ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το κάρμα απο μια πιo βαθιά όψη. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Το κάρμα απο μια πιo βαθιά όψη. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

strangerz263 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
glinaaeaΜέλος
26/05/2010, 09:32:36

Καλή σας ημέρα.
Δέν είμαστε ανθρωπάκια,αλλά συνδημιουργοί,οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας,παίζουν ρόλο για το τί θα εμφανιστεί στην πραγματικότητα,είτε σε ατομικό είπεδο είτε σε συλλογικό.Για αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε υγεία στις σκέψεις και τα συναισθήματα.Θα μου πείς οτι αυτό είναι δεδομένο.Αλλά μετράει σε εσωτερικό επίπεδο,δηλαδή κάποιος που είναι σωστός σε αυτά το μεταδίδει προς τα έξω ενεργειακά,και αν συναναστρέφεται με τους άλλους ανθρώπους,τόσο το καλύτερο.Αν εμείς,οι παρατηρητές πεθάνουμε,τότε θα πεθάνει και το παρατηρούμενο,το σύμπαν δηλαδή.Το σύμπαν δέν είναι κάτι έξω απο μας,εμείς το δημιουργούμε.Και σίγουρα το καλό κάρμα σου δίνει τις απαραίτητες προυποθέσεις για να εξελιγχθείς.
Το σύμπαν έχει την δική του πορεία την οποίαν πρέπει ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ οι ψυχές εργαζόμενες μέσα του και μέσα στον εσωτερικό του κόσμο (τον μικρόκοσμό του).
Δεν μπορείς να μεταδώσεις στο έξω ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΑ. Ειδικά γι αυτό σε εμποδίζει το κάρμα.

strangerz2

Απο την στιγμή που όλα είναι ένα,είτε βοηθάς τον εαυτό σου είτε κάποιον άλλον,είναι το ίδιο και το αυτό
_____________________________________.
Μεγάλο λάθος αυτό.

strangerz2

Είναι χιλιοειπωμένη φράση αυτή,αλλά αυτό δέν την κάνει και σωστή απαραίτητα.Δέν λέω οτι είναι λάθος,αλλά στο περιθόριο που μπορείς να σώζεις και τους άλλους.
Αν όλοι βοηθούσαν τους άλλους, κανένας δεν θα σωνόταν. Αν όμως όλοι εργαζόντουσαν σωστά για να σωθούν οι ίδιοι, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να βοηθηθεί κανένας γιατί όλοι θα βοηθούσαν τον εαυτόν τους. ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, και ΤΟΤΕ θα υπήρχε και επί πλέον απήχηση στο έξω.
Η μόνη βοήθεια που μπορείς να δώσεις στους άλλους με μικρό κόστος ΚΑΙ για σένα ΚΑΙ για αυτούς (και αυτό ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είσαι πραγματικός γνώστης έχοντας σχεδόν τελειώσει την διαδρομή σου), είναι το να ΠΕΙΣ και ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ στους άλλους ΤΙ να κάνουν και να το κάνουν ΜΟΝΟΙ τους.
αι πώς ξέρεις οτι αυτοί οι άλλοι είναι όντως μέσα,είναι επικίνδυνο αυτό,να εμπιστεύεσαι στα τυφλά.Αν κάτι που λέει κάποιος Δάσκαλος έρχεται σε αντίθεση με αυτό που νιώθεις μέσα σου,τότε αυτό δέν μπορεί να είναι τυχαίο.
Πάνω απ'όλα εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου.
strangerz2
Κοίτα δέν λέω οτι έχεις λάθος σε αυτά που λές,είσαι παντού σωστός,αλλά... υπάρχουν και άλλοι παράμετροι,δέν εξηγούνται όλα απο ένα πρίσμα.Δέν είναι μόνο μία η εκδήλωση της αλήθειας.Μπορεί ο δρόμος σου να σε οδηγήσει στην πηγή,αλλά προφανώς δέν γίνεται να είναι ο μοναδικός δρόμος.Αυτό λέω με λίγα λόγια,οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι,όχι μόνο ένας.Και το γεγονός οτι αυτοί οι τρόποι απέχουν μεταξύ τους,δέν σημαίνει οτι ο ένας είναι λάθος και ο άλλος σωστός.
Μπορεί όλοι να ξεκινούν από διαφορετικά σημεία, να προχωρούν με λίγο διαφορετικούς τρόπους και η εργασία τους να μην είναι ίδια με των άλλων, όσο πλησιάζουν όμως προς το τέρμα όλα αυτά ενοποιούνται και ταυτίζονται και προς το τέλος, αλλά και πιο πριν ο δρόμος για όλους γίνεται ο ΙΔΙΟΣ.

