότητες προκαλεί συχνά σύγχυση.
Π.χ. το πνέυμα ενός Δόκτωρα της Θεολογίας είχε πει
«Έμοιζε –η Οντότητα-να θεωρεί όλη μου τη γίηνη πορεία, την οποία εγώ θεωρούσα μέχρι τότε ως πολύ σημαντική,
Απλά σαν μια προετοιμασία, σαν ένα προστάαδιο για την πραγματικό μάθημα-εργσία, την οποίο έπρεπε εδώ να πραγματοποιήσω. Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις!»

Οι εμπειρίες που περιγράφονται δεν είναι ίδιες για όλους και επιρρεάζονται από τον τρόπο σκέψης του καθ’ενός. Στο 1ο επίπεδο (σφαίρα)επικρατεί μια «ιδεοπλαστική» κατάσταση, όπου εμφανίζονται και «υλοποιούνται» αυτά που ο κάθε ένας περίμενε να συναντήσει.

Συνεχίζεται....
Τοξότης

toxotisΜέλος
02/10/2006, 04:02:06
Αυτοί που δεν πίστευαν στη μετά θάνατον ζωή, ακόμη και εκεί δεν συνειδητοποιούν πως είναι νεκροί και διατηρούν ένα αίσθημα «ζωντανού ονείρου».

Όπως έλεγε ο φιλοσοφος F.W.H. Μyers (1843-1901) όποιος ήταν καλός μαθητής σ’ αυτό τον κόσμο (της 1ης σφαίρας) μπορεί να δημιουργήσει όλα όσα επιθυμούσε κατά την επίγεια ζωή του.
Τον κόσμο αυτό τον ονομάζουν πολλοί και «Χώρα του Καλοκαιριού»(Sommerland), αλλά δεν πρόκειτε για τον Παράδεισο, τονίζουν τα πνεύματα. Σύντομα συνειδητοποιούν πως τα όνειρα αυτά είναι ακόμη πολύ εγωιστικά και υλιστικά και όχι αρκετά πνευματικά και σοφά. Σύμφωνα με τις περιγραφές το στάδιο αυτό έχει ως σκοπό να φτάσουν οι «κάτοικοι» του στην συνειδητοποίηση πως πολλά από αυτά που θεωρούσαν πολύτιμα στην ουσία ήταν άχρηστα.

Σε αντίθεση με τη Sommerland, υπάρχει η «Χώρα του Χειμώνα» (Winterland), που υποδέχετε τις ψυχές όσων είχαν ζήσει μια ζωή γεμάτη από εγωισμό, βία και εγκλήματα. Ο τρόπος σκέψης αυτών των ψυχώ διατηρείτε και διαπιστώνουν πως έχουν λίγα να δώσουν στον Μετά-θάνατον κόσμο. Ακρωτηριασμένοι από τον εγωισμό τους δεν είναι σε θέση να δώσουν υψηλά αισθήματα και αξίες και «βιώνουν» σκοτάδι, ομίχλη, γυμνή γη και άθλιες συνθήκες.

Όμως και αυτή δεν είναι η Κόλαση. Ο κάθε δυστυχής στη Winterland, μένει εκεί μόνο όσο διάστημα αποκλείει το άλλο κομμάτι του εαυτού του τον Καλό του Εαυτό.
Όμως η μετάλλαξη δεν μπορεί να έρθει με εξωτερική βοήθεια, ακόμη και αν του αφιερωθεί μια ανώτερη Οντότητα ολοκληρωτικά. Η αλλαγή πρέπει να έρθει απο σαν αποτέλεσμα εσωτερικής-ατομικής διεργασίας. Όμως οι βοηθοί-δάσκαλοι ψάχνουν αυτό τον καλό εαυτό όσο βαθειά κρυμένος και να είναι.
Οι ψυχές ατές δεν τιμωρούνται. Ο πόνος τους πηγάζει από την ίδια τους τη φύση.
Όπως και οι κάτοικοι της Sommerland, έχουν όμως και αυτοί την ικανότητα να ψάξουν και να ανακλύψουν τις ικανότητες τους και να βελτιωθούν.

Και οι δύο αυτές όψεις του επιπέδου αυτού (Χειμώνας-Καλοκαίρι) αντικατοπτρίζουν τον Εσωτερικό κόσμο κάθε ατόμου.

