ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μήπως είμαστε αβέβαια πλάσματα; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Μήπως είμαστε αβέβαια πλάσματα; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

agathiroblot13 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
agathiroblotΝέο Μέλος
13/05/2005, 01:26:20
Μήπως είμαστε αβέβαια πλάσματα , που κάνουν την άγνοιά τους γέφυρα για να περάσουν απέναντι και...... να χαθούν ή μήπως είμαστε πλάσματα κάποιου άλλου πλανήτη ,που επανέρχεται η μνήμη σαν γνώση;

a. robl

agathiroblotΝέο Μέλος
13/05/2005, 01:38:36
¨Λάθος μου που δεν σας συστήθηκα. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να συζητήσω μαζίσας για ένα θέμα που με απασχολεί. Μήπως όλα αυτά που νομίζουμε πως ανακαλύπτουμε είναι μνήμες που για κάποιον λόγο χάθηκαν όταν ήρθαμε να κατοικήσουμε στον πλανήτη γη, και σιγά- σιγά επανέρχονται σαν γνώση ή σαν εξέλιξη;

a. robl

agathiroblotΝέο Μέλος
13/05/2005, 17:03:23
Όλες οι ανακαλύψεις ( αεροπλάνα. κ.τ.λ.), όλα τα παιδιά φαινόμενο,όλα τα όνειρα, 'ολες οι ψυχηκές μας και πνευματικές μας αναζητήσεις, οι διάφορες Θεότητες , οι επιτακτηκή μας ανάγκη να μάθουμε, η σιγουριά ότι ξέρουμε και η προσπάθια να μάθουμε τι ακριβώς γνωρίζουμε στίβοντας το μυαλό και τις νοητικές μας δυνάμεις , ακόμα και το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου μας βρίσκεται σε νεκρά φάση που όμως με ασκήσεις και με το πέρασμα του χρόνου αρχίζει να ανοίγει και να ανακαλύπτει , δεν βρίσκεται πως είναι κάπως ανορθόδοξο;Μήπως λοιπόν, λέω, είμαστε ανώτερα όντα από κάποιον άλλο πλανήτη ,που με τον εχομό μας στην γη για κάποιον λόγο χάσαμε την μνήμη μας προσωρινά και όλες οι ανακαλύψεις μας δεν είναι παρά οι γνώσεις μας;

a. robl

13/05/2005, 17:46:46
Γειά σου agathiroblot,καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA.

Εγώ πιστεύω, πως η γνώση βρίσκεται μέσα μας, και τη συνειδητοποιούμε σιγά σιγά. Σα να είμαστε ένας σκεπασμένος με πάχνη καθρέπτης και λίγο λίγο σκουπίζουμε την επιφάνειά του, για να μπορέσει να καθρεφτιστεί μέσα του, όλος ο κόσμος.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

agathiroblotΝέο Μέλος
13/05/2005, 22:43:26
Amalia,συμφωνώ μαζί σου. Σίγουρα η γνώση βρίσκεται μέσα μας και σίγουρα είμαστε καθρέφτης του κόσμου.Το πρόβλημα είναι ποιού κόσμου; Θα συμφωνήσεις μαζί μου πως σχεδόν όλα είναι μιά ουτοπία εφ' όσον τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει ο άνθρωπος έμπρακτα. Άρα δουλεύοντας λίγο με την γνώση σε επίπεδο πιό ρεαλιστικό, μπορούμε να οδηγηθούμε βήμα- βήμα ίσως ,στην αρχή αυτής της γνώσης. Είναι συμαντικό για μένα να ψάξω την άκρη αυτής της ιδέας που μου καρφώθηκε έτσι ξαφνικά στο μυαλό. Είμαστε απ' αυτόν τον πλανήτη ή ήρθαμε σ' αυτόν και γι αυτό και διαφέρουμε τόσο πολύ με όλα τα άλλα είδη;

a. robl

14/05/2005, 00:22:29
quote:
Θα συμφωνήσεις μαζί μου πως σχεδόν όλα είναι μιά ουτοπία εφ' όσον τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει ο άνθρωπος έμπρακτα.

Θα άλλαζα κάπως τη λέξη ουτοπία, σε απατηλότητα ή ψευδαίσθηση.
Όλα, τα πάντα γύρω μας, είναι παιδιά του νου.

κλικ me

agathiroblotΝέο Μέλος
14/05/2005, 01:18:44
Συμφωνώ για την λέξη¨(ουτοπία). Τα πάντα γύρο μας αν είναι παιδιά του νου, τότε δεν υπάρχει τίποτα γύρο μας , είμαστε μόνοι μας και άρα ως προς τι το σώμα μας για αναγνώριση της ύπαρξής μας

a. robl

14/05/2005, 01:54:44
Μπορεί να είμαστε απλά ένα όνειρο,
μέσα στον άπειρο νου του Θεού.

κλικ me

agathiroblotΝέο Μέλος
14/05/2005, 02:51:18
Αμαλία μου άρεσε αυτό που μου έγραψες. Δεν σου κρύβω πως πολύ καιρό αναρωριώμουν όχι ακριβώς αν είμαστε όνειρο, αλλά αν είμαστε κατώτερα κύτταρα που ολοκληρωνόμαστε μέσα στο σώμα του Θεού. Απλώς αυτή η ασέβια που δείχνουμε εμείς οι άνθρωποι προς την φύση με προβλημάτησε και μου γέννησε την σκέψη " μήπως δεν είμαστε από τον πλανήτη γη";

a. robl

snoopyΜέλος
14/05/2005, 20:01:43
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ agathiroblot
ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΥΠΟΨΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.
ΤΟ ΤΙ? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.
Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΕ ΟΛΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.
agathiroblotΝέο Μέλος
15/05/2005, 00:33:54
Αγαπητέ snoopy. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ενδείξεις που με πείθουν για την διαφορετικότητά μας με όλα όσα μας περιβάλλουν. Αν όμως δεν είμαστε από την γη, τότε σίγουρα δεν το γνωρίζει κανείς, άρα δεν μας κρύβουν τίποτα, διότη απλώς είναι θέμα μνήμης. Όσο περνούν οι αιώνες η τεχνολογία άναπτήσεται,διότι όλα αυτά υπάρχουν μέσα μας , είναι γνώσεις δικές μας που απλώς βγαίνουν στην επιφάνεια σε τύπο¨<ανακάλυξης>. Επαναλαμβάνω με έμφαση το μόριο < ΑΝ> και συνεχίζω κάνοντας μιά ερώτηση. Πώς ξαφνικά δημιουργίθηκε το αεροπλάνο ( σαν σχέδιο) και φυσικά πολλά - πολλά άλλα.

a. robl

15/05/2005, 19:52:52
ΟΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΝΑ.
ΚΑΤΙ ΦΟΡΕΣ.
ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΩ.
ΑΛΛΑ ΠΟΥ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΥ;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

agathiroblotΝέο Μέλος
16/05/2005, 00:44:11
Σαν βγεις έξω από του νου σου τα τερτίπια
σ' έναν τόπο θα βρεθείς που δεν θα υπάρχει < πού;>
και λέξεις δραπετεύω, οξυγόνο, θ' άχουν ξεχαστεί
μες την γνώριμη σου αλήθεια, που δεν είναι άλλη απ' την αγάπη της ψυχής σου

a. robl