Επομένως ενώ εξετάζουμε μόνο τα της ψυχής (γιατί μόνο σ αυτήν μπορεί να προσκολληθεί το κάρμα για το οποίο γίνεται η συζήτηση), γιατί μπλέκεις και το ΟΛΟΝ- ΤΟ ΕΙΝΑΙ στο επί μέρος?
Μπορεί η ψυχή σαν μέρος του είναι να είναι αναλλοίωτη, αλλά δεν παύει να φορτώνεται με κάρμα το οποίο καθορίζει και την θέση της μέσα στο ΕΙΝΑΙ. Για το κάρμα λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε εμείς.
Μα με το σκεπτικό που έχεις φίλε μου δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις, αλλά ούτε και θα τον πιστέψεις.
Και απ ότι βλέπω μέχρι τώρα δεν αξίζει πλέον να συμμετέχω στην συζήτηση σας.
Καλή συζήτηση κύριοι.

Φιλικότατα.

strangerz2Μέλος
26/05/2010, 11:35:57
quote:
Δηλ πιστεύεις ότι τι σύμπαν δημιουργήθηκε ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ????
Μα φίλε μου το σύμπαν δημιουργήθηκε ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.
Το σύμπαν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν οι ψυχές για να καθαριστούν.
Το σύμπαν έχει την δική του πορεία την οποίαν πρέπει ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ οι ψυχές εργαζόμενες μέσα του και μέσα στον εσωτερικό του κόσμο (τον μικρόκοσμό του).
Δεν μπορείς να μεταδώσεις στο έξω ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΑ. Ειδικά γι αυτό σε εμποδίζει το κάρμα.

'Α, κατάλαβα,πιστεύεις και εσύ στον σοφό γέρο που μας επιβλέπει ψηλά στον ουρανό.Αυτό εννοείς, οτι κάποιος το δημιούργεισε για τις ψυχές μας.

Εγώ αυτό που σου λέω είναι ο οτι άνθρωπος ώς ψυχοσωματική-πνευματική κτλπ. οντότητα,είναι προέκταση του θεού.Στο βάθος είναι ο ίδιος ο θεός των πάντων.

quote:
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει ακόμα είναι το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ τους άλλους αν δεν σωθείς ο ίδιος.
Αν όλοι βοηθούσαν τους άλλους, κανένας δεν θα σωνόταν. Αν όμως όλοι εργαζόντουσαν σωστά για να σωθούν οι ίδιοι, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να βοηθηθεί κανένας γιατί όλοι θα βοηθούσαν τον εαυτόν τους. ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, και ΤΟΤΕ θα υπήρχε και επί πλέον απήχηση στο έξω.
Η μόνη βοήθεια που μπορείς να δώσεις στους άλλους με μικρό κόστος ΚΑΙ για σένα ΚΑΙ για αυτούς (και αυτό ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είσαι πραγματικός γνώστης έχοντας σχεδόν τελειώσει την διαδρομή σου), είναι το να ΠΕΙΣ και ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ στους άλλους ΤΙ να κάνουν και να το κάνουν ΜΟΝΟΙ τους.

Τα κάνεις και τα δύο,εξελίζεσαι,βοηθάς,βοηθιέσαι.Ο οποιοσδήποτε είναι ενα βήμα πιό μπροστά απο κάποιον,μπορεί να του πεί πράγματα για να τον προετημάσει και να τον κάνει να καταλάβει,ώς ένα βαθμό.Δέν βλέπω τον λόγο γιατί να μήν γίνει.

quote:
Μα με το σκεπτικό που έχεις φίλε μου δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις, αλλά ούτε και θα τον πιστέψεις.

Αυτό δέν το ξέρεις.

quote:

Ναι,πρόσεχε μην μπλέξεις με το κάρμα.Τρομερό φορτίο.

26/05/2010, 11:59:56
quote:
Επομένως ενώ εξετάζουμε μόνο τα της ψυχής (γιατί μόνο σ αυτήν μπορεί να προσκολληθεί το κάρμα για το οποίο γίνεται η συζήτηση), γιατί μπλέκεις και το ΟΛΟΝ- ΤΟ ΕΙΝΑΙ στο επί μέρος?
Μπορεί η ψυχή σαν μέρος του είναι να είναι αναλλοίωτη, αλλά δεν παύει να φορτώνεται με κάρμα το οποίο καθορίζει και την θέση της μέσα στο ΕΙΝΑΙ. Για το κάρμα λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε εμείς

Αν ήσουν ασθενής φίλε glinaaea θα σε εξέταζα στο σύνολο και όχι στο επιμέρους. Αυτός είναι ο τρόπος μου.. εσύ έχεις τον δικό σου..κανένα πρόβλημα.