Όποιος καταφέρνει να ξεπεράσει το επίπεδο αυτό πηγαίνει στον 1ο ουρανό.
Εκεί αναπτύσσονται Ιδανικά απαλλαγμένα από εγωισμό που οδηγούν σε αρμονική συνύπαρξη «με αυτούς που θέλουν να υπάρχουν για τους άλλους». Αποτέλασμα αυτού είναι η Χαρά και η ανάπτυξη του Πνεύματος.
Εδώ αποκαλύπτετε στην ψυχή η τελευταία της επίγεια ζωή. Λάθη, Πλάνες και καταστάσεις της επίγειας ζωής αναγνωρίζονται και επαναξιολογούνται. –ακόμη και σε αυτό το στάδιο είναι όμως συχνά δύσκολο να γίνουν αποδεκτά.
Αυτή η διαδικασία της ενεργής διαδικασίας εύρεσης του αληθινού εαυτού χαρακτηρίζεται συχνά σαν «δικαστήριο», όμως –περιγράφουν τα πνεύματα- δεν δικάζει ο Θεός ή κάποιες ανώτερες οντότητες. Αντίθετα είναι μια εσωτερική διαδικασία αναγνώρισης του αληθινού «προσώπου» και επαναξιολόγισης. (Εσύ ο ίδιος βλέπεις, κατανοείς, αποδέχεσε, αξιολογείς και δικάζεις)
Διαδικασία επώδυνη και με μακρά διάρκεια.
Πρόκειτε για Μοτίβα όλων όσων πράξαμε, υπομείναμε, θελήσαμε. Οι πράξεις αποκαλύπτονται με τέτοιο τρόπο όπως πραγματικά ήταν και όχι όπως εμείς οι ίδιοι τις τακτοποιούσαμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά.
Τώρα αισθάνετε και μαθαίνει κανείς ποιά χαρά ή ποιά λύπη είχε προξενήσει στους άλλους (εν ζωή).

Συνεχίζεται....
Τοξότης

toxotisΜέλος
02/10/2006, 04:04:44
Χωρίς την κατασταλτική δράση του Φυσικού σώματος –που δρα σαν μαξιλαράκι φιλτραρίσματός της έντασης- η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει τρομακτική.
Τα αισθήματα μοιάζουν σε μέγεθος-ένταση στα αισθήματα που ζούμε στα όνειρα μας (Αγάπη, Φόβο, Τρόμο κτλ) Επειδή εδώ δεν υπάρχει «Εξωτερικός Κόσμος» και όλα είναι «Εσωτερικός» τα πάντα βιώνονται με την τρομακτική ή όμορφη Διάυγεια των ονείρων.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως τα διάφορα στάδια, βιώνονται το ένα μετά το άλλο. Δεν υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλάνο. Το κάθε πνεύμα-ψυχή μπορεί να εργάζεται πάνω σε ένα ή και περισσότερα θέματα και Οντότητες από υψηλότερα επίπεδα είναι εκεί για συμπαράσταση και βοήθεια.

Οι «σπουδές» στο σχολείο αυτό αρχίζουν όταν ο Μαθητής είναι έτοιμος και το επιθυμεί. Και κάθε επόμενη «τάξη» παραμένει κλειστή μέχρι να την «αξίζουμε».
Κάποιες ψυχές θέλουν περισσότερο και άλλες λιγότερο χρόνο για να περάσουν στην επόμενη τάξη.
Η Ζωή στη Sommerland, Winterland και στον 1ο Ουρανό όπως και η Διαδικασία της Αυτοκριτικής απαρτίζουν τον «Αστρικό Κόσμο» (Astral) ή αλλιώς «Κόσμο των Επιθυμιών» της Συνείδησης.
Όλες οι ψυχές όμως κάποια στιγμή κατανοούν την ανάγκη να αφήσουν αυτό το επίπεδο για να κερδίσουν την Ελευθερία και να ολοκληρώσουν το καθαρά πνευματικό τμήμα της ύπαρξης τους.
Σ’ αυτό το σημείο πραγματοποιείται ο Δευτερος Θάνατος.
Ο καθ’ ένας πρέπει σταδιακά να παραιτηθεία από τις Αξίες του και να συνειδητοποιήσει πως στην πραγματικότητα ακόμη και οι επιθυμίας στον κόσμο του Αστρικού περιείχαν «εγωισμό». Ο καθ’ ένας πρέπει να παραιτηθεί από όλα όσα θεωρούσε πούτιμα και όσα είχε κερδίσει. Όλες οι αυταπάτες του άρονται. Οι ικανότητες του δεν υπηρετούν πλέον αυτό τον ίδιο σαν άτομο άλλα τη Δόξα του Θεού.
Είναι μια τραυματική εμπειρία, τρομακτική και υπέροχη συνάμα. Μετά τον 2ο Θάνατο δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί.