Η ψύχη από κάπου ξεκίνα… έχει μια αφετηρία..!μήπως έχει και ένα τέλος; Ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχουμε ψυχή!! Με την έννοια ότι δεν είναι ¨ενεργοποιημένη¨. Είναι σαν να έχεις ένα όχημα σε αναμονή..υπάρχει αλλά δεν είναι σε πλήρη λειτουργία. Πως μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε; Τι είναι αυτό που την ενεργοποιεί; Αν δεν την ενεργοποιήσουμε αυτή θα μετενσαρκώνεται από σώμα σε σώμα στην αιωνιότητα; ή υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξει στον δεύτερο θάνατο που λέει και ο Χριστός;;.. (Ξεχωρίζω την μετενσάρκωση με την μετεμψύχωση θεωρώντας ότι μετεμψύχωση κάνει κάποιος που έχει Ψυχή.)

Μετά τον θάνατο, στο τάφο πάει το φυσικό σώμα, το ζωτικό και η ενεργεια την προσωπικότητας. Καθένα από αυτά έχει διαφορετικό βαθμό και χρόνο διάλυσης.

Αυτό που συνεχίζει είναι τα Εγώ και τα υπόλοιπα σώματα όπως το Αστρικό. Λόγο κάρμα.. και χωρίς εμείς να μπορούμε να επιλέξουμε παίρνουμε μια νέα μήτρα ένα νέο σώμα ένα νέο ζωτικό και διαμορφώνουμε μια νέα προσωπικότητα. Μέσα σε αυτό το σώμα που είναι το νέο όχημα έκφρασης σε αυτό το κόσμο μπαίνουν αργότερα και τα ΕΓΩ, τα ψυχολογικά μηχανικά επιπρόσθετα που ο άνθρωπος κάποτε δεν είχε. Μέχρι τα 5 χρόνια τα εγώ έχουν ολοκληρώσει την είσοδο τους και η προσωπικότητα έχει καλλιεργηθεί μέχρι τα 7 χρόνια και από εκεί και πέρα αναπτύσσεται και άλλο. Η ΟΥΣΙΑ ή συνείδηση αναπτύσσεται μέχρι τα 5 χρόνια.. από κει και πέρα αν δεν κάνουμε ποτέ μια συνειδητή προσπάθεια, τότε παραμένει κοιμισμένη μέχρι τον δεύτερο θάνατο.

Εμείς ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο στην ¨χειρότερη¨ με ένα 3% ελεύθερης ΟΥΣΙΑΣ ή συνείδησης, έχοντας ένα άτομο του Πατέρα ένα του Υιού και ένα του Αγίου Πνεύματος. Το υπόλοιπο ποσοστό της Ουσίας βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στα ΕΓΩ. Τα εγώ είναι η φυλακή της ουσίας. Τα εγώ για να μπορούν να εκφράζονται χρειάζονται την προσωπικότητα και την φυλακισμένη συνείδηση. Η συνείδηση φυλακίζεται μέσα στα εγώ από 3ης παράγοντες. Αυτοί είναι Η ΤΑΥΤΗΣΗ, Η ΓΟΗΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ.

Όσο υπάρχουν αυτή η τρεις παράγοντες η συνείδηση θα μένει φυλακισμένη και θα είναι έρμαιο τις μηχανικότητας των εγώ που ακολουθούν μηχανικά τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ. Δηλ αυτά που έγιναν σε προηγούμενες ζωές επαναλαμβάνονται σε αυτή λόγο της μηχανικής υποτροπής που ακολουθούν τα εγώ και επίσης ακολουθούν τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος..κάρμα-ντάρμα. Αυτή η κατάσταση είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ανθρωπότητας που ζει χωρίς επιλογή, χωρίς ελεύθερη βούληση μηχανικά αντιδρώντας μέσα από ένα εγώ. Αυτή η αντίδραση είναι ένα κάρμα που μπορεί να είναι λόγο υποτροπής αλλά και λόγο μηχανικής αντίδρασης φτιάχνοντας έτσι ένα νέο κάρμα και μια νέα υποτροπή.

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της μηχανικής ανθρωπότητας που νομίζει ότι επιλέγει μέσα στο όνειρο που ζει!!

Από την άλλη το ελεύθερο ποσοστό της Ουσία που δεν επηρεάζεται από αυτούς τους μηχανικούς νόμους, δεν είναι ενεργό..δηλ δεν έχουμε την επίγνωση του τι είναι, όχι μέσα από μια σκέψη αλλά από την καθαρή επίγνωση της ιδίας της παρουσίας της. Εδω χρειάζεται να την ενεργοποιήσουμε και να της ανεβάσουμε δόνηση έτσι ώστε να γίνει ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

quote:
...υπάρχουν διάφορες μορφές ενεργείας μέσα σε εμάς τους ίδιους.

Πρώτη: μηχανική ενέργεια. Δεύτερη: ζωτική ενέργεια. Τρίτη: ψυχική ενέργεια. Τέταρτη: νοητική ενέργεια. Πέμπτη: βουλητική ενέργεια. Έκτη: συνειδησιακή ενέργεια. Έβδομη: ενέργεια του αγνού πνεύματος.

Οσο και αν πολλαπλασιάζαμε την καθαρά μηχανική ενέργεια δεν θα πετυχαίναμε ποτέ την αφύπνιση της Συνείδησης.
Όσο και αν αυξάναμε τις ζωτικές ενέργειες μέσα στον εαυτό μας δεν θα αφυπνίζαμε ποτέ την Συνείδηση.

Πολλές ψυχολογικές διαδικασίες πραγματώνονται μέσα μας χωρίς να παρεμβαίνει καθόλου η Συνείδηση.
Όσο και μεγάλη να είναι η πειθαρχία του νου, η νοητική ενέργεια δεν θα πετύχει ποτέ να ξυπνήσει τις διάφορες λειτουργίες της Συνείδησης.
Η δύναμη της θέλησης όσο και αν πολλαπλασιαστεί μέχρι το άπειρο δεν πετυχαίνει την αφύπνιση της Συνείδησης.

Όλες αυτές οι μορφές ενεργείας κλιμακώνονται σε διάφορα επίπεδα και διαστάσεις που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με την Συνείδηση.
Η Συνείδηση μπορεί να αφυπνιστεί μόνο με συνειδητές εργασίες και σωστές προσπάθειες.

Το μικρό ποσοστό της Συνείδησης που έχει η ανθρωπότητα, αντί να αυξάνει, συνηθίζεται να σπαταλιέται άχρηστα στη ζωή.
Είναι σαφές ότι όταν ταυτιζόμαστε με όλα τα συμβάντα της ύπαρξής μας καταξοδεύουμε άχρηστα την ενέργεια της Συνείδησης.

Η φυλακισμένη συνείδηση λέγεται ΜΠΟΥΔΑΤΑ και η ελεύθερη συνείδηση ΜΠΟΝΤΙΤΣΙΤΑ. Από το ελεύθερο ποσοστό της συνείδησης είναι που κάποιος «κατασκευάζει» ή «ενεργοποιεί» την ψυχή!! Όσο η συνείδηση παραμένει λόγο ταύτισης γοητείας και ονειροπόλησης μέσα στα εγώ δεν πρόκειται ποτέ με μηχανικό τρόπο κάποιος να αποκτήσει ψυχή.

Με συνειδητές προσπάθειες ζώντας με επίγνωση αποταυτιζόμαστε από τα μηχανικά εγώ παρατηρώντας τα, χωρίς να χάνουμε την παρουσία της ενεργοποιημένης συνείδησης που ακόμα δεν έχει γίνει ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και με αυτό τον συνειδητό τρόπο αυξάνουμε το Μποντιτσιτα το οποίο είναι το βασικό υλικό για την ¨αποκρυστάλλωση¨ της ψυχής. Επίσης η μετατροπή των ¨ενεργειών¨ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το Μεγάλο έργο.

Έτσι φίλε glinaaea το κάρμα φορτώνεται σε ότι είναι μηχανικό και ακολουθεί ή είναι κατω από την επιρροή των νόμων. Υπάρχουν νόμοι που ασκούνται σε κάποια πράγματα και σε κάποια πράγματα παρόλο που οι νόμοι υπάρχουν δεν τα επηρεάζουν. Ο συνειδητός άνθρωπος σπάει όλες τις μηχανικότητες και όλους τους νόμους και για να γίνει αυτό χρειάζεται μια ενεργεια που δεν είναι κατω από αυτούς τους νόμους!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 26/05/2010 12:27:20

26/05/2010, 12:17:33
quote:
glinaaea.. Μα με το σκεπτικό που έχεις φίλε μου δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις, αλλά ούτε και θα τον πιστέψεις.
Καλή συζήτηση κύριοι.

Αγαπητέ φίλε glinaaea ως προς το ΕΙΝΑΙ σου δεν έχω τίποτα να διαχωρίσω..αλλά ως προς τα εγώ σου.. την λεγεώνα σου έχω να πω πολλά.

Τα Εγώ έχουν φαντασία, τους αρέσει να ζουν μέσα στο ψέμα, Θέλουν να είναι κάποιοι σπουδαίοι που να τυγχάνουν αναγνώρισης από όλους. Όταν δεν το πραγματοποιούν αυτό γεμίζουν στην περίπτωση του ¨εσωτεριστη¨ με μυστικιστική ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ. Όλα αυτά που λες είναι μηχανικά και αντιδράς μέσα από κάποια εγώ.

quote:
Καλή συζήτηση κύριοι.