Η τραυματική αυτή εμπειρία, προετοιμάζει τον Μαθητή για το επόμενο βήμα της εξέλιξης του. Του δίνετε πέον η δυνατότητα να βρεί τον αληθινό του εαυτό.

Η επίγεια ζωή, ήταν τελικά το νεότερο Κεφάλαιο στο χοντρό Βιβλίο της Ζωής του, του οποίου οι πράξεις μπορεί να αφορούν πολλές εκατοντάδες χρόνια στη γη.
Μόλις η Ψυχή-Πνεύμα γίνει Μάρτυρας του αποκαλυμένου πλέον Πανοράματος της Ζωής του, κατανοεί πως πολλά πράγματα στη περασμένη του Ζωή ήταν οι απευθείας Συνέπειες Πράξεων από άλλες προηγούμενες ενσαρκώσεις. Όλα αποκτούν ένα νόημα και επιτέλους μπορεί να απαντηθεί η ερώτηση «Γιατί Εγώ?»

Τα περισσότερα Πνεύματα-Ψυχές ζουν πολλές ενσαρκώσεις, γιατί ο καθ’ένας έχει ανάγκη από πολλές ευκαιρίες για να μάθει όλα τα απαραίτητα Μαθήματα.

Με την Αποκάλυψη ολόκληρου του παρελθόντος αρχίζει και πάλι μια διαδικασία Αυτοκριτικής-Αξιολόγισης, στον 2ο πλεον Ουρανό.

Συνεχίζεται....κουράγιο
Τοξότης

toxotisΜέλος
02/10/2006, 04:06:47
Γνωρίζουμε ακόμη 2 στάδια που ακολουθούν
Στο πρώτο από αυτά, σοφές Οντότητες δίνουν συμβουλές για τον χειρισμό της μελλοντικής επίγειας ζωής.
Στο δεύτερο φωτίζεται η αληθινή φύση της σχέσης της Ψυχής με τους ομοίους της. Τους «παλιούς Φίλους»-τις Αδελφές Ψυχές, με τις οποίες μόλις ξανασυνδέθηκε. Αναγωρίζει πλέον η Ψυχή πως αιώνια θα δρα από κοινού με τις Αδελφές Ψυχές, που τους ενώνει ο ίδιος ανώτερος σκοπός. Όλες μαζί σχηματίζουν ένα Τμήμα ενός κεντρικού ¨Ολου, που είναι γνωστό σαν Ομαδική Ψυχή.
Η επανασύνδεση της Ψυχής με όλες αυτές τις Ψυχές μοιάζει σαν ένα βαθύ αίσθημα πνευματικής επιστροφής στην πατριδα.

Στη Γή μέλη μιάς Οικογένειας μπορεί να είναι κοντά πνευματικά ή γενετικά συγγενικά, αλλά σε ανώτερα επίπεδα να είναι εντελώς ξένοι.
Την πνευματική τους οικογένεια την βρίσκουν αλλού.

Ακόμη και στο 2ο Ουρανό συνεχίζεται η διαδικασία Αυτοκάθαρσης και μπαίνουν οι βάσεις για μια μη-εγωκεντρικήΥπηρεσία.
Εδώ επαναξιολογόντας όλες τις περασμένες ζωές, ανακαλύπτει η Ψυχή τις πραγματικές τις ευκαιρίες και τα βήματα που οδηγούν σε αυτές. Με την κατανόηση και την αγάπη των Αδελφών Ψυχών ενδυναμονένη είναι πλέον έτοιμη για άλλη μία διεύρηνση της συνείδησης της, που ακολουθεί στον 3ο Ουρανό.

Αυτή η εμπειρία είναι όμως τόσο δυνατή που πολλές Ψυχές δεν την αντέχουν για πολύ. Τα πνέυματα-Ψυχές περιγράφουν πως στον 3ο Ουρανό φτάνουν στα όρια της Συνείδησης τους. Μετά από μια «σύντομη» ματιά παραδέχονται πως δεν μπορούν να προχωρίσουν πιο πέρα, από όσο τους επιτρέπει η Φύση τους. Ανακαλύπτοντας αυτή την οριοθέτηση, δεν παραμένει παρά μία επιλογή: να επιστρέψουν στη Γη.