Απαξίωση, περηφάνια ,θύμος, υπεροψία.

Αυτά φίλε glinaaea είναι τα εγώ που σε κατευθύνουν στις αποφάσεις σου. Αυτό είναι μηχανική αντίδραση και κάρμα και επίσης υποτροπή των ελαττωμάτων. Έρχεσαι εδώ να «διδάξεις» για το κάρμα για το πώς θα το κάψουμε και μας δείχνεις παραδειγματικά το πώς συνεχίζεις να το έχεις.

Φίλε αυτό που δεν αξίζει δεν είναι να μην συμμετέχεις σε αυτή την κουβέντα, αλλά το οτι δεν αξίζει να είσαι δούλος των εγώ σου.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 26/05/2010 12:22:39

26/05/2010, 12:34:37
Φίλε glinaaea, εσυ και ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ απ' ό,τι καταλαβαίνω έχετε κάποιες εμπειρίες. Εγώ σας εμπιστεύομαι. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρείτε πρώτα εσείς οι δύο μέσα απ' το διάλογο μια κοινή εννοιολογική βάση
και έπειτα αν τυχόν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάτι περισσότερο απο τον άλλον να κάνετε ένα συγκερασμό "γνώσεων", τόσο εμπειρικών, όσο και εννοιολογικών.
Μπορεί να έχετε "τρόπους" να ανταλλάξετε και γενικά πιστεύω θα μπορούσε να γίνει μία εποικοδομητική κουβέντα όσο και οι δυό σας αποφεύγεται τις εγωικές συμπεριφορές. Αυτό θέλει προσπάθεια γιατί δε πιστεύω κάποιος απο εσάς να θεωρεί ότι έχει φτάσει στο "τέλος" του..
26/05/2010, 15:20:02
Αγαπητέ φίλε Dr Jekyll Mr Hyde μερικά από τα κοσμήματα του τάγματος του κίτρινου δράκου που έχουν δοθεί και έχουν σχέση με το κάρμα είναι:

ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΩ.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ.ΚΑΤΑΝΩΗΣΗ ΟΤΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Αν πρόσεξες ξεκίνησα να λέω ότι ως προς το ΕΙΝΑΙ δεν έχω τίποτα να διαχωρίσω..αλλά ως προς τα εγώ σου.. την λεγεώνα σου έχω να πω πολλά.
(οχι για εσένα)

Τα εγώ δεν τα δικαιολογώ. Λέει ένας δάσκαλος από αυτό το τάγμα ότι η σωστή στάση για κάποιον που μαλώνει το παΐδι του, είναι να το μαλώνει επειδή κάτι πρέπει να μάθει το παΐδι από αυτό, αλλά αυτός που το μαλώνει δεν πρέπει να το κάνει με οργή.

Αυτό που θυμώνει ,που προσβάλλεται, που απαξιώνει, είναι τα εγώ.

Όσο για το τέλος που λες..δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο.

Αν ο φίλος μας θέλει να πει κάτι..μπορεί..αλλά το αξίζεις; Τι δίνει αυτή την άξια για να μάθεις; Ποιος στην δίνει;

Για έμενα αξίζουν όλοι επειδή όλοι ΕΙΝΑΙ. Όλοι είναι ψυχούλες..αυτό που επισκιάζει τα πράγματα είναι τα εγώ. Ένα εγώ θα σου πει ότι δεν έχεις αξία επειδή αυτό έχει πολύ μεγάλη και δεν θα την χαραμίσει για εσένα. Ένα εγώ βάζει τον εαυτό του πάνω από τους άλλους που είναι οι κακόμοιροι φτωχοί που δεν ξέρουν και δεν αναγνωρίζουν την μεγαλοφυΐα του. Ένας Ήλιος όμως δίνει το φως του σε όλους ταπεινά και δίχως αναγνώριση.

Ο Χριστός δεν είπε δεν δίνω. Έδωσε και την ζωή του ζητώντας επάνω στο σταυρό να συγχωρηθούν οι άνθρωποι επειδή δεν ξέρουν τι κάνουν .Δεν είπε ούτε ότι είναι κακοί, ούτε ότι είναι ανάξιοι ,αλλά είχε την κατανοήσει του τι τους συμβαίνει. Ο όχλος σταύρωσε τον Χριστό. Ο Χριστός που έχουμε μέσα μας σταυρώνεται κάθε μέρα από τον όχλο..τα εγώ. Αυτά τα εγώ, ο όχλος , η λεγεώνα, τα κόκκινα δαιμόνια του ΣΕΘ είναι που μας σέρνουν γύρω από τον τροχό της SAMSARAS, όλο το κάρμα είναι εκεί. Πως θα ελευθερωθεί κανείς από το κάρμα όταν φτιάχνει συνεχώς καινούριο;

Πως θα ελευθερωθεί από το κάρμα όταν δρα με τα εγώ. Ένα εγώ όσες προσπάθειες και να κάνει δεν βγαίνει έξω από την μηχανικότητα αυτών των νόμων. Δεν μπορείς να βγεις από το όνειρο σου ανοίγοντας μια πόρτα που είναι μέρος του ονείρου. Μπορεί να πας κάπου αλλού.. αλλά όχι έξω από το όνειρο. Αυτό που θα δράσει δεν πρέπει να είναι μέρος του ονείρου αλλά κάτι έξω από αυτό.

Μπορεί να παίρνουμε γνώσεις από τους διαφόρους δασκάλους για το τι είναι το κάρμα..πως το ένα και πως το άλλο..αλλά αν δεν αναπτύξουμε αυτή την δύναμη που μπορεί να μας βγάλει έξω από όλα αυτά ..τότε και αυτή η γνώση γίνεται μέρος του ονείρου μας.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

strangerz2Μέλος
26/05/2010, 23:29:44
Πιστεύω οτι,μάλλον γνωρίζω οτι, σε πρακτικό επίπεδο μπορούμε να παρατηρήσουμε το κάρμα την στιγμή της εκπλήρωσης και μετά να το αναλύσουμε και να καταλάβουμε τί το προκάλεσε,έτσι ωστε να μήν το επαναλάβουμε.
27/05/2010, 11:30:06
Αγαπητέ φίλε strangerz2 το κάρμα γίνεται σε πολλά επίπεδα. Στο φυσικό, που έχει σχέση με τις πράξης μας, με την σχέση μας με τους άλλους και με το περιβάλλων, ακόμα και σε σχέση με το φυσικό μας σώμα. Στο συναισθηματικό, που είναι δράσης και αντίδρασης που δεν είναι απαραίτητα κάτι που κάποιος μπορεί να δει, συμβαίνει μέσα μας,όπως και στο διανοητικό που μπορούμε να παράγουμε τις ν,χ,ψ, σκέψεις.

Για να δει κάποιος… πρέπει να μπορεί να κοιτά σε όλα τα επίπεδα ταυτόχρονα… δηλ στο φυσικό εκδηλωμένο σύμπαν και στο εσωτερικό σύμπαν αυτού που του συμβαίνει το γεγονός. Επίσης το βάθος του κοιτάγματος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον βαθμό κατανόησης και επίσης με την ενεργοποιημένη συνείδηση που κοιτά σαν παρατηρητής αυτά που προκαλούνται στα οχήματα φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό..Η αποτάυτιση είναι απαρετητη.

Μπορουμε λοιπων να βλεπουμε εως ένα βαθμο αλλα τι βλεπουμε..; το δέντρο; τις ρίζες του δέντρου και το δέντρο; τα τριχιδια που τρέφουν τις ρίζες που τρέφουν το δέντρο; Το δέντρο είναι ένα αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχουν οι ρίζες το δέντρο δεν μπορεί να υπάρχει. Αν δεν υπάρχουν τα τριχιδια που τρέφουν τις ρίζες τότε ούτε ρίζες αλλα ούτε και δέντρο μπορεί να υπάρχει.
Έτσι είναι και ένα εγώ. Αρχικά μπορούμε να το δούμε σαν δέντρο που κάνει καρπούς έχει κλαδιά και φύλα. Αν εξετάσουμε καλύτερα αυτό το δέντρο(εγώ) θα δούμε ότι από κάπου τρέφεται..κάτι του δίνει ζωή..δηλ από κάπου αντλεί ενεργεια για να υπάρχει. Και αν μπορούμε να εξετάσουμε καλύτερα αυτό το δέντρο θα δούμε ότι και οι ρίζες τρέφονται από κάποια πολύ μικρά και ανεπαίσθητα τριχιδια. Αν κάποιος φτάσει να μπορεί να βλέπει αυτά τα τριχιδια που είναι η λεπτομέρεια των εγώ ή του δέντρου..τότε μπορεί να σταματήσει να τρέφει την ρίζα..και έτσι το δέντρο να μαραθεί!!