Αν η επόμενη ενσάρκωση πραγματοποιηθεί με επιτυχία και «βγεί» η Ψυχή από αυτή με πιο διευρυμένο πνεύμα, ανακαλύπτει πως μπορεί να διεισδήσει πλέον βαθύτερα στον 3ο Ουρανο και να του αποκαλυφθεί η αληθινή Φύση της Ομαδικής Ψυχής και η αποστολή της καθώς διευρύνεται η συνείδηση των ατομικών Ψυχών μελών της.

Τι συμβαίνει όταν κάποια Ψυχή δεν έχει τίποτε πλέον να μάθει από τη Γη?

Οι περισσότερες περιγραφές λένε πως τότε πρέπει να γίνει μια επιλογή.
1η επιλογή: να κάνει ένα Άλμα στο μεγάλω Άγνωστο και να αφήσει πίσω του τον πλανήτη μας και τις επαναλαμβανόμενες ενσαρκώσεις και να αρχίσει απο την αρχή κάπου αλλού. Οι περιγραφές είναι συγκεχυμένες εδώ αλλά μάλλον αφήνεται να εννοηθεί πως γίνετε λόγο για ένα νέο κύκλο ζωής με φυσική υπόσταση σε κάποιο άλλο πλανήτη...
Οι λιγότεροι είναι αρκετά δυνατοί για να φύγουν κάνοντας αυτό το άλμα.
Οι περισσότεροι προτιμούν να περιμένουν παραμένοντας σε αυτό το στάδιο και να βοηθίσουν άλλους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει μια ακόμη ενσάρκωση στη Γη.

Μία Ομαδική Ψυχή μπορεί μόνο τότε να φύγει όταν όλα τα μέλη της είναι έτοιμα να «φύγουν». Κανείς δεν μένει πίσω.

Συνεχίζεται....
Τοξότης

toxotisΜέλος
02/10/2006, 04:09:16
Αν αυτές οι διηγήσεις είναι πραγματικές μπορούμε να δούμε την επίγεια ζωή μας από την σωστή προοτική: σαν ένα τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου συνόλου Μάθησης, το οποίο αποτελείται από επίγειες ενσαρκώσεις και από τα διαστήματα μεταξύ αυτών.

Μπορεί πολλά σημεία να μοιάζουν με τις θέσεις του χριστιανικού δόγματος, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για μια τελική-τελιωτική Ανταμοιβή ή Τιμωρία για μία και μοναδική ζωή. Πρόκειτε περισσότερο για σκαλιά μιάς διαδικασίας διαρκούς «διαπαιδαγώγισης».

Ακόμη ο προορισμός κάθε μίας Ψυχής ολοκληρώνεται μόνο όταν η Ομαδική Ψυχή στο σύνολο της ολοκληρώσει το δικό της προορισμό.
Και τα επιμέρους στάδια-σφαίρες έχουν να κάνουν με τη σταδιακή παραίτηση του Εγώ και την κατανόηση του Ανoίκειν σε ένα ενιαίο Σύνολο.

ΤΕΛΟΣ....(επιτέλους)
Τοξότης

UnseenΜέλος
02/10/2006, 10:34:32
Αγαπητέ Mercury

Αυτόν τον Ερμή στους Διδύμους σου θα πρέπει να τον προσέξεις ιδιαίτερα!!!

Αγαπητή μου λίλιθ

quote:
Γιατί, ο άνθρωπος έχει, κατά κάποιον τρόπο, κατασκευάσει το χρόνο και η θεωρία της μετενσάρκωσης κατά την άποψή μου σχετίζεται απόλυτα με τη γραμμικότητα του χρόνου.

Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη και σ' αυτή βασίζεται μια από τις μεγαλύτερες ενστάσεις μου στο όλο θέμα.

Γι' αυτό που λες παρακάτω, το πέρασμα της ψυχής από την ζωώδη κατάσταση μπορεί να εξηγηθεί και βάσει της θεωρίας των ακτινών. Μόνο που εκεί δεν θεωρείται ως "πέρασμα" αλλά ως κατάσταση του είναι. Δηλαδή καθώς μια ακτίνα εκδήλωσης ξεκινά από τον πνευματικό ήλιο και κατέρχεται προς την ύλη, εκδηλώνεται σε καθένα από τα ενδιάμεσα στάδια. Που σημαίνει ότι υπάρχει μια λίλιθ-άγγελος, μια λίλιθ-ξωτικό, μια λίλιθ-άνθρωπος, μια λίλιθ-γάτα... Έτσι εξηγούν κάποιες Σχολές και τον συμβολισμό του σταυρού.

quote:
θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω εδώ Mercury, ότι "επειδή δε βλέπουμε κάτι, αυτό μπορεί να είναι ό,τι εμείς επιλέξουμε να θεωρήσουμε ότι είναι"!