Αλλα για να δει κάποιος τα τριχιδια πρέπει να ζει από στιγμή σε στιγμή και από λεπτό σε λεπτό με επίγνωση. Αυτή η επίγνωση σταματά την τροφή στα εγώ και μετατρέπει της ενέργειες. Αντί να της λαμβάνει κάποιο εγώ τις παίρνει η συνείδηση. Αυτές οι μετατρεπόμενες ενέργειες έχουν την κατάλληλη αυξημένη δόνηση που αλλιώς λέγεται και υδρογόνο το οποίο τρέφει τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα. Πχ οι εντυπώσεις υδρογόνο 48 γίνονται τροφή για τα εγώ. Αν μεσολαβήσει η συνείδηση αυτό το υδρογόνο 48 μετατρέπεται σε υδρογόνο 24 που είναι η κατάλληλη αύξηση σε ¨συχνότητα¨ ενεργεια η οποία είναι κατάλληλη για την θρέψη του Αστρικού σώματος. Στον ¨καθημερινό¨ άνθρωπο που δεν μετατρέπει τις ενέργειες, τα σώματα Αστρικό και νοητικό και αν θέλετε και το Αιτιατό..παραμένουν καχεκτικά και αποδυναμωμένα…

Έτσι κάποιες καρμικές ενέργειες μετατρέπονται σε κάτι άλλο. Όμως δεν έχουμε δώσει έναν ορισμό για να έχουμε μια κοινή προσέγγιση του θέματος.
Το κάρμα είναι ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος..και σίγουρα έχει και αυτό επίπεδα ΔΡΑΣΗΣ. Πχ σε αυτά που είπα παραπάνω μπορεί κάποιος να ¨καίει¨ κάρμα και να σπάει την υποτροπή των εγώ. Όμως ακόμα και αυτή η μετατροπή είναι ένα κάρμα αν σκεφτούμε ότι και αυτό είναι ακόμα μια δράση..ναι! μια δράση σε ένα άλλο επίπεδο..πιο υψηλό..και μετά από αυτό υπάρχει δράση σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο… και επίσης και σε πιο υψηλό..Μετά η δράση αυτή επειδή έχει ¨εισχωρήσει¨ σε νόμου και επίπεδα που είναι πάνω από το Αιτιατό..αλλάζει ως προς το νόμο..αλλάζει κανόνες ¨συμπεριφοράς¨ αυτό ο νόμος της δράσης λέγεται ¨Κανταθια¨ και έχει σχέση με τα όντα που δρουν σε πολύ αυξημένες δονήσεις συνείδησης.

Όμως όλοι οι νόμοι είναι κατω από τον ένα νόμο του απόλυτου..αν δεν υπήρχε ΑΥΤΟ τότε κανένας νόμος δεν θα μπορούσε να υπάρχει.. Αυτός ο νόμος είναι δράση αλλα είναι αναίτια αιτία!! Όλοι η λογισμοί και οι έννοιες δεν ¨φτανουν¨σε αυτό που ΕΙΝΑΙ. Ως προς ΤΟ ΕΙΝΑΙ η αιτία και το αποτέλεσμα είναι ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ. Τίποτα δεν φεύγει και τίποτα δεν έρχεται..είναι δράση αλλα δεν υπάρχει ως προς κάπου να κινηθεί επειδή ΑΥΤΟ καλύπτει κάθε πέρας και δεν υπάρχει χώρος που αυτό να μην ΕΙΝΑΙ.

Αυτά για τώρα.. δώστε και εσείς τους ορισμούς σας για να μπορούμε να έχουμε μια κοινή βάση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 27/05/2010 11:33:17

strangerz2Μέλος
27/05/2010, 12:03:22
quote:
Αγαπητέ φίλε strangerz2 το κάρμα γίνεται σε πολλά επίπεδα. Στο φυσικό, που έχει σχέση με τις πράξης μας, με την σχέση μας με τους άλλους και με το περιβάλλων, ακόμα και σε σχέση με το φυσικό μας σώμα. Στο συναισθηματικό, που είναι δράσης και αντίδρασης που δεν είναι απαραίτητα κάτι που κάποιος μπορεί να δει, συμβαίνει μέσα μας,όπως και στο διανοητικό που μπορούμε να παράγουμε τις ν,χ,ψ, σκέψεις.

Για να δει κάποιος… πρέπει να μπορεί να κοιτά σε όλα τα επίπεδα ταυτόχρονα… δηλ στο φυσικό εκδηλωμένο σύμπαν και στο εσωτερικό σύμπαν αυτού που του συμβαίνει το γεγονός. Επίσης το βάθος του κοιτάγματος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον βαθμό κατανόησης και επίσης με την ενεργοποιημένη συνείδηση που κοιτά σαν παρατηρητής αυτά που προκαλούνται στα οχήματα φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό..Η αποτάυτιση είναι απαρετητη.

Το κατανοώ αυτό που λές.Για να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο,να βλέπει δηλαδή πέρα απο τον φυσικό κόσμο,σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά.Ωστόσο,μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα και απο το φυσικό επίπεδο τα λάθη τής νοητικής και συναισθηματικης μας δράσης.Κάθε φορά που υπάρχει πόνος,σημαίνει ταυτόχρονα την εκπλήρωση του κάρματος.Μετά απο αυτό σκέφτεσαι και προσπαθείς να βρείς την αιτία που το προκάλεσε.