Αααα λίλιθ μήπως έχεις κι εσύ κάποια περίεργη όψη του Ερμή στο ωροσκόπιό σου;

Αγαπητέ μου ellovos

Παρακαλώ. Ποιο είναι λοιπόν το αλγεβρικό αποτέλεσμα της εξίσωσής σου;

Όσο για αυτό που γράφεις

quote:
ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΕ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟ

ο chameleon of Rhodes που παρέθεσε ένα απόσπασμα από άγνωστη πηγή έλεγε ότι οι "βοδισάτβα αναμένουν ενσαρκωμένοι ως άνθρωποι ή ζώα" και το αφήσαμε ασχολίαστο. Επιφυλάσσομαι να διαβάσω τις απαντήσεις των παιδιών παρακάτω και τα ξαναλέμε.

Καλέ μου dying incubus

quote:
Αλήθεια, τα ζώα τι γνώμη έχουν για εμάς άραγε?

Μάλλον δεν θέλουμε να ξέρουμε!!!

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

UnseenΜέλος
02/10/2006, 10:42:46
Αγαπητέ oros777

Επίτρεψέ μου φίλε μου να κάνω μια γενική παρατήρηση: επειδή εσύ αντιλαμβάνεσαι κάτι ως αλήθεια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πράγματι τέτοια ή ότι πρέπει όλοι να την ενστερνιστούν. Επίσης, το ότι δεν την ενστερνίζονται δεν σημαίνει ότι

quote:
η εξέλιξη της συνείδησης των περισσοτέρων είναι ακόμη πολύ χαμηλή
Ξέρεις, όταν κοιτάς γύρω σου και αντί να δεις ανθρώπους σε εξελικτική φάση, διακρίνεις συνειδήσεις τις οποίες κατηγοριοποιείς με βάση την εξέλιξή τους, όπως την εκτιμάς εσύ... χμ... ίσως θα πρέπει να σκεφτείς να προσθέσεις λίγη αγάπη στο μίγμα της σοφίας σου...

quote:
Όταν γεννιέται ένα ζώο, για να το πούμε συμβολικά, είναι σαν να παίρνουμε μέσα από ένα κουβά με νερό, που είναι η ομαδική ψυχή, ένα ποτήρι με νερό και έτσι γεννιέται ένα ζώο.
Με τους ανθρώπους η διαδικασία είναι πολύ πολύ διαφορετική.

Says who? Γιατί εγώ τώρα πρόσφατα επιμελήθηκα τα κείμενα ενός βιβλίου που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα και για τους ανθρώπους... Βλέπεις, αν κοιτάξεις λίγο πιο αποστασιοποιημένα θα δεις ότι όλα είναι θεωρίες που, όπως είπε και η λίλιθ, είναι αμφίβολο ότι καταλήγουν κάπου. Αν κάτι έχει σημασία είναι να βρει κανείς την προσωπική του αλήθεια. Και αφού τη βρει, να έχει τη μεγαλοψυχία να μην την κραδαίνει σα λάβαρο γιατί τότε γίνεται δογματικός, απλά να εύχεται για τους υπόλοιπους να βρουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους νόημα για το καθετί, που μπορεί να μη συμφωνεί με το δικό του.

Κατά τα άλλα:

Πολύ ενδιαφέροντα όσα μας έγραψες περί Πλανητικού και Ηλιακού Λόγου, είναι μια άποψη που δεν είχα συναντήσει τόσο συστηματοποιημένα.

quote:
Σίγουρα αυτή η υπόθεση, η θεωρεία για τους Πλανητικούς Λόγους, τον Ηλιακό Λόγο αν ευσταθεί και γίνει αποδεκτή κάποτε από ευρύτερες ομάδες ανθρώπων δεν θα προκαλέσει επανάσταση στον τρόπο της σκέψης;
Βεβαίως. Το ίδιο και διάφορες άλλες θεωρίες, όμως. Ωστόσο χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου.

Ευχαριστώ για τις υπόλοιπες διευκρινήσεις.

quote:
Πιθανότατα αυτές τις καταγραφές τις έχεις μέσα σου γι’ αυτό τις αντιλαμβάνεσαι τόσο εύκολα. Ανασύρεις τις καταγραφές από την δεξαμενή της Συνείδησης η οποία βρίσκεται στον αφηρημένο Νου.
Όχι αγαπητέ μου. Βρίσκομαι σε μια ηλικία που έχω διαβάσει αρκετά, έχω προβληματιστεί αρκετά και έχω το θάρρος (ή τη βλακεία, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς) να θέτω συνεχώς εν αμφιβόλω τις απόψεις και τον εαυτό μου.

Ωστόσο μέχρι να εξελιχθώ περισσότερο, εξακολουθώ να διατηρώ κάποιες βασικές αρχές στη σκέψη μου. Μία από αυτές είναι ότι ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε ένα σύμπαν σκληρό, σκληρό επειδή δεν διαθέτει την αγάπη ως εγγενές γνώρισμά του, φέρουμε όλοι μέσα μας τον θείο σπινθήρα. Αυτό λέει πολλά. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα καταλήξω να γράψω έκθεση ιδεών, το μόνο που θα πω είναι ότι εμμένω στην άποψή μου για το θέμα.

quote:
Πως όμως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι χιλιάδες άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τα παραπάνω, την παγκόσμια Ιδιοτέλεια και την Απληστία;
Δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε δικαιολογώντας την, φίλε μου, απλά αλλάζοντάς την...

Για τη δεύτερη παράθεση κειμένων, επιφυλάσσομαι να σχολιάσω.

Τοξοτάκι μου, δεν μπορώ να διαβάσω αυτή τη στιγμή το σήκουελ, θα το τυπώσω για εργασία στο σπίτι και θα τοποθετηθώ προσεχώς...

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen

UnseenΜέλος
02/10/2006, 14:03:14
Φίλοι μου

Σας παρακαλώ συγχωρήστε μου την απουσία smilies από τα ποστ μου, η οποία οφείλεται σε πρόβλημα του Η/Υ μου μάλλον (δεν ανοίγει το παραθυράκι με τις φατσούλες ή κάνει 800 ώρες να ανοίξει).

Αυτό βλέπω τώρα μπορεί να έχει σαν συνέπεια παρεξηγήσεις επί σχολίων μου που, όταν τα έκανα, πρόθεσή μου ήταν να αστειευτώ ή να πειράξω αυτόν στον οποίο αναφέρομαι.

Ζητώ συγνώμη, δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν, αντιθέτως. Οπότε προσθέστε νοερά φατσούλες ΟΛΟΙ παρακαλώ...

Ευχαριστώ πολύ
Unseen

02/10/2006, 15:32:50

quote:

Θα μπορούσα επίσης να ρωτήσω και γιατί θα πρέπει να κερδίσει κάτι από το στάδιο του Ζώου και να μην δώσει στο στάδιο του Ζώου πριν πάει στο Ανθρώπινο επίπεδο;

ΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ.

quote:

Ξέρεις κάτι φίλε ellovos η κοινωνία μας είναι άκρως υλιστική και από τότε που γεννιόμαστε μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με το πως θα κερδίζουμε και όχι πως θα πρέπει να δίνουμε!!! Μήπως λοιπόν σκεφτόμαστε με λάθος τρόπο;

ΟΧΙ ΜΗΠΩΣ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ (ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ).

quote:

Εν πάση περιπτώσει θα ήθελα να μου πεις τι ακριβώς είναι για σένα η Ψυχή, να μου δόσεις κάποιον ορισμό της

ΨΥΧΗ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

quote:

και αν η φύση της είναι αθάνατη ή πρόσκαιρη.

ΑΘΑΝΑΤΗ.

quote:

Αν την βλέπεις ανεξάρτητα από το Aνθρώπινο Bασίλειο και ποιός μπορεί να είναι ο ρόλος της;

ΜΑΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΤΟ ΚΑΙ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΑ ΙΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΝ ΦΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΗ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΩΝ ΝΟΥ - ΜΟΝΑΔΑ - ΘΕΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΚΟΠΟ.

quote:

Την σχέση της με την Μονάδα – Πνεύμα καθώς επίσης με την μορφή. Θα με βοηθούσες πολύ προκειμένου να σου δώσω μία καθορισμένη απάντηση.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΥΛΗ (ΥΛΗ= ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΝΟΥ–ΜΟΝΑΔΑ-ΘΕΟ.

Η ΨΥΧΗ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ-ΜΟΝΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΝΟΥ.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ (ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΟΣΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.