Το συναισθηματικό και το νοητικό εκδηλώνεται στο φυσικό,απο την στιγμή που μπορούμε να σκεφτούμε και να έχουμε συναισθήματα.Μιλάω εντελώς γενικά,για ανθρώπους που δέν τους ενδιαφέρει απαραίτητα να κατανοήσουν σε βάθος.Φέρτε στον νού σας όλους τους πόνους σας και αναλύστε τους και θα βρείτε οτι πρώτα εσείς κάνατε κάποιο λάθος και για αυτό προέκυψαν.

27/05/2010, 13:42:41
Αγαπητέ φίλε strangerz2 είναι πολύ δύσκολο να βρούμε την αιτία του κάθε πόνου..αλλα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Το κάρμα πολλές φορές είναι ένα μάθημα..αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό που έχουμε ως κάρμα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

27/09/2004, 18:40:35

τα λέμε σε λίγο...

27/09/2004, 18:53:52
quote:
Ο δάσκαλος των πολεμικών τεχνών μου έκανε την εξής επίδειξη:

κρατούσε στην ανοιχτή παλάμη του χεριού του μιά μικρή πέτρα,
και μου ζήτησε να προσπαθήσω να του την πάρω.
αδύνατον, όσο και να προσπαθούσα, μιάς και λόγω της ιδιότητάς του
ήταν πολύ γρήγορος.
τότε μου μίλησε γιά το μπλοκάρισμα του σώματος από τη σκέψη.
μου είπε ότι ο φόβος, η ανασφάλεια, η νοητική στρατηγική του πώς θα αρπάξω την πέτρα από το χέρι του
καθιστερούσαν -μπλόκαραν- το σώμα μου πριν δράσει, όπως η ταχύτητα ελέγχει την κίνηση ενός αυτοκινήτου.
αν άφηνα όμως τη βούληση - επιθυμία- του σώματός μου ελεύθερη
να δράσει,
τότε θα έπερνα την πέτρα.

πράγματι, μετά από πολλές προσπάθειες, κάποια στιγμή ξεχάστηκα
από το λαβύρινθο των σκέψεών μου
και το χέρι μου άρπαξε την πέτρα,
πριν ακόμη το μυαλό μου καταλάβει τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή!!!

Την χρειαζοσουν την πετρα?

Φιλικα...ΚΑΝΕΝΑΣ.

28/09/2004, 16:03:01
δεν καταλαβαίνω την ερώτηση!

προσπαθείς μήπως να μου πεις, ότι αν χρειαζόμουν την πέτρα το ένστικτό μου θα λειτουργούσε καλύτερα;

10/08/2005, 16:00:59
ενδοιαφερον........!

stemixΜέλος
10/08/2005, 18:46:32
Άκυρο. Τι έγινε; Δεν μπορούμε πλέον να σβήνουμε μηνύματα μόνοι μας;

Edited by - stemix on 10/08/2005 18:52:53

11/08/2005, 11:43:30
εξαιρετικη ερωτηση, και τι ειναι αυτο το χαζο οριο 3 ωρων για διορθωση; θα επρεπε, εφ' οσον δεν εχει απαντηση καποιος σχετικα με τα μνμ-ατα μας, να μπορουμε να τα κνουμε ο,τι θελουμε!!!
λεμε-ξελεμε

11/08/2005, 11:56:15
quote:
εξαιρετικη ερωτηση, και τι ειναι αυτο το χαζο οριο 3 ωρων για διορθωση; θα επρεπε, εφ' οσον δεν εχει απαντηση καποιος σχετικα με τα μνμ-ατα μας, να μπορουμε να τα κνουμε ο,τι θελουμε!!!
λεμε-ξελεμε

Δηλαδή για να καταλάβω!
Μπορώ να διορθώσω ή και να διαγράψω αυτό το μήνυμα που στέλνω τώρα εντός 3 ωρών?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Oxygen_girlΜέλος
11/08/2005, 16:04:35
Έτσι φαίνεται...
:)

-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"

11/08/2005, 18:36:02
ετσι ΕΙΝΑΙ!!!

και εχω την εντυπωση οτι δεν μπορεις να το διαγραψεις αν απαντησει αλλος, γιατι δεν θα εχει νοημα η απαντηση του...

11/08/2005, 18:37:18
ετσι ΕΙΝΑΙ!!!

και εχω την εντυπωση οτι δεν μπορεις να το διαγραψεις αν απαντησει αλλος, γιατι δεν θα εχει νοημα η απαντηση του...